Založ si blog

Nový GR RTVS – Ľuboš Machaj alias pán Cenzúra!

Hneď na úvod sa neviem ubrániť takejto slovnej hračke – Machaj, Machaj, len nás v tej RTVS nastúpivšej cenzúro-totalite nevyMachaj!!!

 

Nuž a prečo tak z ostra?!

 

Odpoveď občan-volič, nájdeš v tomto dnešnom mojom názorovom článku.

 

Ešte ani nestačila zhasnúť svetelná tabuľa v NR SR, na ktorej sa prezentuje hlasovanie poslancov, po tom čo tabuľa ukázala, že novým GR RTVS bol poslancami NR SR (absolútna väčšina „vládni“ poslanci!) zvolený akýsi Ľuboš Machaj a už sa nám GR riaditeľ RTVS vyfarbil!

A vyfarbil sa naozaj „grandiózne“, presne v duchu dnešnej totalitno-diktátorsko-despoticko-cenzorskej „vlády“ SR, na čele s akousi Čaputovou!

Totiž tento pán, ktorý na stoličku GR RTVS zasadne po 1. auguste 2022, začal naozaj, ako sa na „vládneho“ GR RTVS patrí.

Vyjadril sa totiž takto „apoliticky“ – „Ak bude Blaha ďalej šíriť hoaxy, nemal by dostávať priestor“ (!!!)

No ale toto? Aké „demokratické“!

Takže menovec Machaja, Ľuboš zo SMER-SSD, môže prísť do politickej diskusnej relácie na obrazovkách RTVS počas politického machania v RTVS,  Ľuboša Machaja, ale len ak v štúdiu bude sedieť s lepiacou páskou prelepenou cez ústa a bude môcť len hmkať a kývať hlavou alebo bude hovoriť len to, čo mu samotný Machaj na papier namácha???!!!

Úžasne, už teraz Machajovi „tlieskam“!

Akýže to Machajov obrat oproti tomu, čo tvrdil ešte 22. júna 2006, teda pred niečo viac ako 16. rokmi, pre akési už vtedy veľmi „objektívne“ médium (Sme.sk – https://www.sme.sk/c/2774539/programovy-riaditel-sro-lubos-machaj-ucim-sa-z-uspechov-a-chyb-konkurentov.html , kde akejsi vtedajšej „novinárke“ tohto „objektívneho“ média (Tina Čorná) na otázku „Čo je podľa vás úlohou verejnoprávneho média?“, povedal okrem iného aj toto – „Pochopiteľne, čo človek, to iný názor. Legislatíva hovorí, že verejnoprávne médium je zákonom chránené, aby mohlo plniť svoje povinnosti – okrem iného by napríklad malo objektívne a vyvážene informovať, podporovať pôvodnú tvorbu a obhajovať menšiny a slabších.

Fíha!

Takže v júni 2006, tesne pred koncom vlády Mikuláša Dzurindu a nástupom vlády Roberta Fica (Dzurinda končí 4.7.2006 a Fico začína 4.7.2006!), sa nový programový riaditeľ SRo, akýsi Machaj zaviazal, že počas vlády Fica a spol. bude obhajovať na vlnách SRo hlavne tých slabších a tých čo v tomto období budú v menšine! Teda vtedy nastúpivšiu opozíciu na čele s Dzurindovcami a spol.!!!

A teraz to už pre Machaja neplatí?!

Dnes nie je strana Ľuboša Blahu a strany inej parlamentnej opozície, na našej politickej scéne, ale aj v NR SR, v menšine?!

Naozaj riadny obrat v myslení „apolitického“ Machaja!

 

Podľa môjho názoru a presvedčenia Ľuboš Machaj, prezliekol z večera do rána kabát ihneď po 17. novembri 1989!

Totiž podľa jeho životopisu, tento pán bol počas socialistického zriadenia od roku 1978 (to boli ešte podľa dnešnej nenávistnej propagandy o socialistickom zriadení, roky Husákovskej normalizácie!), na rôznych pozíciách vo vtedajšom socialistickom československom rozhlase – dramaturg v Hlavnej redakcii hier pre deti a mládež, potom ako redaktor a moderátor relácie Pozor, zákruta!. V roku 1984 sa vrátil na pozíciu dramaturga rozprávkových hier, v ktorej pôsobil do roku 1990. Teda v socialistickom médiu pôsobil bez akýchkoľvek problémov a roztržiek so socialistickým mediálnym vedením plných 11 rokov a ktovie kde by to bol Machaj dotiahol, ak by socializmus pokračoval a stále by mal nad sebou riadiacich súdruhov…, ktohovie, možno by sa jedného pekného socialistického dňa stal tiež jedným z riadiacich súdruhov! Ale toto je naozaj z mojej strany len taká spätná historická vízia, a nie je sám o kom by sa dalo takto polemizovať, napr. viď  dnešného štátneho tajomníka na „ministerstve“ spravodlivosti, bývalého veľmi aktívneho socialistického zväzáka – Ondreja Dostála a pod.

Teda musel spĺňať kritéria, ktoré vtedajšia socialistická kultúra, televízna a rozhlasová tvorba predpisovala resp. nariaďovala a musel to bezpodmienečne spĺňať.

