Založ si blog

Čo máme rozumieť pod Hegerovým záväzkom voči Zelenskému – „urobíme všetko, čo je v našich silách“?

To že v pléne NR SR, protredníctvom telemostu vystúpil so svojim „mierovým“ príhovorom akýsi Ukrajinec Volodymyr, malo len jedno plus.

Tým plusom bolo to, že okrem Riška (podržbalónik Geissenovcom) Sulíka, bola práve v tejto chvíli v NR SR, na svojich miestach, prítomná celá „vláda“ Ukrajiny, pardon SR.

Pomýlil som sa lebo stále mi v ušiach znie ta čaputovská beznádej, že my už nie sme Slovensko, ale Ukrajina a Ukrajinci…

Zaujímavé, že keď sa v NR SR prerokovávajú veľmi dôležité návrhy zákonov a ich novelizácie na podporu normálneho života občanov SR resp. v Štátnom záujme SR, tak z „vlády“ SR tam nie je nikto, maximálne tak jeden člen „vlády“, ktorý je za „vládu“ SR predkladateľom „vládneho“ zákona resp. jeho novelizácie!!!

Predvčerom, v NR SR, si nebolo možné nevšimnúť, kto najviac tľapkal paprčkami, keď Volodymyr povedal niečo „mierové“/“mierotvorné“, hlavne vo vzťahu k Ruskej federácií.

Áno, nebol to nik iný, ako „náš minister“ obrany, akýsi Jaroslav Naď!

Ale tomuto politickému USA panáčikovi (hádam som nie na neho vulgárny, keď ja som podľa neho dezolát, opica, ruský troll a pod. a pritom žije aj z mojej poctivej práce a mojich daní!), sa teraz nemienim venovať.

Ale komu sa povenovať chcem, ba priam musím lebo je to moja občiansko-voličská povinnosť(!)/k nami voleným zástupcom sa musíme vyjadrovať počas celej ich doby mandátu a nie len raz za volebné obdobie, v čase volieb!/ , ak sa ma budúcnosť opýta, čo som robil po tieto dni vo vzťahu k našej pro USA propagandistickej „vláde“ a brutálne, vojnovo nastavenej proti ruskej propagande, aby som sa za svoje konanie resp. za svoje nekonanie (občiansko-voličské mlčanie) nemusel hanbiť a hrdo nosiť hlavu na krku vzpriamene!!!

A ten, komu sa idem málinko povenovať, je dnes „predseda vlády“ SR (teda aspoň to má od nej z paláca na papieri) akýsi bývalý predajca Staroľubovnianskej vodky na USA destilátovom „degustačnom“ trhu – Eduard Heger! (EH)

Otázka mimo tému – kto ho vie koľko sa jej napíjal a možno aj denne píja taký Joe Biden lebo niekedy (teda  vždy) jeho výzor a prejav, na mňa pôsobí, ako by bol neustále pod vplyvom tejto našej návykovej látky!

Áno, ten EH, ktorý ešte tesne pred PV 2020, bol takmer svätcom a teraz nie a nie si vziať k srdcu slová pápeža Františka o „štekote NATO na dvere Ruska“!!!

A prečo to spomínam?

Nuž pripomeňme si, čo nám tento pánko zvestovával v predvolebnom videu OĽANO, pred parlamentnými voľbami 2016, naozaj je to pre dnešné jeho konanie na pozícií „predsedu vlády“ SR nesmierne dôležité – https://www.youtube.com/watch?v=YxO5Uc-oPTo&ab_channel=OBY%C4%8CAJN%C3%8D%C4%BDUDIAanez%C3%A1visl%C3%A9osobnosti

EH nám vtedy hovorí – „Mojou túžbou je, aby Slovensko bolo krajinou požehnanou…“

Nuž dnes ju EH žehná zbraňami, zbraňami, ktoré jednak posiela na Ukrajinu pre dosiahnutie „mieru“ a jednak zbraňami, ktoré tu necháva navážať v tisícoch a tonách U.S. Army!

