Založ si blog

Aký má podiel Čaputová na tom, že nás čakajú ťažké časy? Obrovský, ničím neospravedlniteľný!

Hovorím (píšem) o ťažkých časoch, ktoré čakajú nás Slovákov!

Čaputová je jedným z najväčších vinníkov, že Slovákov (nie ju! Teda po ekonomickej stránke…) v najbližších týždňoch a mesiacoch čakajú naozaj zlé časy!

Jej domáca „politika“ a hlavne tá zahraničná, je plná servility voči Západu, voči USA administratíve  a absolútne nehladiaca na štátne záujmy SR!

Od prvopočiatku, kedy zasadla na najvyšší ústavný stolec našej republiky, koná tak, že záujem nášho štátu je u nej až na poslednom mieste, ak vôbec! (čisto môj názor a moje hlboké presvedčenie, ako všetko, čo jest napísané v dnešnom rýdzo mojom názorovom článku!)

 

Od prvej chvíle je v zahraničnej “politike“ (aj domácej!) naklonená USA administratíve, rozširovaniu NATO, posilňovaniu NATO na jej „východnom krídle“ (prečo?), je prvá v poradí z EÚ politikov, ktorá plne súhlasí zo zavádzaním nezmyselných proti ruských sankcii a absolútne nedomyslí ich následky na našu spoločnosť, na náš štát, na obyvateľov Slovenskej republiky!

Od prvej chvíle svojho „prezidentského pontifikátu“ sa zbratala s Volodymyrom Zelenským a od prvej chvíle mu vyjadrovala podporu v jeho boji proti zlu, proti ruskému zlu a pritom absolútne nevnímala (lebo nesmela?) ako je „narábané“ s Ukrajincami, ktorí sa hlásia k ruskej národnosti, ktorí používajú ruský jazyk na východe Ukrajiny od roku 2014!!!

Nie, tento osud Ukrajincov ju nezaujímal a ani dnes nezaujíma! Áno, Čaputová, aj toto sú Ukrajinci a chcú žiť tam, kde dnes majú svoje domovy a chcú (resp. chceli!) používať ruský jazyk…!

Čo na zahranično-politickom poli vykonala Čaputová pre tento, absolútne  bezdôvodne, utláčaní (vražední?!) ukrajinskí ľud?!

Nuž nič!

Toto nevidela?

Toto nevidela!

Čaputová dnes cynicky, nebotyčne farizejský hovorí, že je potrebné čo najskôr vyriešiť „vládnu“ krízu lebo Slovensko čakajú zlé časy – viď napr. TU – https://www.ta3.com/clanok/243883/vladnu-krizu-treba-vyriesit-co-najskor-vyhlasila-prezidentka-upozornila-ze-slovensko-cakaju-tazke-casy

A to, že Slovensko čakajú zlé časy, tak na toto prišla Čaputová až teraz?

Veď úplne bežný občan SR to vie už od prvopočiatku, kedy sa začali na Ruskú federáciu uvaľovať totálne nezmyselné sankcie, hlavne v oblasti nákupu plynu, ropy…z Ruska!

Celkom zámerne zdôrazňujem, že NÁKUPU lebo my sme od Rusov nedostávali nič zadarmo, ale sme si to riadne za dohodnuté a zmluvné ceny kúpili! Nie ukradli! Nie, nedostali sme to od Rusov do daru?

A to, že Čaputovej rétorika o tom, že Rusko je nespoľahlivý obchodný partner, tak to je čo za nezmysel?!

To kedy nám Rusko nedodalo nami riadne zaplatený plyn, ropu…???

Áno, po vojenskom vstupe RF na územie Ukrajiny bolo správne odsúdiť tento agresorský akt zo strany RF, ale bolo potrebné sa k tomu postaviť s chladnou hlavou!

A nenarobiť viac zla, ako osohu!

Hlavne, ak Čaputová mala informácie, že sa tak stane! Neverím, že ju o tom, ako slovenského hlavného veliteľa OS SR, USA ambasáda na Slovensku neinformovala?

Alebo aj  centrála NATO!

Veď všetkých ľudí sveta o tom verejne informoval samotný Joe Biden, ktorý jasne verejne do médií prehlásil, že RF nemá inú možnosť, ako vojenský na Ukrajinu vstúpiť!

A kto by už viac veril Joe Bidenovi resp. kto mu viac dôveruje, ak nie samotná Čaputová…, …mala sním dokonca aj osobné stretnutie, pravda aj keď len letmé…, v rokovacej sále, len tak na stojáka, medzi rokovacími lavicami… – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/591413-caputova-sa-stretla-s-bidenom-ten-ocenil-pokrok-ktory-slovensko-v-poslednom-case-dosiahlo/ !