Ako dramaturg hier pre deti a mládež, mal povinnosť vyberať také hry pre túto vekovú skupinu, ktoré jednoznačne ukazovali na socialistický spôsob života len v tom najlepšom svetle, hry v ktorých sa neprezentovalo násilie, nenávisť, tak ako tomu je dnes, hlavne nenávisť voči jednému jedinému slovanskému národu na východ od nás, a hlavne sa v tých hrách dávala do popredia rodina založená na zväzku muža a ženy, teda Otec, mama a deti!

A nie ako dnes, keď v každej jednej hre resp. relácií pre deti a mládež, sa dáva do popredia, do pozornosti našim mladým, že aj iné „rodinné“ zväzky sú normálne a pod.

Teda Machaj po novembri 1989, tiež ako takmer všetci dovtedy pracujúci na našom kultúrno-divadelno-filmovo-televízno-rozhlasovom poli, totálne prevrátil kabát a začal byť tým pravým „demokratom“ a človek s rýdzo kapitalistickým, liberálnym, dnes už neoliberálnym myslením!

Aj takémuto niečomu sa zvykne (zvyklo) hovoriť –„Zabudol vôl, že teľaťom bol!)

 

Ale aby som to zbytočne nenaťahoval, tak urobím záver.

 

Veru, občan-volič SR, „tešme“ sa na novú „demokratickú“ epochu v RTVS!

„Tešme“ sa na spravodajstvo a politické diskusie, ktoré budú „vyvážené“ a kde zaznie „každý“ názor, presne tak, ako to káže zákon o RTVS!

Zároveň by som sa nečudoval, keby po nástupe akéhosi Ľuboša Machaja na stoličku GR RTVS, by na obrazovkách RTVS, sa začali objavovať všakovaké relácie spravodajského typu kde budú mať svoje vlastné relácie napr. Monika Tódová,  Zuzana Kovačič Hanzelová, ale možno aj Michal Kovačič, ako napríklad hosťujúci „objektívny“ redaktori a „novinári“ z „objektívnych“ médií a vôbec, ja by som Machajovi odporúčal, aby sa na obrazovky RTVS, so svojou reláciou dostal aj taký Peter Schutz z denníka Sme.sk, napr. so svojou reláciou pod názvom – „Dobytok s teľacím IQ“, kde by si Peter zobral na mušku tých občanov SR, ktorí by sa nechceli podriadiť x-tému covid očkovaniu, covid testovaniu a pod. lebo ako všetci vieme téma Covidu je už opäť v plnom prúde (téma Ukrajiny začína ľudí „nudiť“?!) opäť, ba dokonca sa začína hovoriť, že tri Covid vakcíny už nič neriešia, že je potrebné sa covid vakcinačne busterovať a taktiež sa začínajú ozývať kuvičie hlasy o zavedení povinného nosenia Covid respirátorov, len a výhradne FFP2(!), ešte teraz v lete!!!

 

PS I. :

 

Nebude RTVS nikdy seriózna, čo sa týka vyváženia politického spravodajstva, pokiaľ o šéfovi RTVS budú rozhodovať tí, čo sú práve pri moci!

Preto navrhujem, aby aj generálny riaditeľ RTVS (ako aj GR prokurátor SR) bol volený občanmi-voličmi SR v priamych celoštátnych voľbách a to v deň konania parlamentných volieb! (kandidát môže byť opakovane zvolený občanmi-voličmi SR bez obmedzenia! Ak bude spĺňať ich predstavy, tak prečo nie?!)

Je to legitímny návrh a nadmieru potrebný.

Aj kandidáti na GR RTVS, by mali svoju predvolebnú kampaň, na obrazovkách médií by mali zákonom stanovený priestor na prezentáciu svojich názorov a predstáv, ako by mala fungovať verejnoprávna inštitúcia, akou by RTVS bez pochýb mala byť (nikdy však nebola a dnes už vôbec nie!)!

Takto zvolený GR RTVS by bol od politikov a ich vplyvu na vysielanie RTVS, úplne odstrihnutý…! (rozpočet RTVS je totiž zákonom daný a nezáleží od rozhodnutia žiadneho politika!)

Naozaj je načase, sa nad takouto možnosťou seriózne zamyslieť a v nasledujúcom volebnom období to aj zaviesť!

Lebo ak GR RTVS bude volený politikmi a to tými, ktorí sú práve v tej chvíli pri moci, tak to dopadne ako vždy, ako dnes, keď sa do čela štátnej RTVS dostane človek, ktorý ešte ani nesedí na stoličke GR RTVS a už jasne hovorí, ktorý politik na obrazovky RTVS patrí a ktorí nie! Ktorý tam bude a ktorý nie! A ak tam chce byť, tak musí hovoriť len to, čo je podľa Machaja „správne“ a „pravdivé“!!!

 

PS II. :

Dovolím si Machaja ohľadne Ľuboša Blahu opraviť.

Totiž Machaj tvrdí, že pokiaľ Ľuboš Blaha bude aj naďalej šíriť hoaxy, tak sa na obrazovkách RTVS neobjaví hoc by ho v Parlamentných voľbách krúžkovalo aj 500 000 občanov-voličov SR!

Nuž nepočul som väčší hoax, ako tento Machajov, že Ľuboš Blaha šíri hoaxy!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.