Založ si blog

Kedy si príde NAKA pre Čaputovú? !

Paradoxne práve včera na Deň detí, Čaputová povedala resp. napísala pravdu, čo ju však môže veľmi mrzieť.

Tá pravda je síce cynická, farizejská, vo vzťahu k naším deťom, ale od nej je to „normálne“ pričom by to normálne nemalo byť!

Čaputová totiž našim deťom včera popriala na FB, takúto cynickú vec – „…vám prajem k vášmu dnešnému sviatku, aby aj vaše spomienky na detské roky boli len a len krásne a príjemné…“

Sa jej pýtam – to aké detstvo im pripravujete?

Detstvo plné neistoty, strádania?

Detstvo v ktorom ich zadlžujete na úkor iných štátov?

Detstvo, ktoré môže byť detstvom stráveným vo vojne?

Detstvo, keď doma počúvajú od svojich rodičov, aká neistota sa na nich valí?

Ako sa všetko zdražuje?!

Ako sa rútime do hlbokej priepasti nezmyselného zadlžovania lebo ideme sa „odstrihnúť“ od lacných surovín a ideme ich kupovať násobne drahšie?!

Ako náš/ich štát, čím ďalej tým viac odovzdávame do rúk USA administratíve a anglo-saským byrokratom v Bruseli?!

Takéto „bezstarostné“ detstvo pre naše dnešné a budúce deti mala na mysli Čaputová?!

Avšak pred tým napísala pravdu.

Znela/znie takto – „Milé deti, väčšina z nás, dospelých, spomína na detstvo ako na najradostnejšie obdobie života.“

Čaputová píše, že „…väčšina z nás, dospelých…“

To pre mňa znamená, že jednoznačne myslí na tých dnešných dospelých, ktorí sú minimálne v jej veku (onedlho 49 rokov) a viac, teda od nej starších.

Plne súhlasím!

A prečo súhlasím?

Nuž preto!

Totiž Čaputová sa podľa Wikipedie narodila 16. júna 1973 v Bratislave, teda na Slovensku vo vtedajšej Slovenskej socialistickej republike, ktoré bolo v spoločnom štátnom zväzku s Českou socialistickou republikou, pod spoločným názvom Československá socialistická republika!

Teda Čaputová započala svoje detstvo v čase, tesne po auguste 1968, kedy prvá polovica rokov 70. sa považovala vo vtedajšej ČSSR za roky tvrdej po augustovej (1968-1971) normalizácie!

Keď pripustím, že detstvo trvá približne do dosiahnutia 15. roka života, kedy mladý človek nastupuje na strednú školu, tak Čaputová svoje detstvo, podľa jej slov, jej najradostnejšie obdobie jej života, prežila v období rokov 1973 až 1988!

No a tu, pre ňu nastáva problém!

Problém, ktorý by mal znamenať, že sa jednoznačne dopustila trestného činu – „Podpora a propagácia skupín smerujúcich k potlačeniu základných práv a slobôd (Trestný zákon)“ – §421, ktorý znie – „ (1) Kto podporuje alebo propaguje skupinu osôb alebo hnutie, ktoré násilím, hrozbou násilia alebo hrozbou inej ťažkej ujmy smeruje k potlačeniu základných práv a slobôd osôb, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov.“ a následne  – „(2) Odňatím slobody na štyri roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1, a) verejne, b) ako člen extrémistickej skupiny, c) závažnejším spôsobom konania, alebo d) za krízovej situácie.“

Takže podľa toho by malo Čaputovej hroziť väzenie, až osem rokov, pretože túto propagáciu potláčania základných práv a slobôd, vykonala verejne a počas krízovej situácie, ktorú tu dnes bezpochyby máme!!!

Je potrebné si uvedomiť v tejto súvislosti ešte tento fakt – NR SR 4. novembra 2020 prijala Zákon č. 338/2020 – ktorým sa mení a dopĺňa zákon Národnej rady Slovenskej republiky č. 125/1996 Z.z. o nemorálnosti a protiprávnosti komunistického systému a ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony!

Tento Zákon Čaputová bez pripomienok podpisuje dňa 25.11.2020 – https://www.prezident.sk/page/podpisane-a-vratene-zakony/

V uvedenom zákone sa v Čl. I., §1, píše jasne toto – „Režim založený na komunistickej ideológii, ktorý rozhodoval o riadení štátu a osudoch občanov v bývalom Československu od 25. februára 1948 do 17. novembra 1989, bol nemorálny, protiprávny, odsúdeniahodný a smeroval k potlačeniu základných práv a slobôd.“

A sme doma!

Takže Čaputová sa priznala, že počas rokov 1973 až 1988, kedy bola dieťaťom, prežila v ČSSR resp. v SSR, najkrajšie chvíle svojho života!

To znamená, že celkom jasne verejne propaguje „zločinecký režim“ lebo v tej dobe tu vládli komunisti a jediná politická strana/moc KSČ resp. KSS a to podľa vyššie spomínaného zákona až do 17.11.1989, teda ešte rok po tom, čo sa skončilo Čaputovej detstvo, najšťastnejšie to obdobie jej života!

Tu sa jej zastanem lebo má pravdu! Ja som svoje detstvo, teda tiež moje najšťastnejšie obdobie/roky môjho života, zažil ešte kúsok pred ňou, teda od 1966 do 1981!

Ja však nie som ten, čo by sa podpísal pod to, že vtedajšie zriadenie (od kedy si ho ja pamätám), zriadenie socialistické bolo zločineckým zriadením a teda ja nie som ten, čo propaguje režim potláčajúci základné ľudské práva a slobody lebo ja som tieto roky môjho detstva a dospievania v žiadnom prípade nepovažoval a ani dnes nepovažujem za roky, kedy by mi niekto bral/popieral základne ľudské práva a slobody…!

Ba práve naopak, za takýto režim považujem ten dnešný neoliberálno-kapitalistický s prvkami fašizmu…na najvyšších miestach štátu, „prezidentský“ palác nevynímajúc!

Ale o tom potom!

Teraz späť k Čaputovej.

Pýtam sa najšpeciálnejšieho „špeciálneho prokurátora“ SR Daniela Lipšica, ako aj jeho „naj“ prokurátora „špeciálnej“ prokuratúry SR, akéhosi Tomáša Honza, ktorý už niekoľko „fašistov a extrémistov“ dostal pred súdy SR, či nie je načase sa v tomto smere povenovať aj Čaputovej a poslať k nej na „návštevu“ NAKA?!

Ak by na Slovensku bola dnes spravodlivosť a boli by sme dnes právny štát, kde vraj platí „padni komu padni“, tak by Čaputová mala byť za takúto verejnú formu propagácie režimu potláčajúceho základne práva  a slobody, okamžite postavená pred riadny súd!!!

Toto je môj názor a plne si za ním stojím!!!

A stojím si aj za tým, že na život pred 17. novembrom 1989 nedám dopustiť lebo tých zlých vecí bolo neporovnateľne menej, ako tých dobrých, čo dnes platí presne NAOPAK!!!

 

Ďalšie zdroje:

https://www.facebook.com/zcaputova/posts/pfbid0nwFDmTWDA52QxiLKoQK8y37ayedSSDgnDSJKjXRkNnjFps9UStDnp8txuUf3PKRul

https://sk.wikipedia.org/wiki/Zuzana_%C4%8Caputov%C3%A1

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2020/338/

 

 

 

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.