Založ si blog

Tak čo Slováci, hlavne mládež, bojíte sa pracovať, tvrdo pracovať? !

Ja viem a uznávam, že nadpis môjho dnešného názorového článku môže niekomu znieť provokatívne, možno aj urážlivo (toto v žiadnom prípade nie je mojim zámerom!), ale keď si prečítate tento môj názorový článok až do konca, možno (alebo iste?) pochopíte, že až taký provokatívno-urážlivý nie je a že má rozumný podklad, podložený (možno?) jasnými faktami.

Už som napísal zopár článkov na tému resp. s obsahom –  SR a jej postavenie v rámci EÚ.

Takže pekne po poriadku.

Keď sa začalo hovoriť o našej integrácií/vstupu do EÚ v zmysle, že nebudeme plnohodnotnými Európanmi, ak nebudeme súčasťou EÚ, tak sa nám poväčšinou o tomto európskom zázraku spievali len samé ódy!

Ódy o tom, ako sa budeme mať super, ako budeme môcť voľne cestovať, ako budeme môcť voľne vycestovať na Západ za prácou (veď kto by už cestoval za lepšou prácou smerom na Východ, však, mládež naša…? Ale netešte sa lebo aj to resp. aj na to, čo nevidieť príde, ak sa nespamätáme/nepamätáte!), ako budeme rásť, ako budeme pracovať, ako bude ľahko si zarobiť toľko peňazí koľko sa nám zažiada a pod. tliachaniny.

Nuž a čo sa babe snilo, to sa aj nakoniec stalo.

Mediálne masírovanie našich mozgov vykonalo, čo vykonať malo a referendom z dní 16.-17. mája 2003, o tomto vstupe rozhodla tesná nadpolovičná účasť všetkých oprávnených voličov vtedajšej SR (52,15%) a Za vstup do EÚ (vtedajšej EÚ!) hlasovala drvivá väčšina teda 92,46 % vtedy oprávnených občanov-voličov SR.

Tu sa trošičku pozastavím lebo, ak by som mal ísť do extrému, tak vlastne občania vtedajšej SR nechceli aby sme sa stali súčasťou Západnej EÚ!

Pretože zo zúčastnených 52,15 % ( 2176990)  zo všetkých oprávnených voličov (4174097), Za vstup hlasovalo 92,46 %, v číslach 2012845 voličov zo všetkých oprávnených (proti bolo 6,2% – 134973), čo v konečnom dôsledku nie je nadpolovičná väčšina všetkých vtedy oprávnených voličov SR! V percentuálnom vyjadrení je to iba 48,22 % tých čo hlasovali za náš vstup do EÚ a plných 51,78 % oprávnených voličov sa k tomuto nášmu aktu vstupu do EÚ postavilo skepticky!

Koľko ich je dnes?

Iste, referendum podľa Ústavy SR má svoje pravidlá, tie boli formálne splnené a tak je potrebné toto referendum považovať za platné.

Zároveň však musím zdôrazniť ešte jednu „málo“ podstatnú vec resp. fakt, ktorý akosi dnes vôbec nevnímame.

Tým faktom je samotná vtedajšia referendová otázka!

Áno, otázka v tomto referende bola položená absolútne nekorektne, manipulatívne a zavádzajúco!

Tá totiž znela takto – “Súhlasíte s tým, aby sa Slovenská republika stala členským štátom Európskej únie?”.

Že na nej nie je nič nekorektné a zavádzajúce?

Iste, vtedy občan-volič SR, stále ešte málo Západnou demokraciou ošľahaný, si neuvedomoval, že táto otázka nie je korektná!

Pretože, ak by mala byť korektná, tak si dnes dovoľujem prehlásiť, že referendum by bolo neplatné, ba bolo by doslova fiaskom, z čoho by západným nenásytným, mocichtivým veľkokapitalistom doslova škrípali ich nenásytné, mocichtivé kapitalistické čeľuste tak, že by si ich riadne poničili!!!

