Založ si blog

Čaputová s Naďom sú od včera ešte „nezávislejšími“ od USA a NATO. Čo si to dovoľujú? !

Obidvaja vyššie menovaní, sa včera opäť ukázali vo svojej pro USA, pro NATO a proti Ruskej politickej „kráse“…

 

Avšak hneď na úvod môjho dnešného názorového článku musí zaznieť, že na to, čo konajú v „prospech“ Slovenskej republiky a v „štátnom záujme“ Slovenskej republiky, nedostali od občanov SR žiaden mandát!

Ani ten najmenší!

Akým právom Čaputová hovorí, že Slovensko/Slováci stoja len na strane Ukrajiny?

Iste, stojí Slovensko na strane Ukrajiny, ale nie vo vojenskom riešení konfliktu, ale rýdzo v riešení mierovom, diplomatickom!!!

Nie je pravda, že Slováci väčšinovo súhlasia s tým, aby sme sa odpájali od ruského plynu, ruskej ropy…

Toto jednoducho nie je pravda a žiaden dnes slovenský politik vo vláde SR, ani nikto v prezidentskom paláci, nedostal mandát od slovenského občana-voliča na to, aby nás zatiahli do vojenského konfliktu s Ruskou federáciou a už vôbec nemajú mandát na to, aby nás takýmto hlúpym, doslova idotským spôsobom odstavili od ruského plynu, ropy a aby nám zabezpečili svojim hlúpym konaním, elektrickú energiu desať násobne drahšiu!!!

A teraz konkrétne a jasne!

Včera sa Čaputová opäť „pro“ štátne predviedla v plnej svojej pro USA paráde!

Na FB si zavesila, hrdo si zavesila status, ako sa ona online pripojila k akejsi Krymskej platforme, ktorú neviedol nikto iný, ako je politicky priateľ Volodymyr Zelenskyj.

Teraz nebudem riešiť Volodymyra, mám na neho a jeho konanie svoj názor…

Teraz budem riešiť výhradne Čaputovú lebo ona je dnes, volebným omylom slovenského občana-voliča (bol zmanipulovaný zapredaneckými médiami, hlavne mladá generácia…!), na pozícií „prezidentky“ SR a má mylné presvedčenie, že môže všetko – teda, že koná ako koná lebo vraj toto je v záujme národa slovenského, ľudu slovenského!

Podľa môjho názor a presvedčenia nie, nie je toto v našom záujme…

Takže Čaputová v predmetnom FB statuse začína takto – „Dnes som sa pripojila k online samitu Krymskej platformy, ktorú otvoril ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a kde som opätovne vyjadrila podporu Slovenska Ukrajine.“

 

Už to vyššie spomínam, ako si môže dovoliť niečo také tvrdiť?

 

A áno, Slovensko v tomto konflikte stojí za Ukrajinou v tom zmysle, že prvý, kto vojenský vstúpil 24.februára 2022 na územie Ukrajiny bola Ruská federácia (nie opačne!), ale Slovensko nestojí na strane Ukrajiny po stránke vojenského riešenia konfliktu, ba ani na strane nezmyselných energetických proti ruských sankcii!!!

NIE a ešte raz NIE!

Slovensko stoji na strane Ukrajiny len a výhradne v zmysle riešenia konfliktu za mierovým rokovacím stolom…VEĽKÁ BODKA!!! (viď nespokojnosť občanov s „vládou“ SR a nespokojnosť občanov – voličov SR s vojenským riešením konfliktu na Ukrajine!)

A keď hovorím, že Slovensko, tak tu jednoznačne poukazujem na väčšinový názor v spoločnosti, nie ako to robí Čaputová a spol., ktorí za pojmom „Slovensko“, majú na mysli, výhradne EÚ, USA/NATO a nie väčšinový názor občana – voliča SR!!!

Pýtam sa – kde bola Čaputová dňa 23. augusta 2021, keď sa v Kyjeve konal Inauguračný summit Krymskej platformy (KP)?

Prečo sa k nemu pripája až teraz?

Čo, Čaputová o tejto KP do včera ani len nechyrovala?

Lebo v auguste 2021, Čaputová v deň vzniku KP a ani po tom, nemá na svojom FB profile, ani len čiarku o akejsi KP!!!

Ba nie je o jej aktivite vo vzťahu ku KP pred rokom, ani len jedna zmienka v médiách!

Áno, po včerajšku sú tohto jej „štátnického“ počinu plné média, hlavne tie pro Washingtonské, pro Bruselské…

Pred rokom ani slovíčko!

Pred rokom o tom nepísali ani naše(?) média, že sa niečo také udialo, kde sa podľa dostupných informácii malo zúčastniť 46 štátov a organizácií!

Bol tam aj zástupca SR?

A ak nebol, prečo nebol?

A prečo sa k tomuto pripojila Čaputová až včera?

Odkiaľ dostala informáciu, že niečo také existuje?

Kto ju na to upozornil?

Odkiaľ prišlo upozornenie a „odporúčanie“, aby sa on line k tomuto včera pripojila?

