Založ si blog

Z. Čaputová aktivovala čl. 102, ods. (1), bod l – Ústavy SR aj bez rozhodnutia NR SR?

Môj názor je v tejto veci jasný! Podľa mňa ÁNO!

 

Ruský prezident V.V. Putin, potom, ako vstúpil svojou agresívnou vojenskou čižmou na zvrchované, slobodné územie Ukrajiny jasne upozornil všetkých, hlavne predstaviteľov USA a EÚ, aby sa žiadnym spôsobom vojensky nezapájali resp. nezasahovali do tejto „ich“ veci na Ukrajine!

V normálnej reči, pre vnímavého človeka so zdravým rozumom to znamená, že RF bude považovať za účastníka tohto vojenského konfliktu každého, kto i len pošle Ukrajincom akýkoľvek bojový sortiment, inak povedané, RF bude každý takýto štát považovať za štát, ktorý vstúpil do vojny s RF resp. za štát, ktorý takýmto spôsobom vypovedal RF vojnu!

 

A čo urobilo Slovensko prostredníctvom ZČ a „vlády“ SR?

Nuž presne to, pred čím ich V.V. Putin vyvaroval a zapojili, doslova zatiahli SR a jej občanov do vojny s RF!!!

Jaroslav Naď po sobotňajšom (26.2.2022) rokovaní „vlády“ SR povedal toto – „Slovensko poskytne Ukrajine pomoc za vyše desať miliónov eur. Ide konkrétne o desať miliónov litrov nafty, 2,4 milióna litrov leteckého benzínu a 12-tisíc kusov 120-milimetrovej munície.“

A ešte „sebavedomo“, tak „správne po vojensky“, drzo dodal – „My presne vieme, čo Ukrajina potrebuje a robíme také opatrenia, ktoré jej pomôžu“ (pomôžu Jaroslav, aj nám Slovákom?!)

Naozaj, toto Ukrajina celá Európa dnes potrebuje? A nie tak náhodou si okamžite sadnúť za rokovací stôl s RF a dohodnúť sa na okamžitom zastavení tejto vojenskej ruskej agresie na zvrchovanom územní Ukrajiny? A dohodnúť sa na tom, aby sa RF okamžite stiahla z územia Ukrajiny na základe obojstranne (všestranne) „výhodných“ podmienok a dať si navzájom také záruky, aby sa už nikdy v Európe, nič také neopakovalo?!

Ja za seba hovorím, že presne viem, že práve toto potrebuje Ukrajina, EÚ, celá Európa, celý svet – teda okamžité začatie rokovaní s RF a STOP vojne na Ukrajine, STOP ďalších podporovaní tohto vojenského konfliktu tým, že tam budeme posielať SMRŤ v podobe bojovej techniky a munície!!!

 

Relatívne krátko na to, v TV Markíza, v nedeľu 6.3.2022 „hrdo“ vystúpi ZČ a ako „hlavná veliteľka“ OS SR, odkáže smerom k RF, za všetkých občanov SR(!), že ona teda na Ukrajinu nebude posielať vreckovky, ale „vreckovky“, ktoré zabíjajú lebo takto je to podľa nej správne a takto sa podľa nej urovnávajú konflikty!!! Teda nie rokovaniami, ale silou, silou zbraní! To si ZČ a spol. neuvedomuje/neuvedomujú, že to nie je Vietnam, Belehrad, Irak, Líbya, Afganistan…???

Že v prípade RF sa jedná o jedného z najmocnejších hráčov sveta v akejkoľvek, žiaľ aj vojenskej oblasti? Nad RF sa jednoducho vojenský vyhrať nedá, nech to znie akokoľvek „pro“ ruský, je to z môjho pohľadu neodškriepiteľná pravda! Lebo, ak by RF vojensky prehrala, tak prehrá celý svet, celá naša modrá planéta! Chceme zo Zeme Mars?! Svet je „odkázaný“ na spoluprácu, vzájomne výhodnú spoluprácu s RF a je načase, aby Západný svet, začal RF a Rusov brať, ako svojho rovnocenného partnera v každej oblasti ľudského života, ľudskej činnosti!

Niečo naozaj hrozné!

A teraz k hlavnej myšlienke tohto môjho názorového článku.

Podľa môjho názoru a hlbokého presvedčenia Zuzana Čaputová týmto svojim postojom a konaním vo vzťahu k vojenskému konfliktu na Ukrajine De facto za Slovensku republiku vyhlásila Ruskej federácií vojnu!

Ako „prezidentka“ SR má na to právo podľa Ústavy SR, tak ako to uvádzam v názve môjho dnešného názorového článku.

