Založ si blog

Včerajšok v NR SR jasne ukázal, že to takto ďalej nesmie ísť!

Alebo trápne divadlo pred Ficom a ešte trápnejšie, po Ficovi.

Nie, nejdem sa venovať včerajšiemu hlasovaniu v NR SR o vydaní poslanca NR SR Roberta Fica (RF) na väzobné trestné stíhanie lebo trestné stíhanie RF pokračuje a nič nebráni OČTK, ak je dôkazná situácia v jeho prípade tak jasná, nepriestrelná, aby ho už hneď zajtra postavili pred súd a aby ho súd aj okamžite uznal vinným a vymeral mu spravodlivý trest! Na to naozaj nie je potrebné dávať kohokoľvek do kolúznej väzby, hlavne ak sa prezentuje, že všetci svedkovia už boli vypočutí.

Pravda, jediní, ktorí touto dnešnou „vládou“ a pani z paláca, neboli stále vypočutí, sú občania-voliči SR…!!!

Samozrejme, že za absolútne absurdne považujem aj väzobne stíhanie dvoch advokátov – Robert Kaliňák, Marek Para, ktorí sú vo vyšetrovacej väzbe vraj preto lebo by mohli ovplyvňovať svedkov a pritom je každému príčetnému občanovi SR úplne jasné, že dôvod je úplne, aleže úplne iný! Totiž dôvod ich väzobného stíhania, podľa môjho hlbokého presvedčenia, nie je ten, aby svedkov neovplyvňovali, ale aby svojich klientov neobhajovali…!

Ale o tom potom, ako vraví klasik.

V tomto článku sa chcem venovať hlavne tomu, že včerajšok jasne ukázal, že dnešní „vládni“, už nemôžu byť vládni, ani len tie povestné tri sekundy!

Včera totiž zahrali na občanov SR tak nepekné, farizejské divadlo, že každý, kto ich ešte aj po tomto podporuje, tak buď nevidí, nepočuje alebo jednoducho je nimi tak zaslepený, že vidieť a počuť nechce!

Ale pekne po poriadku.

Konečne sa včera ukázalo, že v NR SR máme 74 čistých, najčistejších poslancov lebo oni, ako prví hodili politickým kameňom na svojho kolegu poslanca!

Lebo, ako sa hovorí – „hoď prvý kameňom ten, ktorý si bez viny“!

A oni 74., včera, ako prví hodili!

Veľmi ma „teší“, že máme v NR SR tak politicky, mravne a aj inak čistých, najčistejších 74 poslancov!

Svoju politickú „čistotu“ odprezentovali okamžite po tomto „proti korupčnom“ hlasovaní na svojich TB.

Ako prvá sa pred média a občanov SR postavila azda politicko-korupčne „najčistejšia“ strana – SaS.

A spustili  – , že toto je najväčšia politická (ale aj osobná) prehra Igora Matoviča, že Sme rodina, by mala byť okamžite vyhodená z „vládnej“ koalície, ba dokonca zazneli aj také hlasy (najmä z úst bývalého kanadského taxikára – Alojza Baránika), že v prípade „koaličných“ poslancov, ktorí si dovolili nehlasovať za vydanie RF na väzobné trestne stíhanie, hlavne tých dvoch poslankýň z „protikorupčného“ OĽANO (Katarína Hatráková – Kresťanská únia, Romana Tabáková – OĽANO) mohlo pravdepodobne ísť aj o korupciu(!)…

Ešte otázka na predsedníčku Kresťanskej únie Annu Záborsku – pani Záborská, keď OĽaNO vylúčilo vašu spolu straníčku z poslaneckého klubu OĽANO, nemali by ste byť s vašou spolu straníčkou solidárni všetci za Kresťanskú úniu v NR SR, v klube OĽANO a nemali by ste ju nasledovať?! Veď oni de facto vylúčili zo svojho klubu celú Kresťanskú úniu, teda – Anna Záborská, Radovan Marcinčin,  Ján Szõllõs a Richard Vašečka!

