Založ si blog

Z. Čaputová a čo tak zavolať Putinovi, Macronovi, Scholzovi a nie stále len Volodymyrovi? !

V sobotu 12.3.2022 dostala Zuzana Čaputová (ZČ) opäť riadnu zahranično-politickú facku!

A nie len tak od hocikoho, ale od politikov, ktorí robia všetko pre svoj národ, pre svoj štát, pre svoje republiky, dnes a denne, aby ich národ, čo najmenej pocítil ťarchu dnešných časov a aby po skončení týchto ťažkých časov, boli na tom maximálne dobre, ako sa len bude dať…!

Tí dvaja politici sú francúzsky prezident Emmanuel Macron a nemecký kancelár Olaf Scholz.

Samozrejme, že na nich príde reč v ďalšej časti môjho dnešného názorového článku.

Ale idem pekne po poriadku.

ZČ si v sobotu 12.3.2022 „hrdo vojensky“ zavesila na svoj FB profil status o 16:30 hod., kde národ slovenský opäť drzo, politicky absolútne nekorektne, poučuje (iný názor umlčuje!), ako ma myslieť, hlavne smerom na východ, teda okrem Ukrajiny, až do samotných útrob Kremľa, do samotnej pracovne V.V. Putina! – https://www.facebook.com/zcaputova/posts/517446853072022

A robí to takto „v prospech“ SR, národa slovenského, takto „štátnicky“ – „Civilizovaný svet má jasno v tom, kto koho napadol, kto vedie vojnu, kto pácha vojnové zločiny a porušuje medzinárodné právo.“ Naozaj? Ale k tomu sa ešte  dostanem.

ZČ, žlčovito pokračuje takto – „…pomoc Ukrajine je aj vojenský materiál pre tých, ktorí bránia svoje rodiny a svoju vlasť proti presile, niekoľkonásobne väčšej a všetkého schopnej armády Putinovho Ruska.

Naozaj super „mierová“ myšlienka, len čo je pravda!

Túto svoju (svoju?) super „mierovú“ myšlienku o potrebe dodávky čo najviac vojenského materiálu do, aj nepovolaných rúk Ukrajincov, v tejto jednej vete popiera, ba dokonca ju vyvracia tým, že aj keď je jasné, že vojenská presila vojsk RF je  – „niekoľkonásobne väčšia a všetkého schopná“, je dobre Ukrajincom pomáhať nie diplomaticky, ale výhradne vojensky…

Naozaj pre mňa osobne totálna politická pomýlenosť, až totálny politický BLUD!!!

Ale čo sa ZČ nestalo o niekoľko hodín neskôr. ZČ dostáva riadnu politicko-zahraničnú facku!

TASR v ten istý deň o 18:51 hod. prináša túto správu – „Macron a Scholz vyzývajú Putina, aby ukončil obliehanie Mariupolu“, ktorú TASR prevzala z francúzskej tlačovej agentúry AFP – https://www.teraz.sk/spravy/macron-a-scholz-vyzyvaju-putina-aby-u/618699-clanok.html?utm_source=teraz&utm_medium=organic&utm_campaign=click&utm_content=.%253BsSpr%25C3%25A1vy

Z tejto správy AFP sa dozvedáme, že traja štátnici, ruský prezident V.V. Putin, francúzsky prezident E. Macron a nemecký kancelár O. Scholz, si dali tzv. trilaterálny telefonický rozhovor, aby si navzájom vymenili svoje názory, postoje, informácie o ruskej vojenskej akcií na Ukrajine. Správa z Elyzejského paláca bola o tomto trilaterálnom rozhovore jasná a stručná – „telefonát Macrona s Putinom bol veľmi zložitý, ale úprimný

Tento 75 minútový(!) rozhovor týchto troch významných európskych štátnikov, mal jasný cieľ – citát z AFP – „…trojstranný telefonický rozhovor medzi Macronom, Putinom a nemeckým kancelárom Olafom Scholzom bol zameraný na spoločnú výzvu Francúzska a Nemecka na okamžité prímerie a podniknutie krokov smerom k diplomatickému riešeniu.“

Chápe ZČ, čo je dnes potrebné robiť? Aké robiť diplomatické kroky vedúce k mierovému riešeniu rokmi vznikajúcej situácii na Ukrajine?

Chápe, že je potrebné RF vyzývať, aj takýmito priamymi, úprimnými, osobnými telefonátmi s V.V. Putinom, na diplomatické okamžité ukončenie vojenskej akcie a nie pchať Zelenskému čo najviac zbraní a označovať Putina za vraha, za Hitlera a pod. politické nezmysli!!!

