Založ si blog

Zuzana Čaputová. ..

Tento článok je čisto môj názor, presne tak, ako všetky moje doterajšie!

V názve dnešného môjho rýdzo názorového článku som za Zuzana Čaputová (ZČ) nedal žiaden prívlastok resp. podnázov lebo už neviem nájsť priliehajúce slová na to a k tomu, čo ZČ opäť v tieto dni „post“ Covidové (?), pre mňa osobne, doslova bez rozumovo vystrája!

Naozaj ani neviem kde začať.

Nuž skúsim takto.

Pred dvoma dňami tu bola na „mierovej“ návšteve akási Ursula von der Leyenová (UvdL). Pre mňa osobne bezvýznamná politička, ktorá má politickú „významnosť“ jedine v tom, že je dnes na čele akejsi Európskej komisie EP, inak pre mňa osobne nepredstavuje absolútne nič.

Táto pani príde na Slovensko, stretne sa s Eduardom Hegerom (EH) a samozrejme aj so ZČ.

ZČ má z tohto stretnutia pre občanov „jej krajiny“, teda pre nás občanov SR, takýto jediný veľmi „dôležitý“ odkaz – citujem – „Európska únia stojí pri nás a pomôže nám so zvládaním pomoci pre Ukrajinky a Ukrajincov utekajúcich pred vojnou. Finančne aj materiálne“

To je čo za vyjadrenie? My SR, už nie sme členmi EÚ?

Prečo by EÚ mala pri nás stáť? Z uvedeného mi vyplýva, že aj SR, ako riadny člen EÚ stojí pri SR a pomôže si sama so zvládaním pomoci pre Ukrajinky a Ukrajincov utekajúcich pred vojnou?!

Naozaj veľmi „povzbudivé“ posolstvo od akejsi UvdL!

A nemalo toto posolstvo znieť náhodou takto – „My EÚ, Slovenskú republiku nevynímajúc, urobíme všetky diplomatické kroky na to, aby sa ruská agresia na Ukrajine skončila podľa možnosti ihneď. Preto je potrebné, aby všetky členské štáty EÚ súhlasili s tým, aby sa z ruskou stranou zasadlo za spoločný rokovací stôl jednoznačne za prítomnosti Ukrajinských najvyšších predstaviteľov, aby ruská strana vysvetlila, čo ju primälo k tejto ničím ospravedlniteľnej vojenskej akcií na Ukrajine. Pretože jedine to je cesta na zastavenie tejto vojenskej akcie RF. Posielanie zbraní na Ukrajinu a rozdávanie ich do rúk všetkým bez ohľadu na ich naozajstné pohnútky, ako s nimi naložia, je nie len nerozumné, ale aj nebezpečné a voči RF jednoznačne provokatívne. Ja (UvdL) som prišla na Slovensko preto, aby sme sa dohodli s najvyššími slovenskými predstaviteľmi na tom, ako tieto mierové rozhovory s RF, ako rovný s rovným, začať – čo môže EÚ na urovnanie konfliktu na Ukrajine RF ponúknuť a čo zase na druhej strane dokáže pre mierové urovnanie konfliktu na oplátku ponúknuť ruská strana! Ja (UvdL) po návšteve SR pokračujem vo svojich návštevách po všetkých členských štátoch EÚ s rovnakým cieľom a obsahom, ako to absolvujem teraz na Slovensku. EÚ je povinná vyslať jasný signál, že nechce konflikt ešte viac vyhrocovať, ale ho jednoznačne čo najskôr vyriešiť. A čo sa týka Ukrajinských utečencov, tak tu je namieste povedať, že SR, ako členský štát EÚ tu nie je na to, aby sa o týchto Ukrajinských utečencov postarala len na svojom území a my ostatní vám v tom finančne a materiálne pomôžeme, ale je namieste povedať a ďalej takto konať, že si týchto utečencov spravodlivo prerozdelíme, tak, aby každý členský štát EÚ sa svojim primeraným dielom postaral o týchto ukrajinských utečencov. Ďalej je na mieste povedať, že ekonomické a iné sankcie, ktoré sme v uplynulých dňoch na RF uvalili, nepriniesli žiaden želateľný efekt na urovnanie konfliktu, ba naopak ho ešte viac vyostrujú a teda je potrebné, aby sa členské štáty EÚ dohodli na tom, či nie je efektívnejšie tieto sankcie z veľkej časti zrušiť a ako bolo povedané na úvod, je nevyhnutné si čo najskôr sadnúť s RF za rokovací stôl…“

Áno, toto ja považujem za rozumné posolstvo, ktoré malo zaznieť z úst UvdL a následne aj z úst ZČ a EH!!!

