Založ si blog

Nielen Fantomas sa hnevá, ale už aj Čaputová!

Aha ju, tak ona sa nám hnevá!

Je pravda, že sa nehnevá prvýkrát, ale teraz to vyzerá, že „naozaj“!

Ale, pekne po poriadku.

My čo sme ešte, aj ako dospelí, zažili „útrapy“ socializmu, socialistického „režimu“, si veľmi dobre pamätáme na komédiu Fantomas, ktorá mala niekoľko častí.

Nuž a jedna z nich mala názov – „Fantomas sa hnevá!“ (FRA/ITA – 1965)

Ešte jedna malá poznámka pod čiarou – vážená dnešná mládež (40-), všimnite si, že aj počas tvrdej socialistickej „totality“ sme na obrazovke celoštátnej ČST (Československá televízia) mali možnosť sa oboznámiť s kapitalistickou filmovou a televíznou tvorbou! Naozaj „totalita“, ako remeň! Pýtam sa, koľko ste za posledných 33 rokov videli na našich obrazovkách niečo z televíznej resp. filmovej tvorby Ruska, Číny, Kuby a pod.

Aha, ja viem, oni majú pre vás len samé braky lebo ukazujú scény zo skutočného života, zo života bežných ľudí a nie ako tie USA, poväčšinou naozajstné braky – samé násilie, drogy a pod.!!!

Ale späť k Fantomasovi, ako sa onehdy hneval!

V tomto diely sa Fantomas hnevá lebo mu chceli prekaziť jeho plány, ako ovládnuť svet, ako byť jedinečný a jediný, o čom tu bude rozhodovať a nikto ho nesmie haniť ba ani nijako verejne očierňovať!

Samozrejme, že okrem novinára Fandora (Jean Marais), sa mu v tom snaží zabrániť, hlavne veľmi nešikovný policajný komisár Juve, ktorého hral legendárny francúzsky komik Luis de Funés, ktorého zase pre ČST nadaboval náš legendárny komik František Filipovský.

Ja by som dnes komisára Juvea prirovnal k „nášmu“ „komisárovi“ Danielovi Lipšicovi, ktorý je taktiež nešikovný, ak by to nebolo také smutné, tak aj veľmi komickému (tragikomickému) „Juevovi“

Tu sa mi žiada napísať, že v jednej zo scénok komisár Juve hovorí – „Tady se mi dívejte. Dívejte se mi do očí“, nuž a presne toto dnes robí „náš“ dnešný „Juve“ – Daniel, keď chce, aby sme sa mu dívali do očí, len nie preboha na prsty/ruky!!!

Kto chcel pochopil, čo som týmto prirovnaním chcel naznačiť!

A teraz od Fantomasa k nej, k Zuzane Čaputovej. (ďalej ona, jej a pod.)

Nuž teda ona sa nám minule taktiež nahnevala.

A my teraz všetci pokľakneme, či čo?

Totiž niekto (niekto?) narušil jej hegemóniu čistej, prečistej „političky“, ktorá ma tiež rovnakú ambíciu ako Fantomas, ovládať na Slovensku všetko a všetkých, za neúnavnej pomoci ešte sveta mocichtivejšieho zaatlantického strýka Džoua a spol.!!!

Ona sa hnevá lebo vraj jej niekto podsunul na vysoké štátne vyznamenanie troch členov akejsi Bielej légie a ona ich in memoriam vyznamenala radom Ľudovíta Štúra I. triedy!

Najskôr však k predmetnému Rádu.

Rád Ľudovíta Štúra prepožičiava  prezident Slovenskej republiky na návrh vlády. Návrh prezident nemusí rešpektovať.

Tak sa pýtam, kto jej takýto návrh predložil a ako ho odôvodnil, že ho bez výhrad rešpektovala a toto vyznamenanie udelila?!

Avšak pozor!

Rád Ľudovíta Štúra sa prepožičiava pri príležitosti výročia schválenia Ústavy Slovenskej republiky.

Ani s týmto ju nikto neoboznámil?!

Tak ja ju s tým oboznámim (aj jej „výnimočných poradcov!) – výročie schválenia Ústavy SR pripadá každý rok, len a vždy – na 1. september!!!

Nuž ale proti gustu žiaden dišputát, totiž ona má september už v máji!

Ale späť k jej štátnemu vyznamenaniu týchto troch Bielych legionárov.

Ja sa k ich osobám nebudem vyjadrovať podrobnejšie lebo to si naozaj vyžaduje hlbšie si danú problematiku naštudovať.

Avšak som si prečítal dve absolútne odlišné stanoviská resp. hodnotenia na týchto troch Bielych legionárov.

Prvé stanovisko a odborný pohľad od  Antona Hrnka – ktorý svoje stanovisko k tejto udalosti na záver svojho hodnotenia ukončil týmito slovami – „Prezidentka Z. Čaputová zrovna nie je politický typ, ktorý by som obdivoval. Ale to, že udelila trom mladým ľuďom, ktorí v zlej dobe boli popravení len za to, že túžili po slovenskej nezávislej štátnosti, si zaslúži úctu. Nie hlúpe, ahistorické tirády extrémnych ľavičiarov.“ – https://www.facebook.com/AntonHrnko4/posts/pfbid0ztPqAKerZmXDWs2ZGthRTdWPXZdKd3jXYG8kbNira8hpUeSUbG1TVXnh8xxnoe6cl

Tu podotýkam, že PhDr. Anton Hrnko, CSc, pracoval v rokoch 1979 – 1999 – Historický ústav Slovenskej akadémie vied. Zaoberal sa najnovšími dejinami, najmä dejinami Slovenska počas druhej svetovej vojny.

