Založ si blog

Richard Sulík hovorí – „. .. že tu napochodujú Rusi, sa neobávam. Utečencom pomáhajme tam kde sú a nie tu v EÚ“

Veru, veru, toto a ešte oveľa viac zaujímavého s čím môžem súhlasiť aj ja, narozprával nik iný, ako Richard Sulík!

Že neveríte, tak tu je dôkaz…

Richard Sulík (RS) poskytol rozhovor pre  Denník N a to priamo Martinovi M. Šimečkovi (MMŠ), tak nech mi je dovolené z tohto rozhovoru vybrať tie pasáže, ktoré považujem za najzaujímavejšie.

 

MMŠ: –  „V ktorom štáte by ste chceli žiť, ak vynecháme Slovensko?“

RS – „Na Novom Zélande, v Austrálii…“

 

MMŠ – „Nový Zéland aj Austrália sú krajiny imigrantov a sú aj liberálne, napríklad v postojoch k ľudským právam sú dnes otvorenejšie ako vy. To by vám neprekážalo?“

RS – „Práve naopak. Ja som ľudské práva nespochybnil, povedal som iba, že nemôžu mať všetci obyvatelia sveta rovnaké práva na Slovensku, napríklad právo voliť,…Aj pre mňa sú občania Slovenska na prvom mieste. Veľké množstvo migrantov u nás znamená menšiu slobodu pre našich občanov. Alebo inak: dnešný počet migrantov v Nemecku obmedzuje slobodu Nemcov.“

 

MMŠ – „Prečo tak často zdôrazňujete svoj odpor proti prijímaniu imigrantov, keď na Slovensku má podobný názor ako vy väčšina politikov a takmer žiadni imigranti tu nie sú?“

RS – „Pretože chcem, aby to tak ostalo. Lebo ak tu raz budú, potom sa ťažko budú hľadať riešenia. Hovorím to preventívne. A zároveň súhlasím s tým, aby sme pomáhali utečencom, ale tam, kde sú.

Takže podľa Sulíka je potrebné pomáhať utečencom tam kde sú, rozumej u nich doma, takže v tejto súvislosti moja podotázka na RS – utečencov z Ukrajiny, ktorí dnes prichádzajú /potom zase na určitý čas odchádzajú späť – ja by som ich nazval tak po slovensky počas Covid „pandémie“, že pendleri/ na územie Slovenska, sa to netýka…!

Veď všetci tí utečenci, ktorí k nám (väčšinou západná EÚ) prichádzajú z tretích štátov, tiež z ich domovou vyhnala vojna, vojna v ktorých vo väčšine prípadov mali svoje „jastrabie pazúry“ práve U.S. Army…(naor. Líbya, Afganistan a pod.)

 

MMŠ – „Hovoríte, že ste za návrat k rozhodovaniu v EÚ na úrovni štátov, nie Bruselu.“

RS – „Predstavitelia štátov nekonali úplne suverénne a urobili zlé rozhodnutie, čo je dnes iste každému jasné.“

Tu sa pýtam RS dnes ja, a ako máme chápať vaše rozhodnutia, aj rozhodnutia všetkých dnešných našich „zahraničných ministrov“ (Naď, Korčok), „predsedu vlády“ Hegera, ale aj Čaputovej, na pôde EÚ resp. na pôde NATO, vo vzťahu k proti ruským sankciám a z toho vyplývajúceho poškodenia našej ekonomiky, všetkých obyvateľov SR…?

Tu ste sa rozhodovali suverénne? Suverénne ako zástupcovia suverénnej republiky?

Alebo ako praobyčajní poslušní lokaji USA administratívy, EÚ byrokratov, NATO vojnových štváčov…?

 

MMŠ – „Prečo si myslíte, že ak budú rozhodovať štáty, a nie Brusel, bude to lepšie?“

RS – „Lebo to je ich rozhodnutie, kryté ich voličmi.“

 

No a tu niekde by som skončil s citáciou z predmetného rozhovoru, ktorý RS poskytol Denníku N.

Lebo toto jeho posledné vyjadrenie je pre dnešnú dobu najpodstatnejšie!

Totiž nie len celá terajšia prvá aj druhá „vláda“ Igora Matoviča od samého počiatku nečiní rozhodnutia, ktoré má kryté voličmi, ale rovnako takto za nás všetkých rozhoduje aj Čaputová, ktorá na svoje zahranično-politické aktivity nemá od občanov SR najmenší mandát!

Pýtam sa RS a spol., aký že ste mali mandát na to, aby ste nás neodôvodnene, zbytočne Covid gniavili?

Aké ste mali krytie od občanov-voličov na to, aby ste nás nútili povinne nosiť rúška, respirátory, povinne nás nútili vykonávať akési „psie“ AG testy, povinne vykonávať PCR testy, tlačili ste zamestnávateľov a zamestnancov, aby sa doslova povinne nechali zaočkovať ešte stále experimentálnymi Covid vakcínami lebo kto sa takto nepoddal, tak sa musel nechať pravidelne, aj za svoje, špárať hlboko v dutine nosnej, inak mal vstup na pracovisko ZAKÁZANÝ!!!

