Založ si blog

Matovičov pomýlený politický projekt môže resp. musí ukončiť občan – volič SR?

Poniektorí o Matovičovi hovoria, že je blázon.

Nuž, ale aj v hlave blázna, sa občas zrodí geniálna myšlienka.

A ak Matovič bol ten, ktorý prvý prišiel s myšlienkou vytvoriť politický, bez členský subjekt, na podklade voľného výberu, takpovediac na ulici a občan – volič mu to spapkal aj s navijakom, tak potom bol a bohužiaľ ešte stále je, v tomto, Matovič takým malým politickým géniusom.

Následne Matovič svoj politický projekt rozšíril na utajované nahrávanie si nie len svojich politických súperov/oponentov, ale aj politických súputnikov a opäť mu to občan – volič spapkal aj s navijakom!

Matovič si svoj geniálny politický projekt postavil aj na tom, že vraj je mu jedno, či je v opozícií, či v koalícií, on nebude hľadieť na nikoho a bude na každého okolo seba vyťahovať rôzne kauzy, kydať politický hnoj, samozrejme ním samým vyfabrikovaným, hlavne, keď v pravú chvíľu vytiahne akúsi utajovanú nahrávku, ako to napr. urobil pri Procházkovi, kde ho išiel usvedčiť pred PV 2016, že Procházka je rovnaký gauner, ako všetci na politickej scéne SR, okrem seba samého lebo si Procházka chcel u Matoviča vybaviť lacnejšiu predvolebnú reklamnú kampaň, ale už nikto neriešil to, že Matovič ho doslova na takúto nekalú, podvodnú činnosť navádzal lebo keby tomu tak nebolo, tak na predmetnej nahrávke by Matovič, Procházkovi jasne povedal – „Počúvaj ty gauner jeden, veď ty si rovnaký ako tí, proti ktorým ja bojujem, ja ťa idem udať, mám ťa nahratého…“

Nuž ale toto na predmetnej nahrávke nie je!

Aj na toto si občan – volič vo vzťahu k Matovičovi zabudol?

Mňa osobne mrzí, že Matovič nemá po ruke aj nahrávku z rozhovoru s Čaputovou, medzi štyrmi očami, keď tvrdí o Čaputovej toto – „Považujem ju za falošnú a veľakrát zákernú ženu. Zažil s ňou dve stretnutia, o ktorých keby sa ľudia dozvedeli, by boli zhrození,“

Nuž vyzývam Matoviča, aby nám doprial toto zhrozenie z Čaputovej lebo je ešte na Slovensku mnoho takých, čo si Čaputovú vykresľujú v ružových politicko-panenských farbách a hlavne tie dovolené, „objektívne“ média, ktoré si uzurpovali mediálnu moc v našom štáte, moc rozhodovať za voliča, koho voliť, koho nie… a uzurpovali si právo mať pravdu resp. „pravdu“…,ale to už odbočujem

Nuž ale najväčšia politická genialita, ktorú týmto Matovič vymyslel je tá, že založil politický subjekt postavený na štyroch (4) spriaznených, dokonca rodinných osobách a všetky financie (milióny eur!), ktoré jemu resp. jeho politickému subjektu po voľbách na základe zákona patrili, boli výhradne na prospech Matoviča a týchto troch.

A pritom Matovič tvrdí, že je bezdomovec, ktorý nič nevlastní!

Naozaj geniálne a nikomu to nevadí, nevadilo a nevadí ani dnes?!

Nikto nevie, koľko presne má OĽANO členov, vraj podľa výročnej správy za rok 2019 ich má 45…

A z tejto politickej geniality Igora Matoviča, sa z politiky na Slovensku stala jedna obrovská fraška, ktorá sa naplno prejavila v dnešnej NR SR!

Totiž Matovič kandidátku pre Parlamentné voľby zostavuje, ako mu príde.

Doslova a do písmena, Matovič sa raz za 4 roky vyberie do slovenských ulíc a na koho natrafí ako prvého, ktorý mu je ochotný zobkať z ruky, tak toho si zapíše na kandidačnú listinu a ide sa do volieb.