1985 – obhájil dizertačnú prácu Politický vývin na Slovensku a protifašistický odboj 1939-1941 a získal hodnosť Kandidáta historických vied

1998 – generálny riaditeľ Národného pamiatkového a krajinného centra

 

Takže hádam môžem tohto pána i napriek jeho pred/po novembrovej 89, politickej kariére (KSČ/SNS), považovať za osobu kompetentnú sa k tejto problematike odborne vyjadriť?!

 

Druhé stanovisko a odborný pohľad od Eduarda Chmelára – ktorý má na danú problematiku absolútne opačný pohľad, keď vo svojom odbornom stanovisku o tomto „Čaputovej hnevu“ píše, okre iného, aj toto –  „…tvrdím, že je to cielená snaha rehabilitovať ľudáckych zločincov, ktorí vyvíjali v tom čase činnosť proti Slovenskému národnému povstaniu a antifašistickému odboju…, … dnes napríklad vieme, že katolíckymi kruhmi oslavovaný spoluzakladateľ Bielej légie a po novembri 1989 zakladateľ Zväzu protikomunistického odboja Jozef Vicen začal v auguste 1944 aktívnu spoluprácu s nacistickými okupantmi proti slovenským povstalcom…“ atď. – https://www.facebook.com/ChmelarEduard/posts/pfbid0ZmXm7VrEH5bv6eZT9byG3sXofdQZJA3wXQFKkNQ6wLuRKvBAjW4kXczsjDwqJ3jDl

 

Tu podotýkam, že Doc. Mgr. Eduard Chmelár, PhD. od roku 2005, okrem iného,  pôsobí ako docent v odbore slovenské dejiny a nedávno mu vyšla veľmi zaujímavá kniha „Rekonštrukcia Slovenských dejín“.

Takže aj tohto pána môžem považovať, aj napriek jeho politickej angažovanosti (Socialisti.sk, kandidát na prezidenta SR v 2019…), za človeka, ktorého odborný názor na problematiku „Čaputovej hnevu“ má svoju vysoko odbornú váhu!

 

Takže stačilo pani z paláca sa vopred poradiť napr. s týmito dvomi pánmi a musela by pre ich značnú rozdielnosť názorov na túto problematiku, tieto vyznamenania odložiť bokom!

NIE!

Ona neurobila nič, aby sa oboznámila, či tieto štátne vyznamenania je vhodné udeliť alebo nie!

A teraz sa hnevá!

A teraz sa hnevá?

Na koho sa hnevá?

Nemala by sa hnevať len a len na seba?

Na seba preto lebo nie je hodná vykonávať tento úrad? Pozíciu najvyššieho ústavného činiteľa SR?!

Svoj „poradný“ tím v posledných dňoch radikálne obmenila.

Nuž môžeme očakávať, že v najbližšej dobe sa bude opäť, akože hnevať, keď dôjde v slovenskej spoločnosti k sociálnym nepokojom, vzhľadom na to, že ona a „vláda“ SR uprednostňuje záujmy cudzích štátov, cudzích štátnych príslušníkov pred vlastným národom, vlastnými občanmi SR!!!

A to len preto lebo do svojho tímu infiltrovala číro číre zlo(jej podobné) akéhosi Ivana Mikloša, ktorý jej má radiť v oblasti vnútornej ekonomiky…!!!

Niečo neskutočné!!!

Nuž pri takýchto „poradcoch“ sa nebude najbližšie „hnevať ona“, ak opäť niečo vykoná a neoverí si to z viacerých, vzájomne si odporujúcich zdrojov, ale budú to občania SR, ktorí jej jasne ukážu (aj „vláde SR), ako sa oni vedia hnevať!

V tejto súvislosti by som jej, aj našim mladým (40-), ktorí ešte túto pani, stále bez akéhokoľvek kritického videnia, velebia…, pripomenul, tiež jednu kapitalistickú filmovú komédiu, ktorú sme si mohli nerušene pozrieť už v časoch socialistickej „totality“ – ide o film z koprodukcie ITA/ESP z roku 1974 pod názvom – „Ak sa nahneváme, budeme zlí“ (Terence Hill, Bud Spencer)

Je len otázkou, či sa skôr „nahnevá“ ona a bude na niekoho „zlá“(?) alebo občanom SR dôjde trpezlivosť a sa „Nahnevajú a budú zlí“ na ňu samotnú, ako aj na „vládu“ SR a všetkých jej spojencov, dovolené „objektívne“ média nevynímajúc!!!

 

Ďalšie zdroje:

https://www.csfd.sk/film/32101-fantomas-sa-hneva/prehlad/

https://www.csfd.cz/film/26204-jestli-se-rozzlobime-budeme-zli/prehled/

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/626906-caputova-sa-hneva-po-preslape-s-vyznamenanim-bielej-legie-hlada-vinnika/

https://sk.wikipedia.org/wiki/Rad_%C4%BDudov%C3%ADta_%C5%A0t%C3%BAra#Dr%C5%BEitelia_Radu_%C4%BDudov%C3%ADta_%C5%A0t%C3%BAra,_I._trieda[2][3][4][5]

https://www.facebook.com/zcaputova/videos/1391692344630569

https://sk.wikipedia.org/wiki/Anton_Hrnko

https://sk.wikipedia.org/wiki/Eduard_Chmel%C3%A1r

https://www.martinus.sk/?uItem=863287

 

 

 

 

 

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.