Založ si blog

Ďalší víkend plný „vládneho“ politického idotizmus. Dokedy to budeme trpieť? !

Keď používam výraz „vládny“, tak tým prosím Slovač rozumej celú „vládu“ SR, celú „vládnu“ koalíciu a samozrejme aj celý resp. celé osadenstvo „prezidentského“ paláca!

Ostatný víkend, skrze politické diskusne relácie, nám opäť v plnej nahote odhalil, čo to máme na najvyšších „vládnych“ miestach za totálne politické NULY a ako sú totálne politicky zidiotizovaní, tou Bruselskou a hlavne USA administratívou!

Nebudem riešiť ani takú „banálnosť“, že práve v ostatnú nedeľu na RTVS, v O 5 minút 12, si za diskusný stôl po dlhej dobe opäť sadol poslanec za K-ĽSNS a to celkom „náhodou“ po tom, čo Igor Matovič deklaroval, že sa tejto politickej strane postará o to, aby mala zastúpenie v politických diskusiách na RTVS a to len tak, absolútne pre neho samotného, „nezištne“!

Samozrejme, že na obrazovky RTVS patrí aj K-ĽSNS, ale ako som už viackrát prezentoval, RTVS by mala byť povinná od každých PV, mať v tejto relácií za každým zástupcu z každej politickej strany, ktorá sa dostala do NR SR na základe definitívnych výsledkov PV!!!

Samozrejme, že Marek Makara prítomnosť poslanca za K-ĽSNS zdôvodňoval tým, že to v „jeho“ relácií nie je žiaden nový prvok lebo tento poslanec za K-ĽSNS (Martin Beluský) bol u „neho“ už viackrát a pod. bludy tam Marek doslova tliachal!

Ale nie o tom som chcel.

Základ dnešného môjho názorového článku tkvie aj v tom, že akýsi koaličný poslanec za OĽANO – György Gyimesi, sa postavil, ako sám vojak v poli na TB a zvestoval skrze „novinárov“ občanom SR, že on ako koaličný poslanec vyzýva ministra hospodárstva Riška Sulíka, aby okamžite „hodil uterák do ringu“ a podal demisiu. To isté navrhoval aj ministrovi zahraničných vecí SR Ivanovi Korčokovi, vraj za to, že chudákovi predsedovi vlády za OĽANO Eduardovi Hegerovi, boli na rokovania v EÚ podložené také dokumenty, na základe ktorých Eduard vyjednal pre SR (pre MOL-Slovnaft) veľmi zlé podmienky, čo sa týka nákupu ruskej ropy po uvalení šiesteho sankčného balíka na Ruskú federáciu zo strany EÚ(USA!)…

Avšak na chudáka Eduarda Hegera, ktorý sedel v Bruseli za „vyjednávacím“ stolom, nedal György dopustiť!

Takže tu Györgyimu celkom jednoznačne odkazujem, že na demisiu sú zrelí a to už dlhý čas, absolútne všetci „ministri“ „našej vlády“, všetci koaliční poslanci v NR SR a samozrejme aj pani z „prezidentského“ paláca lebo ani jeden jediný z nich neháji záujmy, štátne záujmy Slovenskej republiky!

Nech mi György povie, ktorého rezortu resp. ministerstva sa zákaz dovozu ruskej ropy a ruského plynu nedotkne tak, že ho doslova zruinuje?

Nuž veru každého jedného, ba dokonca aj takého ministerstva, kde je „ministerkou“ akási Natália Milanová, ktorú by som prirovnal k slovenskému Yetimu, o ktorej sa síce sem tam niečo povie, ale ešte ju nikto nevidel!

Čo je to za nezmysel, že Eduardovi boli zo strany Riška podložené zlé podklady a teda Eduard „vyrokoval“ v „prospech“ SR a občanov SR zlé podmienky?!

Eduard ako autonómny predseda suverénneho štátu nemal mať žiadne podklady, mal to mať poriadne poukladané v hlave(!) a mal jednoducho prísť na toto rokovanie s vetom, že takéto nezmyselné „sankcie“ ničia EÚ, ničia SR a napomáhajú jedine tomu, voči ktorému sú určené!

Eduard mal totiž v Bruseli politicky buchnúť do stola a mal požadovať, aby SR mohla nakupovať od Ruskej federácie plyn a ropu napriamo za ceny, ktoré Ruská federácia bude požadovať lebo tieto ceny sú všade inde vo svete na teraz bezkonkurenčné! A keď nie od Ruska, tak potom aj od úplne niekoho iného, ale minimálne za rovnakú cenu, ak nie lacnejšie!

Lebo na tomto princípe stojí a padá trhová ekonomika – na najlepšej cene na trhu – dopyt-ponuka/ponuka-dopyt!!!

 

Potom v inej diskusnej relácií vystúpil akýsi Ján Budaj, vraj minister životného prostredia.

Čo sa ten natáral a natliachal, tak to bolo naozaj niečo nevídané a neslýchané!

Ako išiel prirovnávať vstup sovietskych vojsk na naše územie v roku 1968 s dnešným vstupom armády Ruskej federácie na územie Ukrajiny!

Tento politicky panáčik sa musel na svojom politickom rozume už načisto pomiasť!

Kde to on vôbec žije? Čo to tliacha?

On si neuvedomuje, že v roku 1968 bola iná geopolitická situácia?

On si neuvedomuje, že svet mali rozdelení tí, ktorí rozdávali karty po ukončení II. sv. vojny?

