Založ si blog

Nemka farizejský nenávistne tliachala a Korčok pri nej stál, ako to zmoknuté. .. !

(aj keď je politická uhorková sezóna, udalosti je priveľa, tak áno, ďalší dnešný môj nevyhnutný názorový článok!)

 

Tak a opäť ďalšia „všetkými“ Slovákmi  „podporná a vítaná“ návšteva zo Západu!

 

Tento raz nás svojou návštevou „poctila“ akási Annalena Charlotte Alma Baerbocková, len 42 ročné žieňa, dnes  spolková ministerka zahraničných vecí Nemecka.

Áno, to je tá Annalena, ktorá v hĺbke svojej duše prechováva hnev a nenávisť voči Rusku a všetkému čo Ruské jest!

Stačí sa pozrieť na jej vyjadrenia.

Napríklad 18.2.2022 hovorí toto – „Nemecká ministerka tiež varovala, že v prípade ruskej invázie by Západ uvalil na Moskvu zdrvujúce sankcie. A taktiež sa vzdajú Nord Stream 2“(!!!) – https://www.trend.sk/spravy/blinken-vini-rusko-vytvarania-falosnych-provokacii-uplynulych-48-hodin?itm_brand=trend&itm_template=other&itm_modul=topic-articles&itm_position=14

 

20.apríla 2022 Annalena tvrdí toto – „Nemecko do konca roka (2022!) zastaví dovoz ruskej ropy“

17.mája 2022 Annalena už tvrdí toto – ,,Nemecko závislosť na Rusku zníži na nulu“

A tak ďalej, a tak ďalej…

 

Nuž tu by som rád tejto Annalene pripomenul jej návštevu v Rusku na začiatku roka 2022, konkrétne v Januári 2022 –  https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/613793-stabilne-vztahy-s-ruskom-nemaju-alternativu-vyhlasila-sefka-nemeckej-diplomacie/ , kde sa stretla so svojim ruským rezortným partnerom, ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom.

Tu Annalena povedala aj toto – „Svojou cestou chcem dať najavo, že vzťahy s Ruskom sú pre novú nemeckú vládu aj pre mňa osobne veľmi dôležité,“ a doslova to politický priklincovala takto – „Stabilné vzťahy medzi Moskvou a Berlínom nemajú alternatívu,“ (!!!

Fíha!

 

A zrazu pre Annalenu Nemecko vo vzťahu k Rusku, už má alternatívu?!

Áno, a akú? Žeby seba zničujúcu, odpojovaním sa od ruskej alternatívy, ktorá pre ňu a Nemecko nemala donedávna žiadnej alternatívy?

Veru, veru, aké je jednoduché si protirečiť, keď pamäť zlyháva!!!

 

A táto pani si príde na Slovensko (pravý dôvod jej návštevy sa s určitosťou z „našich“ zapredaneckých médií nikdy nedozvieme!) a ide niečo hovoriť o tom, ako sa je potrebné odstrihnúť od ruského plynu a niet na TB, ktorú mala spoločne s „našim“ ministrom „zahraničných“ vecí Ivanom Korčokom, jedného jediného novinára resp. „novinára“ , ktorý by jej doslova vpálil do tváre situáciu, len niekoľko dni starú, keď Nemci doslova prosíkali Kanadskú vládu, kanadského premiéra Justina Trudeaua, aby uvoľnila turbínu pre plynovod NS1 ruskej strane, ktorá bola u nich na pravidelnej/plánovanej servisnej prehliadke/oprave, (aby Kanaďania zarobili lebo za to predsa Rusi zaplatiť musia, tak tu samozrejme neplatia proti ruské sankcie?!) aby Nemci mali dostatok ruského plynu na to, aby doslova a do písmena prežili!!!

A o toto nepožiadal za nemeckú stranu nik iný, ako samotný  Nemecký vicekancelár Robert Habeck.