Naozaj plne v „súlade“ s kresťanskou láskou s tým, na čom sa s pápežom Františkom zhodol 14.3.2022, keď povedal toto – „Zhodli sme sa, že ľudstvo sa musí uberať cestou mieru, vzájomnej solidarity, úcty a nezištnej pomoci,“ a ešte aj cynicky ocenil – „pápežove snahy o nastolenie mieru na Ukrajine“

Ďalej v predmetnom predvolebnom videu z 2016 roku hovorí (alebo tliacha?) aj toto „kresťanské“ – „…nato, aby na Slovensku bolo dobre, je spolupráca mnohých ľudí…, …na druhej strane verím tomu, ako hovorí Božie slovo – „Aj malý kvas prekvasí celé cesto“…, …preto chcem do politiky prinášať…, …aj také Božie pohľady a božie hodnoty…“

Myslím že stačilo. Úplný otec duchovný!!!

EH asi zabudol najme na toto  Božie resp. na tento Boží pohľad (odporúčanie?) – „Ale ja vám hovorím: Neprotivte sa zlému! Naopak: Ak ťa niekto udrie po pravom líci, nastav mu aj druhé“

Nuž veru, EH sa nesnaží o mierové urovnanie Rusko-Ukrajinského konfliktu vyššie citovanou vetou, ale celkom zjavne si to druhé líce chráni USA zbraňami…

A tu sa dostávam k podstate môjho dnešného názorového článku.

EH po „mierovom“ vystúpení akéhosi Ukrajinca menom Volodymyr v pléne NR SR, napísal oslavný FB status, kde okrem iných „oslavných“ ód na spomínaného Ukrajinca, píše aj toto – „Ak demokratické krajiny nepoľavia v pomoci Ukrajine, ak Ukrajina dostane zbraňové systémy, ktoré potrebuje, podarí sa jej zahnať ruskú armádu tam, kde bola pred 24. februárom. „ – naozaj viac, ako „mierové“ snahy o dosiahnutie mierového cieľa!

Len totálny politický idiot môže povedať, že Ukrajinské vojsko dokáže ZAHNAŤ Rusov späť do obdobia pred 24. februárom 2022, bez toho, aby sa s nimi vyjednávalo, ako ďalej na dlhé desaťročia dopredu!!!

EH, píše aj toto – „Stále si kladiem otázku, ako je možné, že niektorí ľudia u nás a dokonca aj v parlamente schvaľujú ruskú agresiu. Zatvárajú si oči i uši, aby nepočuli tie strašné príbehy o zverstvách ruských vojakov, aby nepočuli to úpenlivé volanie o pomoc spoza našej východnej hranice.“

Naozaj cynizmu a farizejstvo najvyššieho stupňa! Nie, nikto neschvaľuje akúkoľvek vojenskú agresiu a už vôbec nie tie bezdôvodné, ničím a nikým vyvolané vojenské agresie NATO a U.S. ARMY po celom svete, vrátane tej Ukrajinskej…!!!

Nie, nikto si pred tým oči nezakrýva, ale taktiež ich máme otvorené a vidíme, čo robili ukrajinské vojenské nacistické oddiely/batalióny (napr. AZOV!) od 2014 do 24.2.2022 na Donbase, Luhansku…viac ako 14 000 mŕtvych, aj DETÍ!!! A to len preto lebo boli rusky hovoriaci!!!

Títo ľudia tam tiež volali o pomoc a vy ste ich nepočuli!

Vy ste ich NEPOČULI???

Vy ste vtedy, ale ani dnes, nepočuli ako úpenlivo volali, aby ich niekto zbavil tých strašných príbehov o zverstvách ukrajinských nacistických bataliónov???!!!

Vy, politický farizeji, votretí USA tak hlboko do priazne, že dostať vás odtiaľ von, je už takmer nemožné!!!

A počujeme aj volanie o pomoc nevinných ľudí, hlavne detí z Belehradu, z Líbye, ale aj z Vietnamu a Afganistanu…a za tým všetkým nehľadajte ženu Eduard, ale celkom jasne a zreteľne USA administratívu!!! Za tým všetkým nie je Rusko, ba ani Putin!!!

