Založ si blog

Je čas, aby Slováci opäť vyhlásili Deklaráciu o svojej zvrchovanosti!

Nuž veru, je to tak!

Zdá sa vám, že nadpis tohto môjho dnešného názorového článku je tak trochu pomätený resp. je od jedinca, ktorý je pomätený?

Nuž na prvý pohľad to tak vyzerá, ale po prečítaní si môjho názorového článku až do úplného konca, hádam väčšina čitateľov pochopí, že to až také pomätené nie je a …

Ale pekne po poriadku.

Dňa 17. júla 1992 Slovenská národná rada (je čas sa vrátiť k tomuto názvu nášho najvyššieho ústavodarného a zákonodarného orgánu…!) ústavnou väčšinou schválila D E K L A R Á C I U

Slovenskej národnej rady o zvrchovanosti Slovenskej republiky.

Kto ako vtedy hlasoval TU – https://www.teraz.sk/vsetko-o-deklaracii/sr-menny-prehlad-hlasovania-poslancov/146258-clanok.html

 

Je potrebné si uvedomiť, kedy SNR vykonala tento akt o Zvrchovanosti SR.

Áno, bolo to v období, kedy sme boli v štátnom zväzku s Českou republikou.

Vtedy len s Českou republikou a aj napriek tomu bolo potrebné zo strany SR vykonať tento deklaratívny akt, akt, ktorým sme celému svetu dali hrdo najavo, že sme tu a je potrebné s nami počítať, ako s národom a republikou, ktorá nie je nikomu na obtiaž a ani nikomu ponížene neslúži, ako jeho lokajský prívesok…!!!

Celé znenie je naozaj stručné, ale o to výstižnejšie – „D E K L A R Á C I A Slovenskej národnej rady o zvrchovanosti Slovenskej republiky, Schválené Slovenskou národnou radou

uznesením zo 17. júla 1992 číslo 26

My, demokraticky zvolená Slovenská národná rada,

slávnostne vyhlasujeme, že tisícročné úsilie slovenského národa o svojbytnosť

sa naplnilo.

V tejto historickej chvíli deklarujeme prirodzené právo slovenského národa na sebaurčenie tak, ako to zakotvujú aj všetky medzinárodné dohody a zmluvy o práve národov na sebaurčenie.

Uznávajúc právo národov na sebaurčenie, vyhlasujeme, že aj my si chceme slobodne utvárať spôsob a formu národného a štátneho života, pričom budeme rešpektovať práva všetkých, každého občana, národov, národnostných menšín a etnických skupín, demokratické a humanistické odkazy Európy a sveta.

Touto deklaráciou Slovenská národná rada vyhlasuje zvrchovanosť Slovenskej republiky ako základ suverénneho štátu slovenského národa.

Bratislava 17. júl 1992“

 

Dávam do pozornosti, hlavne našej dnešnej, zapredaneckými médiami, zmanipulovanej mládeži (40-45 rokov mínus!), do pozornosti predovšetkým poslednú vetu tejto Deklarácie o zvrchovanosti SR zo 17. júla 1992, opakujem a záver vety zvýrazňujem – „Touto deklaráciou Slovenská národná rada vyhlasuje zvrchovanosť Slovenskej republiky ako základ suverénneho štátu slovenského národa.“

 

Kde je jasne napísané, že sme Slovenskou republikou, suverénnym štátom národa slovenského!!!

Nuž a teraz do prítomnosti. Do momentálne temnej prítomnosti našej „štátnosti a zvrchovanosti“.

Kde sa dnes SR nachádza?

V akomže to sme opäť zväzku?

Vo zväzku už nie len s jedným národom, národom českým, ale dnes už s národmi v počte 26, my sme 27.!!!

A tento zväzok sa „ušľachtilé“ nazýva akási Európska únia…

Slovenská republika je v tomto zväzku od 01.05. 2004…

Presne od tohto dátumu sa pomaly, ale iste zo SR stáva čo raz menej štát zvrchovaný, samostatný, o slovenskom odnárodňovaní a „prinárodňovaní sa“ k akémusi európskemu občianstvu, hádam nemusí byť ani reči!

Tento proces na Slovensku od 01. mája 2004, je jasne viditeľný a tento proces slovenského odštátňovania a slovenského odnárodňovania, je dnes tak badateľný, že sme tam, kde sme!

Že naše rozhodovacie práva, ako budeme tu na Slovensku žiť, ako a s kým budeme voľne, podľa vlastného uváženia, na vlastný prospech a v záujme SR, obchodovať a spolupracovať, s kým a ako budeme komunikovať, je len dávnou spomienkou, trpkou spomienkou na obdobie tesne po 17. júli 1992 a následne krátko po 01.01.1993, kedy sme sa na mape sveta ocitli ako naozaj samostatný, suverénny a zvrchovaný štát, ktorému len málokto dával nádej na aké také prežitie…

Slovač sa zakúsila do problémov, tvrdo pracovala a svoju samostatnosť, suverenitu a zvrchovanosť dostatočne preukázala.