Ak by otázka mala byť korektná a v súlade s tým, aké podmienky nás, ako štát čakajú, neminú, po vstupe do EÚ, tak potom by musela minimálne znieť takto – „Súhlasíte s tým, aby sa Slovenská republika stala členským štátom Európskej únie, pričom sa SR vzdá časti svojej samostatnosti, suverenity a zvrchovanosti v prospech EÚ?”

Že je to nezmysel?

Tak potom prečo bola nutná novelizácia Ústavy SR resp. jej doplnenie o článok 7, ods. (2) ktorý tam dnes ešte stále (v rozpore z inými ustanoveniami Ústavy SR!) máme a ktorý znie takto – „Slovenská republika môže medzinárodnou zmluvou, ktorá bola ratifikovaná a vyhlásená spôsobom ustanoveným zákonom, alebo na základe takej zmluvy preniesť výkon časti svojich práv na Európske spoločenstvá a Európsku úniu. Právne záväzné akty Európskych spoločenstiev a Európskej únie majú prednosť pred zákonmi Slovenskej republiky. Prevzatie právne záväzných aktov, ktoré vyžadujú implementáciu, sa vykoná zákonom alebo nariadením vlády podľa čl. 120 ods. 2.“

 

BUM!

 

Tak čo, sme v rámci EÚ zvrchovaný, samostatný, nezávislý štát alebo sme už len bezmyšlienkovitými lokajmi tých eurosilnejších…???

 

Toľko nevyhnutný úvod a teraz k jadru veci, k jadru problému!

Áno, dnes sme „plnohodnotnými“ členmi EÚ a sme už len vykonávateľmi vôle tých, čo sa za posledné, minimálne posledné viac ako dva a pol Covidových rokov postavili do pozície jediných pánov EÚ nad všetkými ostatnými členskými štátmi, ktorými sú podľa môjho hlbokého presvedčenia Nemci, Francúzi, ešte stále riadení resp. podriadení USA administratíve lebo Marshallov plán po II. sv. vojne!!!

Toto vážení nie je tá EÚ do ktorej nás lákali, nakoniec vlákali, v ktorej sme mali v blahobyte žiť a pracovať!

NIE!

Dnes je EÚ len slabý odvar toho, čo mala byť!

V takejto EÚ nás nič dobre nečaká!

V takejto EÚ nerobíme na seba, pre seba, ale výhradne pre nich, nenásytných, mocichtivých veľkokapitalistov, toho kedysi vysnívaného Západu s USA na čele!!!

Dnešná mládež (40-45 rokov mínus) sa akosi nevie vzdať myšlienky, žeby EÚ mohla vyzerať inak resp. žeby sa EÚ mohla rozdeliť späť na zvrchované, suverénne, samostatné európske štáty lebo centrála v Bruseli doslova finančne napája všetkých, akýmisi nezmyselnými horibilnými finančnými pôžičkami, peniazmi, eurami, ktoré nie sú ničím kryté!

Ani zlatom, o krytí prácou a hodnôt z nej vyplývajúcich, nemôže byť najmenšej reči!

Viď posledné Covidové udalosti!

Úplne zdraví ľudia, ktorí boli práceschopní, museli sedieť doma, žiadne hodnoty nevytvárali, ale peniaze sa im vyplácali!

Vyplácali a z čoho?

Nuž priamo z tlačiarenského stroja na bankovky!

Nie je nič ľahšie ako zadať tlačiarenskému stroju pokyny, program, doplniť zásobník horou papiera na bankovky a miliardy, stá miliardy, ba priam bilióny krásnych šušťavých peniažkov, v tomto prípade eurá, sa len tak hrnú!

Ale tomuto je potrebné urobiť rázny koniec!

Je potrebné zastaviť toto nič nerobenie a branie nezaslúžených peňazí a žiť si ako králi, ponevierať sa po kaviarňach, po baroch, chváliť Brusel a dnešnú „slovenskú vládu“, Čaputovú nevynímajúc, ako sa nám dobre žije, aj keď nič nerobíme!

