Založ si blog

Stáročná anglo-saská nenávisť voči Rusku a Rusom. Dnes väčšia, ako kedy pred tým? !

Tento článok je čisto môj názor, presne tak, ako všetky moje doterajšie!

Žiadna obhajoba ruskej agresie na Ukrajine!

A vôbec tu nejdem rozoberať to čo sa deje blízko na východ od nás.

Tento môj názorový článok je o inom.

Je o tom, ako západný anglo-saský svet dlhodobo, po desaťročia/stáročia nenávidí Rusko, Rusov a dnes je táto nenávisť jasnejšie viditeľná, ako kedy v minulosti.

Ba Anglo-Sasi, sa už ani tým netaja.

Anglo-Sasi vždy chceli Rusko zničiť, poraziť, pokoriť si ho, ale vždy tvrdo narazili a preto to skúšajú stále a stále, dnes je to oveľa sofistikovanejšie, premyslenejšie, aby vzbudili dojem, že chcú s Ruskom spoluprácu, akože rovný s rovným, ale opak je pravdou, teda podľa môjho názoru, aby som nebol obvinený, že šírim dezinformácie a tento môj rýdzo názorový článok dostane stopku/blokáciu…

Ale najskôr málinko do minulosti, aby som tento svoj názor podložil aj faktami.

Nepôjdem úplne do dávnej minulosti a začnem napríklad 23. júna 1812, kedy spupný a namyslený, vojny chtivý, krvilačný, fyzickým vzrastom „obor“ (1,68m), Francúz Napoleon Bonaparte vtrhol na ruskú zem s úmyslom poraziť vtedajšieho ruského cára Alexandra I.

Všetci veľmi dobre vieme (teda len tí, čo si dokážu naštudovať aj viac, ako len to ako premenovať ruskú zmrzlinu na ukrajinskú zmrzlinu a pod. neoliberálne doslova zvrhlosti), aké následky to pre tohto vzrastom „vysokého“ muža a Francúzov, ako takých, malo.

Jedine v čom mal Napoleon Bonaparte pravdu vo vzťahu k Rusom a Ruskému národu boli tieto jeho zápisky, keď za cenu veľkých strát síce vstúpil do Moskvy, ale jeho armáda vykrvácala natoľko, že jeho porážka Rusmi bola už len samozrejmosťou.

Napoleon Bonaparte si do vojenského zápisníka vtedy napísal – „Najstrašnejšia z mojich bitiek bola tá pred Moskvou. Francúzi sa ukázali byť hodní víťazstva, no Rusi sa ukázali byť hodní neporaziteľnosti“

Pamätajú si Francúzi resp. si pripomenú chvíle, keď 31. marca 1814 vstúpili ruské jednotky do Paríža? Len dva roky po napadnutí Ruska? A vy dnešní, hlavne mladí neoliberáli, ktorí sa veziete na vlne nenávisti voči všetkému čo je ruské, ako sa vtedy voči Parížanom zachoval ruský cár Alexander I.? Voči tým Parížanom, ktorí ešte dva roky pred tým vzdávali hold a prevolávali Napoleonovi Bonapartemu na slávu, keď vojenský agresívne vstúpil na ruskú zem?

Nie, neviete? Prečo neviete, lebo vás to nezaujíma? Ale malo by, aby ste pochopili sled dejín a hlavne dnešných dní, i keď je jasné že priama súvislosť tu nie je!

Nuž tak ja vám to tu poviem najstručnejšie, ako sa dá, aby ste nemuseli opustiť tie svoje tik-toky a podobné moderné neoliberálne „vymoženosti“ ktoré vám tak mútia tie vaše mladé hlávky!

Vtedy ruský cár Alexander I. svojim vojskám toto nariadil – „…správať sa k obyvateľom čo najpriateľskejšie a poraziť ich viac štedro ako pomstou, vôbec nenapodobňujúc príklad Francúzov v Rusku…“

Skočím rovnými nohami do rokov 1933 až 1945, kedy sa v anglo-saskom svete objavuje ďalší, fyzickým vzrastom „vysoký“ to muž (1,75m) Adolf Hitler, ktorý zo všetkého najviac nenávidel Rusko, teda vtedy už Sovietsky zväz a samozrejme aj rusov, teda všetko slovanské!

Aj Adolf sa rovnako ako Bonaparte, vybral na vojnové „skusy“ na ruskú zem.

A aj pre neho to bolo to posledné, čo vo svojom vojny chtivom živote vykonal.