(malá poznámka na okraj, budem mať o tom samostatný článok – bojíme sa dnes, ako tak osamostatniť sa od EÚ napríklad preto, že sa mladým nechce tvrdo pracovať, aby sme opäť začali žiť  zo svojho, pracovať na svojom a nie z požičaných miliárd eur, ktoré nie sú kryté ničím, len roztáčajú špirálu inflácie, aby sa zo zvýšených príjmov financovali „hrátky/dobrodružstvá“ Bruselskej a Washingtonskej verchušky?)

Avšak toto nebolo po vôli tým, čo majú neustále pocit, že musia nad niekým vládnuť, že si musia niekoho podrobiť a porobiť, že musia niekoho riadiť, že musia z niekoho ťažiť, výhradne vo svoj prospech, za akých jednoznačne považujem USA, Nemecko, Francúzsko… a práve títo sa postarali o to, že sme boli doslova vtiahnutí do zväzku EÚ, ktorý mal byť pre nás zväzkom na náš aj ich, hlavne ich, prospech!

A pritom sa tvárili, čo všetko musíme splniť (hlavne sme museli splniť našu povoľnosť im za babku odpredať všetko, čo prinášalo okamžite vysoké zisky bez akejkoľvek námahy z našich mozoľov a to na veky!), aké to je ťažké sa dostať do tohto „elitného“ zväzku, čo dnes negujú tým, že absolútne nepripravená Ukrajina, by tam mala podľa nich vstúpiť už zajtra! Však Zuzana Čaputová a spol?

Oni nemusia nič splniť?

Tak potom prečo náš národ slovenský, občania SR, si museli dlhodobo uťahovať opasky, doslova trpieť, aby splnili ich prísne kritéria? Ale ako píšem, o tom potom a veru nebude na mojom PC žiadna servítka na klávesnici!

Dnes je to prospech zo SR, výhradne len pre nich, stali sme sa ich vazalmi, ich lacnou a poslušnou pracovnou silou, ich poslušným vykonávateľom vo všetkom, v čom oni vidia svoj prospech, svoje národnoštátne záujmy a to všetko pod pozlátkom, akejsi súdržnosti, vzájomnej výhodnosti a tak pod.

Dnes po 30 rokoch, je opäť nutnosť, aby NR SR pôvodne SNR, v rámci Európskej únie vyhlásila rovnakú Deklaráciu o zvrchovanosti SR lebo strata našej predošlej zvrchovanosti, samostatnosti je po 01.05.2004 naozaj evidentná a neprehliadnuteľná!

Samozrejme, že takáto eurounijna Deklarácia o našej zvrchovanosti v rámci EÚ neznamená, že SR automaticky vystupuje z EÚ!

Nie!

Táto Deklarácia o znovu vyhlásení zvrchovanosti SR je o tom, že chceme byť, aj v rámci EÚ štátom zvrchovaným, suverénnym a predovšetkým samostatným v tých oblastiach života, ktoré nám zaručia, že nebudeme cudzími mocnosťami bezdôvodne gniavení lebo oni si to takto prajú!!!

Na záver uvádzam text Deklarácie o vyhlásení našej znovu zvrchovanosti – „D E K L A R Á C I A Národnej rady Slovenskej republiky o zvrchovanosti Slovenskej republiky

My, demokraticky zvolená Národná rada Slovenskej republiky,

slávnostne vyhlasujeme, že tridsať ročné úsilie slovenského národa o svojbytnosť v rámci Európskej únie sa naplnilo.

V tejto historickej chvíli deklarujeme prirodzené právo slovenského národa na sebaurčenie tak, ako to zakotvujú aj všetky medzinárodné dohody a zmluvy o práve národov na sebaurčenie.

Uznávajúc právo národov na sebaurčenie, vyhlasujeme, že aj my si chceme slobodne utvárať spôsob a formu národného a štátneho života, pričom budeme rešpektovať práva všetkých, každého občana, národov, národnostných menšín a etnických skupín, demokratické a humanistické odkazy Európy a sveta.

Touto deklaráciou Národná rada Slovenskej republiky vyhlasuje zvrchovanosť Slovenskej republiky ako základ suverénneho štátu slovenského národa.“

Verím, že teraz po dočítaní môjho názorového článku až dokonca, už názov tohto môjho názorového článku neznie až tak pomätene, ako keď si čitateľ prečíta len samotný názov.

Záver:

Uvedomujem si, že toto bude možné až sa z gruntu zmení zloženie NR SR po predčasných PV a verím, že nové zloženie nášho parlamentu, bude naozaj zložením pro národných, pro štátnych, pro rodinných politických síl a že zmenia názov nášho parlamentu, našej národnej Rady späť na pôvodný názov, aký jej hrdo prináleží od jej vzniku, od 16. septembra 1848, kedy bola vo Viedni pod vedením Ľ. Štúra, J. M. Hurbana a M. M. Hodžu a za účasti približne 200 Slovanov vytvorená Slovenská národná rada!!!

 

 

 

 

 

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.