Založ si blog

Čaputová opäť píše o tom, čo ani nevidela resp. ani vidieť nechcela?

Začnem tak trochu po rozprávkarsky.

 

Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna Zuzana.

Táto Zuzana mala zázračné, pravdu vraviace zrkadielko.

I jedného dňa, sa Zuzana opäť osmelila i takto sa ho opýtala – „Zrkadielko, zrkadielko, povedz že mi, kde som opäť urobila politickú chybu?“

I pravdovravné zrkadielko jej takto smelo a pravdovravne odpovedá – „Zuzana, Zuzana, to že si sa zašla pozrieť na svoj slovenský ľud, aj do oblasti, kde sa mu nežije práve najlepšie, tak toto bolo správne. Ale to, ako o tom píšeš na sociálnych sieťach a aká bola naozajstná realita, tak toto je naozaj z tvojej strany obrovská, preveľká politická, ale aj osobná chyba“

 

Nevedno ako sa Zuzana po tomto k zrkadielku zachovala, či ho hodila do kúta, kde sa rozbilo alebo ho dala akémusi bezpečnostnému úradu zablokovať alebo ho označila za zakázané rýdzo dezinformačné resp. hoaxové alebo ho dokonca nahlásila orgánom činným v trestnom konaní, že čo si to vlastne voči nej dovoľuje, zrkadlo akési nezbedné – bezočivé, že ju tým nekorektne znemožňuje pred jej ľudom, ba čo viac, že jej touto pravdovravnosťou dokonca znižuje kvalitu jej života…

Nuž, naozaj nevedno, ale ktohovie, možno sa to raz dozvieme, pardon dozviem…

 

No a teraz od rozprávky ku skutočnosti.

 

Zuzana Čaputová naozaj prednedávnom chodila po tých zaostalejších regiónoch SR a venovala sa naozaj len tým „najdôležitejším“ problémom, čo „jej“ ľud trápi a na sklonku každého dňa, mu, rozumej tomuto „jej“ ľudu, priniesla na FB profile status, ako to v tento deň prebiehalo, s kým sa stretla, o akých „dôležitých“ problémoch, čo týchto ľudí trápia a gniavia, sa podozvedala a tak podobne.

 

Teda ľud mal o jej návštevách „podrobné“ a „objektívne“ informácie.

A aby sa na túto jej „štátnickú“ aktivitu v pozícií „prezidentky všetkých Slovákov“ nezabudlo, tak sa k tomuto ešte raz vrátila v samostatnom FB statuse dňa 27.7.2022, kde priložila aj „dôkazné“ video, čo bola jej ďalšia chyba a toto by jej potvrdilo s istotou, aj to povestné pravdovravné rozprávkové zrkadielko tej Zuzany, ktorá je spomenutá v úvodnej rozprávke tohto môjho názorového článku lebo týmto sa sama usvedčila, že iné píše, číta a iné koná!

A teraz moje patričné vysvetlenie.

Čaputová v predmetnom FB statuse píše toto, pre korektnosť uvádzam celý text – „Pred týždňom som navštívila Gemer a Muránsku planinu. Je to nádherný kraj, ale ešte dôležitejšie je to, že tam žijú skvelí ľudia, ktorí dokážu posúvať celý región dopredu. Medzi nich nepochybne patria aj ľudia z projektu Omama, mimovládnej organizácie Cesta von, ktorí výnimočným spôsobom bojujú proti generačnej chudobe v osadách. Ďakujem Gemerčanom a Gemerčankám za srdečné stretnutia a rozhovory, ktoré som tam zažila.

Pozrite si krátke video z môjho výjazdu na Gemer.“

https://www.facebook.com/zcaputova/videos/2086917034828429/

 

V poriadku, ak by ňou priložené video nevyvrátilo vyššie ňou (ňou? Ale na tom nezáleží, je to na jej oficiálnom FB profile a teda je za to zodpovedná!) napísané riadky.

Ja toto video samozrejme okomentujem a to hlavne pre tých, ktorí nemajú možnosť si ho pozrieť resp. nemajú na niečo tak „dôležité“ čas!

Video nie je dlhé, má len niečo málo cez minútu a pol, je to akýsi zostrih a malo by Čaputovú prezentovať v polohe, ako sa zoznámila s prácou, ňou spomínaného projektu Omama, ktorý tvorí súčasť občianskeho združenia pod názvom Cesta von – https://cestavon.sk/ , ktorému sa tu podrobne venovať nebudem.

Jediné, čo v tejto súvislosti spomeniem resp. je nutné spomenúť je to, že toto občianske združenie sa zaoberá prácou, kde je nevyhnutný kontakt s našimi občanmi žijúcimi, ako Čaputová sama píše, v Osadách. Každý vie o koho ide a teda ani tomu sa nebudem podrobnejšie venovať.

Avšak, keď niekto, v tomto prípade Čaputová, chce zistiť resp. si naozaj objektívne overiť, čo si táto práca vyžaduje a aké v konečnom dôsledku prináša výsledky, pri tých nemalých financiách, ktoré sú na túto činnosť vynakladané (aj zo štátneho rozpočtu!), tak na to je potrebné ísť a priamo tieto Osady navštíviť!

A najlepšie navštíviť bez oznámenia a ešte lepšie inkognito napr. v prestrojení, aby obraz o danej problematike bol čo najobjektívnejší a čo najskutočnejší!

No a práve toto z Čaputovej videa vôbec nevyplýva!

