Založ si blog

Čaputová velebí dobu z pred novembra 1989! Za toto jej môžeme len poďakovať.

Nevymýšľam si.

Pozri jej FB status zo dňa 02.11.2022 – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid0LcnzFdXg3PWmbuFdQPqnWMfg1ScXJLrmGjUUmchKEU4AeiQ6896zsAKcbrK6xBizl , v ktorom obyvateľov SR odkazuje na tento link – https://dennikn.sk/3086762/generacia-89-prezidentka-caputova-hovori-ze-stale-ideme-chvilu-vpred-a-potom-zasa-cuvame/?ref=tit1&fbclid=IwAR1Nah08ayRy2Da0Df-r2D6JMV_YEWQ4v8pU8W6BO14nXZ4p7X7k_7jsbWo , link jej dvorného média, ktoré si ju nedá za nič na svete, teda Denník N, ktorému poskytla rozhovor o svojom súkromí, najmä z obdobia roku 1989 a jej „účasti“ na zmene režimu vo svetle udalosti novembra 1989…

 

Samozrejme, že jej tak „dôležitý“ a pre dnešnú mladú generáciu, tak „závažný“ článok, si môže celý prečítať len ten, kto má o to eminentný záujem, len vedy , keď si ho za poplatok Denníku N zaplatí lebo samotná Čaputová ho z akýchsi „nepochopiteľných“ príčin (príčina je jasná? Potom by Denník N nezarobil ani na slanú vodu?!) neuverejnila celý na svojom FB profile…

No, ale k veci.

Čo nám vlastne Čaputová zvestovala o mladej generácií roku 1989, o mladej generácií „demokratickej“ novembrovej (89,) zmeny, teda aj sama o sebe.

Článok vyšiel pod názvom – „Generácia 89: Prezidentka Čaputová hovorí, že stále ideme chvíľu vpred a potom zasa cúvame“

K názvu len toľko, že za posledné dva a pol roka nielenže cúvame, ale rovno padáme, sa strmhlav rútime do priepasti…!

Ale názov riešiť nebudem, idem rovno k „črevám“ tohto „citlivo“ vnímajúceho článku.

Čaputová na otázku – „Čo ste robili v lete 1989, teda tesne pred revolúciou?“, sa takto vyznáva – „Mala som 16 rokov, bola som na pezinskom gymnáziu a žila som si bežný bezstarostný študentský život v partii kamarátov a v rámci rodiny v malom meste pri Bratislave. Bol to pre mňa bežný rok, nepamätám si, že by sa pre mňa leto 1989 odlišovalo od leta 1988.“

Nuž, tak si to rozdeľme resp. to rozdelím.

Čaputová tvrdí, že vtedy mala sladkých 16 a že mala bezstarostný život, ktorý k tomuto veku patrí, teda vtedy jednoznačne patril!

Nuž tým sa Čaputová pridáva k tým, čo zažili socializmus na vlastnej koži (teda aj ja, ja som mal vtedy 23 rokov, zarezával som „bezstarostne“, čo sa štúdia týka(!), na VŠDS v Žiline v predposlednom semestri…), ktorí v drvivej väčšine, sa s takýmto hodnotením života mladej generácie pred novembrom 1989 plne stotožnia!

Takže Čaputová jasne velebí obdobie z pred novembra 1989, minimálne pre mladú generáciu.

Naozaj, vtedy sme doma nepočuli, že otca alebo mamku vyhodili z práce a čo teraz?!

Že je potrebné šetriť s EE, teplom, vodou… lebo zlý Západ nám ju nechce dať len tak, aby sme na ňom neboli závislí resp. aby sme na ňom boli závislí…

Nikto v nás nevyvolával takú chorobnú nenávisť voči USA a Západu, akú dnes vyvolávajú v mladej generácií k Ruskej federácií…

Vtedy mladá generácia nemusela riešiť, či môže vycestovať z okresu do okresu, že bude musieť sa učiť doma niekoľko mesiacov, že po skončení školy, či už strednej alebo vysokej, sa bude musieť hlásiť na akomsi úrade práce, mladá generácia neriešila akékoľvek sociálne problémy, jednoducho nič, presne tak ako sa vyznáva Čaputová, žila si kľudný bezstarostný život!