Čaputová totiž vo svojom včerajšom FB statuse píše aj takúto vec – „…z druhého ročníka tohto samitu…“

Zaujímavé!

Tak Čaputová vie, že je to už druhý ročník, ale toho prvého sa s najväčšou pravdepodobnosťou nezúčastnila nielen že ona za SR, ale asi ani nikto zo Slovenska lebo o konaní prvého ročníka samitu KP, nemá zmienku ani ona na svojom FB profile, ba o tom neviem nájsť informáciu na web stránkach „našich“, v jej naklonených médiach z tohto obdobia!!!

Veď, ak by Čaputová vykonala takýto vysoko „štátnicky“ počin pred rokom, tak by toho boli plné média rovnako, ako o tom píšu s veľkou pompou aj dnes…!!!

Nuž, ale čo považujem za veľmi dôležité, je to, aký záver Čaputová urobila z tohto druhého ročníka samitu KP.

Čaputová konštatuje toto, že toto je najpodstatnejší záver z ich včerajšieho samitu KP, ktorý bol celkom jasne vojensko-štváčsky a nie mierový, Čaputová píše  – „Vyzvali sme Rusko, aby bezodkladne ukončilo okupáciu Krymu a mesta Sevastopoľ a aby rešpektovalo ľudské práva všetkých obyvateľov polostrova, vrátane etnických Ukrajincov a krymských Tatárov a ukončilo perzekúciu všetkých, ktorí nesúhlasia s ilegálnou okupáciou Krymu.“

Tak to sa mi hádam len sníva!

Toto napíše Čaputová smerom k RF?

Tak ja jej napíšem, aj druhú, rovnakú výzvu pre jej politického priateľa Volodymyra, ktorá sa týka Ukrajiny vo vzťahu k všetkým Ukrajincom na východe Ukrajiny (Donbas, Luhansk…), ktorí sa hlásia k ruskej národnosti, k ruskému jazyku a ktorí sú od roku 2014 terčom tvrdej genocídy zo strany ukrajinského Pravého sektoru a AZOVu!!!

Ta výzva od Čaputovej k Zelenskému, k Ukrajine, by mala znieť takto jasne –  „Vyzvali sme Ukrajinu, aby bezodkladne rešpektovala ľudské práva všetkých obyvateľov ukrajinskej oblasti Luhansk, Donbas a ukončilo perzekúciu všetkých, ktorí sa hlásia k ruskej národnosti a slobodne používajú ruský jazyk. Zároveň vyzývame Ukrajinu, aby uznala výsledky referenda, ktoré sa konalo na Kryme v marci 2014, ktoré bolo platné a v ktorom sa viac ako 96 % zúčastnených voličov vyslovilo za pričlenenie sa pod ruskú legislatívu“.

To, že referendum bolo platné, nezmanipulované, slobodné…, potvrdili tieto, svetom uznávané inštitúcie – prvá – GfK, nemecká spoločnosť vykonávajúca prieskumy verejnej mienky a štvrtá najväčšia organizácia pre výskum trhu na svete, ktorá vykonala prieskum v krymskom regióne. Podľa tohto prieskumu 82 % ľudí na Kryme „plne podporuje“ odtrhnutie Krymu od Ukrajiny a pripojenie do Ruskej federácie, 11 % „prevažne súhlasí“, zatiaľ čo len 7 % s odtrhnutím „nesúhlasí“. – https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2015-02-06/one-year-later-crimeans-prefer-russia

 

A podľa prieskumu amerických univerzít z Colorada a Virgínie si 84 % ľudí na Kryme myslí, že pripojenie do Ruska je „úplne správne rozhodnutie“!!! – https://web.archive.org/web/20160722133509/https://www.opendemocracy.net/od-russia/john-o%25E2%2580%2599loughlin-gerard-toal/crimean-conundrum

 

Čítala Čaputová tieto dokumenty? Čítala ich závery a zdôvodnenie?!

To nie sú dokumenty vypracované ruskou stranou!

Ani Čínskou, ani Severo Kórejskou, ani Kubánskou…!

To sú dokumenty, štúdie, fakty, ktoré vykonala nemecká agentúra a americké univerzity!

Tak o čom je tu reč?

Prečo sa stále o Kryme takto klame, zavádza, manipuluje?

Dokonca začínam nadobúdať taký „konšpiračný“ názor, že za referendom na Kryme o pripojení sa Krymu k RF, stojí USA/CIA lebo vedeli, že referendum bude výrazne v prospech pričlenenia sa Krymu k RF a toto im (USA administratíve!) od tej chvíle malo slúžiť ako zámienka útokov voči RF lebo sa vraj zo strany RF jednalo o nezákonné anektovanie Ukrajinského územia!

Ale ako píšem, je to z mojej stránky naozaj len také moje videnie veci po tom, čo všetko sa od marca 2014 začalo diať okolo Krymu, okolo Ukrajiny a pod.