EH píše hlavne toto – „…naďalej urobíme všetko, čo je v našich silách, aby Ukrajina vyšla z tejto vojny ako víťaz a Rusko bolo porazené.“

Pýtam sa EH, čo to má znamenať – „urobíme všetko, čo je v našich silách“?

Máme ešte „väčšej sily“, ako to čo sme re Zelenského vykonali doteraz?

Hneď na začiatku konfliktu na Ukrajine, sme otvorili našu, dovtedy silne chránenú Schengenskú hranicu s Ukrajinou, absolútne pre všetkých, ktorí sa chceli dostať na Západ, áno aj pre tých, ktorí „utekali“ lebo už dávno sa na ten ich vysnívaný Západ chceli dostať, ale Schengen bol neprekonateľný!

„Utekali“ na drahých Západných autách s kuframi plných „legálne“ získaných peňazí – viď korupcia na Ukrajine aj podľa hodnotenia Európskeho dvora audítorov (EDA) zo dňa 23.9.2021 –  https://www.eca.europa.eu/sk/Pages/NewsItem.aspx?nid=15710 , pre EH, z uvedeného hodnotenia EDA citujem len túto jednu vetu – „Napriek rôznorodej podpore, ktorú EÚ ponúkla Ukrajine, oligarchovia a záujmové skupiny naďalej oslabujú právny štát na Ukrajine a ohrozujú rozvoj krajiny

V čase keď sme im otvorili Schengenskú hranicu bez obmedzení, tak „štát“, aj EH, ešte hlboko spali/spal a radoví, bežní občania, ktorí žijú v týchto pohraničných oblastiach, robili, čo bolo v ich silách, aby týmto ľuďom pomohli, iste len tým, ktorým stihli pomôcť lebo tí na tých drahých autách sa ani nezastavili…

Potom sme začali Zelenskému darovať naše zbrojne systémy a iné naše zbrane!

Vyčlenili sme pre Zelenského mnoho stámiliónov eur, z našich vreciek, nás všetkých i napriek tomu, že ich súrne potrebujeme doma!

Naozaj urobili sme maximum, čo sa urobiť dalo, tak sa pýtam EH, čo ešte viac vieme pre Zelenského urobiť?!

Ešte vieme urobiť toto(?) – vzdáme sa našej štátnej suverenity? Necháme si naše územie, našu zem „posiať“ zahraničnými vojskami NATO na čele s U.S. ARMY, aby sme takto deklarovali našu bezhraničnú lojalitu so Zelenským a vystavili naše rodiny, naše milované deti, vojenskému nebezpečenstvu a zabezpečili tak pre Zelenského priestor na „mierové“ jednania s Ruskou federáciou?!

Odovzdáme Zelenskému všetku našu techniku lebo je ešte z čias Varšavskej zmluvy lebo ukrajinskí vojaci vedia túto vojenskú techniku obsluhovať a my sa zadlžíme na desaťročia dopredu (naše milované deti zadlžíme!) Západu a hlavne USA lebo od nich si zakúpime ich vojenskú techniku…?!

Jednoducho sa pýtam EH, čo ešte vieme viac urobiť, „čo je v našich“ silách pre Zelenského?!

Lebo Slováci už nemajú síl takto ďalej žiť!

Vyše dva roky ste nás tu Covid gniavili!

Mrhali ste stámiliónmi na akési AG testy, PCR testy!

Zatvorili ste, absolútne bez rozmyslu, ekonomiku!

Zdravotná starostlivosť na minime!

Všeobecný lekári, ako Call centrá!

Zbytočné úmrtia, dnes sa ZČ „hrdí“ na FB, že nám „na“ Covid umrelo už viac, ako 20 000 spoluobčanov! (tomuto sa budem venovať v samostatnom článku)

Pýtam sa – tomuto sa nedalo zabrániť? Moja odpoveď je rýchla a jednoduchá – dalo, ale ste preto nerobili NIČ!!!

Zadlžili ste nás, naše milované deti, kvôli vašim totálne hlúpym opatreniam na desiatky rokov dopredu!

A vy, vy EH, ešte idete povedať Zelenskému, že ešte urobíme viac, čo je v našich silách?!