Je potrebné buď to započať proces rekonštrukcie EÚ, vrátiť ju k pôvodným zámerom, teda akýsi zväzok plnohodnotných, samostatných, suverénnych, zvrchovaných štátov na báze rovnocennej, vzájomne výhodnej spolupráce, bez nezmyselných výnimiek alebo ešte nezmyselnejších príkazov!

Bez toho, aby v EÚ rozhodovali tí veľkí a tí malí musia len poslušne zraziť opätky!

Alebo je načase naozaj nie len rozmýšľať, ale robiť skutočné kroky na vystúpenie z tak pre nás nevýhodného „vzťahu“!!!

Už počujem poniektorých ako ma okrikujú, že ihneď potom Slovensko skrachuje, že padneme na samé dno, že je ihneď po nás a pod. nezmysli!

Naozaj! Toto sa stane?

Nuž veru nie, nestane!

Stane sa len jedno jediné, že budeme musieť sa opäť naučiť robiť, pracovať, všetci bez výnimky, všetci, ktorí sú zdraví a práceschopní výhradne na svoj prospech a opäť na svojom!

Stane sa a to určite, že nám skokom klesne životná úroveň a to hlboko pod životnú úroveň na sklonku socialistického zriadenia lebo budeme musieť ešte dlhé roky splácať tú Eurounijnú „pomoc“ ktorú nám Západné štáty tak rady dávali a ešte aj naďalej chcú dávať, doslova nanucovať (ale len tým čo počúvajú – viď Maďarsko/Orbán, už dostal pokarhanie – no, no, no, keď nebudeš počúvať, nebudú Euro bubáčiky!) , ako vraj euro dotácie a pod. nezmyselné ničím kryté finančné „výpomoci“!

Áno, toto sa stane, ale opäť budeme sami sebou, opäť budeme mať len to, čo si vyprodukujeme, na čo si poctivou prácou zarobíme, ale bude to NAŠE!!!

A po niekoľkých rokoch sa naša budúca generácia bude mať oveľa, oveľa lepšie, ako sa máme dnes my! Budú opäť pracovať na seba a na svojom!

Ale však o toto nám ide? Či nie?

Presne takto poctivo pracovali naši rodičia a starí rodičia počas budovania vojnou zničeného štátu (mimochodom tiež zásluhou nenásytného Západného anglosaského sveta!)!

Doslova dreli, nesťažovali sa lebo vedeli, že to robia pre nás a opäť prezradím jedno veľké socialistické „tajomstvo“ – všetko čo naši rodičia, starí rodičia svojou poctivou prácou vybudovali bolo ich a malo byť aj naše…!

Však všetci vieme ako je to dnes „naše“ a je potrebné si priznať, že aj naša generácia 50+ nesieme na tom značný podiel viny a preto napravme kým nie je ešte neskoro, čo sme pokazili, vyhrmíme si všetci rukávy a poďme s tým niečo robiť!

Čo?

Nuž kto pozorne čítal a pochopil, tak vie čo je potrebné vykonať a následne konať!

Kto nechcel pochopiť resp. stále ešte nechce pochopiť, tak tu bude musieť byť z mojej strany ešte veľa článkov na túto a podobné témy alebo sa jedného dňa zobudia a uvidia, čo ešte nevideli…!!!

Záver je len jeden – radšej pracovať na svojom a žiť skromnejšie, ako nepracovať na svojom resp. nepracovať vôbec a brať špinavé, ničím nekryté peniaze, na úkor našich ďalších generácií a byť poslušnými vykonávateľmi cudzej vôle pre jej prospech!

 

PS:

Tak čo občan-volič SR, ešte stále „hrdý“ občan EÚ(?), ešte stále ti pripadá názov môjho dnešného názorového článku provokatívny nebodaj urážlivý?

 

 

 

Zdroje:

Voľne dohľadateľné na internete, len treba trochu aj chcieť, pre dnešnú PC vzdelanú mládež, by to nemal byť žiaden problém!

Teda ak sa im ešte chce?

Lebo to sú iné informácie, iného druhu, nad ktorými je potrebné sa aj zamyslieť a myslieť, nech akými sú kŕmení na akomsi Tik-toku a pod.!!!

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.