Založ si blog

Všimla si Z. Čaputová, že Trestný zákon 140/1961 zb. a jeho § 103 už dávno, pradávno, neplatí!

Určite nie len ja, ale aj značná časť občanov SR, si všimla, že v poslednom čase sú „naši“ najvyšší, akýsi útlocitní!

A najviac z nich, je akási Zuzana Čaputová (ZČ), ktorá si dnes necháva hovoriť – „pani prezidentka“.

Nuž, ale keď už raz tou „prezidentkou“ je, tak by mala hľadieť, čo je a nie čo nie je!

Akosi sa jej nepáči, keď ju občania-voliči na rôznych protestoch odmeňujú odmenou, akú si podľa nich zaslúži, či je to už piskot, hučanie, ale aj rôzne mravné a nemravné nadávky!

Ale toto je ZČ demokracia! Toť je ZČ sloboda vyjadrovania!

Toto je ZČ to, čo by politik vášho „formátu a postavenia“, mal celkom, bez akéhokoľvek povšimnutia prejsť alebo sa nad sebou zamyslieť, prečo títo ľudia a je ich čo raz viac a viac, sa takto o vás vyjadrujú resp. na vás takto reagujú.

Ja netvrdím, že tak je to správne, hlavne tie naozaj vulgárne vyjadrenia, to naozaj nie, ale toť je demokracia a ako vravieval jeden politický klasik – „Demokrace, toť diskuse“!!!

A občania Slovenskej republiky, takto s vami resp. smerom k vám, diskutujú na uliciach, na rôznych proti „vládnych“ a proti „prezidentských“ protestoch!!!

Žiaľ ZČ to berie, ako niečo, čo sa v demokracií nesmie a preto ich (občanov) skrze FB statusy napomína, inokedy zase verejne vyhlasuje, že vlastným občanom, vlastnému národu absolútne nerozumie a dokonca na politických oponentov, za ich výsostne politický názor, podáva žaloby!!!

 

To si ZČ nevšimla, že už niekoľko rokov, možno desaťročí, už neplatí Trestný zákon č. 140/1961 Zb., ktorého platnosť bola v období od 19.11.1961 až do 14.10.1992!

Hlavne jeho § 103, ktorý znie/znel takto – „Kto verejne hanobí prezidenta republiky pre výkon jeho právomoci alebo vôbec pre jeho činnosť v politickom živote, potresce sa odňatím slobody až na dva roky.“ – https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1961/140/19920101.html

 

No, ale ja nedbám, mne by nevadilo, keby sme sa v našej judikatúre vrátili pred november 1989!

Lebo v § 102, tohto Trestného zákona sa píše toto – „Kto verejne hanobí republiku, Federálne zhromaždenie Československej socialistickej republiky, Českú národnú radu, Slovenskú národnú radu alebo ich predsedníctva alebo vlády alebo Ústavný súd Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky, Ústavný súd Českej republiky alebo Ústavný súd Slovenskej republiky, potresce sa odňatím slobody až na dva roky.“

A ja to pre dnešnú dobu opravím/upravím takto – „Kto verejne hanobí Slovenskú republiku, Národnú radu Slovenskej republiky alebo ich predsedníctvo alebo vládu alebo Ústavný súd Slovenskej republiky, potresce sa odňatím slobody až na dva roky.“ – tak sa pýtam, koľko krát by sa tu našla ZČ a aj dnešní „vládni“ a ich „koaliční“ poslanci v NR SR?!

 

Veru, veru – veľakrát!!!

 

Ale máte šťastie vy ZČ, aj dnešní „vládni“ lebo občania Slovenskej republiky sú oveľa znalejší svojich práv (aj povinnosti), ako tomu bolo pred novembrom 1989 (lebo vtedy to nepotrebovali – život fungoval úplne inak ako dnes…) a veľmi dobre vedia, čo im umožňuje Ústava Slovenskej republiky, ktorá im v Čl. 26, ods. (1)  umožňuje aj toto – „Sloboda prejavu a právo na informácie sú zaručené.“

 

Myslím, že na teraz stačilo a každý, kto chcel pochopiť, pochopil, čo som týmto článkom, smerom k ZČ chcel povedať a jej samotnej, v dobrom, odkázať!!!

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

nôž, krv, zranenie

Zradikalizovaný mladík pobodal muža v Perthe, austrálska polícia ho zastrelila

05.05.2024 06:22

Polícia na západe Austrálie zastrelila 16-ročného radikalizovaného chlapca, ktorý v nedeľu na verejnosti nožom poranil jednu osobu.

Czech Republic V4

Babiš s ruskými vlajočkami na lícach a nevydarený náhradník exministerky. Strelila si Fialova vláda až tri rýchle vlastné góly?

05.05.2024 06:00

Europoslanec sa hanbí za predvolebnú antikampaň svojich straníckych kolegov a dianie okolo odvolania ministerky vyzerá ako politická tragikomédia.

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

Cikajúceho chlapca v Bruseli obliekli do detvianskeho kroja

04.05.2024 21:52

Desiatky ľudí aj krajania zo Slovenska boli v sobotu poobede svedkami oblečenia bruselskej sochy Manneken Pis do detvianskeho kroja.

sanitka, záchranka

Po nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť. Situáciu skomplikoval požiar

04.05.2024 19:53, aktualizované: 20:36

Po sobotňajšej nehode vetroňa v Martine evidujú minimálne jednu obeť.