Založ si blog

Propaganda, toto ma/nás nútiš povedať? Nikdy!

To, čo sa dnes deje na Slovensku (teda už viac, ako dva roky) je doslova hrôza a des!!!

Tejto hrôze a desu sa budem podrobnejšie venovať v inom mojom názorovom článku.

Dnešným článkom chcem poukázať na jednu z tých hrôz a desov, čo tu za posledné dni, týždne, permanentne zažívame, aby som nepísal za ostatných, tak ja určite a je mi z toho zle, na zvracanie. A zažívame/zažívam to s čoraz väčšou razanciou jedinej „správnej“ pravdy – pro USA a proti Ruskej propagandy!

Pomôžem si starým vtipom o súdruhovi Gustávovi Husákovi (s.GH), ktorý sa dnes už nejaví ako vtip, ako ho budem ďalej parafrázovať, ale ako krutá pravda!

Najskôr originál, ako s.GH „hovorí“ vtip, autorom tohto vtipu, zasadený do prostredia konania XIV. Zjazdu KSČ konaného v Prahe (25.05.1971 – 29.05.1971) – https://www.youtube.com/watch?v=CH1sefMTj4o&ab_channel=Kristi%C3%A1nKazick%C3%BD

Pre tých čo nemajú možnosť si túto politickú satiru pozrieť, ako aj pre tých čo im to ich ješitnosť nedovolí, si dovolím toto politicko-satirické video opísať slovami –

Video sa začína záberom na s. GH, ako prednáša delegátom tohto Zjazdu svoj príhovor.

Ktosi ho perfektne nadaboval a za s. GH v jeho mene hovorí tento vtip (taká Husákovská slovenskočeština) –

s.GH – „No a na záver nášho zjazdu ma súdruhovia prehovořili, abych o sebe povedal volajaky vtip. Ja ho poviem, prečo nie, aj ja sa dovedem zasiamat.

No, stala sa taká věc, že som usnul volakde v takovom činžovném vysokém domě. Teraz sa mi zdalo, že som sa vyklonil z okna aby sa podíval na našu rozvinutú socialistickú vlasť a stalo sa mi, že som vypadol a zrazu slyším takový volaaky hlas, ktorý mi hovorí – „Husáku povedz, že komunisti jsou svině“. Ja som nič také nechcel povedať. (záber na silný potlesk delegátov) Ďakujem.

No ale vtip pokračuje dále lebo ja som padal. Najednou som sa ocitol v osmom poschodí, sedmom poschodí, aj v šestém a slyším, ktorý ten hlas mi hovorí – „Husáku, povedz, že Komunisti jsou svině!“

Ja opět som hovoril, že komunisti nejsou svině, nič také som nechcel povedať! Ale keď som sa ocitol na druhém poschodí, na prvním poschodí, vědel som, že sa zem blíži, povedal som si ja to poviem.

Ja všechno poviem, nebo jinak spadnem na moji socialistickou hlavu.

Tak som povedal, že komunisti sú svině.

No a najednou sa mi stalo, že som sa probudil na čtrnáctom Zjazde Komunistickej strany Československa. Ďakujem, možete sa smiat“

 

Naozaj normálny, ničím nezaťažený človek, ktorý prežil nejakú tu časť života aj v socialistickom zriadení, už ako aj dospelý, sa na tejto paródií dokáže celkom z chuti zasmiať, bez toho, aby sa tým nejakým spôsobom dotkol pamiatky už dávno zosnulého s. GH…

 

To bol však vtip. Avšak ja dnes nespím! Mne sa to, čo dnes a denne prežívam (prežívame!), nesníva! Mne sa tá jednostranná propaganda v prospech USA a v jasný neprospech RF, nesníva!

Tu propagandu voči Rusku tu zažívame už od prvých „slobodných/demokratických“ dní po 17. novembri 1989!!!

To naozaj, vy USA jednostranná propaganda, mediálna propaganda, chcete aby som povedal, že všetci Rusi sú svine?!

Že všetci Rusi, bez výnimky sú svine?!

Že celý Ruský národ sú/je svine/sviňa?!

Áno, toto chcete?

A kto to chce aby som toto verklíkoval od rána do večera? Vy alebo vaši USA, už takmer 33 rokov od novembra 1989, mecenáši?!

Nie, ja to nepoviem! Nikdy to takto paušálne o všetkých Rusoch, o národe ruskom – nepoviem!

Nepoviem to tak, ako to hovorí Zuzana Čaputová, Eduard Heger, Jaroslav Naď, Ivan Korčok, väčšina poslancov NR SR za „vládnu koalíciu“ a všetky zapredanecké média, ktoré sú dnes jediné dovolené, čo nám od rána do večera (teda mne ani náhodou!) vymývajú mozgy svojimi „objektívnymi“ informáciami o Ruskej federácií, o Rusoch, ako takých!!!

Nie, vo mne takáto paušálna nenávisť nie je!

Vo mne ste takúto nenávisť voči Rusom, voči ruskému národu za posledných takmer 33 rokov „nevypestovali“!

O cielenej pestovanosti nenávisti voči Rusku, ruskému národu a všetkému ruskému s jasným zámerom, ktorý graduje práve v dnešných dňoch, od novembra 1989, budem písať v mojom inom názorovom článku.