Totiž toto Čaputovej video nám ukazuje, ako sa Čaputová v turistickom prestrojení prechádza po Muránskej planine, samotnú Muránsku planinu (nádherné!), slovenský zvyk privítania soľou a chlebom dievčinami v rázovitých, miestnemu folklóru prislúchajúcich krojoch, ako jej chlapček v rázovitom kroji odovzdáva krásnu kyticu, ako sa Čaputová „náhodne a spontánne“ zvítava s miestnym ľudom – tu všetci šťastní, prešťastní, usmievaví, ako sedí za čistým stolom s primátorkou mesta Tornaľa (Mgr. Anna Szögedi), po jej pravici sediacou jej poradkyňou pre sociálne témy a verejnú mienku (doc. PhDr. Oľga Gyárfášová, PhD), ako sedí v čistej miestnosti so „Županom“ BBSK – Ing. Ján Lunterom a doslova výkonným Županom BBSK, synom  Jána Luntera, Ondrejom Lunterom (mimochodom kandiduje v nastavujúcich župných voľbách na miesto svojho otca), následne opäť zábery na jej „spontánne“ sa zvítanie s inými občanmi daného regiónu – tu všetci šťastní, prešťastní, usmievaví, potom zábery do akejsi pekárne, kde Čaputová už v prezidentskej róbe, hnetie cesto a vytvára akýsi bochník (buchtu?), potom je v akomsi miestnom múzeu,  potom ďalšie a ďalšie strojené „vrúcne“ privítania a opäť všetci okolo nej šťastní, prešťastní, usmievaví (veď je potrebné propagandisticky ukázať, že Zuzana je v národe slovenskom obľúbená a národ slovenský sa ma pri nej dobre, žije doslova v blahobyte! HNUS!), až nakoniec prichádza v tomto jej videu to najpodstatnejšie, ktorým sú venované posledné sekundy tohto videa, presne je ich „až“ 16(!) –  zábery najdôležitejšie, o ktorých v predmetnom statuse Čaputová píše prioritne, zábery, kde sa stretáva v čistej, čistulinkej miestnosti/miestnostiach s ľuďmi s Omama, ktorí sú samozrejme usmiatí, vyobliekaní v čistých oblečeniach, ani náznak akéhosi veľmi slabého sociálneho postavenia v našej spoločnosti (čo je samozrejme v poriadku, tak to ma byť! Lebo aj chudobní dokážu byť a žiť v čistote a poriadku!), kde opäť dostáva krásnu kyticu a akúsi knihu (Čaputová predsa rada číta /nie len knihy/ – mala o tom aj foto na svojom FB profile) a…a div sa svete to je všetko!

A toto je všetko?

Tak Čaputová píše chvály na občianske združenie Cesta von a na ich projekt/program Omama, ako sa príkladne starajú o osadenstvo našich osád a ani jeden jediný záber, ako Čaputová prichádza do aspoň jednej z tých osád, ako si tam podáva vrúcne ruky s miestnymi osadníkmi, ako vchádza do ich skromného príbytku (ktoré majú postavené na „ich“ pôde, ktorú majú majetkoprávneho vysporiadanú a pod.!), ako sa nechá a aj sa pohostí, ich príslovečnou pohostinnosťou – minimálne kávička a nejaký ten koláčik, klobáska, slaninka, nejaký ten pohárik…

NIE!

NIČ!

Takže opäť je to len o tliachani, o tliachani, čo Čaputová len sprostredkovane počula, ale na vlastné oči nevidela, uši nepočula a vlastnej koži nezažila!

Nezažila lebo nechcela?

Nezažila lebo jej to nedovolili! (možno preto že nízka miera hygieny a Covid ešte nepovedal svoje posledné slovo/slová?!)

Nezažila lebo ju to až do takej miery nezaujíma?

Nuž občan – volič, odpovedz si sám!

Ja sám pre seba odpoveď mám a každý, kto číta moje články o Čaputovej, si vie domyslieť, aký tento môj názor je…

Pre Čaputovú naozaj nič potešujúce…

Ktohovie, keby Čaputová mohla (a nemôže?), tak by so mnou pravdepodobne naložila, ako tá imaginárna Zuzana v tej mojej imaginárnej rozprávke na začiatku tohto môjho názorového článku a možno by ma hodila do kúta, možno by ma nechala zablokovať akýmsi bezpečnostným úradom, možno by ma označila za hoaxera, dezinformátora, nenávistníka, ba možno by ma nechala aj trestne stíhať príslušnými orgánmi lebo som jej aj týmto článkom podľa nej, znížil kvalitu jej života…(už máme na to paragraf!)

Nateraz „len“ toľko k tomu, čo Čaputová píše, čo hovorí, čo číta a ako to naozaj v skutočnosti  s ňou, okolo nej, všetko je!!!

 

PS:

Tak ma ešte napadlo, akýže dôvod mala Čaputová osobne nenavštíviť čo i len jednu, jedinú osadu našich spoluobčanov.

Žeby preto, že sa jedná hlavne o voličskú základňu Igora Matoviča?

Toho Igora Matoviča, ktorého oni osadníci vo veľkom volili lebo im nasľuboval hory doly, ba možno aj pred PV 2020 voľačo, voľajaké predvolebné všimné dal a teraz, keď im chcel dať ešte viac, tak Zuzana, nie ta z rozprávky, ale tá skutočná, Čaputová, to poslala na Ústavný súd SR?

Nuž ktohovie, tých dôvodov môže byť hneď niekoľko…

 

 

 

 

 

 

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.