Nuž a na predmetnej TB museli byť tak nedovzdelaní „slovenskí novinári“, ktorí nevedeli Annalene pripomenúť, že ten, čo za nemeckú stranu prosíkal Kanaďanov, aby urýchlene po oprave a servise, vrátili Rusom predmetnú turbínu, aby Nemci mohli odoberať (mimo sankcie uvalené EÚ!) aj naďalej veľké množstva ruského plynu (pravdepodobne už za ruble a za cenu na priamo, nie cez burzu, ako to musia robiť iné členské štáty EU!), je, bol mnou vyššie spomínaný, akísi Robert Habeck, ktorý je straníckym spolupredsedom Annaleny v ich „zelenej“ nemeckej politickej strane  Zväz90/Zelení!!!

Dôkaz TU – https://www.slovgas.sk/zpravy-v-skratke/nemecky-vicekancelar-poziadal-kanadu-aby-uvolnila-turbinu-pre-plynovod-ns1/

 

Annalena i napriek týmto jasným dôkazom, že Nemci nemôžu a ani nebudú môcť ešte dlhé roky, možno aj desaťročia existovať bez spolupráce s Ruskom, minimálne od ruského plynu, na predmetnej TB s Ivanom Korčokom prehlási takéto farizejstvo – „Ruský režim sa pokúša energiami bojovať. Aj tu stojíme spolu, nepozeráme na naše národné záujmy,”

Niečo úžasne, tak jej stranícky spolupredseda pred 10. dňami doslova kľačí na kolenách pred kanadskou vládou, aby urýchlene vrátili plynovú turbínu pre NS1 Rusom, bez ohľadu na sankcie a Annalena bohorovne prehlási, že Nemci nehladia na vlastné národné záujmy!

Nuž bolo by načim sa tejto nemeckej pani opýtať, čo by s nami Nemci resp. ona sama, ako to nemecká ministerka zahraničných vecí robili/robila, keby sme my ako SR resp. Slováci požiadali Kanadu, aby urýchlene odovzdali Rusom plynovú  turbínu, aby sme aj napriek sankciám EÚ uvalených na RF, mohli okamžite odoberať plyn a to za ceny napriamo a nie cez Západné nenásytné burzy…

Vie si niekto predstaviť čoby Annalena v tomto prípade povedala „nášmu“ ministrovi „zahraničných“ veci Ivanovi Korčokovi?!

No a pri tejto farizejskej vete zo strany Annaleny, tam „náš“ Ivan Korčok stál, pre mňa osobne, pripomínajúc to povestné zmoknuté kura a ani mimikou tváre nenaznačil (napr. zdvihnutím obočia!), že čosi tu vo vyjadreniach Annaleny nesedí!

Nuž ale načo sa Ivan Korčok zmohol bolo ľútostivé, ba až plačúce konštatovanie, že, citujem – „Nemecko je náš najvýznamnejší ekonomický partner. Minulý rok náš vzájomný obchod dosiahol 36 miliárd eur,”(!!!)

Čím sa jej doslova hodil k nohám, že my, teda on a celá dnešná „slovenská vláda“, Čaputovú nevynímajúc, budú poslúchať ešte väčšmi, len stačí, keď im dajú noty, čo a ako majú robiť a oni to aj urobia! HNUS!!!

Naozaj Ivan?

A bude tomu tak, ak sa nie len my všetci v EÚ, ale hlavne Nemecko okamžite zriekne/me minimálne ruského plynu!

Ivan, prosím, myslí!!!

Myslí pro národne, pro štátne, pro Slovenský, na prospech všetkých občanov SR, nie len na prospech vás tam „hore“, nie len pro Nemecký, pro Bruselský, pro Washingtonský…!

Tu si dovolím jednu „malú“ poznámku.

Tak EÚ prichádza na to, že sme vraj závislí na ruskom plyne, rope… atď.

A to i napriek tomu, že Rusi nám tieto energetické nosiče nikdy nasilu nevnucovali, ba nám ich ani nedarovali. Bol to len praobyčajný vzájomne výhodný obchod!

Ak by to výhodný obchod nebol (veď na tom predsa stojí „vyspelý“ Západný kapitalistický svet! Či nie? Dopyt-ponuka a naopak! Lepšia cena a kvalita berie! Či ani to nie?!), tak by sa nebol v takom rozsahu s RF realizoval a to ani Nemeckom!

