Založ si blog

V tomto mal Joe Biden pravdu. Je však potrebné, aby povedal aj dôvody!

Veru, človek sa niekedy stotožní aj s tým, s ktorým si myslí, žeby sa nikdy nestotožnil, teda aspoň v časti.

Nuž stalo sa to aj mne. A dokonca pri takej, pre mňa absolútne politicky neakceptovateľnej osobe, za akú považujem aj Joe Bidena.

A to po dlhšej úvahe, po dlhšom analyzovaní toho, ako sa správal a vyjadroval prezident USA Joe Biden, pred vstupom vojsk RF na Ukrajinu.

Joe Biden vyhlásil, že RF zaútočí na Ukrajinu 16. februára 2022 – citujem z denníka Pravda.sk, z článku uvereného 12.2.2022 o 11:44 a aktualizovaného v ten istý deň o 20:55, pod názvom – „Rusko má napadnúť Ukrajinu 16. februára, Zelenskyj chce vidieť dôkaz“ – „Server Politico s odvolaním sa na vlastné zdroje informoval, že americký prezident Joe Biden počas piatkového rozhovoru so svojimi transatlantickými spojencami tvrdil, že Rusko môže zaútočiť na Ukrajinu 16. februára.“ – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/616666-zachovajte-pokoj-a-nepanikarte-odkazala-ukrajina-svojim-obcanom/

V tom istom článku sa píše, že V.A. Zelenskyj žiada USA o toto – „Zelenskyj počas stretnutia s médiami po kontrole špeciálnych taktických cvičení v Chersonskej oblasti vyzval na poskytnutie stopercentných informácií o možnom útoku zo strany Ruskej federácie, počnúc 16. februárom...“ Dostal ich od Joe Bidena, áno alebo nie???

Denník Pravda.sk ešte cituje Zelenského takto – „V informačnom priestore je príliš veľa informácií o hlbokej totálnej vojne zo strany Ruskej federácie. Hovorí sa dokonca o vhodných dátumoch. Chápeme všetky riziká, chápeme, že existujú… Nikoho sa nebojíme, žiadna panika, všetko je pod kontrolou,“ a ešte takto – „Najlepším priateľom nášho nepriateľa je panika v našej krajine a všetky tieto informácie len vyvolávajú paniku a nepomáhajú nám… Zatiaľ na Ukrajine nie vojna v plnom rozsahu,“

Podotázka na Džoua – prečo vtedy nedal Zelenskému všetky informácie, ktoré mal o možnej ruskej vojenskej invázií na Ukrajinu? Vtedy ešte Džou nestal na strane národa ukrajinského?

 

Dnes vieme, že sa tak nestalo a Joe Biden v tej chvíli ostal všetkým na smiech, čo samotný Joe nemohol nechať len tak lebo on, ako prezident naj „demokratickejšej“ mocnosti sveta má predsa od svojich tajných služieb len tie najspoľahlivejšie informácie (možno priamo z kancelárie samotného V.V. Putina?!) a preto na svoju obranu a svoje ospravedlnenie, že uviedol nepresný dátum ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu povedal, tieto veľmi závažné slová, ktoré sa dnes javia ako kľúčové nie len z pohľadu samotnej invázie vojsk RF na Ukrajinu, ale aj pre čo najskoršie skončenie tejto vojny – Joe 19.2.2022 hovorí tieto závažne slová – „Putin je rozhodnutý napadnúť Ukrajinu. Máme dôvod tomu veriť“ !!!

Takže tu sa s Joe Bidenom zhodujem a to v tom, že RF mala a má dôvod (čo ju samozrejme neospravedlňuje) na vojenskú inváziu na Ukrajinu.

Avšak je tu jedno veľké ALE a hlavne PREČO!

ALE v tom, že Biden jasne hovorí, že RF zaútočí resp. vojensky napadne RF avšak je tu aj veľké PREČO, prečo Biden neinformoval a neinformuje svet, aké to sú/boli dôvody na to, aby RF nemala inú možnosť, len ako na Ukrajinu vojensky vstúpiť!!!

