Založ si blog

Výzva V. Zelenskému – okamžite prestaňte financovať Putinovi vojnu proti Ukrajine!

Môj dnešný prvý názorový článok „dostal“ nohy a skončil v koši cenzúry – https://ferro.blog.pravda.sk/2022/05/11/preco-robia-vsetko-preto-aby-sme-ukrajinu-ukrajincov-znenavideli/

Neviem čo bolo na ňom nedovolené, ale dobre, aj na toto raz príde čas… (ja mám svoje všetky články archivované)

V tomto druhom článku budem oveľa stručnejší. (uvidím či sa vyhne cenzúrovému košu)

Aj včera v NR SR Zelenskyj vyzýval EÚ, aby zaviedla ráznejšie sankcie na RF a aby sme sa čo najskôr, podľa priania Zelenského ihneď, odstrihli od lacnej Ruskej ropy a lacného ruského plynu. (A kľakli, ako štát, ako spoločnosť, ako národ aj občania SR, na kolená! Česi tomu hovoria s palcom a prstami na nose – „TUDLE“!)

Dobre, ale až potom, keď nám Zelenskyj pôjde príkladom.

Nech sa Ukrajina okamžite odstrihne od ruského plynu a ropy!

Nech nám ukáže, ako sa dá ihneď bez týchto dvoch komodít žiť.

Nech Ukrajina prestane Rusku za tieto komodity ihneď platiť a prestať tak financovať Putinovi jeho vojnu na Ukrajine!

Alebo Ukrajina pristúpila na Putinovu požiadavku a platia Rusku v rubľoch?!

A keď takto Ukrajina urobí, tak nech začne z USA dovážať namiesto zbraní, ten ich slávny skvapalnený plyn o 300 % drahší, ako ten Ruský a uvidíme, ako im pôjde ekonomika!

Nuž a keď po niekoľkých mesiacoch uvidíme, že Ukrajina na základe týchto dvoch „ihneď“ vykonaných operácií bude rozkvitať, tak potom aj my, sa okamžite odpojíme od ruských energetických surovín a budeme aj my nakupovať „lacnú“ plynovú „kvalitu“ z poza Atlantiku!

Takže tak Volodymyr Zelenskyj!

Lebo u nás sa zvykne hovoriť toto – „Najskôr si poupratuj pred vlastným prahom a potom raď druhým“ alebo aj toto –  „Najskôr si to vyskúšaj na sebe a potom to vyžaduj od druhých“!!!

 

A čo urobil Zelenskyj?

 

Nuž len to čo chce, aby sme my sami voči Rusku vykonali, jednoducho zastavil o tretinu prívod plynu do EÚ lebo vraj, opäť Putin!

Vraj zastavili lebo Putin im ohrozuje tranzitný bod!

Ten tranzitný bod, ktorý keby chcel Putin zničiť, tak ho zničí ihneď na začiatku, ako prvý!

Lebo keď Putina, akýsi totálne historicky nevzdelanci premenovali na Putler, akože Hitler, tak nech si sú vedomí, že Hitler by svojmu protivníkovi takýto luxus nenechal ani tri sekundy!!!

Už dávnejšie som chcel napísať článok o nezmysle nazývať Putina – Putlerom, možno sa k tomu ešte dostanem, keď to bude aktuálne, ale teraz len týmto šaškárskym výmyselníkom z radov neoliberálov ponúknem takúto zmenu priezviska napr. Čaputová – Čaputler, Matovič- Matotler, Heger-Hegetler, Naď- Naďtler, Biden – Bidentler a pod.

 

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

Pokiaľ radoví Američania doma, na vlastnom území nepocítia hrôzy vojny, mier na svete nebude!

22.04.2024

Tak si to už konečne na rovinu povedzme a zamyslíme sa nad tým, či práve toto nie je ten najväčší dôvod, prečo sa hlavne Európa, neustále po nejakom čase, opäť topí v krvi! Povedzme si resp. položme si otázku, či sa radových Američanov nejakým spôsobom dotkli hrôzy I. sv. vojny, ale hlavne tej druhej, doteraz v Európe najkrvavejšej?! Nuž veru nie! Americký [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 07:54

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.