 

Dodnes nám Joe nevysvetlil z akého dôvodu museli Rusi vykonať tento vojenský agresorský akt voči bratovi Slovanovi!!!

Nejaký dôvod musel byť, aj keď Čaputová tvrdí, že Rusi vojenský vstúpili na Ukrajinu „bezdôvodne“?

Od prvej chvíle tejto ruskej vojenskej agresie voči susednej Ukrajine, bola Čaputová úplne politicky mimo! A to ako vo vzťahu k domácej politike, tak aj vo vzťahu k zahraničnej politike!

Ako som už vyššie napísal, jedná vec je takýto vojenský agresorský počin RF odmietnuť, odsúdiť a druhá vec je, ako ho čo najskôr ukončiť a hlavne nevykonať také neuvážené koky, ktoré by nedozernými dôsledkami poškodili Slovensko, ľud slovenský!

Ale čo urobila Čaputová ako prvé?

Nuž nič „výnimočné“, „len“ prehlásila toto, už 11. marca 2022 – „Kto teda dnes ešte stále hovorí o tom, aby sme na ruskom plyne zostali naďalej závislí, koná proti záujmom Slovenska a priamo ohrozuje bezpečnosť našich občanov.“ – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid027LvUf918JHpx2hec4VeCMQLWchXB

No a dnes, keď sa naša závislosť na ruskom plyne podľa priania Čaputovej končí, tak oznamuje Slovákom, že nás čakajú zlé časy!

Niečo tak cynicky, farizejsky, neskutočné, že sa divím tým Slovákom, ktorí túto osobu ešte uznávajú, ba dokonca ju ospevujú, ako koná super a v prospech Slovenska!

To Čaputová bola hluchá a slepá, keď Klub 500 ústami jeho predsedu (Vladimír Soták), aj jej do paláca odkázal toto – „Je plyn a robíme. Nie je plyn a nerobíme!“

Toto Čaputová nezachytila?

Nezachytila, čo aj jej V. Soták odkázal 31. júla 2022?

Nie, nezachytila lebo Čaputová 1. augusta 2022, deň na to, sa na svojom FB profile hrdo pochválila statusom, ako slovenský súd zavrel Ľubošovi Blahovi vo vzťahu k nej ústa – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid02VNMuAJWWkamp52XaYZh8MBqMVNgdBZQrYGJzQWENeCzz7ebEAZErE6uGVDN5kCzBl

 

Čo tam po plyne? Však?

Čo tam po domácich podnikateľoch, výrobcov, ktorí bez ruského plynu, riadne zaplateného, padnú a už sa možno nepozviechajú? Však? Viď naposledy Slovalco!

A nepočula Čaputová ani toto, čo aj jej do paláca a inde („vláda“ SR, centrála EÚ a pod.!) odkázal V. Soták?

Odkázal jej aj toto – „…mám tu stanovisko, vyzerá to tak, že je to z prezidentskej kancelárie – (cituje) – „kto teda dnes ešte hovorí o tom, aby sme na ruskom plyne zostali ďalej závislí, koná proti záujmom Slovenska a priamo ohrozuje bezpečnosť našich občanov“ (koniec citátu V. Soták pokračuje rozhorčene ďalej).

Čo sú to za kecy? Čo sú toto za kecy? Kto si to dovolí povedať? Čo sú to za kecy? Buď tu bude plyn alebo nebude plyn! Buď pôjde ekonomika alebo nepôjde ekonomika! A keď nepôjde ekonomika, nebude plyn, aj prezidentka nebude chodiť na lietadle, ale vráti sa ku koču, na ktorom chodila Mária Terézia a bude jej dobrý a pôjde na bioplyn! Čo sú toto za kecy. To nemôže len tak hoci kto povedať, pojdeme takouto cestou. Nie sú cesty! Buď je alebo nie je! Buď sa Brusel rozhýbe alebo nerozhýbe. Môže Brusel odstrihnúť Európu. Uvidia, čo urobia ľudia v Európe…, …a priemysel bude stáť…, …všetkých stiahneme pod vodu…, …ale takto dopadne celá Únia a čo potom urobia tí „politici“ v Bruseli, tí premúdreli, ktorí sa schádzajú každý týždeň a vyvážajú sa na drahých autách, a lietajú na prvých triedach, a tvária sa, že oni riadia Európsku úniu. Oni neriadia NIČ! Lebo tomu nerozumejú! To sú ľudia, ktorí tam nastúpili na päť rokov a nie sú ani odborne pripravení, ani životné skúsenosti nemajú…, …a preto je nutné v každej krajine (štáte – opravujem p. Sotáka), aby politická garnitúra komunikovala s priemyslom…, my platíme za plyn, my neplatíme za vojnu! Čo sú to za dristy…“ – celé TU – https://www.youtube.com/watch?v=Bug4pl0MTn0&ab_channel=TASRTV

 

Nuž ako Čaputová? Počula túto TB klubu 500?