Jasne vyzývam všetkých predstaviteľov EÚ a hlavne našich bojachtivých „hrdinov“, so Zuzanou Čaputovou na čele, že ak vedia od USA administratívy, akéže to boli dôvody na základe, ktorých sa Joe Biden vyjadroval o nevyhnutnosti RF vstúpiť vojenský na zvrchované územie suverénnej Ukrajiny, tak nech nám to IHNEĎ povedia a ak to nevedia, tak nech dôrazne vyzvú USA prezidenta Džoua, aby tak OKAMŽITE učinil on lebo tu voľačo veľmi smrdí!!!

Záver:

Ešte jedna, pre dnešné dni podstatná informácia, ktorá bola v médiach prezentovaná ešte v januári 2022.

27. januára 2022 V.A. Zelenskyj na Twitteri oznamuje ukrajinskému ľudu, že mal dlhý telefonický rozhovor s prezidentom USA. Média vedy priniesli z tohto Zelenského vyjadrenia na Twitteri, aj takúto správu – „Ukrajinský prezident tiež uviedol, že Bidenovi poďakoval za dodávky zbraní a že spoločne diskutovali aj o „možnostiach finančnej podpory pre Ukrajinu“!!! Nuž teda je alebo nie je pravda, že USA dlhodobo pumpovali Zelenskému svoje zbrane?! Čo Zelenskému podľa vlastných slov nestačilo a požadoval od USA ešte aj priamu finančnú pomoc! Bolo by zaujímavé (pre dnešné mierové riešenie tohto vojenského konfliktu na Ukrajine veľmi dôležité!) keby nám dnes Zelenskyj povedal, na čo potreboval od USA financie už v januári 2022 a hlavne v akej výške?! Boli to tisícky dolárov, desiatky tisíc dolárov, stovky tisíc dolárov alebo desiatky miliónov dolárov, nedajbože miliardy US dolárov?! Toto vás, vy dnes jediné dovolené „objektívne“ média na Slovensku, nezaujíma?!

A neboli náhodou tieto zbrane USA určené výhradne pre Ukrajinu, prepravované aj cez územie SR? Veď na stránkach MO SR v časti „vojenské presuny“ nájdeme množstvo správ/upozornení o presune U.S. ARMY cez naše územie zo západu na východ?!

 

Deň na to – 28. januára 2022 média prinášajú aj takéto informácie – „Ruská invázia vo februári je podľa Bidena „jasnou možnosťou“, telefonicky o tom varoval Zelenského“ – https://www.webnoviny.sk/ruska-invazia-vo-februari-je-podla-bidena-jasnou-moznostou-telefonicky-o-tom-varoval-zelenskeho/

V uvedenom článku sa píše aj toto – „Prezident Biden povedal, že existuje jasná možnosť, že by Rusko mohlo vo februári vniknúť na Ukrajinu. Povedal to verejne a my pred tým varujeme už celé mesiace,“ vyjadrila sa hovorkyňa Rady pre národnú bezpečnosť Bieleho domu Emily Hornová.“

Ale hlavne toto – „Biden okrem toho Zelenského opäť ubezpečil o podpore zo strany Američanov a ďalších spojencov, ktorej súčasťou sú aj dodávky vojenskej pomoci.“

 

Takže rozumný občan SR, ktorý ešte nemáš svoj mozog zahltený jasnou proti ruskou propagandou, zamyslí sa nad súvislosťami a urob si svoj vlastný názor, kto stojí za tým, že RF bola podľa všetkého niekým priam donútená konať tak ako konala a žiaľ aj naďalej koná…?!

 

Záver je jasný – súhlasím s Joe Bidenom, že vojenský vstup na Ukrajinu bol nevyhnutnou možnosťou pre RF, ALE chcem, nalieham, aby Joe Biden povedal celému svetu, akéže to boli dôvody, ktoré viedli RF k takémuto riešeniu situácie, o ktorých bezpodmienečne Joe dávno predtým vedel a nepovedal ich!!!

 

 

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

bombic

Londýnsky súd rozhodol o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Ten odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.