Adolf sa tiež vyjadril k rusom a slovanským národom napr. aj takto – „…slovanské národy nie sú určené k samostatnému životu. Vedia to a my im nesmieme navrávať opak“

Nuž tieto slovanské národy, na čele s národom ruským 8. mája 1945 vstupujú do Berlína a nad Ríšskym snemom visí vlajka Sovietskeho zväzu…

Aj na toto už dnešné anglo-saské namyslenosti zabudli? Zabudli, kde nacistický Nemci podpisovali kapituláciu po porážke, hlavne chrabrou sovietskou armádou?

A tu sa dostávam k dnešným dňom, kedy sa britský premiér Boris Johnson (vzrastom rovnako vysoký ako Adolf – 1,75m. Samozrejme, že úprimne priznávam, že toto je len zhoda náhod, netreba tu hľadať absolútne žiadnu súvislosť!) arogantne vyjadruje smerom k Putinovi a RF ako takej.

Boris Johnson chce „urovnať“ konflikt na Ukrajine takto, hulvátsky, anglo-sasky „demokraticky“, keď hovorí aj tieto spupné, namyslené slová – „Rusko je potrebné prinútiť k spolupráci“

A ako to chce Boris docieliť? Napríklad tak, ako jeho „dávny“ predchodca, hádam najväčší anglo-sasky nenávistník voči Rusku, Rusom – Sir Winston Leonard Spencer-Churchill v roku 1951?

A viete dnešná kapitalistami proti rusky vychovávaná neoliberálna mládež, čo chcel „demokrat“ W. Churchill v roku 1951 použiť voči Rusom, Sovietskemu zväzu, aby ich primäl na „spoluprácu“???

Nuž nič „výnimočné“, teda „len“ toľko, že mal v úmysle zhodiť na niektoré z ruských (sovietskych) miest atómovú bombu presne tak, ako jeho veľký spojenec USA v septembri 1945 na japonské mestá Hirošimu a Nagasaki!!!

Nech sa páči naštudovať – https://www.topky.sk/cl/13/1967459/Zabudnute-memorandum-odhalilo-sokujuce-fakty–Winston-Churchill-chcel-zbombardovat-Rusko- , verím, že týmto nešírim nedovolené dezinformácie lebo ak áno, tak potom žiadam NBÚ, aby zablokovali aj Topky.sk a nie len Hlavne správy, Bádateľ, Zem a vek a koho ešte?!

Na záver odkazujem „ctenému“ Covid podvodníkovi, ktorý počas najväčšieho Covid gniavenia vlastných občanov, vedel resp. aj sám usporadúval neviazané žúrky bez akýchkoľvek proti pandemických opatrení, ktoré sám nariaďoval, Borisovi Johnsonovi toto – Rusi sa k spolupráci neprinucujú, ale vyzývajú a najlepšie je/bude, ak sa na spoluprácu prizývajú/prizvú!!!

Naozaj už väčšiu anglo-saskú spupnosť voči RF a Rusom som už dávno nepočul takto otvorene na medzinárodnej scéne a verím, že ju už nikdy nebudem počuť, nie len k Rusku, ale voči žiadnemu inému národu sveta!

Takto si Západ predstavuje ukončenie vojenskej agresie RF na Ukrajine?

V tejto súvislosti by bolo pre mňa osobne zaujímavé, aký podiel má samotná Veľká Británia (VB) na tejto ruskej vojenskej agresií na Ukrajine, čím prospela VB, že RF sa odhodlala na takýto nehanebný vojenský útok voči svojmu susedovi? Zavdala VB, RF, na to nejaký dôvod…???

Veru je načase začať otvorene hovoriť aj „Be“ lebo to „A“ už vieme a neustále počúvame 24 hodín denne…!

 

S takýmito vyjadreniami na adresu RF, Putina, aké používa spupný Boris Johnson, sa mieru v Európe dočkáme, už „čoskoro“! S týmto je potrebné skončiť, je potrebné začať brať RF konečne vážne!

(Verím, že vo VB pracuje dostatok Slovákov, aby to niekto preložil do AJ a zaslal Borisovi na 10 Downing Street! A dúfam, že si následne nepodajú britské MI5 resp. MI6)

 

PS:

Vladimír Vladimirovič Putin – telesná výška 1,70 m. To pre korektnosť.

 

Zdroje:

 

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/619038-putin-este-pritvrdi-varuje-britsky-premier-bezletovu-zonu-odmieta/

 

https://sk.wikipedia.org/wiki/Napoleon_Bonaparte

 

https://ik-ptz.ru/sk/literatura/31-marta-russkie-voiska-voshli-v-parizh-russkaya-armiya-na-ulicah-parizha.html

 

 

 

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.