Založ si blog

Novinárčina sa musí stáť rovnakým trhovým produktom, ako ktorýkoľvek iný!

V kapitalizme kapitalisti sveto svete tvrdia, hlavne tí liberálni a neoliberálni, že všetko vyrieši trh, trhové hospodárstvo založené na Dopyte a Ponuke alebo naopak!

Inak to už nie je kapitalistická trhová ekonomika ale ekonomika riadená a teda hovoriť o voľnom trhu nie je možné…

A presne toto by sa malo týkať aj médií/novinárov!

Na našom mediálnom trhu by mali pôsobiť výhradne také média a takí novinári, ktorí by žili na tvrdom princípe kapitalizmu – ponuka/dopyt resp. dopyt/ponuka!

Dnes tomu tak nie ani zďaleka!

Ani zďaleka u tých médií a u tých novinárov, ktoré/í sú dnes jediné/í s „právom“ na jedinú „pravdu“!!!

Ako je možné, že do éteru sa dostávajú také „informácie“, o ktoré nikto nejaví záujem, ale keďže toto médium má celoštátnu pôsobnosť, tak je každý doslova donútený ich počúvať, ich vidieť, od rána do večera!!!

Čo je toto za trhová ekonomika?!

Tak nech aj novinári a média, pre ktoré pracujú, si na seba zarobia v zmysle dopytu a ponuky resp. naopak.

Nech ich priamo platia občania SR!

Nech si ich kupujú presne tak, ako akýkoľvek iný produkt!

Nech nie sú platení z kade tade a od kade koho, hlavne nie zo zahraničia!

Veď aký je rozdiel medzi tým, čo vyprodukuje robotník v nejakej fabrike a tým čo vyprodukuje nejaký novinár?

Nuž žiaden!

Obidvaja musia produkovať taký tovar, aby si ho ľudia kupovali, ale nie preto, žeby na trhu nebol iný, ale preto lebo je najlepší!

Vie si niekto predstaviť, žeby v trhovej ekonomike napredovalo resp. by vôbec fungovalo také odvetvie, taká fabrika, taký živnostník, ktorý by na trh prišiel zo svojou ponukou, ktorú si nikto nekúpi?

Ako dlho by takýto „kapitalista“ vydržal byť kapitalistom?!

Ako dlho by fungovala akákoľvek prevádzka, ak by si na základe svoje práce na seba nezarobila?!

Nuž veľmi krátko resp. by sa museli nad sebou riadne zamyslieť a museli by začať produkovať také tovary, ktoré by si zákazník kupoval!

A občan-volič SR je tiež zákazníkom médií a novinárov v nich pôsobiacich!

Tak prečo neumožníme občanovi/obyvateľovi SR, aby sa aj v oblasti médií a novinárčiny mohol rozhodovať na základe tvrdého trhového hospodárstva aj tým, žeby si na priamo platil tieto média? (iste, museli by platiť aj úplne iné pravidlá na reklamu, hlavne tú štátom platenú v súkromných médiach!)

Potom, by došlo k vyčisteniu našej preplnenej mediálnej oblasti do takej miery, že na trhu by pôsobili a ostali len tí, ktorých by si občan-volič kupoval a nie tie, ktoré síce tiež z časti platí zo svojho vrecka skrze koncesionárske poplatky a iné dane a poplatky, ale nie je do nich jediným a podstatným prispievateľom a preto na našej mediálnej scéne pôsobia a to dosť podstatným („mienkotvorným“!) spôsobom!

A potom sa na našej mediálnej scéne mohla stať taká nehoráznosť, že tu pôsobia s celoštátnou pôsobnosťou také média, ktoré ak by mali žiť len a výhradne na základe toho a z toho, čoby sa občanovi-voličovi SR „predali“, tak by zanikli!!!

Dnes vidíme, že mediálnu manipulatívnu politiku tvrdia tie média (nie len na Slovensku, ale aj v EÚ!), ktoré nežijú na princípe kapitalizmu – dopyt/ponuka, ponuka/dopyt, teda výhradne z peňazí, ktoré by si zarobili predajom svojej poctivej, naozaj objektívnej práce, ale žijú a nie zle, z toho čo im zaplatia tí, ktorí chcú, aby písali to, čo je potrebné (teda rýdza manipulácia!) a nie to, čo je objektívne, najviac sa blížiace pravde a skutočnosti!!!

A to je zlé, to sa musí skončiť!

Keď kapitalizmus, tak na každého rovnako!

Zlý výrobok si nikto kupovať nebude a teda dovidenia z trhu, z voľného kapitalistického trhu!!!

 

Záver:

 

Dajme možnosť médiám nech sa poctivo predávajú svojím čitateľom, poslucháčom, divákom, nech si občan tým, že si za tieto mediálne tovary zaplatí napriamo, vyberie, čo je pre neho dezinformácia a čo je pre neho informácia…!

Len občan-volič, len zákazník, ktorý si za svoje poctivo zarobené peniaze kupuje nejaký tovar, v tomto prípade by to bol tovar mediálny, môže a jedine, len on musí(!) rozhodnúť, čo na mediálny trh patrí a čo nemá šancu sa na tomto trhu presadiť!

Nie je možné, aby občan nasilu dostaval tovar, ktorý nechce, ale ktorému sa žiaľ nemôže vyhnúť!

A tomu sa nehovorí voľný trh, ale užívanie tvaru z DONÚTENIA!!!

 

 

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.