Prečo nezačala, ako politička nabádať aj „vládu“ SR, že poďme si spoločne sadnúť s našimi priemyselníkmi a diskutujme s nimi, ako sa máme správať v Bruseli, v centrále EÚ, ako postupovať v sankciách voči RF, aby nás to nepoškodilo! Hlavne čo sa týka dodávok/nákupu ruského plynu a ropy…?!

Nuž pravda je taká, že naši „vládni politici“ si slová V. Sotáka vzali „za svoje“ a poslali na Klub 500 (pána Sotáka) NAKA! Alebo žeby NAKA konala sama od seba tzv. ex offo?!

Takzvane z úradnej moci?! Ja takejto rozprávke neverím!!!

Ja by som to nazval ako – „NAKA na SOTÁKA“.

A to vraj preto lebo Klub 500 (Soták) sú/je podozrivý z financovania terorizmu! – https://www.noviny.sk/krimi/686189-naka-riesi-podozrenie-z-financovania-terorizmu-v-klube-500-klub-obvinenie-uraza

 

Už len chýba to, aby niekto zo Slovenska toto nahlásil do Bruselu a Klub 500 (Soták) skončia ako Hambálek – všetko im bude zablokované, ba dokonca im zakážu voľný pohyb/pobyt v rámci územia EÚ!!!

Takže tak!

Ani toto sa Čaputovej nedostalo do uší a dnes „vláde“ SR odkazuje, že by sa mali prestať hádať lebo Slovensko ide do ťažkých časov?!

Čaputová už mala raz možnosť tento slovenský marazmus ukončiť.

Áno, mala to ukončiť presne po tom, ako Igor Matovič, do jej rúk, 31. marca 2022 podal demisiu.

A čo urobila Čaputová?

Nie, ona absolútne nevyužila svoje „prezidentské“ kompetencie na základe Ústavy SR, čl. 102, ods.(1), bod g) – „vymenúva a odvoláva predsedu a ostatných členov vlády Slovenskej republiky, poveruje ich riadením ministerstiev a prijíma ich demisiu; predsedu a ostatných členov vlády odvoláva v prípadoch uvedených v čl. 115 a 116,“, kde nie je napísané, že prezident je povinný vymenovať navrhnutých kandidátov na základe návrhu toho, kto od prezidenta na základe PV dostal poverenie na zostavenie novej vlády…

Nie, ona okamžite na druhý deň 01. apríla 2022 vymenuje takmer totožnú vládu“ a tvári sa, že problém je vyriešený a SR bude od tohto dátumu napredovať!

Čaputová mala právo, opätovne nevymenovať, minimálne, ani jedného z tých, ktorí jej ešte pred podaním demisie „predsedu vlády“ Matoviča, doručili svoje demisie vopred – Krajniak, Sulík, Kolíková, Gröhling, Korčok.

Čo je toto za kalkul?

Čaputová mala plné právo ich opätovne na tie isté, ani iné(!), ministerské pozície nevymenovať a mala im oznámiť, že ak sa opäť chcú stať ministrami, ak opäť chcú byť súčasťou vlády, tak áno, ale len a výhradne tak, že sa o toto budú u občana – voliča uchádzať v nastávajúcich PV a keď im občan dá opäť tak veľkú dôveru/mandát, tak aj ona potom s čistým svedomím, ich za ministrov novej vlády vymenuje!

Presne to isté platí/platilo pre Čaputovú aj v prípade podania demisie za celú „vládu“ SR – u Igora Matoviča.

Ale to by musela byť Čaputová autonómna a musela by sa striktne držať iného ustanovenia Ústavy SR, čl. Čl. 101, ods.(1) – „Hlavou Slovenskej republiky je prezident. Prezident reprezentuje Slovenskú republiku navonok i dovnútra a svojím rozhodovaním zabezpečuje riadny chod ústavných orgánov. Prezident vykonáva svoj úrad podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie je viazaný príkazmi.“

 

A po tomto všetkom, má Čaputová toľko bezočivosti voči občanom SR, že za všetok ten marazmus, v ktorom sa dnes Slovenská republika nachádza, a za to, že nás čakajú zlé časy, viní len „vládu“ SR a seba z toho cynický, farizejský vynecháva!!!