On si neuvedomuje, že USA a Západnému svetu bola nejaká invázia sovietskych vojsk na územie ČSSR totálne ukradnutá?

On si neuvedomuje, že to neboli len vojska sovietskej armády, ale aj vojska vtedajších „spriatelených“ štátov – Maďarsko, Poľsko, Bulharsko a NDR!!!

On si neuvedomuje, že vtedajší vládni súdruhovia ČSSR sa zachovali rozumne, vzhľadom na vtedajšie geopolitické rozdelenie nielen Európy, ale aj sveta, keď vyzvali obyvateľov ČSSR, aby tieto spojenecké „spriatelené“ vojska nijako neprovokovali, aby zachovali kľud, pokoj a rozvahu, aby nedošlo k zbytočnej eskalácií napätia a k zbytočným stratám na ľudských životov, žiaľ i napriek tomu k nim došlo!

On si neuvedomuje, že vtedajší vládni súdruhovia ČSSR nevydali armáde ČSSR pokyn na aktívnu vojenskú obranu a išli do Moskvy „rokovať“?!

On si neuvedomuje, že práve takéto rozhodnutie mal „dnes“ vykonať aj akýsi ukrajinský komik Volodymyr a mal vyzvať občanov Ukrajiny na pokoj, rozvahu, a mal vydať pokyn ukrajinskej armáde, aby sa aktívne vojensky nenechala vyprovokovať a to až do doby, kedy by si Volodymyr nesadol za jeden rokovací stôl s Vladimirom a nedohodli sa ako ďalej a prečo sa tak vôbec stalo resp. stať muselo?

On si neuvedomuje, že Volodymyr sa k celej záležitosti postavil tak, ako sa postavil lebo ho k tomu s najväčšou pravdepodobnosťou pritlačili USA/NATO a aj byrokrati v Bruseli?! (ja viem, toto je dnes dezinformácia/hoax, ktorá sa však o niekoľko týždňov môže stáť/stane pravdou?!)

Jednoducho Budaj je pre mňa osobne veľmi tragikomická figúrka, ktorá sa počas socializmu doslova flákala v kotolni akéhosi obytného domu (Janko to v jednom rozhovore sám priznal, že mal doslova veget a raj na zemi v tých dobách „zlého“ socializmu, ako kurič) a teda mi nestojí za to, aby som sa ním ešte nejako zvlášť zaoberal, jednoducho je tiež súci na politický odstrel – OKAMŽITE!

Samozrejme, že takou „vládnou“ tragikomickou postavičkou je aj akýsi Jaroslav Naď, vraj minister obrany SR, ktorý väčší dôkaz o svojej protištátnej činnosti, proti štátnym záujmom SR, už ani nemohol poskytnúť, ako svojim vyjadrením poskytol!

Tento politický panáčik, jasne pod riadením nie občanmi SR, ale výhradne USA administratívou, totiž povedal, že húfnice Zuzany, ktoré mali byť vyrobené na Slovensku, pre potreby OS SR, on pošle na Ukrajinu lebo oni ich potrebujú a mi sa nejaký ten čas bez nich zaobídeme!

Tento politicky panáčik povedal doslova toto – „ Toto sú húfnice, ktoré sme my kúpili. Ešte neboli doručené. Rozhodli sme sa, že uprednostníme potreby Ukrajiny pred vlastnými – našich Ozbrojených síl. Prvá várka pôjde im.“

A k tejto protištátnej činnosti ešte pridal ďalší nehorázny výrok, že vraj lepšie je, ak naše zbrane budú za nás bojovať, proti nášmu nepriateľovi na cudzom území…

To znamená, že ak cudzie územie i napriek našim zbraniam bude porazené a víťaz nás bude považovať za svojho nepriateľa číslo jeden lebo my sme tam dodávali naše zbrane, tak potom sa Jaroslav voči tomuto nepriateľovi, ako a čím bude brániť na našom území?!

A čo je ešte väčší cynizmus tohto politického pro USA panáčika je to, že jemu je jedno, že aj „vďaka“ našim zbraniam bude Ukrajinský ľud ešte väčšmi trpieť a že môže dôjsť k stratám nie len na životoch tých, čo budú tieto zbrane obsluhovať, teda vojakov, ale hlavne civilistov a najmä DETÍ!!!

Je ešte väčší dôvod na to, aby Jaroslav Naď bol okamžite zbavený funkcie ministra obrany SR a postavený pred riadny súd za vlastizradu?!

O tom, čo v uplynulých dňoch vykonala Zuzana Čaputová, snáď ani nie je potrebné písať lebo keď sa na verejnosti v oficiálnom stanovisku objaví v tričku s nadpisom Victory for UKRAINE, tak to je niečo tak úbohé, že až!

Pamätám sa, ako sa onehdy Čaputová chválila, že jej jedna pani z Oravy podarovala nádherný, ručne šitý/vyšívaný kroj z Oravského kraja, oravskej oblasti.

Pýtam sa, koľko krát, že ho mala na sebe?

Prečo v ňom v týchto ťažkých časoch nechodí medzi občanov SR minimálne raz do týždňa?!

 

Na dnes naozaj „len“ toľko.

Neviem, ako ešte dlho budeme mať týchto doslova politických hlupákov na čele našej drahej vlasti – Slovenskej republiky, ale deň odo dňa, sú viac a viac protištátni a viac a viac tomuto národu, týmto občanom, ubližujú a vedú nás vedome do záhuby…

 

 

 

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.