 

Záver:

 

Na záver chcem jasne povedať resp. napísať, že táto absolútna paušálna nenávisť voči Rusom, RF a všetkému ruskému, čo kedy na tomto svete bolo (chodilo a žilo!), je a pevne verím, že aj bude, ktorá sa na nás valí denno denne zo všetkých mediálnych strán, ktoré sú povolené, nezablokované dnešnou pro USA diktátorskou cenzúrou, náš národ, našu republiku nevedie k lepším a krajším zajtrajškom, ale rovno do pekla, z ktorého už nemusí byť návratu!

Avšak ja stále pevne verím, že na Slovensku je ešte dostatočne veľká väčšina, absolútna väčšina, múdrych ľudí, ľudí s vlastným názorom, ktorí sa nenechajú takto štvavo proti rusky zmanipulovať, ktorí danú situáciu na Ukrajine analyzujú nie len na základe jedinej „objektívne“ propagande z „našich“ médií a „našich“ najvyšších, ale že sa snažia naštudovať si aj iné informácie o tejto ruskej vojenskej agresií na Ukrajine a že si nenechajú oči zalepiť paušálnou nenávisťou voči celému Rusku, voči všetkým, obyčajným, radovým Rusom, voči ruskej kultúre tej minulej, terajšej a aj budúcej a pod. a na základe takto umelo vyvolanej nenávisti budú tiež idotsky súhlasiť, aby SR posielala na Ukrajinu, boh vie komu do rúk, zbrane a rôzne vojenské systémy…!!!

Hovorím jasne a nahlas – Nie vojne na Ukrajine! Nie nenávisti voči Rusku a Rusom!

Áno MIERU!!!

SLÁVA TI SLOVENSKO!

 

PS:

 

Parafráza vtipu o s.GH, prenesená na dnešných pro USA propagandistov a vojnových štváčov.

Za všetkých si vyberiem „hlavného veliteľa“ slovenských ozbrojených síl Zuzanu Čaputovú (v jej osobe sú však všetci jej podobní!) –

 

„No a na záver nášho zasadnutia NATO, ma USA generáli prehovořili, abych o sebe povedala volajaky vtip. Ja ho poviem, prečo nie, aj ja sa dovedem zasiamat.

No stala sa taká věc, že som usnula volakde v takovom činžovném vysokém USA domě. Teraz sa mi zdalo, že som sa vyklonila z okna aby sa podívala na našu rozvinutú kapitalistickú vlasť a stalo sa mi, že som vypadla a zrazu slyším takový volaaky hlas, ktorý mi hovorí – „Čaputová povedz, že USA militantní kapitalisti jsou svině“. Ja som nič také nechcela povedať. (záber na silný potlesk delegátov NATO) Ďakujem.

No ale vtip pokračuje dále lebo ja som padala. Najednou som sa ocitla v osmom poschodí, sedmom poschodí, aj v šestém a slyším, ktorý ten hlas mi hovorí – „Čaputová, povedz, že USA militantní kapitalisti jsou svině!“

Ja opět som hovorila, že USA militantní kapitalisti nejsou svině, nič také som nechcela povedať! Ale keď som sa ocitla na druhém poschodí, na prvním poschodí, vědela som, že sa zem blíži, povedala som si, ja to poviem.

Ja všechno poviem, nebo jinak spadnem na moji USA militantnú kapitalistickú hlavu.

Tak som povedala, že USA militantní kapitalisti sú svině.

No a najednou sa mi stalo, že som sa probudila na zasadnutí NATO. Ďakujem, možete sa smiat“

 

A je vôbec dnes povolená takáto politická satira, keď si hovoríme, že sme „Slobodná demokratická“ spoločnosť? Keď sme vraj „slobodný demokratický“ štát???

Lebo podľa Ústavy SR, podľa jej tretieho oddielu – POLITICKÉ PRÁVA – čl.26, ods.(2) – „Každý má právo vyjadrovať svoje názory slovom, písmom, tlačou, obrazom alebo iným spôsobom, ako aj slobodne vyhľadávať, prijímať a rozširovať idey a informácie bez ohľadu na hranice štátu. Vydávanie tlače nepodlieha povoľovaciemu konaniu. Podnikanie v odbore rozhlasu a televízie sa môže viazať na povolenie štátu. Podmienky ustanoví zákon.“, by to dovolené malo byť!

Žiaľ, dnes už táto časť Ústavy SR neplatí pre – Hlavne správy, Hlavný denník, Zem a Vek, Bádateľ…, kto bude ďalší?

Budú to „len“ inštitúcie alebo už aj jednotlivci…???

Veru, veru – niet nad „slobodu“ v „demokratickom“ štáte západného typu, USA typu…

Dopracovať sa k tejto „slobode a demokracií“ západného/USA typu, nám trvalo necelých 33 rokov vymývania mozgov, vymývania mozgov smerom jediným,  k nenávisti voči Rusku, ruskému ľudu…(ako píšem vyššie v texte, o tomto v inom mojom názorovom článku)

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

Andrej Danko, semafor

Polícia zverejnila po viac ako troch mesiacoch video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43

Zábery pochádzajú z kamery električky.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.