Samozrejme, že nič také sa nestalo!

Avšak čo sa stalo deň na to, bol akýsi „ukľudňujúci“ príhovor ZČ, ktorý bol naživo odvysielaný v piatok podvečer o 18:45 hod.

Ja osobne som to nepočúval lebo afektované vyjadrovanie sa ZČ už jednoducho nemôžem počúvať.

A tak som si ho v „kľude“ prečítal na https://www.prezident.sk/page/prejavy/ .

Pre mňa osobne, čo slovo, čo veta, to absolútny politický amaterizmus, politický blud, politický oblud!!!

Niečo tak politický hlúpe, podľa môjho názoru, môže napísať len ten, čo je absolútne odtrhnutý od reality a to nie len tej dnešnej, ale hlavne niekoľko desaťročí do minulosti starej!

Ja neviem kto ZČ napísal takýto zahranično-politický pamflet, plný politickej hlúposti a cielenej politickej propagandy a ani po tom nebudem pátrať.

Pre mňa osobne to čítala ZČ a teda ona jediná je zodpovedná za obsah, ktorý prečítala v priamom prenose a niet ho už ako vziať späť!

Naozaj nechcem byť opäť vo svojom názore a mojej osobnej analýze „príhovoru“ ZČ dlhý, ale niektoré pasáže jednoducho, ako občan SR, ktorý sa zaujíma o veci verejné (veď to nám po novembri 1989 vyčítali, že sme žili ako sme žili v socializme len preto lebo sme sa málo zaujímali o veci verejné, tak nech je mi to dnes dovolené, aby som sa zaujímal o veci verejné!), musím a mám povinnosť v skratke okomentovať.

Začnem týmto citátom z jej „príhovoru“ – „Znovu však chcem všetkých uistiť, že bezprostredné riziko vojenského konfliktu nám nehrozí. Sme súčasťou kolektívnej bezpečnosti a našu suverenitu chráni 30 mocných krajín sveta – naši spojenci z Aliancie“

To je čo za politicky nezmysel (podľa mňa)? Takže nás „chráni“ 30 členov z NATO? Áno a pred kým?

A čo my SR, ako 31. člen NATO? My svojou vojenskou „troškou“ sa nepodieľame na ochrane ostatných 30. členoch NATO?

To v konflikte s RF (teda zatiaľ všetci tvrdia, že sa jedná o konflikt Rusko – Ukrajina!) sme len My SR, ako jediný člen NATO? Ostatní nie?

A kedy sme sa zapojili do vojenského konfliktu s RF…?

Idem ďalej – ZČ číta – „Vladimír Putin sa prerátal. Chcel rozdeliť Európu, ale dosiahol jej

zjednotenie.“

Ďalší podľa môjho názoru, totálny zahranično-politický blud. To teda znamená, že až doteraz bola Európa nejednotná? Bola EÚ nejednotná? A v čom? V nenávisti voči RF? A preto sa muselo zo strany RF stať to, čo sa stalo, aby nenávisť Európy voči RF bola už konečne jednotná a nekonečná? Lebo ja takto chápem toto vyjadrenie ZČ.

Ďalej ZČ sa mierne dotkne aj Slovákov, pretože sa vraj „prihovára“ im a číta resp. prečíta aj túto vetu – „Neverme ľuďom, ktorí sa snažia nahovoriť, že sa máme starať iba o seba, aby sme neprovokovali diktátora“

A toto je zase čo? Takže máme sa venovať len a len konfliktu na Ukrajine a zabudnúť, čo tu s nami táto „slovenská“ diktátorská vláda robila ostatné dva roky a koná aj dnes a ešte tvrdšie?!

To sa nemáme venovať tomu, že nám prišli prvé navýšené účty za bývanie, za plyn (mimochodom ruský, ktorý nám ruský „diktátor“ ešte nezastavil!), za EE? Že v obchodoch je všetko o percentá drahšie?

Že akosi už nikto nerieši C-19 a už nikto nechce, aby tí c-nezaočkovaní „kvičali od bolesti, ako svine na bitúnku“, ale čo najtvrdšie, bezmyšlienkovite odsúdili ruskú vojenskú agresiu na Ukrajine bez dôkladného oznania príčiny…?

Takže ZČ, nikto normálny a príčetný nehovorí resp. je proti humanitárnej pomoci ukrajinským (naozajstným!) utečencom, ktorí sa dostali na územie SR.

Avšak je potrebné nezanedbávať aj naše vnútro spoločensko-ekonomické problémy.