A teraz v tejto energetickej oblasti, čosi spletajú o nevyhnutnej potrebe, o akejsi energetickej diverzifikácií!

Pod poznámka – Diverzifikácia v stručnosti znamená rozloženie „v priestore a čase“, teda nebyť závislí len na jednej komodite resp. na jednom dodávateľovi/odberateľovi!

A teda je na mieste otázka pre našich budúcich zvolených vládnych politikoch (lebo tí dnešní nie sú schopní takéhoto zmýšľania! Škoda, že ani poniektorí pred nimi) – Nie je na mieste začať aj s diverzifikáciou našej zahranično-obchodnej politiky?!

Je v poriadku, keď sme v zahraničnom obchode závislí od Nemecka až do takej miery, že v prípade akéhokoľvek problému s Nemeckom resp. v samotnom Nemecku (napr. keď budú mať značný nedostatok ruského plynu?!) budeme zo dňa na deň vyradení?!

Toto nie je závislosť na inom štáte? Toto nie je závislosť len na jednom štáte, čo sa týka zahraničného obchodu? A preto ich musíme počúvať na slovo, a preto naši čelní Vládni, hlavne dnešní „vládni“ predstavitelia na spoločných TB pri nich (v tomto prípade Nemcoch!) vyznievajú ako zmoknuté kurence?!

Pýtam sa – Toto sa stalo prirodzenou cestou, že sme takto ekonomicko-hospodársky závislí na Nemecku alebo sme boli doň doslova po novembri 1989 a neskôr, zámerne vtiahnutí, aby sme v konečnom dôsledku boli na Nemecku (a iných eurounijných bossoch!) závislí aj politicko-spoločenský???

 

Takže áno, na záver konštatujem, že „náš“ minister „zahraničných“ vecí Ivan Korčok, mne osobne, na tejto včerajšej TB vedľa akejsi Nemky Annalene, naozaj pripadal, ako to zmoknuté kuriatko, ktoré pípalo len to, čo pípať malo a aspoň aký, taký náznak nejakej suverenity čelného predstaviteľa suverénneho štátu v rámci EÚ tu nebol ani náhodou!!!

Pýtam sa, naozaj sa to nedá?

Veru, že dá, keď sa chce, keď nechýba suverénnosť, samostatnosť, zvrchovanosť, áno aj v rámci EÚ(!), štátnická rozvaha a odvaha… – viď. Viktora spoza našich južných hraníc!!!

 

PS I:

No a ešte malá poznámka pre tých resp. k tým, ktorí mi pod mojimi predošlými článkami, kde sa venujem našej suverenite, samostatnosti, zvrchovanosti v rámci EÚ píšu, žeby takéto články vôbec nemali mať možnosť byť uverejňované, ba dokonca ma niektorí posielajú na akúsi liečbu resp. na užívanie akýchsi liekov, tak týmto odkazujem, v dobrom, toto – Vážení, aj v čase kedy vy ste nosili rúška, respirátory, sedeli ste v strachu pred Covidom doma, na slovo ste počúvali „našu vládu“, keď ste úplne zdraví sedeli doma, nešli ste do práce a brali ste za toto nič nerobenie peniaze, keď ste prví utekali si dať aplikovať experimentálnu Západnú Covid vakcínu, poniektorí len preto, aby boli vytiahnutí z osudia Matovičovej Covid lotérie a dostali absolútne nezaslúžene „výhru“ z peňazí nás všetkých atď. atď., tak ja a mne podobní (verím, že je nás väčšina!) sme bez strachu chodili do práce (stále tak činíme a činiť budeme!), neoruškovaní (pravda do potravín sme si tieto „ochrany“ nasadiť museli lebo by sme nevládali pracovať! Ba by nás tí vaši milovaní vládni nechali o zem otrepať!), neorespirátorovaní, Covid neotestovávaní, keď sme dostali respiračné ochorenie, tak sme sa vyliečili dovtedy, aj dnes, známymi medikamentami (áno aj Ivermektínom! Ktorému vy ešte ani dnes nedôverujete!), nie, neutekali sme na experimentálne Covid vakcinovanie a ani sa na neho v žiadnom prípade nechystáme, žili a žijeme zdravo, pohyb, pohyb na čerstvom vzduchu, voľne dýchanie a čo je najhlavnejšie, tak sme poctivo chodili do práce, aj v MHD, aby sme pre túto spoločnosť vytvárali hodnoty, aby sme plnili svojimi odvodmi štátnu kasu, ktorú nám dnešní mocní mirnix-dirnix (len tak, prenič-zanič!) na kadečo nepotrebné rozhadzujú a na potrebné nieto!

