Založ si blog

RTVS o 5 minút 12, 10. 04. 2022 – Marek Makara – stačilo!

To, že súkromné „slovenské“ média šíria čisto USA a bruselskú proti ruskú propagandu (už niekoľko desiatok rokov – na Slovensku od roku 1990!), tak to majú v popise práce lebo inak by si na Slovensku nezarobili ani na slanú vodu, ak by mali žiť len z toho, čoby im občania boli ochotní zaplatiť za tie ich, slušne napísané – braky!

Ale, že tak silnú, ničím nepodloženú protiruskú propagandu bude šíriť štátna, vraj verejnoprávna RTVS, povinne platená z našich peňazí, tak to je naozaj VRCHOL a je to absolútne NEAKCEPTOVATEĽNÉ!!!

Samozrejme, že RTVS za peniaze nás všetkých, šíri aj silnú pro USA a pro bruselskú propagandu, bez ohľadu na to, aký názor má absolútna väčšina občanov SR na NATO, prítomnosť USA vojsk na našom území a na čoraz väčší diktát bruselskej centrály!!!

RTVS čo raz viac vysiela totálne nevyvážené spravodajstvo, politické relácie a z opozície nepozná nikoho iného, ako len Hlas-SD, Smer-SSD (samozrejme bez účasti podpredsedu Ľuboša Blahu!) a nikoho iného!

Ale k podstate veci.

Ostatná relácia RTVS O 5 minút 12 z nedele 10.4.2022 ma absolútne nezaujala hosťami, ktorí v nej boli, hlavne nie bábkoherečka Veronika, ktorej z očí nič dobré nehľadelo, bola plná nenávisti, zlosti.

Zaujal ma, v tom najhoršom zmysle slova, jedine úvod relácie a následne jedno video.

Takže, poporiadku.

Marek Makara (MM), absolútne neautonómny redaktor, ktorý prečíta úvodne slovo k relácii bez toho, žeby sa aspoň trochu zamyslel, čo to vlastne číta, začal reláciu takto – „Mŕtve telá civilistov na uliciach, či masové hroby. Odhalenia ruských vojnových zločinov stoja za rozhodnutím krajín NATO poslať Ukrajine viac zbraní…“ –  https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14036/319207#35

 

Pýtam sa – TO ČO MÁ ZNAMENAŤ???!!!

To MM, má k dispozícií aké svedectvá resp. správy z nezávislých vyšetrovacích skupín, že na uliciach miest Ukrajiny sú mŕtve telá civilistov a že ich pozabíjali ruskí vojaci?!

Na základe čoho MM bohorovne pred celým slovenským národom tvrdí, že za týmito zverstvami stojí nik iný, ako ruská armáda?!

Na základe toho, že to povedal Volodymyr Zelenskyj (VZ)?! (k tomu sa ešte vrátim)

MM môže povedať, tak akurát, že pravdepodobne to vykonali ruskí vojaci a nič iné – teda ešte raz – pokiaľ to nebude riadne vyšetrené (teraz sa hlavne bavím o Buči), tak tvrdiť, že to vykonali Rusi je absolútne neakceptovateľné a nech si o mne myslí, kto chce čo chce, ale tak lacné by to nemalo byť!!!

Je tu veľa nejasností, ktoré nikto nevysvetlil.

VZ tvrdí, že ich pozabíjali Rusi, ale Rusi odišli z Buče 31.3.2022 a VZ toto všetko svetu oznámil až 04.04.2022!!!

Čo sa dialo v Buči od 31.3.2022 do 04.04.2022?

To si nikto z miestnych nevšimol tých mŕtvych na zemi po uliciach mesta? A kde bol celé tie 4 dni starosta tohto mesta Anatolij Fedoruk??? Ktorý dnes kričí do celého sveta, že ruskí vojaci strieľali na uliciach do všetkého živého čo sa len pohlo?!

Prečo o tomto svet nevedel už na druhý deň – 1.4.2022???

A kto sú tí mŕtvi? Chýbajú niekomu? Vie sa o ich identite? Kde sú ich pozostalí – mami, otcovia, manželky, manželia, príbuzní a pod.?

Prečo aj týchto VZ neukázal?! A kto vykonal obhliadku týchto mŕtvych tiel a určil, akou smrťou zomreli? Boli zastrelení? Boli ubití? A ak boli zastrelení, tak akou zbraňou? Z blízka? Z diaľky? Vykonal patológ obhliadku mŕtvych a určil presný čas úmrtia? Bolo to v čase, keď sa v Buči ešte nachádzali vojska RF alebo úmrtie nastalo až po ich odchode?!

Našli na miestach zločinu aj náboje resp. nábojnice? Z akých zbraní boli vystrelené? Vykonal niekto balistické expertízy?

A o nič menej sú dôležité satelitné zábery, ktoré nám ukazujú mesto Buča až v čase, kedy sú ulice prázdne s mŕtvymi telami ležiacimi na uliciach, teda až po 31. marci a teda vyvstáva otázka, kde sú satelitné snímky z dní, kedy sa mala ruská armáda dopúšťať týchto zverstiev? Také neexistujú? Alebo ak existujú, prečo nie sú zverejnené?!