Dnešný svoj názorový článok na Čaputovej „riešenie“ slovenského marazmu a nastávajúcich, čo nevidieť, zlých časov, ktoré nás, aj podľa môjho presvedčenia, neminú (pravda, ak sa neprebudíme, tak to bude ešte horšie!), dávam do pozornosti predovšetkým Čaputovej, diskusiu pod FB statusom na https://www.facebook.com/televiziaTA3/  (pevne verím, že nečerpám z dezinformačného média…), pretože predpokladám, že takéto názory jej „spoluobčianok a spoluobčanov“, si pod svojimi statusmi neprečíta lebo sú buď blokované alebo okamžite vymazané!

Takže, TA3 na svojom FB profile dňa 19. augusta 2022, uverejnila status pod názvom – „Vládnu krízu treba vyriešiť čo najskôr, vyhlásila prezidentka. Upozornila, že Slovensko čakajú ťažké časy -…“

Pod týmto statusom je 605 komentárov (na pomery počtu komentov na FB TA3, naozaj dosť), z ktorých by si Čaputová za klobúčik nedala ani jeden!

Tu jej občania – voliči SR jasne dávajú na vedomie, čo si myslia o jej výzve „vláde“ SR, aby ukončili vládnu krízu „len“ prestať sa hádať a že seba samu vôbec nerieši!!!

Všetky si môžeš občan – volič prečítať TU –  https://www.facebook.com/televiziaTA3/posts/pfbid0JahP7CtjiSyUJWAHNLHuPVP7oGV99qbYEj3fxomibBfQyq9Y2h68w2FpzNjmPhRml

Ja za všetky vypichnem tieto, ktoré sú podľa mňa najtrefnejšie vo vzťahu k „prezidentovaniu“ Čaputovej a vo vzťahu jej „nevine“ na všetkom, čo sa dnes a za uplynulé mesiace na Slovensku deje, udialo a čo sa ešte len udeje!

Takže napr. „spokojný“ občan-volič, Čaputovej odkazuje toto – „Nebudem vás nazývať prezidentkou, lebo mojou prezidentkou určite nie ste! A rád by som vám pripomenul že za všetko čo tu stvára táto nekompetentná vláda môžete aj vy! Vy ich stále umelo držíte pri korytách a je vám jedno čo tu stvárajú. Máte plné ústa demokracie a všetko citlivo vnímate ale na ľudí zvysoka kašlete. Teším sa na deň keď budete opúšťať prezidentský palác a dúfam že to bude čo najskôr….“

Alebo takýto názor „spokojného“ občana-voliča s Čaputovej „prezidentovaním – „Dobré ráno Osobo,, zlé časi nás nečakajú !!! Ty už sú dávno tu,, 2/5 roku už s nima bojujeme,, len Vy a Vláda si toho nevšímáte !!! A načo,, veď vám sa zle nevede !!! Vy pravidelně každý mesiac dostanete tu svoju né malú výplatu na účet,, a čo vás je po luďoch,, že padajú na hubu ??? Vy to máte úplně,, ale úplně v paži !!!

Alebo toto – „Škoda že Žiarska hlinikáreň nie je na Ukrajine, vláda by okamžite pomohla!“

A ešte toto – „Dubček sa v hrobe obracia čo táto robí z národom Slovenským a Husák ani nehovorím tá by si teraz zaslúžila to čo Husák zažíval v base pred tým ako sa stal prezidentom.“

 

Nuž pre samotnú Čaputovú, naozaj „povzbudivé“, zaujímavé, ale hlavne inšpirujúce čítanie, čo a ako spraviť, vykonať, aby sa marazmuz na Slovensku zastavil a aby sa začalo konať v propsech, v národno-štátnych záujmov SR a jej obyvateľov!

Teda okamžitá demisia vlády a okamžité odstúpenie Čaputovej z pozície „prezidentky“ SR, tak, ako jej to umožňuje Ústava SR, Čl. 103, ods.(6) – „Prezident sa môže kedykoľvek svojej funkcie vzdať; jeho funkčné obdobie sa skončí dňom doručenia písomného oznámenia tohto rozhodnutia predsedovi Ústavného súdu Slovenskej republiky.“

Vyslovujem presvedčenie, že Ivan Fiačan by nemal mať problém takéto písomné oznámenie Čaputovej prijať osobne!!!

Alebo sa mýlim???

A Ivan Fiačan odmietne prijať takéto písomné oznámenie?

A potom Čaputová slávnostne prehlási, že Ústavný súd SR je nezávislý lebo sa konečne nestotožnil s jej „právnym“ názorom…?!

 

Na dnes „len“ toľko!!!

 

PS:

Včerajšia cena EE na Západnej energetickej burze EÚ – „slabých“ 659,080 €/MWh!!!

01.08.2022 to bolo ešte „len“ 400,00 €/MWh…

Pred rokom niekde okolo 50,00 €/MWh!!!

https://pxe.cz/cs/derivatovy-trh/elektrina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.