ALE, je tu jedno VELIKÁNSKE ALE!!!

To ALE v Ústave SR čl.102, ods.(1), bod l znie takto jasne – Prezident – „Vypovedáva vojnu na základe rozhodnutia Národnej rady Slovenskej republiky, ak je Slovenská republika napadnutá alebo ak to vyplýva zo záväzkov z medzinárodných zmlúv o spoločnej obrane proti napadnutiu, a uzatvára mier,“

 

Nuž ja neviem o tom, aby v tejto veci, tak závažnej veci, mimoriadne zasadala NR SR aj za prítomnosti samotnej „prezidentky“ SR Zuzany Čaputovej!

A teda, Zuzana Čaputová a „vláda“ SR,  pokiaľ NR SR nedá svojim rozhodnutím mandát Prezidentovi SR na vypovedanie vojny, tak Prezident SR je povinný konať tak, aby svojim vyjadrovaním sa, konaním nezavdal príčinu na zapojenie sa SR do akéhokoľvek vojenského konfliktu vo svete!

 

A vy „vládni“ naštudujete si tiež tú časť Ústavy SR, ktorá sa vás týka, ako vy môžete konať o rozhodnutí zapojenia sa SR do bojových operácií resp. zapojenia sa do vojny napr. tak, ako dnes činíte vo vzťahu k vojenskému konfliktu – RF-Ukrajina!

Vy ako „vláda“ môžete len to, čo vám umožňuje Ústava SR a tá vám v čl. 119, ods. p) – „o vyslaní ozbrojených síl mimo územia Slovenskej republiky, ak ide o plnenie záväzkov z medzinárodných zmlúv o spoločnej obrane proti napadnutiu, a to najdlhšie na čas 60 dní; toto rozhodnutie vláda bezodkladne oznámi Národnej rade Slovenskej republiky,“

 

Iste, že tento ods. Ústavy SR nehovorí o vysielaní bojovej techniky a zbraní mimo územie SR, ale „len“ o vysielaní ozbrojených síl, ako takých, teda aj s vojenským personálom, ale ako vás sledujem, vy už od takejto šialenosti nie ste veľmi ďaleko a ak by nedajbože niekto z poza veľkej mláky vám dal takýto príkaz, možno aj keď nepriami, tak vy to podľa môjho hlbokého presvedčenia veľmi radi vykonáte!!!

Hovorím vám, vy „mieroví“ farizeji, STAČILO!

NEPROVOKUJTE, vojnový konflikt na Ukrajine NEROZDÚCHAVAJTE ešte viac a čo je najhlavnejšie, NEVŤAHUJTE SR a občanov SR do tejto vojny lebo podľa môjho najhlbšieho presvedčenia EXISTUJE a JE, aj naozajstné MIEROVÉ riešenie tohto konfliktu!

Len neviem či vy ste toho schopní, či ste tí praví, čo vedia hľadať aj iné cesty na urovnávanie konfliktov, ako len tie krvilačné!!! Podľa môjho názoru – nie, nie ste ani tí praví a už vôbec nie schopní!

A aj preto si myslím a už dosť dlhú dobu si prajem, aby vaša „prezidentská“, „vládma“ a „parlamentná“ misia na Slovensku skončila podľa možnosti IHNEĎ lebo doteraz ste Slovensku a Slovákom nepriniesli nič dobré a vyhliadky sú ešte horšie…!!!

 

Zdroje:

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1992/460/

 

https://www.ta3.com/clanok/229061/slovensko-poskytne-ukrajine-palivo-a-municiu-za-vyse-10-milionov-eur-informoval-nad

 

https://tvnoviny.sk/na-telo/clanok/145671-sledujte-nazivo-hostom-dnesneho-na-telo-je-prezidentka-zuzana-caputova

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Na proteste proti zásahom do RTVS a 2. dôchodkového piliera sa zišli tisíce ľudí

02.05.2024 20:17, aktualizované: 20:40

Protest zorganizovalo opozičné hnutie Progresívne Slovensko.

radev

NATO znepokojujú škodlivé aktivity Ruska v Česku a ďalších štátoch. Slovensko chýba

02.05.2024 19:44

Ruské škodlivé aktivity podľa NATO spočívajú v sabotážach, dezinformačných kampaniach, násilných činoch či kybernetických útokoch.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Bíreša na poste šéfa veterinárnej a potravinovej správy nahradil Martin Chudý

02.05.2024 18:47

Po návrate z Bruselu bol od roku 2017 nepretržite vedúcim odboru zdravia a ochrany zvierat.