Založ si blog

Slováci sa obetujú, Čaputová nie!

Čaputovej som sa vždy venoval čisto po stránke politickej, nikdy nie po stránke osobnej a tak tomu bude aj dnes.

Ale začnem od nás Slovákov.

V médiach, podotýkam tých dovolených, od rána do večera, už niekoľko mesiacov počúvame, že musíme priniesť istú obetu pre Ukrajinu lebo Ukrajina bojuje aj za nás!

Ďalej sa tejto téme nebudem venovať lebo akýkoľvek rozumný názor na túto, pre mňa osobne, nebotyčnú nepravdu, je dnes nedovolený, ihneď odstránený/zablokovaný…

To isté počúvame z úst „našich najvyšších“ a hlavne z úst Čaputovej. Ale k nej neskôr.

Nuž, tak som sa dnes ráno obetoval.

Ako?

Nuž takto!

Keďže auto je môj dennodenný pracovný nástroj, dennodenná potreba aj v súkromí, tak dnešný deň bol ten, kedy si stroj pýtal „jesť“.

A tak poď ho na čerpaciu stanicu.

Na čerpaciu stanicu, ktorej nebudem robiť reklamu, na ktorej bol včera benzín 95 za 1,819 €/L a dnes ráno to bolo už 1,919 €/L!

Teda z večera do rána nárast o 0,10 €/L!

Iste, my čo sme skôr narodení, to ešte akosi sem tam prerátame na SSK v pôvodnom konverznom kurze, ktorý nám umelo nadiktoval Západ, keď sme chceli vstúpiť do európskej menovej únie, teda 30,126 SKK/€!

Takže v „starej“ slovenskej mene došlo k zdraženiu benzínu 95 z večera do rána o viac ako 3 koruny slovenské!!!

Ak by sa takéto zdraženie stalo v dobe, keď sme platili ešte slovenskými korunami, tak by tu bola revolúcia! (zdražovanie bolo, postupne, ako sa nám tu udomácňoval „demokratický“ kapitalizmus, to áno, ale nie tak často, teda deň odo dňa a bolo v halieroch!)

A to už vôbec nehovorím o takomto brutálnom, totálne bezdôvodnom zdražení, zdražovaní na dennej báze v časoch pred novembrom 1989!!!

Dnes sa cena benzínu 95 z večera do rána zvýši o 10 centov a teda „pohodička“!

Čo to je resp. čo je to dnes 10 centov?

10 centov naviac na jednom litri benzínu 95 z večera do rána?

Veruže nič!

Nič pre tých, ktorí si kráľovsky žijú z našich daní, ktorí bezbreho rozhadzujú našimi peniazmi a pritom sa tvária, ako hája štátne záujmy SR!

Aby som to uzavrel.

Dnes ráno som natankoval nie plnú nádrž, ale konkrétne 42,21 L a zaplatil som „smiešnych“ 81,00 €!!!

Takmer som od „radosti“ zvýskol, ako sa ja slovačisko akési, obetujem za Ukrajinu, ako som prepleskol Putina a celú Rus po ich agresorských ústach lebo ja „nechcem“ benzín z lacnej ruskej ropy, ja budem s „radosťou“ tankovať benzín drahý lebo Západná ropa je síce drahšia, ale ničím „nepoškvrnená“!!!

Je tak politicky „čistá, čistulinká“, ako horské jazierko!!!

Takže toľko k mojej obetavosti a obety všetkých Slovákov v prospech Ukrajiny a to len na tejto jednej jedinej komodite!!!

A teraz k Čaputovej a jej obetavosti pre Ukrajinu.

Včera sa objavila správa, že Čaputová po troch dávkach covid vakcíny od Pfizeru bola pozitívne testovaná na Covid.

Na aký covid?

Na ten 19-nástkový alebo na ktorý lebo dnes je už rok 2022 a teda by sa hodilo každoročne toto číslo upravovať. Tak napríklad dnes by sa hodilo – Covid-22 a nie vymýšľať názvy pre jeho mutácie, všakovaké jazyk lámajúce názvy!

Ale nie to je podstatné!

Podstatné je to, že Čaputová by sa mala konečne nám Slovákom verejne ospravedlniť a ihneď po tom opustiť „prezidentské“ kreslo za to, že sveto svete o covid vakcíne tvrdila, že je to záchrana ľudstva a že týmto zaočkovaním túto „hnusobu“ vymetieme z povrchu zemského!

Občan-volič pozri archív jej vyjadrení…

Samozrejme, že  teraz absolútne neriešim jej zdravotný stav, ba naopak, prajem jej pevné zdravie, ako to prajem každému jednému obyvateľovi tejto planéty, ale tu ide o zásady a princíp!

Veď človek je tvor omylný a keď sa pomýli, tak by to mal aj priznať!

Priznanie sa, síce niekedy veľmi bolí, ale zároveň aj oslobodzuje!

V tejto súvislosti idem k ďalšej veľmi podstatnej veci vo vzťahu k Čaputovej a jej covid pozitivite v súvislosti obetovania sa pre Ukrajinu.

Totiž tlačové oddelenie Čaputovej v tejto súvislosti, vydalo tlačovú správu, že z uvedeného dôvodu ruší svoj nadchádzajúci program.

Na tom by nebolo nič mimoriadne, ak by nešlo o mimoriadny program z pohľadu samotnej Čaputovej.