 

Potom si s nimi vymenil miesto poslanecký klub OĽANO, ktorých prišiel osobne podporiť aj ich vodca – Igor Matovič (IM).

A spustili – že to nie je prehra z ich „protikorupčným“ bojom (paradoxne im dávam za pravdu lebo RF mali vydať na väzobné trestné stíhanie nie za trestný čin korupcie, ale za to, že si mal založiť a zosnovať, ako predseda Vlády SR, akúsi politickú zločineckú skupinu, skrze ktorú informoval občanov SR o skutočnej trestnej činnosti IM a Andreja Kisku!), že to je len prehra jednej bitky, že oni „protikorupčne“ bojujú ďalej, že tie dve, z ich poslaneckého košiara, ktoré si dovolili nehlasovať súdružsky, teda v jednom šíku „ZA“, budú okamžite politicky upálene na hranici ich poslaneckého klubu – teda vyhodené ako prašivé…, že oni to utiahnu aj v 48. i keď na začiatku ich bolo 53!

Málinko odbočím, toto mi pripomína jednu humoristickú pieseň – „Bolo nás jedenásť“, ktorá sa končí takto – „Zrazu vraví tretí čože nás už spája, tak sme tu zostali len kamarát a ja.

Len kamarát a ja. Už nás idú vešať darmo kričím rata. A tak som v tom nechal toho kamaráta.“

Na tejto ich TB dokonca zaznelo z úst ich vodcu IM, že dokážu vyhodiť tie dve „škodné“ zo svojho OĽANO košiara, nech si idú ta, kade ľahšie, ale už nedokážu resp. nemajú tu silu vyhodiť z „koaličného“ košiara Sme rodina lebo počty nepustia a oni by nemohli aj naďalej „protikorupčne“, s prepáčením, „vládnuť“!!!

„Osviežením“ ich TB boli dve šaškárske vsuvky – prvá – keď sa k mikrofónu predral Jozef Pročko, aby svojmu, za nim stojacom, jeho vodcovi IM, urobil zadosť a votrel sa mu do priazne, tým svojim povestným – „ňu, ňu, ňu“ a tá druhá – keď J.B. Cigániková z SaS, sa zahrala na IM, ktorý dňa 16.10.2019, tiež narušil TB SMER-SD – https://www.facebook.com/spravy.rtvs/videos/452395805396796/

, avšak s tým veľkým rozdielom, že zatiaľ čo IM chorobne narušil TB svojho politického oponenta, tak J.B. Cigániková narušila TB svojho „koaličného“ partnera!

Naozaj niečo nevídané a nepotrebuje to ďalší komentár!

 

Čo si však komentár nie lenže zaslúži, ale je výslovne potrebný, je to, čo sa v NR SR dialo po týchto dvoch TB „vládnych“ koaličných poslaneckých klubov!

Po tom to divadle, sa vrátili späť do rokovacej sály, kde okolo 17:30 prebiehalo, každodenné hlasovanie (inokedy vždy o 17:00 hod) o prerokovaných bodoch programu, o Zákonoch, a div sa svete, pri každom hlasovaní o prerokovaných bodoch „vládnej“ koalície, vždy „ZA“ hlasovalo 91 „koaličných“ poslancov!!!

 

Takže pár minút predtým sa politicky hrýzli, navzájom vyhadzovali z „koalície“, ba dokonca aj z NR SR a ihneď na to, už veselo opäť spolu hlasujú, svorne tak, ako tomu bolo na Zjazdoch Komunistickej strany Československa!!!

 

Záver I. :

 

Nikdy sa mi nepáčilo, keď v NR SR sa pri hlasovaniach ukazovalo palcom nahor, palcom nadol alebo palcom vodorovne, ako majú poslanci hlasovať!

Nepáčilo sa mi to nikdy, ani keď to robila bývalá vládna koalícia a nepáči sa mi to ani dnes.

