Založ si blog

Sloboda a Solidarita končí!

Richard Sulík (RS) sa pravdepodobne rozhodol, že SaS neskončí len v tejto súčasnej „vláde“, ale aby sa aj do budúcnosti vyhol akejkoľvek zodpovednosti, čo tu táto „vláda“ od marca 2020 navystrájala a stále ešte vystrája, aj s jednoznačným prispením SaS a RS, tak sa rozhodol, že totálne potopí aj svoje politické dieťa – SaS.

A začal naozaj „impozantne“!

Len politický blázon totiž urobí to, čo urobil RS. A v tomto je po včerajšku RS ešte väčším bláznom, ako jeho politický nepriateľ číslo 1 – Igor Matovič (IM)!

Vysvetlím.

Keď na kandidačnú listinu OĽANO, pred PV 2020, dával IM na 45. miesto akéhosi Juraja Krúpu (vtedy 43r – vraj bezpečnostný analytik), tak pravdepodobne ani len netušil, kto Juraj Krúpa je, z akého politického prostredia/liahne pochádza, čo môže od neho, v prípade zvolenia do NR SR, očakávať… (žiaľ, aj sa tak stalo).

Pravdepodobne ho dal na kandidačnú listinu na odporúčanie rovnakého politického gaunera akéhosi Jaroslava Naďa.

Zároveň podotýkam, že ani samotný IM pravdepodobne nechcel, aby sa takýto ľudia na jeho kandidačnej listine vôbec dostali do NR SR lebo, ako sám povedal po PV 2020, že on neočakával až taký vysoký % zisk v PV a mal predstavu, že OĽANO získa nejakých 15% a tomu by sa veľmi potešil.

Ak by OĽANO v PV získalo „len“ tých 15%, tak OĽANO by tým obsadilo v NR SR niekde okolo 30 poslancov/mandátov a tým pádom by bol Juraj Krúpa naďalej nič znamenajúcim „bezpečnostným analytikom“!

Juraj Krúpa priniesol IM do celkového počtu OĽANO voličských hlasov (721166), „až“ 1864 preferenčných hlasov (čo z celkového zisku počtu hlasov OĽANO, činí „až“ 0,26%, teda bez Krúpu by OĽANO bolo rovnako silné, ako s ním!) a do NR SR, za OĽANO postúpil až ako 51. z celkového počtu 53 zvolených poslancov za OĽANO!!!

Teda nechýbalo veľa a Juraj Krúpa (JK) by sa do NR SR na kandidačnej listine OĽANO nedostal ani pri celkovom % zisku OĽANO na úrovni 25,02%!!!

Toľko k IM a JK, čo sa týka ich predvolebnej „spolupráce“ a predvolebného „poznania sa“!!!

Avšak dnes RS, už veľmi dobre vie, kto a hlavne, čo JK je zač!

RS musí vedieť, že JK je jeden z najväčších politických gaunerov, ktorý sa dnes resp. kedy predtým v SNR a NR SR, ako poslanec nachádzal!

RS musí vedieť, že JK je jasne pro americký (USA), že je jasne neoliberálny (čo je v poriadku lebo celá SaS je absolútne neoliberálna!), že je totálny vojnový štváč voči Ruskej federácií a že je to človek, ktorý podľa môjho názoru v nastavujúcich PV (a je jedno na akej kandidačnej listine sa ocitne – možno SaS/?/, možno PS?) pre tú ktorú kandidujúcu stranu, nezíska ani tú povestnú tisícku hlasov, ba priam bude odpudzovačom aj pre tých občanov-voličov, ktorí by možno stále ešte SaS volili, i napriek tomu, čomu tu SaS bola nápomocná… a i napriek tomu si ho zoberie do svojho politického košiara!

A RS ešte povie jednu, aleže totálnu politickú hlúposť, ba priam  absolútne politické (ale aj iné!) idiotstvo, že on JK potrebuje do svojho terajšieho poslaneckého klubu SaS a možno aj do strany lebo nemajú obsadenú pozíciu odborníka na obranu a bezpečnosť!

Ježišmária, toto je čo za blud!

Týmto politickým gaunerom, za akého ja osobne JK považujem, chce RS „odborne“ obsadiť stranícku pozíciu „odborníka“ na obranu a bezpečnosť SR???

Nie, ďalej niet čo o tomto písať lebo z vyššie napísaného jasne vyplýva, že RS sa buď úplne politický zbláznil alebo robí všetko preto, aby sa SaS po nastávajúcich PV nedostala do NR SR a RS sa následne môže premenovať resp. si svoje meno doplniť, upraviť takto – Richard Sulík Austrálsky!!!

Alebo medzinárodne – Mr. Austrália von Slovakia

 

PS:

Veľmi by ma zaujímal názor tých, čo SaS volili, či sa vedia stotožniť s tým, že RS, tým, že si zobral do svojho straníckeho lona tohto politického gaunera, akéhosi JK, či nesprznil túto stranu až do takej miery, že bude pre bežného občana nevoliteľná?!

Lebo SaS poväčšinou volili ľudia z prostredia podnikateľov, možno živnostníkov, ale neverím, že na Slovensku máme až tak veľa („vďaka“  RS akoto ministra hospodárstva SR – viď „výnimky“ na ruský plyn, ropu…preto sú ceny dnes týchto komodít na Slovensku tak „proklatě nízko“!!!!) prosperujúcich podnikateľov, živnostníkov, aby posunuli v najbližších PV SaS do NR SR, hlavne ak si na kandidačnú listinu SaS a samotný RS, zaradí na popredné miesta politických gaunerov, vojnových štváčov, ktorí ako úplne neznámi ľudkovia pre väčšinu občanov-voličov SR, sa do NR SR a do neblahého povedomia občana-voliča SR, dostali len a len vďaka inému politickému bláznovi – Igorovi Matovičovi!

Úsmevné na celej veci je to, že RS sa snaží IM vyčistiť politický rybník OĽANO od tých, na ktorých sa popálil samotný IM a tým pádom aj celé OĽANO!!!

Naozaj úsmevné, ak nie priam na plač!!!

 

PS II.

Juraj Krúpa a jemu podobní, sa nikdy nemal dostať do NR SR a už vôbec nie ako poslanec vládnej koalície…

Pevne verím, že sa tam už nikdy nedostane…

 

PS III.

A čo urobí RS s tým, že JK je momentálne v NR SR predsedom branno-bezpečnostného výboru, kde sa dostal ako nominant víťazného politického subjektu OĽANO!

Prenechá Igor, Richardovi, Juraja aj z touto, v dnešných pohnutých časoch, veľmi dôležitou pozíciou v NR SR?

Tak, ako Remišová prenechala RS nie len Kolíkovú, ale aj celú Kolíkovú s ministerským kreslom spravodlivosti?

Alebo sa JK tejto pozície vzdá?

Prosím pekne, to čo je za „vládna“ koalícia…???

 

Ešte stále jej, občan – volič SR, nemáš plné zuby?

Lebo Čaputová, zjavne nie!!!

 

 

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.