Tu ZČ pre mňa osobne totálne pomýlene, takto „exceluje“ ďalej – „V istej miere

ich (poz. rozumej sankcie uvalené EÚ na RF) dopady pocítime aj my, ale bude to naša cena za slobodu. Stále menšia, ako sú životy, ktoré za slobodu nasadzujú sami Ukrajinci.“

To naozaj? Bieda a chudoba, ktorá sa na občanov SR valí ( ak sa neurovná čo najskôr mierovou cestou rusko-ukrajinský konflikt, to môže byť ešte oveľa horšie!), ta naozaj neprinesie žiadne obete na životoch občanov SR?

Už má ZČ na stole štatistiku samovrážd, ktoré na sebe vykonali občania SR za posledné dva Covidové roky a to nie preto, že si nevedeli poradiť s Covidom, ale preto lebo vy a „vláda“ SR, ste ich pripravili o ich živobytie, v tom najhoršom prípade sa jednalo o samovraždy z dôvodu domáceho násilia a aj znásilnení…!!!

A takto by som vo svojej analýze „príhovoru“ ZČ mohol ešte dlho pokračovať, ale ukončím to tým, čo mňa osobne na „jej príhovore“ pobúrilo najviac.

Najviac ma pobúrila táto jej politicky nebotyčne hlúpa, nedovzdelaná veta – „Putin spustil vojnu a on ju aj môže ukončiť.“

Naozaj, Putin spustil vojnu? Iste, je to on, čo vstúpil vojenskou nohou na zvrchované územie Ukrajiny. Áno, je to jednoznačne odsúdenia hodná vojenská agresia, ktorú RF nemala nikdy vykonať!

Avšak čo bolo spúšťačom takejto absolútne neuváženej ruskej vojenskej agresie? O príčinách vojenskej agresie RF voči Ukrajine, sa prečo ZČ vo svojom príhovore k Slovákom (?) nezmienila? Alebo to čo RF vykonala, vykonala len tak z rozmaru? (v žiadnom prípade ani v najmenšom neobhajujem ruskú vojenskú agresiu na Ukrajine, ale je v tejto súvislosti potrebné začať hovoriť aj to povestné nevypovedané „Be“!)

Čo je to za politický nezmysel povedať, že „Putin spustil, tak nech to aj zastaví“

Dnes je taká propagandistická „móda“ zo strany nedovzdelaných, neoliberálnych „demokratov“ prirovnávať Putina k Hitlerovi.

Nuž tak potom na základe vyjadrení ZČ vo vzťahu k Putinovi, by sa dala druhá svetová vojna po začatí nacistickej hitlerovskej vojenskej agresie, tiež ukončiť vtedy jednoduchým konštatovaním napr. zo strany Stalina – „Hitler vojnu spustil a jedine on ju môže ukončiť“

Nie, nejdem ďalej rozberať tento politický nezmysel ZČ, ale k porovnávaniu Putina k Hitlerovi, sa ešte vrátim v samostatnom, výhradne mojom názorovom článku.

Dnešný môj názorový článok ukončím tým, že ZČ je pre mňa osobne, absolútnym politickým amatérom, v oblasti zahraničnej politiky ju považujem za „politické batoľa“, ktoré nemá vlastný názor, ktoré len bľaboce to čo iní chcú/potrebujú aby bľabotalo a v dnešnej napätej situácii v Európe neprináša mierové riešenia, ale len a výhradne riešenia, ktoré RF ešte viac tlačia do kúta a celú Európu do možného, možno naozaj posledného krvavého konfliktu lebo potom, už naozaj nezostane kameň na kameni!

Záver:

Nech mi je dovolené predsa len jedna myšlienka/otázka, k naozaj totálne hlúpemu porovnávaniu Putina k Hitlerovi.

Nuž dávam rečnícku otázku – Hitler, keď začal svoju vojenskú agresiu, tú naozajstnú 1.9.1939 voči Poľsku, tak na to aby Poľsko čo najskôr položil/dobil, podmanil si ho a napr. by mu dodával drvivú časť spotreby plynu, tak by túto dodávku vypol alebo by v nej pokračoval aj naďalej…?

Nech si každý odpovie sám, či je na meste porovnávať neporovnateľné a či to má niečo spoločné so zdravým, príčetným rozumom…

 

 

 

 

 

 

 

 

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Fico

Premiér vyzval predsedu Najvyššieho súdu, aby poskytol informácie o prerozdeľovaní spisov

24.04.2024 16:51

Podľa Fica je podozrivé, že v minulosti všetky najcitlivejšie veci, v ktorých sa rozhodovalo o opravných prostriedkoch, pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.