Čaputová totiž vo vzťahu k Ukrajine neustále zdôrazňuje, že aj ona samotná urobí čokoľvek, len aby Ukrajine pomohla k víťazstvu…

Naposledy takto vehementne vystupovala toť nedávno priamo v ukrajinskom parlamente, kde okrem iného povedala aj toto – „Milí Ukrajinci, milé Ukrajinky…, …bránite aj nás a my

vám za to ďakujeme…, … . V tejto vojne stojí na vašej strane celý demokratický svet…, … Teraz je čas činov…, … Už dnes patríme medzi krajiny, ktoré podľa počtu obyvateľov, pomáhajú najviac…, … chcem vám povedať, čo môžeme urobiť a čo robíme…, …dnes sa vedú dlhé debaty o tom, či má Ukrajina dostať status kandidáta na vstup do Európskej únie alebo nie…, … ja osobne urobím všetko preto, aby sa tak stalo čo najskôr a budem o tom aj naďalej hovoriť s ďalšími lídrami…“

A hľa, ako Čaputová ide dostáť svojich slov.

Včera sa v médiach objavila správa, že Čaputová bola pozitívne testovaná na Covid (to sa dnes ešte robí?) a teda jej tlačové oddelenie vydalo takúto správu ktorej sa okrem iného uvádza aj toto – „Prezidentka mala v stredu večer odcestovať spolu s poľským prezidentom Andrzejom Dudom do Portugalska a Talianska, aby na spoločných rokovaniach s portugalským prezidentom a premiérom a talianskym prezidentom podporili udelenie kandidátskeho štatútu pre Ukrajinu na vstup do Európskej únie.“

Čaputova mala, ale neodcestuje.

Neodcestuje lebo sa nevie pre Ukrajinu obetovať aj činmi, nie len slovami?!

Nuž teda nech sa Čaputová rozpamätá, akí boli obetaví poniektorí poslanci NR SR za „vládnu koalíciu“ v čase, keď nie len na Slovensku, ale v šírom svete (hlavne v tom „demokratickom“ Západnom) bola covid „pandémia“ na svojom vrchole, keď „na“ covid denne umierali stovky, ba tisíce ľudí a oni sa obetovali, oni i napriek tomu, že boli rovnako pozitívne testovaní na C-19, prišli do NR SR, prišli v skafandroch, boli za igelitovou plentou a prišli preto aby svojou obetou „v prospech“ občanov SR, zahlasovali za zákon/zákony, ktoré boli „výhradne na prospech občanov SR“ lebo bez nich by to neprešlo!!! (malá poznámka na okraj – dodnes nevieme, kto tam v tých skafandroch vôbec bol…!)

Hlavne tam boli preto lebo bolo potrebné predĺžiť Núdzový stav na ďalšie bezdôvodné gniavenie národa slovenského a občanov SR…!!!

Tomuto sa Čaputová, hovorí obeta!

Dnes, keď je už takmer leto, predpokladám, že v Portugalsku a Taliansku je dnes už pravé leto, keď covid je už takmer ta tam, tak Čaputová sa neobetuje pre Ukrajinu, ako deklarovala, ale ostane doma!

Veď dnes by hádam už nemusela ísť v skafandri, ako onehdy tí „naši koaliční“ poslanci!

Dnes by jej stačil aj respirátor a odstup!

Či sa mýlim?!

Nuž toľko k Čaputovej obete, ktorá je pre mňa osobne len v rovine ústnej, činy žiadne a teda obetu vyžaduje len od nás tu „dole“ a teda poriadne bolestivú…!

 

Záver:

 

Každý rozumne zmýšľajúci človek sa vie a mal by sa aspoň raz v živote obetovať!

Avšak každý rozumný človek, keď sa už obetuje, tak sa obetuje s vedomím, že tá obeta bude mať nejaký význam, že nikoho nepoškodí!

Každý rozumný človek by mal vo svojom živote pomáhať!

Pomáhať tak, aby jeho pomoc bola na prospech a nie na neprospech a skazu!

Taký malý príklad.

Mám suseda 1. (S1), ten má konflikt so susedom 2 (S2).

S1 ma požiada o pomoc. Ja mu dám všetko čo mám doma, zoberiem vlastnej rodine, vlastným deťom a aby som svoju rodinu/deti nejakým spôsobom zabezpečil aj naďalej, tak si idem požičať od iných susedov a zadlžím seba aj moje deti na dlhé obdobie dopredu. Zároveň od S2, som až doteraz mal tovar, ktorí bol v celom bytovom dome najlacnejší a to násobne!

Ale aby som pomohol S1 ešte viac, tak svoju rodinu/deti ešte viac zruinujem tým, že od S2 prestanem nakupovať široko ďaleko najlacnejší tvar, ktorý moja rodina bytostne potrebuje, aby sme vôbec vyžili/prežili a začnem nakupovať tento tovar, horšej kvality, za násobne vyššiu cenu od tých susedov, ktorí sú s najväčšou pravdepodobnosťou príčinou konfliktu medzi S1 a S2!

Ponaučenie s vyššie napísaného príkladu – pomáhajme, ale len z prebytkov lebo pomáhať tak, že sa zadlžím, že sám seba ničím, nie je pomoc, ale je to…

Na dnes ešte tento výraz nepoužijem lebo dnes v istej spojitosti na východ od nás, ešte nie je „demokratický“ povolený!

Ale verím, že čas sa kráti a bude možné napísať aj výrazy, ktoré sú v súlade so skutočnosťou, sú pravdivé…

 

https://www.prezident.sk/upload-files/25568.pdf

https://ereport.sk/caputova-ma-covid-nakaza-dostihla-i-prezidentku-zrusila-pracovny-program/

https://dennikn.sk/2203624/poslanci-predlzili-nudzovy-stav-aj-spoza-folie-parlament-pritom-mohol-riesit-pracu-na-dialku-uz-na-jar/

 

 

 

 

 

 

 

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.