Takže áno takí sme my, tí podľa vás chorí, chorí na hlavu lebo sa nenechávame zmanipulovať lebo si vážime sami seba lebo si vážime tvrdú a poctivú prácu nie len seba samých, ale hlavne našich rodičov, starých rodičov, predkov, ktorí dreli pre nás, pre vás lebo si vážime, že konečne máme vlastný štát, vlastnú republiku lebo chceme, aby aj naše deti a ďalšie pokolenia mali kde žiť a na svojom pracovať atď. atď.

Takže nie, my nepotrebujeme lieky na hlavu, ba ani na nič iné, ale ak sa vy z tej letargie, z tej mediálnej manipulácie nepreberiete, tak sa jedného dňa zobudíte do rána, kedy nebudete mať vo svojich domovoch teplo, vodu, plyn lebo akási EÚ súdržnosť lebo akési zničenie zlého Rusa/Ruska, že nebudete mať peniažky na základnú obživu lebo drahé resp. nebude lebo z nedostatku energetických nosičov (áno aj  a hlavne tých z Ruska!) nebudú môcť prevádzky, firmy, podniky, fabriky pracovať, keď v to ráno prídete do práce a na vchode do vášho zamestnania bude stručný oznam KONIEC-KRACH a vy sa ocitnete na ulici atď. atď., tak potom aké lieky, aké vám pomôžu?!

Alebo vám pomôže to, čo svojho času odporúčala vaša, vami milovaná „prezidentka“ Čaputová našim deťom, keď im skrze FB statusy dávala linky na akési detské psychologické a psychiatrické mimovládky, aby sa na ne s dôverou obrátili, keď aj jej zásluhou lebo mlčala a tým pádom to aj schvaľovala, naše deti samé sedeli bezdôvodne doma, doslova im z toho rohy rástli, keď mali, ako úplne zdravé sedieť v škole a sa vzdelávať, resp. mali traumu a potiaže z toho , že museli niekoľko hodín sedieť v rúškach, respirátoroch…?

Toto vám potom pomôže…???

Nech sa páči, takúto terapiu ja a mne podobní nepotrebujeme, ba ani nechceme…!!!

 

PS II.

Ešte jednu poznámku si na záver neodpustím vo vzťahu k tým, ktorí veria v Bludy o socializme, ktoré som mal aj ja to šťastie, ako dieťa, ako dospelý, ako dospelý pracujúci, zažiť v bývalej ČSSR.

Profesia psychológa, psychiatra bola takmer nepoznaná!

Totiž socialistický občan, povinne pracujúci občan, bez obáv žeby ho niekto vyhodil z práce, ak si svoju prácu vykonával poctivo a na prospech celej spoločnosti(!), nemal dôvod zbytočne vyhľadávať týchto duševných odborníkov (nič proti ním, hlavne v dnešnej kapitalistickej dobe).

Totiž nemal problémy psychického rázu z toho, či bude mať zajtra prácu, či bude mať na bývanie, na ošatenie, na svoje deti, na rodinu…i keď je pravda, že sa žilo skromnejšie bez zbytočného Západoeurópskeho kapitalistického „prepychu“, ale o to šťastnejšie a veselšie, bez stresu…

Len tak mimochodom, za socializmu sa budovy, v ktorých sídlili tieto ustanovizne resp. títo duševní odborníci, sme nazývali, ako – „Šalený dom“!!! V našom meste bol farby žltej.

A to prosím pekne, bez urážky!

Na dnes „len“ toľko!

 

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.