Založ si blog

Čaputovej tvrdý odkaz nespokojným Slovákom – na referendum zabudnite!

Áno, ja jej včerajšie vyjadrenie, čítam presne tak, ako som ho uviedol v názve môjho dnešného názorového článku.

Ale pekne poporiadku.

Včera Čaputová vystúpila so svojim vyhlásením/zdôvodnením, prečo „vláde“ SR vetuje akýsi Matovičov pamflet o „pomoci“ rodinám.

Hneď na úvod jasne deklarujem, že ma vôbec toto jej „odôvodnenie“ nezaujíma, tak ako ma nezaujíma ich vzájomný vnútro koaličný večný spor (Čaputovú radím medzi členku koalície!).

Ale na čo chcem zareagovať sú tieto dve veci, ktoré včera jasne pomenovala.

Prvá – Čaputová včera okrem iného povedala aj toto – „…chcem vyzvať vládu, aby ľudom v chudobe pomohla ešte viac…“

Nuž niečo „úžasné“!

Tak po vyše 30. rokoch od „nežnej“, po vyše 30. rokoch, čo tu „budujeme“ „krajšie kapitalistické zajtrajšky“(!), sa slovo chudoba považuje za slovo bežné, ba dokonca samotná chudoba sa považuje za jav samozrejmý!

Ba dokonca sa táto dnešná „vládna“ garnitúra dokonca chváli, ako pomáha resp. chce pomáhať chudobe!

Vážení Slováci, hlavne vy, čo ste nezažili, už ako dospelí, roky socialistické, hlavne tie niekde od roku 1975 až do „nežnej“, vám s plnou zodpovednosťou a ešte s väčšou vážnosťou oznamujem, že pred novembrom 1989 slovo chudoba v súvislosti s našimi životmi, bolo absolútne neznáme!

Známe bolo len v spojení s kapitalistickými režimami, kde na jednej strane bola nadmerná prosperita poniektorých jednotlivcov a obrovská chudoba na strane obrovského množstva bežného obyvateľstva – príklad viď dnes na Slovensku!!!

Nikto z nás nevedel a do tej doby (N-89), ani len nemal tušenie, že existuje akýsi Úrad práce, akési dávky v nezamestnanosti, dávky v hmotnej núdzi, pomoc chudobe, dokonca pomoc tvrdo/poctivo pracujúcej chudobe(!) a pod. dnešné kapitalistické „vymoženosti“!!!

Takže Čaputová včera opäť jasne pomenovala fakt, že kapitalistická spoločnosť je spoločnosť/režim nadmieru nespravodlivý, nadmieru vykorisťovateľský a jeho práva tvár sa nám ešte len v plnej nahote v budúcich týždňoch a mesiacoch, ešte len odhalí – viď nezmyslené sa odpájanie od lacných a ľahko dostupných surovín lebo veľkokapitalisti to takto chcú, aby si ešte väčšmi naplnili svoje plné hangáre peňazí a s tým nadobudnutou neobmedzenou mocou nad absolútnou väčšinou, tam kdesi dole, hlboko pod nim !!!

Druhá – rovnako zlá vec, ako ta prvá je tá, čo Čaputová povedala v tejto vete – „Chcem požiadať vládu…,…aby pokračovala v tých opatreniach…“

No a tu ja vidím niečo, čo si možno málo kto všimol, kto ešte nevie resp. sa nenaučil čítať jej vyjadrenia, aj medzi riadkami.

Čo vlastne Čaputová týmto slovným spojením odkázala občanom-voličom SR?

Nuž podľa môjho presvedčenia, nič iné, ako to, čo je v názve môjho názorového článku, že Slováci a občania SR zabudnite na akési referendum o predčasných PV a skoršom ukončení „mandátu“ dnešnej „vlády“ SR!!!

Čaputová totiž celkom jasne povedala, že chce aby táto „vláda“ – „…pokračovala v týchto opatreniach…“, inak povedané – jasne naznačila, že činnosť tejto „vlády“ jej vyhovuje, je s ňou spokojná a nevidí dôvod na jej skoršiu zmenu! Čo znamená, že aj ďalšiu, predpokladám úspešnú petíciu občanov-voličov za referendum na skoršie PV, opäť alibisticky zmarí!

Pretože, ak by tomu tak nebolo, tak by sa vyjadrila v zmysle – „…ak to neviete robiť, tak to položte a choďte od toho čím skôr preč…“ a toto by bol z jej strany signál pre občanov-voličov SR, že zamýšľané referendum o predčasných voľbách je legitímne a je už na čase!

Preto občania-voliči SR, v momente, keď sa začne petičná akcia za predčasné PV (samozrejme, že toto označenie referenda takto „zľahčujem“ do tohto výrazu lebo toto je ciel!), vás v dobrom vyzývam, podpisujme čo najrýchlejšie, bez chýb, aby neboli neplatné podpisy, aby sme vyzbierali nie potrebných 350 000 podpisov, ale násobne viac, aby Čaputová mala o to sťaženejšiu pozíciu pri vymýšľaní dôvodov, ako aj toto referendum zmariť, aj keď prostredníctvom Ústavného súdu SR!!!

Slováci – ČAS SA NÁM UŽ KRÁTI!!!

 

Dnes k Čaputovej „len“ toľko!!!

 

https://www.prezident.sk/article/prezidentka-sa-rozhodla-vetovat-cast-balika-opatreni/

 

https://www.prezident.sk/article/prezidentka-sa-rozhodla-vetovat-cast-balika-opatreni/

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.