Avšak dnes sa mi to nepáči ešte väčšmi lebo títo dnešní „demokrati“ sa dostali k moci aj tým, že pred voľbami deklarovali, že ak oni sa dostanú k moci, tak ich poslanci budú slobodní, tak ako zákon káže a že budú hlasovať „podľa svojho vedomia a svedomia“ a nie ako im to niekto palcom ukáže resp. prikáže!

A čo robia oni dnes?! Nuž oni sú všetci akýmisi pomyselnými „Kolesíkmi“ a pomyselné „Laššákové“.

Bolo by načim zmeniť rokovací poriadok v tomto smere resp. ho doplniť v tej časti, kde poslancom NR SR sa zakazuje používať pri rozprave názorne ukážky o ZÁKAZ ukazovania, ako hlasovať či už palcom alebo akokoľvek inak.

Totiž poslanec NR SR má sedieť v pléne NR SR, keď sa prerokovávajú body programu, má byť uzrozumený s danými návrhmi a pri samotnom akte hlasovania o jednotlivých prerokovaných bodoch, by mal byť už tak pripravený, že vie presne, ako bude hlasovať „podľa svojho vedomia a svedomia“ resp. bude hlasovať tak, ako sa dohodli v poslaneckom klube, ale tu je potrebné vykonať ešte jednu zásadnú zmenu resp. doplnenie!

Zmenu resp. doplnenie Ústavy SR, Čl. 73, ods. (2), ktorý dnes znie – „Poslanci sú zástupcovia občanov. Mandát vykonávajú osobne podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie sú viazaní príkazmi.“

 

Tento článok Ústavy SR, by mal byť zmenený resp. doplnený takto – „Poslanci sú zástupcovia občanov. Mandát vykonávajú osobne podľa svojho svedomia a presvedčenia alebo tak, ako ich k tomu zaviaže ich politický subjekt.“

 

Áno a potom by bolo v súlade s Ústavou SR ich hlasovanie, ak hlasujú buď na základe „palca“ alebo na základe straníckeho príkazu!

Lebo inak hlasujú nie v súlade s Ústavou SR a to je predsa nemysliteľné, aby poslanec, ako ústavný činiteľ takto flagrantne porušoval náš Zákon Zákonov – Ústavu Slovenskej republiky!

 

Záver II. :

Z môjho článku je celkom jasné a zrejmé, že táto politická klika, ktorá nám tu dnes „vládne“ tvrdou diktátorsko-despotickou rukou, za pomoci a ochrany cudzích mocností a výhradne v ich záujmov a v ich prospech, teda nie v záujme Slovenskej republiky, Národa slovenského a Občanov Slovenskej republiky, nie sú hodní, aby zotrvávali na svojich pozíciách podľa možnosti, ani tie povestné tri minúty!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Šéfka WFP McCainová: Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor

05.05.2024 08:50, aktualizované: 09:22

Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor, vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová.

EÚ / Európska únia /

Anketa s jednotkami eurokandidátok. Dokázali sme sa vysporiadať s členstvom v EÚ?

05.05.2024 08:00

Denník Pravda oslovil s rovnakými otázkami lídrov kandidátnych listín do Európskeho parlamentu, no niektoré politické subjekty neodpísali.

pravoslávny chrám, interiér, Nová Baňa

Pravoslávni kresťania slávia Paschu - Christovo zmŕtvychvstanie

05.05.2024 07:51

Pravoslávni kresťania na Slovensku i vo svete v nedeľu oslavujú najväčší kresťanský sviatok Christovo zmŕtvychvstanie - Paschu.

vojna na Ukrajine, Rusko, Petrohrad

ONLINE: Kyjev s našou pomocu môže opäť útočiť v roku 2025, verí Biely dom

05.05.2024 07:25

Ukrajina so schválenou vojenskou pomocou Spojených štátov udrží obranu a v roku 2025 môže aj zaútočiť, uviedol Jake Sullivan.