Založ si blog

Čaputovej „štátnickosť“ Matovič hrubo vulgárne zneužil a média mlčia!

To, čo si Matovič včera dovolil v NR SR (SNR!), by si s najväčšou pravdepodobnosťou nebol dovolil, ak by Čaputová postupovala, ako svojprávny, autonómny, voči Slovenskej republike a jej obyvateľom nadmieru zodpovedný štátnik a nie ako absolútne nesvojprávny „politik“, ktorý nevie domyslieť následky svojho konania…

Ale pekne po poriadku.

Podľa oficiálneho programu Čaputovej, mala včera (utorok 13.9.2022) o 11:30 prijať demisie členov „vlády“ za SaS a zároveň vymenovať nových členov „vlády“.

Aj tak vykonala.

Podľa môjho názoru a hlbokého presvedčenia, bez akéhokoľvek rozmyslu a bez akejkoľvek analýzy dopadu tohto jej zbrklého, totálne nerozvážneho apolitického konania, až sa natíska otázka, v čí prospech Čaputová takto konala a prečo…?

Čas ukáže!

Mimoriadne tragické bolo to, ako sa Čaputová novo vymenovaným členom „vlády“ „spontánne“, „vlastnými“ slovami prihovorila“…

Čaputová nebola schopná, ako vždy doteraz pri takýchto a podobných jej „štátnických“ extempore, povedať jednu jedinú vetu vlastnými slovami, z vlastnej hlavy, bez vonkajších vplyvov, bez papiera, tak aby sa týmto ňou novovymenovaným členom „vlády“ pri tom pozerala priamo do očí…!

Ako to, že to nedokáže?

Že nedokáže dvomi tromi vetami, sa prihovoriť odchádzajúcim a zároveň novo prichádzajúcim/nastupujúcim členom „vlády“? Lebo ak ide do nejakej mediálnej relácie, tak sype jednu „vysoko erudovanú“ odpoveď za druhou! Žeby dopredu pripravené…?

NIE, Čaputová len čítala a čítala a ako sama zvykne o iných hovoriť, doslova len tliachala a tliachala…!

Prečo Čaputová nepostupovala minimálne tak, ako na sklonku marca 2021?

 

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid0xtG7jhG7xHBi1fGD52URbv7Tu5YRU5eh9gb8ZbsGLnFrPAG7xRYRUthmQHq8Gy7il

 

Áno, je pravda, že vtedy jej po viacerých členoch „vlády“, priniesol svoju demisiu aj „predseda“ vlády Matovič (jednoznačne z donútenia a nie z presvedčenia! A na takéto veci Igor nezabúda!), čo automaticky znamenalo demisiu všetkých členov „vlády“, teda aj tých, čo sa svojich pozícií nemienili vzdať, ale dnes je situácia ešte horšia ako predtým!

Prečo?

Nuž preto lebo vtedy Čaputová na svojom FB profile píše aj takúto vetu – „Dnes som prijala demisiu predsedu vlády Igora Matoviča. Minister financií Eduard Heger mi v priebehu dňa doručil 91 podpisov poslancov a poslankýň Národnej rady, ktorí vyjadrili ochotu podporiť budúcu vládu štvorkoalície. Dohodu ústavnej väčšiny poslancov rešpektujem a Eduarda Hegera som preto poverila zložením novej vlády.“

V poriadku.

Čaputová bola politický ukojená tým, že „nová vláda“ pod „vedením“ Hegera, s Matovičom na pozícií „ministra“ financií, má dokonca ústavnú väčšinu v NR SR (SNR!).

Čaputová takto konala i napriek tomu, že konala pod nátlakom Matoviča, čo neskôr priznala takto – „Pokiaľ ide o pozíciu Igora Matoviča, …jeho nominácia, je politickou nomináciou…, …je to, možno obrazne povedané, základný kameň stavby koaličnej dohody a že nevymenovanie Igora Matoviča by znamenalo zrútenie koaličnej dohody…“

 

(No a čo?! No tak by boli predčasné voľby! To je niečo podľa Čaputovej nemysliteľné?!)