Aké máte krytie vy, ale aj Čaputová, od občana – voliča na to, že ste totálne zdecimovali naše ozbrojené sily, ktoré dnes bez zveličovania môžem nazvať Odzbrojene sily SR, tým, že ste sa všetkej našej vojenskej výzbroje a techniky, ktorá ešte za niečo stála, zbavili tým, že ste ju poslali na východ od nás, na Ukrajinu?

Aké ste mali na toto krytie od občanov-voličov SR?

ŽIADNE!!!

Aké ste mali a máte krytie od občanov-voličov SR na to, že ste vojensky našu republiku odovzdali do rúk cudzích vojsk – USA, Česko, Poľsko, Nemecko…???

ŽIADNE!!!

Aké ste mali od občanov-voličov SR krytie, že ste na rôznych EÚ a NATO fórach hlasovali za, ba ste boli doslova iniciátormi ešte väčších a silnejších sankcií voči Ruskej federácií, ktoré našu republiku, našich ľudí, doslova zruinujú???

ŽIADNE!!!

A s takýmito otázkami by som mohol pokračovať ďalej a ďalej a ďalej…

Preto aj pre vás Richard Sulík, aj pre celú dnešnú „slovenskú vládu“, aj pre Čaputovú z „prezidentského“ paláca platí jedno jasné – na všetko to, čo je vyššie mnou vymenované a ešte oveľa viac, na toto všetko ste od občanov-voličov nedostali najmenší mandát a teda vaše krytie zo strany voliča, ak nie je nulové, tak je minimálne minimálne!!!

A preto je potrebné, aby sa čo najskôr konali Parlamentné voľby (aj tie prezidentské), aby tí, ktorých si opätovne občania-voliči SR, vyberú za svojich zástupcov, ktorí budú v ich mene vykonávať moc v tomto štáte, mali krytie na to, čo si občan-volič SR praje a nie na to, čo dnes vykonávate vy a Čaputová!

Na toto nikto z vás mandát/krytie od občanov-voličov SR nedostal!!!

 

Záver:

Rozhovor, ktorý RS poskytol Denníku N a o ktorom je vyššie reč, je síce autentický, aj sa udial, ale žiaľ, je to už tak dávno…. z dnešného pohľadu doslova pradávno!

Totiž tento rozhovor bol vykonaný/zrealizovaný 21. februára 2017 pod názvom – „Richard Sulík: Áno, som slovenský nacionalista“

Kto ma záujem o celý jeho obsah, tak TU –

https://dennikn.sk/688253/richard-sulik-sas-som-slovensky-nacionalista-rozhovor/

 

Veru, ako je to dávno, keď RS ešte ako europoslanec mal názory, s ktorými sa v niektorých jeho častiach dá súhlasiť napr. – „pomáhajme migrantom, ale tam kde sú, teda u nich priamo doma“ alebo „Rozhodovať o národných štátoch by mali národne vlády, nie centrála v Bruseli lebo domáci politici majú na to krytie od občanov-voličov“!!!

Nuž veru, nedá mi na záver opýtať sa Richarda Sulíka prečo sa politicky otočil o 180o a nezastával v tejto „vláde“, z ktorej doslova ubzikol, tieto vcelku dobré názory, predsavzatia, myšlienky…???

 

PS:

RS v uvedenom rozhovore ešte tvrdil aj toto (pre tých, ktorý nemajú možnosť si tento článok prečítať)

Podľa RS – „Klamstvá Medzinárodného menového fondu boli rovnakého druhu, ako keď americká vláda tvrdila pred inváziou do Iraku, že Saddám Husajn tam ukrýva zbrane hromadného ničenia. Rovnako klamali o Grécku, pretože Francúzi a Nemci tam chceli zachraňovať svoje banky.“

 

Ale aj toto – „…Merkelová, Nicolas Sarkozy, vtedajší francúzsky prezident. Vedome šírili klamstvá.“

 

Alebo aj toto – „Isté je to, že dnes EÚ nefunguje, potáca sa od krízy ku kríze.“

 

A dokonca aj toto – „Rast ekonomiky EÚ je kupovaný zadlžovaním a toto je ešte horšie“

 

Ba dokonca si RS vo vzťahu k EÚ dovoľuje aj toto – „…ja len namietam, že Brusel sa pletie aj do vecí, do ktorých ho nič nie je, napríklad aká má byť spotreba vysávačov.“

 

No a pre dnešné ťažké energetické dni, ktoré tu všetci zažívame a zažívať ešte len budeme, vtedy veľmi smelý RS do Bruselu odkázal toto – „Ak majú obchodníci problém, nech sa dajú dokopy a dohodnú sa, na to nepotrebujú Brusel.“

 

HURÁÁ, tak načo čakáme?

Máme problém v dodávkach ruského plynu?

Máme problém v dodávkach ruskej ropy?

Žiaden problém!

Presne v duchu odkazu RS do Bruselu, navrhujem okamžite od zajtra, aby – „sme sa všetci tu doma na Slovensku, dali dokopy, dohodnime sa na dodávkach ruskej ropy a ruského plynu napriamo s Ruskou federáciou lebo na toto naozaj nepotrebujeme Brusel“!!!

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.