A podľa toho aj vyzerá ich volebný program – každý si tam niečo šupne, čo považuje za dôležité, potom to Matovič nechá prefiltrovať občanmi SR na internete – teda, dáva im do rúk zábavku, aby sa cítili dôležití a následne z toho vytvorí akýsi programový guľáš, ktorí je ortodoxne kresťanský, ortodoxne konzervatívny, ortodoxne liberálny, ortodoxne neoliberálny a presne takí sú aj tí, ktorí sú na tejto kandidačnej listine a takto presne aj dnes vyzerá aktuálny poslanecký klub OĽANO, samí ortodoxný zo všetkých sfér života, avšak poslušní a vo všetkom oddaní svojmu vodcovi, ktorý im dal poslanecký chlebík do rúk, o ktorom sa poniektorým dlhoročným, poctivo pre danú stranu pracujúcich členov iných politických subjektov, môže len snívať lebo média a pod.!!

Ja týchto ľudí nedehonestujem lebo podľa Ústavy SR ma každý bezúhonný občan SR po dovŕšení 18. roku veku právo byť volený a byť zvolený do NR SR.

Ale nie takýmto pofiderným spôsobom! Nie takto, doslova pre nič za nič!

Nie takto živelne bez zodpovednosti za politický subjekt, ktorého ani nie je členom a potom keď sa vodcovi, v tomto prípade Matovičovi, takýto človek znepáči, tak buď ho v nasledujúcich voľbách na kandidátnu listinu nedá vôbec alebo ho dá na absolútne nezvoliteľné miesto a nech sa páči, prekrúžkuj sa! Už ma nezaujímaš! Nezaujímaš lebo pre stranu/hnutie, ako jeho nečlen nič neznamenáš a bol by si nám/mne, len na príťaž!

Keď sa neprekrúžkuješ, tak pre OĽANO sa tým nič nestalo lebo potom už s OĽANO nemáš nič spoločné, nenesieš žiadnu , minimálne politickú zodpovednosť, si na mimoparlamentnej dlažbe a tvoj bývalý, tak zbožňovaný  vodca, ktorého si v NR SR pri rôznych hlasovaniach na slovo poslúchal, sa k tebe ani len neprizná, ak si čo, to v pozícií poslanca NR SR vyviedol, povyvádzal…

Toto je čo za politika?

To takto má vyzerať náš najvyšší ústavodarný a zákonodarný orgán?

Kde sa rozhoduje o životoch nás všetkých?

Kde sa rozhoduje o našej republike, o našej štátnosti, o našom bytí, či nebytí!!!

Ja nemôžem a ani nechcem hodnotiť týchto ľudí po stránke osobnostnej, ľudskej, súkromnej, ktorí sa na kandidátke Igora Matoviča, skrze jeho volebnú politickú genialitu dostali do NR SR, naozaj v poniektorých prípadoch, ako to povestné slepé kuriatko k zrnu, to naozaj nie lebo sú mi poväčšinou neznámi, ale politický si ich dovolím hodnotiť resp. na nich vysloviť svoj názor lebo sú verejnými činiteľmi, nami volenými a hlavne z našich daní a našej poctivej práce platenými!!!

A z tohto pohľadu ich ako „politikov“ hodnotím, ako totálnu katastrofu!

Možno sú tam svetlé výnimky, ale nateraz ma žiadna nenapadá.

Zároveň pre tých prešpekulovaných, sa Matovičovo OĽANO stáva výhradne ich osobný politicky nástroj/výťah, ako sa dostať do NR SR a tam prelietavať z jedného politického kvietka na iný, tak ako si ho tá, ktorá parlamentná strana ideologicky, ale aj inak spracuje/podchytí…

Posledný príklad je zo včerajška, keď akýsi doslova nadutý Juraj Krúpa, po vyše dvoch a pol roka odchádza z poslaneckého klubu OĽANO lebo až dnes zistil, že to nie je to pravé politické orechové pre neho a hajde ho ta tam!

Ja osobne považujem Juraja Krúpu za najväčšie zlo, ktoré sedí v dnešnej NR SR z tých, čo sa tam dostali na Matovičovej kandidátke!

Je to jeden neokrôchaný, namyslený „politik“, ktorý sa oháňa demokraciou a slobodou, ale pritom je to najväčší totaliťák, ktorý sedí v laviciach NR SR z košiara OĽANO (sú tam aj iní jemu podobní z „koaličných“ radov!)

No a tento „politik“ si včera zavesil na svoj FB profil status, kde sa vyplakáva, že aký je on veľký politik, ako on nebude naďalej trpieť politiku spolupráce s fašistami (neviem o tom, žeby si občania-voliči SR v PV 2020 volili do NR SR stranu, ktorá mala v názve fašistická!), pritom najväčšie známky fašistického správania a konania, pre mňa osobne, predstavuje on sám.