 

Tu Čaputová jasne priznáva, že nielenže konala pod nátlakom Matoviča (a ktohovie koho ešte!?), ale celkom otvorene priznáva, že Matovič bol, je a stále pre ňu ostáva „základným kameňom koaličnej dohody“!

Dnes „koaličnej“ dohody zbytku resp. ruín prvotnej Matovičovej „koalície“ a Matovič to hrubo zneužíva, aj proti nej samotnej!

Toto si Čaputová neuvedomuje?

A keď si to uvedomuje, tak prečo koná tak, ako koná?!

Prečo si od Hegera nepýtala rovnaký zoznam poslancov NR SR (SNR!), ktorí sú ochotní v parlamente SR podporovať jeho troj „koaličnú vládu“, presne tak ako to od neho požadovala v marci 2021 pred jeho vymenovaním za „predsedu“ „vlády“ SR dňa 01.04.2021?!

Vtedy sa mohla Čaputová aspoň na oko tváriť a vyviňovať sa pred ľudom slovenským zo svojho vtedajšieho postupu tým, že mala na stole 91 podpisov „koaličných“ poslancov NR SR (SNR!), že budú „plne“ podporovať „novú“ Hegerovu „vládu“!

 

Dnes to nemá!!!

 

Prečo od Hegera aj dnes nežiadala toto – „Dodajte mi na papieri minimálne 76 podpisov poslancov NR SR (SNR!), ktorí sú dnes ochotní podporovať vašu vládu v tomto zložení a ja vami navrhnutých ministrov vašej trojkoaličnej vlády vymenujem. V opačnom prípade nie som ochotná takto urobiť, čím by som riskovala, že v parlamente nebudete mať potrebnú väčšinu na presadzovanie vládnej politiky a hrozí ďalšia, pre SR absolútne nepotrebná vládna, ale aj parlamentná kríza…“

 

Áno, podľa môjho názoru toto mala Čaputová urobiť, ale NEUROBILA!

Opäť sa podvolila tlaku Matoviča, ktorý to následne hrubo a vulgárne zneužil v NR SR (SNR!) o niekoľko hodín (minút?) neskôr, vedomí si jasnej podpory z „prezidentského“ paláca, keď vystúpil pri rečníckom pulte v pléne parlamentu ako člen „vlády“ s/na obhajobou odvolávaného „ministra“ vnútra Romana Mikulca…

Vo svojej obhajobe, prečo je proti tomu, aby Roman Mikulec bol odvolaný, sa Matovič nezameral na vyvrátenie obvinení, za ktoré ho opozícia už po siedmy raz v NR SR (SNR!) odvoláva, ale vydal sa na cestu jemu vlastnú!

Matovič posilnený tým, že mu Čaputová, už po tretí raz posvätila pokračovanie jeho „vládnej“ mašinérie tým, že bez výhrad vymenovala nových „ministrov“, sa Matovič hrubým, vulgárnym, absolútne nemiestnym slovníkom pustil do opozície a teraz je jedno, že hlavne na adresu Fica, či Pellegriniho!

Takýto slovník nielenže nepatrí do pléna nášho národného parlamentu, ale do úst člena vlády už vôbec nie…!

Matovič totiž vychrlil na Fica, Pellegriniho a celú opozíciu (hlavne na SMER-SSD a HLAS-SD) tieto slová (budem citovať doslovne!) – na Fica – „Henten hajzel, čo tu stál, to je novodobý Hitler.“ – „…skorumpovaný mafián Robert Fico“ – Pellegriniho oslovil aj takto – „Vagabund, ktorý rozkrádal naše verejné peniaze,…“ – všeobecne poslancom SMERU a HLASU odkázal od rečníckeho pultu toto – „Mali by ste držať hubu a krok,“ a veselo pokračoval ďalej – „…mafiáni, zlodeji a vrahovia ste…“, potom sa vracia opäť k Ficovi takto – „…ten zmrd čo tu stál…“ atď. atď.

