Založ si blog

Z. Čaputová nehoráznym spôsobom pošliapala pamiatku jedného z najväčších Slovákov – Milana Rastislava Štefánika!

Milan Rastislav Štefánik (MRŠ)bol a pre všetkých rodu verných Slovákoch, musí aj navždy ostať jednou z našich najväčších postav novodobých dejín!

MRŠ si zaslúži od nás len tie najväčšie prejavy vďaky a úcty!

Hlavne, ak sa jedná o jeho výročia – buď narodenia alebo úmrtia!

A malo by sa to udiať na najvyššej štátnej úrovni, za prítomnosti najvyšších slovenských ústavných činiteľov, za účasti všetkých politických strán, minimálne tých, ktoré sú aktuálne zastúpené v NR SR, za účasti zahraničných hostí, minimálne, možno aj najvyššieho predstaviteľa Francúzskej republiky, vzhľadom na to, že MRŠ bol brigádny generál ozbrojených síl Francúzska…

A nie tak potupne, ako to vykonala Zuzana Čaputová (ZČ) a ešte sa tým pochválila na FB, neuveriteľne politicko-farizejským spôsobom!

ZČ dňa 4.5.2022 na svojom FB profile, zavesila status o tom, ako si váži odkaz MRŠ a fotografie ako mu kladie veniec „Vďaky“ na jeho Mohylu na Bradle – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/551198676363506

 

Najskôr k tým fotografiám – je neskutočne potupné a neakceptovateľné pre celý národ slovenský, že pri príležitosti 103. výročia tragického úmrtia MRŠ, „hlava“ nášho štátu si tento smutný deň, toto výročie tragickej smrti jedného zo slovenských velikánov, uzurpovala len pre seba samu, samučičká v sprievode hradnej stráže, kladie farizejsky, veniec na Mohylu MRŠ a ešte sa pri tom tvári tak zasnene…!!! Viď fotografie TU – https://www.facebook.com/photo?fbid=551198033030237&set=pcb.551198676363506

Fotografie sú fotené tak, aby absolútne zanikol monument Mohyly, ktorá je svojimi rozmermi naozaj impozantná – 96 m dlhá a 70 m široká, horná terasa má rozmery 45 m x 32 m, dve schodiská a štyri 12,5 m vysoké obelisky, ale aby vynikla len a len samotná ZČ!!!

 

A čo sa týka sprievodného textu, ktorý ZČ uvádza v predmetnom FB statuse, tak to je naozaj opovážlivosť hodná človeka, ktorému sa hovorí farizej lebo iné káže a úplne iné koná!!!

Začína týmto, takto – „“Ten, kto si myslí, že mu slobodu vybojujú druhí, ten jej nie je hoden.” Pripomínať si tieto slová Milana Rastislava Štefánika je v dnešných dňoch dôležitejšie ako kedykoľvek predtým.“

Keď som si toto prečítal, tak som takmer onemel!

Tak ZČ použije práve tento výrok MRŠ a pritom ešte len nedávno vyhlasovala a neustále to vyhlasuje, že za našu slobodu, demokraciu resp. za nás, ako Slovensko, dnes bojuje Ukrajina a Ukrajinci!

Neodporuje si tak náhodou ZČ?!

Veru, že si odporuje a to neskutočne podlým spôsobom!

Chce nám tým hádam ZČ naznačiť, že my Slováci si nezaslúžime byť slobodní(?) alebo chce tým naznačiť, že to,  čo si Ukrajinci v spojení s USA a byrokratmi v Bruseli „navarili a upiekli“ máme „jesť“ a „zjesť“, do dna „misky“ s nimi spoločne aj my a máme ísť bojovať za našu „slobodu“ na hranice s Ruskou federáciou?!

Je mi z toho nanič!

 

Ale ja pripomeniem ZČ aj iné výroky MRŠ napr. – „Pravde veriť, pravdu žiť a pravdu brániť.“ – môže dnes ZČ, v súvislosti so Slovenskou republikou, toto povedať o sebe?!

Alebo tento – „Veriť, milovať, pracovať.“ – môže dnes ZČ, v súvislosti so Slovenskou republikou, toto povedať o sebe?!

Alebo tento – „Nech každý z nás je dnes lepší, ako bol včera a vlasť naša bude veľká a slávna.“ – môže dnes ZČ, v súvislosti so Slovenskou republikou, toto povedať o sebe?!

Alebo tento – „Chcel by som účinkovať v svojom národe, ktorý som nikdy neprestal milovať.“ – môže dnes ZČ, v súvislosti so Slovenskou republikou, toto povedať o sebe?!

A ukončím to týmto výrokom MRŠ – „Som Slovák telom i dušou – neznám lásky polovičatej.“ – hlavne toto, môže dnes ZČ, v súvislosti so Slovenskou republikou, povedať o sebe?!

 

Záver:

Slovač, však už konečne otvor oči a pozri sa na ZČ, aj inými očami, ako len tými „objektívnymi“ mediálnymi!!!

 

Zdroj:

https://sk.wikipedia.org/wiki/Milan_Rastislav_%C5%A0tef%C3%A1nik

https://citaty-slavnych.sk/autori/milan-rastislav-stefanik/?o=popular

https://slovenskycestovatel.sk/item/mohyla-m-r-stefanika-bradlo

https://www.bradlo.sk/

 

 

 

 

 

 

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko vraj dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.