A takých otázok je naozaj veľa, je potrebné poznať na ne odpovede a nie len sucho prehlásiť a denno denne hlásať, že to vykonali ruské vojská a takýmto spôsobom štvať národ slovenský proti Rusku a takýmto spôsobom obhajovať zasielanie čoraz väčších počtov zbraní na Ukrajinu a čo raz viac hromadne ničiacich! A dospeje to až k tomu, že keď si VZ buchne po stole, tak mu tam pošleme aj jadrové zbrane?!

Toto vážení, nie je z mojej strany obhajoba Ruska, ani obhajoba toho, že je to celé Ukrajinou zámerne  zinscenované a na Rusov narafičené! NIE!!

Toto je obhajoba zdravého myslenia, zdravého rozumu, keď nie je dnes na mieste, v tak vypätých dobách, všetko bez rozmyslu skonzumovať, čo nám média podhodia!

Ja neprijímam takéto lacné propagandy! Odmietam ich v plnom rozsahu!

 

A teraz, ako som vyššie avizoval, povenujem sa aj samotnému VZ.

Totiž MM a RTVS nám na úvod relácie ukázali aj video na ktorom VZ, sa doslova vyhráža EÚ a búcha rukou o stôl(!), že ak EÚ nevykoná voči Rusku to a to, a ak mu nedodáme ešte viac a ničivejších zbraní, tak sme mu nanič a je to naša vina, keď na Ukrajine budú umierať ľudia! Takže vážený VZ pŕŕŕ!!!

Nie my sme na vine! Nie my sme na Ukrajine dopustili to, že vaša spoločnosť je prešpikovaná bezbrehou korupciou, ktorá ovláda aj vládu (vlády) Ukrajiny, to nehovorím ja, to hovorí Európsky dvor audítorov, ktorý dňa 23. septembra 2021 vydal Tlačovú správu pod názvom – „Podpora EÚ pre reformy na Ukrajine nie je účinná v boji proti veľkej korupcii“ (autori sú Vincent Bourgeais a  Claudia Spiti – https://www.eca.europa.eu/Lists/ECADocuments/INSR21_23/INSR_fight-against-grand-corruption-in-Ukraine_SK.pdf ), v ktorej okrem iného konštatuje aj tieto vážne veci o Ukrajinskej veľkej korupcií – „EÚ podporuje Ukrajinu v jej reformnom programe už viac ako 20 rokov. Neoddeliteľnou súčasťou reformy je boj proti korupcii, ktorá je hlavnou prekážkou rozvoja krajiny a je v rozpore s hodnotami EÚ. Veľká korupcia a ovládnutie štátu sú na Ukrajine hlboko zakorenené. Okrem toho, že bránia hospodárskej súťaži a rastu, škodia aj demokratickému procesu. V dôsledku korupcie dochádza ročne k strate desiatok miliárd eur“

Tak sa pýtam VZ – kde sa podeli tie desiatky miliárd eur, ktoré tam pritiekli z EÚ na pomoc Ukrajinskému hospodárstvu?!

 

V Uvedenej Správe sa ďalej o Ukrajine píše aj toto – „Napriek rôznorodej podpore, ktorú EÚ ponúkla Ukrajine, oligarchovia a záujmové skupiny naďalej oslabujú právny štát na Ukrajine a ohrozujú rozvoj krajiny“ – tu sa pýtam VZ – má aj on kontakty a prepojenia na tieto ukrajinské oligarchické záujmové skupiny…?!

 

Vzhľadom na vyššie uvedené, ja dnes VZ neverím absolútne nič a rovnako nič neverím aj „našim“ médiám na čele s RTVS!!!

Na teraz z mojej strany všetko a Ty Slovač, začni používať vlastný rozum a skús sa aspoň mierne zorientovať čo sa okolo teba odohráva a s akým zámerom! A hlavne, kto nateraz z toho najviac ťaží! Nie je to náhodou USA administratíva a samotné USA?!

 

 

 

.

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

EÚ / Eurovoľby /

Koľko zarábajú europoslanci? Pôsobenie v EP im prináša tisíce eur aj po odchode do penzie. Aké sú ich právomoci?

03.05.2024 11:49

Europoslanci zastupujú v Bruseli asi 450 miliónov občanov EÚ.

Izrael Gaza vojaci

Bola potvrdená ďalšia vražda rukojemníka v Gaze. Turecko obnoví obchod s Izraelom až v prípade mieru

03.05.2024 11:20

Turecko vo štvrtok zastavilo všetok vývoz a dovoz do a z Izraela s odvolaním sa na "zhoršujúcu sa humanitárnu tragédiu" na palestínskych územiach.

Polícia prehľadáva súdy, bomba

Na bratislavských školách nahlásili bombu. Polícia evakuuje študentov, niektoré rušia vyučovanie

03.05.2024 10:35, aktualizované: 11:32

Výhražný e-mail obdržali vo viacerých školách aj v bratislavskom Starom Meste.

Praha / Policie CZ /

Do českého gymnázia násilne vtrhol neznámy muž, polícia evakuovala študentov

03.05.2024 10:20

Polícia neskôr na Twitteri (X) uviedla, že zadržala podozrivého.