Takže toľko k včerajšiemu „štátnickému“ extempore Čaputovej a čakám čo „štátnického“, „pro“ slovenského vykoná v najbližších dňoch…

 

PS:

 

Čaputová sa ešte na FB chváli, že k on line samitu KP sa pripojilo takmer 60 krajín (teda nie štátov?). To je koľko takmer 60? To môže byť aj hlboko pod 60…

A kde sú zvyšné dve tretiny štátov sveta? Kde je ta absolútna (rozumná? pragmatická?) väčšina (vlád/prezidentov) štátov sveta?

Lebo podľa dostupných informácii, je na svete uznaných 196 štátov!!!

 

A teraz stručne k Jaroslavovi Naďovi, ktorý už síce nechce ďalej pokračovať na pozícií „ministra“ obrany SR, ba už ani nechce ostať v politike, ale koná úplne opačne!

Včera sa Naď pochválil, že opäť časť (už tu poslednú, či ešte máme?!) vojenskej techniky OS SR podaruje na Ukrajinu. (ale stále bude tvrdiť, že to daruje Slovensko! Taká bezočivosť!)

Ide o BVP1 v počte 30 – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/637992-stare-sovietske-tanky-za-moderne-leopardy-slovensko-sa-dohodlo-s-nemeckom/

Je komické, teda tragikomické, ako toto všetko Naď zdôvodňuje.

Zdôvodňuje to tým, že keď tieto BPV1 pošle, ako dar(!), na Ukrajinu, tak sa zas o niečo viac staneme nezávislými na RF.

Z toho mi vychádza, že Naď na Ukrajinu posiela všetku tu našu vojenskú výzbroj, ktorá podľa všetkého bude na ukrajinsko-ruskom fronte okamžite zničená…

Takže je to také „legálne“ zbavenie sa bojovej techniky ktorú Naď nechce…

No zároveň sa o niečo „menej“ stávame závislý smerom na Západ, konkrétne na Nemcoch, ktorí nám vraj zadarmo poskytnú 15 moderných tankov Leopard 2A4.!

Nuž všetko to na prvý pohľad vyzerá super, keby aj tu nebolo veľké KEBY.

Totiž Naď tvrdí, že sa jedná o vysoko moderné nemecké tanky a ihneď nato povie, že tieto Leopardy 2A4 – „…budú upravené nemeckým obranným priemyslom do plnohodnotného stavu…“(!!!)

Takže dnes sú ešte nie v plnohodnotnom stave?!

A podľa informácií nemeckej strany, do konca tohto roku dostaneme „až“ 1 (jeden) takýto „plnohodnotný tank“!!!

Teda to nie sú najnovšie modely? To sú tzv. nemecké vojenské šroty, ktorých sa nemecký Bundeswehr potrebuje, taktiež nejakou legálnou cestou zbaviť, aby si vynovili svoj tankový park?

Lebo je potrebné zdôrazniť, čo k tomuto nemeckému „daru“ pre Naďa povedala nemecká strana – „Týchto bojových tankov máme obmedzený počet. Nestačia nám ani tie, ktoré máme v našich aktívnych štruktúrach Bundeswehru (nemecké ozbrojené sily, pozn. red.). Takže z aktívnych štruktúr viac poskytnúť nemôžeme. Keď sa to bude dať, určite budeme trvať na tom, aby sme aj Slovensku poskytli ďalšie tanky,“ doplnil štátny tajomník ministerstva obrany Nemecka Benedikt Zimmer s tým, že tanky dodá nemecký obranný priemysel.“

 

Nie, naozaj už nemám dnes síl, aby som ďalej komentoval to „štátnické“, „pro“ slovenské konanie našich(?) politikov na najvyššej štátnej úrovni!

Som presvedčený, že všetkým rozumne zmýšľajúcim občanom-voličom SR je úplne jasné, že títo nemôžu na svojich pozíciách zotrvať už ani deň!!

Žiaľ skutočnosť je taká, že tých dní bude ešte veľa!

Lebo pre mňa osobne, sú aj dva dni ich pôsobenia na vysokých štátnych pozíciách, celá večnosť!!!

 

 

 

 

 

 

 

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

Na porušovanie ľudských práv počas Covid „pandémie“ nezabúdajme a stále si to pripomínajme!

21.04.2024

Dnes hlavne o tom, ako boli počas Covid „pandémie“ motivovaní ambulantní lekári, aby mali čo najväčšiu covid experimentálnu zaočkovanosť! Som za to, aby sa „Kotlárova“ komisia určená na vyšetrenie všetkých okolností okolo covid „pandémie“, ktoré sa tu na Slovensku diali od nástupu Matoviča, až do začatia konfliktu na Ukrajine, zaoberala aj týmto! Je potrebné [...]

Mykola Solskyj

NABU podozrieva ukrajinského ministra Solského z nezákonného nadobudnutia štátnej pôdy

23.04.2024 12:18

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa na Ukrajine objavilo viacero korupčných káuz.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

karlova ves, električka, bratislava, Segnerovsa

V Karlovej Vsi zrazila električka chodkyňu, skončila v nemocnici

23.04.2024 11:18

Polícia chodcom zdôrazňuje, že sú povinní dať električke prednosť aj na neriadených priechodoch pre chodcov.