To má akých ľudí okolo seba ZČ, že ju neupozornili, že v sobotu nepíš nič, čo sa týka Ukrajiny, ale počkaj si na telefonát Putin, Macron, Scholz a potom daj stanovisko?!

Ešte lepšie by bolo, teda najlepšie by bolo, keby ZČ veľmi pekne týchto troch štátikov poprosila, či by mohla byť účastná tohto rozhovoru, minimálne aspoň tak, žeby nijako do neho nezasahovala, len by ho v tichosti a pokore sledovala, aby sa čo to priučila, ako sa robí správna zahraničná diplomacia na tej najvyššej úrovni!

Samozrejme, že to ZČ neurobila lebo podľa môjho názoru a hlbokého presvedčenia, máva iné telefonáty, ďaleko spoza Atlantiku, ktoré prijíma politicky lokajsky, čo je v politike neprípustné, lebo v politike existuje politická zahraničná lojalita, ale aj tá má svoje jasné, presne určené hranice, za ktoré sa pre blaho, ochranu vlastného národa a štátnosti nejde!!!

To bolo v sobotu.

A v nedeľu večer sa opäť dozvedáme, že ZČ telefonovala s prezidentom na východ od nás, ale opäť nenabrala odvahu a nezavolala V.V. Putinovi, aby priamo a hrdinský šplechla do jeho ruských očí, že teda ona a s ňou „celé“ Slovensko (totálny blud!) ho považujeme za fašistu, za druhého Hitlera, za ešte väčšiu obludu, ako bol Hitler sám a že teda ona nebude konflikt na Ukrajine riešiť diplomatickou cestou, ba ani posielaním vreckoviek na utieranie ukrajinských sĺz, ale že ona bude rovno na Ukrajinu posielať „mierové“ zbrane do rúk kohokoľvek z Ukrajincov lebo len takto si vie predstaviť to, že on, Putin bude donútený svoju vojenskú mašinériu zastaviť a bla, bla, bla!

Pod poznámka – ak by aj ZČ, sa odvážila a snažila by sa o priamy telefonický rozhovor najlepšie videohovor, aby videla Putinovi priamo do očí(!), tak s najväčšou pravdepodobnosťou by u Putina nepochodila lebo on možno ani nevie, kto ZČ je.

Presne tak, ako sa to stalo nášmu(?) naj „premiérovi“ Eduardovi Hegerovi, keď sa E. Macron pred ním zvítal v objatí s istým európskym politikom (pravdepodobne maďarským) a keď sa náš Edko už, už chystal, že sa tiež s Emmanuelom vyobjíma, tak zistil, že Emanuel si ho ani nevšimol a celkom normálne sa mu vyhol – https://www.facebook.com/LBlaha/videos/5272069289510537

 

Takže v nedeľu večer (TASR – 22:31 – https://www.tasr.sk/tasr-clanok/TASR:2022031300000322 ), sa dozvedáme, že ZČ opäť telefonovala so svojim, dnes naj politickým priateľom V.A. Zelenským, ale už o tom neinformuje na FB, pre všetkých Slovákov, ale na Twitteri, samozrejme v „slovenčine“ teda v jej nateraz „materinskom“ jazyku v angličtine, aby tí, čo sú za Atlantikom, sa nemuseli trápiť s prekladom, či ZČ píše správne a tak ako má(?).

V originály ZČ píše toto – „Talked to President @ZelenskyyUa

about the security & the humanitarian situation in #Ukraine. Russia’s aggression must stop, including the horrible targeting of civilians. #Slovakia’s unwavering support for all Ukrainians will continue.“

Čo v preklade, podľa TASR, to znie pre Slovákov takto – „Dnes som hovorila s prezidentom Zelenským o bezpečnostnej a humanitárnej situácii na Ukrajine. Ruská agresia sa musí zastaviť – vrátane hrozných útokov na civilistov. Neochvejná podpora Slovenska pre všetkých Ukrajincov bude pokračovať,“

 

Naozaj silné, „hrdinské“ zahranično-politicko-diplomaticky „vyvážené“ slová hodné „štátnika“!

ZČ odkázala nie len V.A. Zelenskému, ale hlavne V.V. Putinovi, že – „Neochvejná podpora Slovenska pre všetkých Ukrajincov bude pokračovať,“ !!!

Niečo neskutočné!

To čo myslí ZČ pod pojmom – „Neochvejná podpora Slovenska…“???

Čo to znamená byť vo vzťahu k vojnovému konfliktu – „neochvejný“ a hlavne byť „neochvejne podporný“?

Ani nejdem napísať, čo všetko si podľa mňa ZČ pod týmto pojmom predstavuje!

