Založ si blog

Tri neústavné roky Zuzany Čaputovej!

Včera, práve včera uplynuli tri roky, ako sa Zuzana Čaputová nechala inaugurovať na „prezidentku“ Slovenskej republiky s plným vedomím, že koná v rozpore s Ústavou Slovenskej republiky.

Rovnako v rozpore (s plným vedomím?) s Ústavou Slovenskej republiky konali aj vtedajší predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko a predseda Ústavného súdu Slovenskej republiky Ivan Fiačan!

 

A ak sa niečo neústavne resp. protiústavne začne, tak aj všetky nasledovné konania a rozhodnutia, sú v rozpore s Ústavou Slovenskej republiky!!!

 

Môže si hovoriť kto chce, čo chce, ale Ústava Slovenskej republiky nepustí a ja to v dnešnom mojom názorovom článku dokážem na absolútne nepriestrelných faktoch!

Nebudem hodnotiť predvolebnú prezidentskú kampaň, ktorá bola jednoznačne mediálne naklonená výlučne v prospech Čaputovej! Bola brutálne pro čaputovská!

Naklonené je boli aj rôzne „objektívne“ prieskumné agentúry, ktoré sa na takmer dennej báze predbiehali, kto jej nameria vyššie preferencie, až to skončilo tým, že v predvečer začiatku moratória na predvolebné prieskumy, jej akási agentúra AKO, namerala rekordných 52,9%, keď ešte pred tri a pol mesiacom nazad, mala tá istá Čaputová v inej agentúre (FOCUS) chabých 4,1%!!! A to v čase, keď Miroslav Lajčák ešte ako neoficiálny kandidát na prezidenta SR, minimálne za SMER-SD, mal preferencie 32,3%!!! Teda 8x vyššie!!!

Podotázka – Čo sa stalo s občanom-voličom SR za tri a pol mesiaca, že prestal politicky milovať kandidáta za vtedajšiu vládnu koalíciu a doslova sa politicky, aj nepoliticky, zahľadel do akejsi, dovtedy absolútne neznámej (tuctovej) ženy – Zuzany Čaputovej???!!!

Zároveň je potrebné podotknúť, že v tom istom čase, keď Čaputová mala 4,1% preferencii, tak akýsi Róbert Mistrík (mimochodom vraj „nezávislý“ kandidát s podporou SaS a SPOLU) mal v tom istom čase takmer dvojnásobnú podporu v prieskumoch – 11,7%! Neskôr sa stal politickým „džentlmenom“ a svojej kandidatúry sa vzdal v prospech Čaputovej lebo v období medzi 12. februárom 2019 a 25. februárom 2019 sa udialo niečo, čo ešte bude predmetom skúmania pravdy! A ktohovie čo a aká politická špina z uvedených politických košiarov nám vypláva na povrch!

Totiž práve počas tohto 13 dňového intervalu sa čosi, kdesi v úzadí udialo lebo Mistríkové preferencie za stagnovali niekde na úrovni 17% a Čaputovej za to isté obdobie stúpli zo 14,4% na úctyhodných 27,5%! Percentuálny nárast na úrovni 91% za 13 dní!

Po tomto nastal čas Mistríkovho politického „džentlmenstva“ v prospech Čaputovej, ktorú on dnes tvrdo kritizuje! Žeby sa Robert chystal opätovne kandidovať v nastavujúcich prezidentských voľbách s ambíciou uspieť a už sa neoddať politickému „džentlmenstvu“ v prospech nikoho, ani Čaputovej?

Verím, že aj tento politicky „zázrak“ bude raz slovenskej verejnosti objektívne a pravdivo odhalený a potom uvidíme, či to nejako s našou spoločnosťou zakýva!

A teraz idem fakt za faktom.

Prvé kolo prezidentských volieb – 16.3.2019 – 1. Čaputová 40,57%, 2. Šefčovič 18,66%, 3. Harabin 14,35%

Po prvom kole podáva Harabin na Ústavný súd SR svoju sťažnosť s návrhom na začatie konania o ústavnosti a zákonnosti prvého kola volieb prezidenta Slovenskej republiky.

Druhé kolo prezidentských volieb – 30.3.2019 – 1. Čaputová 58,40%, 2. Šefčovič 41,59 %.

Aj po druhom kole opätovne podáva Harabin na Ústavný súd SR svoju sťažnosť s návrhom na začatie konania o ústavnosti a zákonnosti volieb prezidenta Slovenskej republiky.

Ústavný súd prvýkrát prijal Harabinovu sťažnosť dňa 25. marca 2019 a pridelil jej spisovú značku Rvp 559/2019, čím ju označil za opodstatnenú (legitimizoval ju!) lebo sa ňou hodlal zaoberať, ako so sťažnosťou opodstatnenou!

A tu prichádza resp. vstupuje do platnosti o prezidentských voľbách konaných v marci 2019 samotná Ústava SR, jej článok 101, ods. (9) – „O ústavnosti alebo zákonnosti volieb prezidenta rozhoduje Ústavný súd Slovenskej republiky.“

To znamená, že ustanovenie Ústavy SR je nadradeným nad všetkými ostatnými nariadeniami a rozhodnutiami a teda platnosť vyhlásenia výsledkov prvého aj druhého kola prezidentských volieb 2019 Ústrednou volebnou komisiou stratilo opodstatnenie ich rozhodnutie len o konečnom výsledku druhého kola prezidentských volieb a nie o ich platnosti(!) a bolo potrebné čakať, ako o ústavnosti a zákonnosti prezidentských volieb 2019 rozhodne Ústavný súd SR lebo ešte raz, len on jediný má v našom štáte kompetenciu rozhodnúť, či prezidentské voľby, v tomto prípade 2019, sú v súlade resp. ich výsledky sú konečné, platné a v súlade s Ústavou Slovenskej republiky!!!

NIKTO INÝ!!!

Avšak dňa 15.6.2019 sa uskutočňuje protiústavný inauguračný „prezidentský“ akt a každý sa tvári, že je všetko v poriadku.

Nuž v poriadku s touto inauguráciou nebolo absolútne NIČ!!!

A každý príčetný občan-volič SR to vedel a aj takto to vnímal/vníma!

Až prichádza to, čo malo predchádzať samotnej inaugurácií Čaputovej za „prezidentku“ SR a to konečné rozhodnutie Ústavného súdu SR o Harabinových sťažnostiach, ale až 02. apríla 2020!

Teda takmer rok po tom, čo Ústavný súd SR opodstatnene prijal Harabinove sťažnosti!

Výsledok rozhodnutia Ústavného súdu SR nateraz nie je podstatný (Harabinove sťažnosti zamietol), podstatné je to, že inaugurácia, ak by sa mala udiať, tak sa tak malo stať až po tomto konečnom rozhodnutí Ústavného súdu SR o ústavnosti a zákonnosti prezidentských volieb 2019!!!

Do 02. apríla 2020, Čaputová nemala mať kompetenciu vykonávať funkciu „prezidentky“ SR!!!

Ostatné už občan-volič poznáš.

Poznáš a denno denne prežívaš na vlastnej koži,  čo Čaputová doslova navyvádzala v tomto našom najvyššom ústavnom orgáne ako v ňom „úraduje“ aj dnes, keď celkom zjavne dáva na prvé miesto záujmy cudzích štátov pred záujmami nášho štátu a občanov našej Slovenskej republiky!!!

Môj osobný názor je ten, že tri roky Čaputovej „prezidentskej“ neústavnosti stačili a je potrebné, aj v tomto vykonať nápravu a dať tieto veci do súladu s Ústavou Slovenskej republiky!!!

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.