Nuž urobte len jednu jedinú vec, teda ak je to vo vašich silách – CHOĎTE OD TOHO PREČ…!!!

Škodíte Slovensku, škodíte Slovákom, škodíte našim milovaným DEŤOM!!!

STAČILO!!!

 

PS:

Včera sa EH v Bratislave stretol s poľským prezidentom Andrzejom Dudom.

A nie je EH zahraničným partnerom z Poľska, predseda poľskej Vlády – Mateusz Morawiecki?

Ale to teraz neriešim lebo oni sa dnes stretávajú, ako im príde a diplomatický protokol je pre nich len kus papiera…

V tejto súvislosti, teda stretnutiu sa EH a poľského prezidenta, je dôležité to, čo o tom napísal EH na svojom FB profile.

Citujem len jednu jedinú vetu (to musí stačiť pre pochopenie diletantstva tohto človeka!) –  „Zhodli sme sa, že odpojenie od Ruska je pre nás nevyhnutné, aby sme boli slobodní a aby sme neboli vydierateľní.“

Pýtam sa tohto politického diletanta – čím nás Rusko vydiera, keď si od nich zoberieme len to, čo sme si Zmluvne dojednali a riadne za to platíme?!

Už nám Rusi niekedy povedali, že nás od ropy a plynu odstavia, aj keď si budeme plniť Zmluvné podmienky?!

To keď niekto v obchodnom vzťahu, chce od druhej strany, aby si plnila Zmluvné podmienky lebo inak budú aktivované články Zmluvy, ktoré hovoria napr. aj o prerušení dodávok dojednaného tovaru resp. o ukončení Zmluvného vzťahu, tak toto sa považuje za vydieranie?

Tak sa pýtam EH, v čase keď obchodoval so Staroľubovnianskou vodkou s USA a mal v Zmluve dohodnuté riadne platobné podmienky a iné Zmluvné veci, a USA by mu nezaplatili za dodaný tovar, a on by im povedal, že ak nezaplatia, tak už žiadna Staroľubovnianska vodka nebude, tak toto je vydieranie?!

A hlavne, ak začneme odoberať iný ako lacný ruský plyn a ropu, tak sa na základe Zmluvných vzťahov s inými dodávateľmi nestaneme na nich závislými?

Závislými vo chvíli, keď sa odpojíme od ruských energetických komodít?!

A keď nebudeme schopní týmto novým, oveľa, oveľa, drahším dodávateľom platiť v požadovanej výške a oni nám povedia – „Zaplaťte tak ako je dohodnuté v Dodávateľsko-odberateľskej zmluve lebo prestaneme s dodávkou, až do doby, kým si nevyrovnáte všetky pozdĺžnosti!“, tak to bude z ich strany voči nám vydieranie?!

Vydieranie alebo nová, ešte drahšia závislosť?!

A EH ešte jedna pripomienka a mal by ju dobre ovládať, tou pripomienkou je jedná veľká kapitalistická pravda – V obchode nepoznáš priateľa ba ani brata-sestru!!!

Buď platíš a ideš alebo neplatíš a padáš!!!

Toť zákon kapitalistického sveta!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/premier.sr

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/148386-sledujte-nazivo-tlacova-beseda-eduarda-hegera-po-stretnuti-s-papezom-frantiskom

https://www.youtube.com/watch?v=YxO5Uc-oPTo&ab_channel=OBY%C4%8CAJN%C3%8D%C4%BDUDIAanez%C3%A1visl%C3%A9osobnosti

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektný resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Čierny kašeľ / Pertussis /

Čierny kašeľ v Bratislavskom kraji: Hygienici evidujú 74 prípadov ochorenia

19.04.2024 12:21

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Ján Mazák / Ján Gandžala /

Súdnu radu dočasne vedie jej podpredseda Ján Gandžala

19.04.2024 11:56

Termín voľby nového predsedu Súdnej rady SR zatiaľ neoznámili.

francúzsko, polícia

Vo Francúzsku zomrela školáčka na infarkt, útočník predtým pobodal jej spolužiačky

19.04.2024 11:55

Škola bola uzavretá po útoku muža s nožom na dvojicu školáčok.

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05, aktualizované: 12:03

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.