Život v blahobyte, ktorý nám budovali a vybudovali naši starí rodičia a naši rodičia…

A čo my?

My sme za posledných viac, ako 33 rokov, čo vybudovali pre dnešnú našu mládež?

Nuž nič dobré!

Majú síce ten „vysnívaný“ kapitalizmus, ale…

Môžu „voľne“ (teda ak majú Covid pas!) cestovať po štátoch EÚ a aj inde do sveta, ale nie výhradne za oddychom, ale takmer vždy za prácou a lepším životom, ktorý v mnohých prípadoch vôbec nie je lepší!

Samozrejme, že nie všetci, ale len tí ktorým to finančná situácia v rodine dovolí alebo tí, ktorí mali to šťastie, že im rodičia dopriali vzdelanie…!

Dnes majú „výber“ dostať sa voľne k „akýmkoľvek“ informáciám, ale len do doby, kým im ich NBÚ nezablokuje!

Dnes musia povinne nosiť rúška, respirátory, povinne sa covid očkovať lebo nemôže ísť do kina, do divadla, na športové podujatie…(už ste Slováci zabudli?)

 

No a v druhej časti tejto svojej odpovedi Čaputová hovorí, že absolútne nevnímala rozdiel medzi letom 1988 a letom 1989, čím ešte jasnejšie potvrdila, že si aj v roku 1988 užívala sladkých 15 rokov svojho života a bola ešte bezstarostnejšia, mala všetko, všetko to, čo 15 ročný človek potrebuje, rodinné zázemie lebo rodiča mali prácu, o ktorú ich nik nemohol obrať, rodičia mali stály príjem, ktorý im zaručoval dôstojne žitie, celá rodina mali sociálne a zdravotnícke istoty…!

 

V ďalšej časti tohto článku sa Čaputová aj takto uvoľnila a hovorí toto – „Vnútorný svet bol slobodný, bezhraničný a vnútorná cesta sebapoznania je nekonečná. Limitované boli informačné zdroje, ale možno to naozaj bola kompenzácia toho, že sa nedalo cestovať smerom von. Dovnútra však áno.“

Čaputová priznáva, že všetko bolo v poriadku, jej osobná sloboda bola absolútne bezhraničná, jediné, čo vtedy nemala, boli limitované informačné zdroje!

Je jéj!

Takže dnešná mládež nemá limitované zdroje?

Zdroje poznania pravdy, aj z toho druhého brehu!

Dnešná mládež má aké zdroje poznania napr. o Covid pandémii?!

Má všetky informácie, ktoré má mať, aby sa vedela zorientovať v tom, čo sa tu na Slovensku dialo od marca 2020…?!

A to isté sa dá povedať o vojenskom konflikte na východ od nás?

Má mladá generácia všetky zdroje, z ktorých sa dozvie aj názor tej druhej strany prečo urobila to, čo urobila…?!

Alebo sa dnešnej mládeži zablokuje prístup k informáciám lebo sa označia za informácie s nežiadúcim obsahom a NBÚ ich im zablokuje?!

Verím, že dnešný môj názorový článok nemá žiadny nežiadúci obsah? Či áno?

 

Nie, nejdem ďalej tento jej článok pre Denník N rozoberať lebo pre mňa osobne je to článok plný farizejstva a pokrytectva!

Na jednej strane tvrdí, že žila ako mladá pred novembrom 1989 plnohodnotný a na výsosť bezstarostný život, mala super bezstarostnú mladosť a na druhej strane tvrdí, že spoločenské zriadenie, ktoré sme tu mali pred rokom 1989, socializmus(!), bolo diktátorské, gniaviace všetko a všetkých…!!!

Naozaj HNUS nad NHUS!!!

 

PS:

Apropo, nemala by mať Čaputová problém s OČTK, že velebí spoločenské zriadenie, ktoré je dnes u nás označované za nedemokratické, ľudské práva potláčajúce a teda je to z jej strany trestná činnosť – propagácia režimu potláčajúceho slobodu a pod.?!

Zákon č. 300/2005 (Trestný zákon) § 421, §422 – https://www.lewik.org/term/1403/podpora-a-propagacia-skupin-smerujucich-k-potlaceniu-zakladnych-prav-a-slobod-trestny-zakon/ .

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.