A preto hovorím jasne svoj názor, že je načase, aby sa Slovač prebudila, vyšla do ulíc na podporu ukončenia vojenského konfliktu na Ukrajine, ale nie tak, ako to robí akási vraj „rýdzo občianska iniciatíva“ s ušľachtilým, pre mňa osobne rýdzo farizejským, falošným názvom – „Mier Ukrajine“, ktorá iniciuje občianske zhromaždenia, nateraz hlavne v Bratislave /na východ sa už boja prísť, tu je vojnová línia príliš pre nich blízko?), na ktorých akýkoľvek vystupujúci (napr. I. Radičová a spol.) svoje „mierové“ príhovory, začínajú a končia zvolaním – „Slava Ukrajini“ (Слава Україні!) a dav pod tribúnou na to bezmyšlienkovite reaguje takým istým opätovným zvolaním!

Vedia tí tam dole, ale aj tí tam hore na pódiu, čo je to za ukrajinský pozdrav a akú má históriu?

Nuž začalo to „nevinne“ v rokoch 1919-1922, keď Ukrajina bojovala s vtedy nastúpivšou Sovietskou mocou o svoju nezávislosť. Vtedy to podľa všetkého bol úprimný národný pozdrav, pozdrav, ktorý mal Ukrajine priniesť od budúceho Sovietskeho zväzu nezávislosť a nestať sa súčasťou ZSSR (1922-1991).

Avšak prišiel rok 1941 a tento pozdrav sa na Ukrajine začal používať s úplne inou udalosťou a nadobudol iný „humánny“ rozmer!

„Pozdrav Sláva Ukrajini“ začala používať Organizácia ukrajinských nacionalistov a Ukrajinská povstalecká armáda (banderovci), v čele ktorých stál Stepan Bandera. V roku 1941 sa stalo ich oficiálnym sloganom spojené zvolanie Sláva Ukrajine! Hrdinom sláva!“ – https://sk.wikipedia.org/wiki/Slava_Ukrajini

Je potrebné si naštudovať, čo sa dialo na Ukrajine, keď hitlerovské nacisticko-fašistické Nemecko napadlo ZSSR a ako na prvé sa zamerali na Ukrajinu (z viacerých dôvodov!)

Ukrajinci vítali nemecké fašisticko-nacistické hitlerovské vojska, ako svojho osloboditeľa – ďalej TU – https://sk.wikipedia.org/wiki/Dejiny_Ukrajiny#Ukrajina_po%C4%8Das_druhej_svetovej_vojny

Takže používať tento ukrajinský pozdrav v dnešnej situácií vo vzťahu k Ukrajine a k Ukrajincom, ja osobne považujem za absolútne nemiestne a podľa môjho názoru to plne spĺňa skutkovú podstatu trestných činov – Trestný zákon 300/2005 Z.z. – §421 až 424a – https://www.zakonypreludi.sk/zz/2005-300

 

Takže áno, je nanajvýš potrebné, aby Slovač masovo vyšla do ulíc a požadovala okamžité predčasné PV! Požadovala odstúpenie ZČ s pozície „prezidentky“ SR!

Lebo ani ZČ, ani „vláda“ SR – ani jej lokaji v NR SR tzv. „koaliční poslanci“, dnes (od počiatku, odkedy veľkým omylom občanov SR, zasadli na svoje ústavne funkcie!) konajú v príkrom rozpore so záujmami SR, so záujmami národa slovenského, so záujmami občanov SR!

Je najvyšší čas, aby títo rýdzo proti slovenskí „politici“, politicky, na slovenskej politickej scéne skončili!

A dovoľte mi na záver použiť nový slovenský pozdrav, rýdzo demokratický, rýdzo humánny, pre dnešné ťažké časy, aj pre Slovensku republiku absolútne výstižný, nič majúci s nacizmom, fašizmom, extrémizmom, ale úplne úprimným – Sláva ti Slovensko!!!

Lebo tento pozdrav vzniká na Slovensku dnes, dnes, na jar roku 2022…!!!

 

 

 

 

 

 

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Š. Harabin ako člen Súdnej rady SR? Skvelá správa pre Slovensko a slovenskú justíciu!

23.04.2024

Ej ale prskajú! Ako tá mačka, ktorá sa bojí – zhrbí sa, naježí sa a prská! SNS navrhuje za člena Súdnej rady SR (SRSR) JUDr. Štefana Harabina. Má SNS na to právo? Jasné, že má! A kto najviac prská na strane tých, čo najviac za ostatné tri a pol roka, čo boli pri moci hrôzovlády od Matovičovej po Ódoro-Čaputovskej, mediálne chránili tie nezákonnosti, ktoré tu [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase. Mení sa názov aj spôsob kreovania orgánov

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť. Cieľom je znížiť strety s medveďom i škody na plodinách

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.