A tento politicky nič znamenajúci panáčik, hneď na začiatku včerajšieho (štvrtok 28.7.2022) svojho FB statusu napíše takúto bombastickú vetu – „Verím, že pre väčšinu mojich priaznivcov to bude síce letné prekvapenie, ale nie šok.“

Nuž ja tuto na tomto mieste, tomuto nič znamenajúcemu politickému panáčikovi odkazujem, že pre mňa by bol šok, ak by sa v nasledujúcich, či už akýchkoľvek ďalších voľbách do NR SR, dostal do NR SR a to na akejkoľvek kandidačnej listine.

Viac sa tomuto, pre mňa osobne nič znamenajúcemu politickému panáčikovi venovať nebudem, nestojí mi za to, len vyslovím takýto predpoklad, že tento politicky, nič znamenajúci panáčik, pravdepodobne skončí v náručí Progresívneho Slovenska lebo toto je dnes ten politický subjekt, ktorý sa nám pomaly ale isto, mediálne plazivo dáva do povedomia, hlavne dnešnej médiami totálne neoliberálne zmanipulovanej mládeži/hlavne prvovoličom(!), ako mu rastú preferencie lebo má nové vedenie, akéhosi „zaslúžilého“ europoslanca (Šimečku ml.)  a hlavne, že z tejto politickej  Alma mater vzišla akási Čaputová, „zhodou okolnosti“ dnes „prezidentka“ SR a aj preto lebo toto progresívne hnutie aj s Čaputovou, sú rovnakého myslenia, ako Juraj Krúpa – teda progresívne rýdzo pro americký, progresívne rýdzo pro Bruselský, progresívne rýdzo neoliberálne, progresívne rýdzo nenávistne proti Ruskej federácií a hlavne progresívne rýdzo proti slovenskej suverénnej, zvrchovanej, nezávislej slovenskej štátnosti!!!

A tu by som dnešný môj názorový článok pomaly ukončil.

Týmto článkom som jasne chcel dať na javo, že takéto politické geniality, volebné politické geniality, aké nám tu Matovič predvádza už viac, ako desaťročie (od 2010), môže resp. musí ukončiť občan – volič SR!

Totiž OĽANO, ako politický subjekt zaregistrovaný na Ministerstve vnútra SR spĺňa to, čo politický subjekt spĺňať má, totiž aspoň formálne, či to pravda je alebo nie, to ja dnes neviem posúdiť!

Takže nie je možné ho nepripustiť/vylúčiť z akýmkoľvek volieb konajúcich sa v rámci SR, teda ani z parlamentných volieb.

Ale kto takto učiniť môže, tak to je samotný občan – volič SR!!!

Je na občanovi – voličovi SR, či ešte dá Matovičovej volebnej genialite dôveru a vpustí takýchto absolútne, na tak vysokú politiku nepripravených, ba až neschopných, možno vo svoje oblasti zdatných, ľudí, ktorí urobia z nášho parlamentu doslova parlamentnú maštaľ, tak ako to vidíme dnes!!!

Je načase, aby sme dali Matovičovi a jeho OĽANO trvalú mimoparlamentnú prestávku, jedine, žeby sa Matovič dopracoval k inej, tej skutočnej politickej „genialite“, naozaj vytvoril politický subjekt, kde bude mať možnosť vstúpiť slobodne každý občan SR a Matovič zloží svoju parlamentnú kandidačnú listinu výhradne zo svojej členskej základe, na základe odporúčaní straníckych regionálnych štruktúr a nie ako to robí dnes, keď ich doslova oslovuje/zbiera na ulici a to pred každými parlamentnými voľbami!

Aby takto celá stranícka členská základňa niesla politické a iné zodpovednosti, vyplývajúce z ich politickej a inej činnosti!!!

Lebo zostava OĽANO je za každým iná a Matovič po skončení každého volebného obdobia sa jednoducho zbavuje svojej a straníckej zodpovednosti za to, čo OĽANO v danom volebnom období vykonalo, nevykonalo resp. doslova vyviedlo na neprospech občana – voliča a na neprospech celej Slovenskej republiky, celej našej vlasti, celej našej spoločnosti!!!

Avšak toto pri Matovičovej politickej „genialite“ nehrozí…

 

Záver:

Občan volič už onedlho pôjdeš k volebným, aj parlamentným urnám, tak prosím nezabudni na to kto je Matovič a čo je zač to jeho OĽANO!

Žiadaj oveľa viac, minimálne po politickej stránke vecí, ako ti Matovič dáva!

Lebo pre riadny život, len hry nestačia!!!

Totiž za posledné dva a pol roka sme sa už “nezabávali“ naozaj dosť!

Či ešte nie???

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.