 

Áno, toto je dôsledok Čaputovej „štátnického“ rozhodovania a konania na „prospech“ Slovenskej republiky a na „prospech“ ľudu slovenského!!!

Úrodu jej „štátnického“ prístupu k riešeniu politických, spoločenských, ekonomicko-hospodárskych kríz v našom štáte spôsobených nekompetentnými dnešnými „vládnymi politikmi“, s ňou samotnou na čele(!), tým, že bez zaváhania len tak prijíma demisie, potom len tak menuje nových členov „vlády“, bez toho aby sa zamyslela nad tým, čo jej rozhodnutia zapríčiňujú, tak túto „úrodu“ budeme onedlho žať všetci!

Áno, budeme ju žať všetci, aj tí, ktorí sú dnes pri moci, aj tá, ktorá je dnes v „prezidentskom“ paláci…

Na teraz „len“ toľko…

 

PS I:

A ako je zvykom, média, tie jediné „pravdu“ píšuce, tie vraj „mienkotvorné“, o tomto všetkom mlčia!

Mlčia lebo mlčať musia?

Mlčia lebo toto je scenár, ktorý sa má na Slovensku odohrávať?

Ale, ako sa hovorí – „Na každého raz, skôr či neskôr, dôjde“!!!

 

PS II.

Ak SaS splní to, na čo sa chystá, že predloží do NR SR (SNR!) návrh na odvolávanie Matoviča z pozície „ministra“ financií s podporou dnešnej parlamentnej opozície (viď vyjadrenie Anny Zemanovej /SaS – „Odvolávanie Matoviča je jedna z možností, návrh pripravujeme“), tak akými prívlastkami bude Matovič častovať SaS a najmä Richarda Sulíka, pri svojej obhajobnej reči, že on je najlepším „ministrom“ financií, akého kedy Slovensko malo a že keď ho odvolajú resp. mu vyslovia nedôveru, tak sa na ďalšie tisícročie k moci na Slovensku vrátia vagabundi, zlodeji, vrahovia, fašisti…

 

PS III.

Práve v tejto chvíli sa muselo ukončiť riadne naplánované rokovanie NR SR (SNR!) z dôvodu, že ani po druhý krát, na druhý pokus, po 30 minútovej prestávke, nebol parlament uznášania sa schopný a ďalší pokus na otvorenie tejto riadnej 72. chôdze, jej „predseda“ presunul až na utorok 20.9.2022!!!

Nuž Čaputová sa môže začať zabávať…!!!

A my s ňou???

Veru nie, Slováci by sa už nad týmto cirkusom Čaputovej, Matoviča, Hegera a spol. už zabávať nemali a mali by konať…, áno zúčastňovať sa na protivládnych protestoch minimálne v takom množstve a v takej mase, ako to ukázali naposledy bratia Česi v Prahe (oficiálne 70 tisíc, pravdivo niekde okolo 200 tisíc zúčastnených!)…, v Bratislave už 20.9.2022…, a potom aj všade inde po slovenských mestách a mestečkách!!!

Inej cesty NIE TO!!!

 

 

 

 

 

Čaputová a spol. , tento USA republikánsky návrh zákona je ako ušitý pre vás! Prijmete ho za svoj?

20.04.2024

Málo kedy sa stáva, že z USA k nám príde niečo dobré. Málokedy sa stáva, žeby návrhy zákonov, ktoré sa navrhujú v USA kongrese (tento krát v dolnej komore), by mohli byť v našom Parlamente nie len navrhnuté, ale aj bezpodmienečne prijaté! A dnes je potrebné o takomto návrhu zákona, ktorý je na ceste do USA Kongresu, širokú slovenskú verejnosť poinformovať lebo [...]

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.