Založ si blog

Čaputová, Heger a spol. – je najvyšší čas využiť výhody obrannej Dohody medzi SR a USA!

Nech mi je dovolený takýto názor.

Zachytil som takúto informáciu – „Počas návštevy v záchytnom stredisku, kde je približne 3000 vojnových utečencov, Blinken podľa agentúry AFP uviedol, že Washington vyčlení ďalších 2,75 miliardy dolárov (2,5 miliardy eur) na podporu utečencov z Ukrajiny i na podporu krajín, ktoré ich prijmú.“ – Rzeszów 5. marca (TASR) https://www.teraz.sk/najnovsie/blinken-navstivil-hranicu-polska-s-uk/616948-clanok.html

(Antony Blinken jest Americký minister zahraničných vecí!)

Nuž ďakujem pekne! Môj osobný názor je taký, že USA administratíva je tá, ktorá má na vojenskej invázií RF na Ukrajinu najväčší podiel, ba dokonca idem vo svojom názore „konšpiratívne“ až tak ďaleko, že USA je pre mňa osobne, spolupáchateľ tejto vojenskej agresie RF na Ukrajinu!

Mám na to jednoduché vysvetlenie (samozrejme, že len sám pre seba) a to takéto.

Najskôr jeden príklad. Ak viem, že sa niekto chystá vykonať obzvlášť závažný trestný čin a som o tom plne presvedčený resp. mám o tom jasné informácie, dokonca z prvej ruky od budúceho páchateľa, že sa tak stane a neurobím nič podstatné, aby som tomu zabránil, okrem toho, že to budem síce hovoriť a to takým spôsobom, že mi nikto nebude veriť lebo raz poviem s určitosťou, že sa tak stane v nedeľu a ono sa to v nedeľu nestane a potom poviem, že síce sa to v nedeľu nestalo, ale určite sa to stane niekedy v budúcom týždni a ono sa to v budúcom týždni naozaj stane, tak kto som? Kto, som keď sa tak stane? Som mimo celej veci alebo som spolupáchateľ? Stačí, že potom budem hovoriť a chváliť sa, že som o tom vedel a vy ste mi neverili? Naozaj toto stačí, aby som pre orgány činné v trestnom konaní ostal mimo celej veci???

Nuž a presne toto, pre mňa osobne, vykonala USA administratíva!

Ona presne vedela, možno aj priamo od budúceho vojenského agresora na Ukrajine, že tento vojensky napadne Ukrajinu a neurobila nič, aby tomu zabránila!

Najskôr USA prezident Joe Biden s plnou vážnosťou oznámi celému svetu, že RF vojenský napadne Ukrajinu 16. februára 2022.

Avšak 16. februára 2022, RF vojenský nenapadne Ukrajinu a tým sa dosiahne stav, že všetci si o USA prezidentovi myslia, že je blázon, že mu načisto preskočilo! (Zámer?)

Koho chcel Joe Biden týmto „mylným“ vyhlásením o dátume vojenskej agresií RF proti Ukrajine zmiasť resp. komu chcel tým nahrať? Nechám nateraz bez odpovede, odpovede podľa môjho názoru.

Následne sa Joe Biden vyjadrí, že síce k jeho predpovedi ruskej vojenskej agresií na Ukrajinu nedošlo včera, ale určite k nej dôjde zajtra lebo je to vraj zo strany RF nevyhnutné! Prečo bol Joe Biden presvedčený, že RF tak musí urobiť a prečo to pre ňu bolo nevyhnutné?!

To ste už v propagandistických médiach zabudli, na tento Bidenov „kolotoč“ okolo predpovede vojenskej agresie RF na Ukrajinu? Zabudli na to aj „naši“ najvyšší?

Pýtam sa, ak USA administratíva mala tieto informácie riadne overené a podľa toho, že RF naozaj v nasledujúcich dňoch vojensky vtrhla na zvrchované územie Ukrajiny, ich riadne overené mala, tak prečo nezasiahla?

Prečo USA nedali pred začiatkom vojenskej agresie RF na Ukrajinu, ak mali o nej nevyvrátiteľné dôkazy napr. takéto vyhlásenie – „Ruská federácia, vieme, že sa chystáte na vojenský zákrok voči zvrchovanej, slobodnej Ukrajine. Upozorňujeme Vás, že ak tak učiníte, tak my USA a naši spojenci v NATO, sa Vám postavíme čelom v plnej našej vojenskej sile, jadrové zbrane nevynímajúc! Dôrazne vás vyzývame, nerobte to! Zároveň vás vyzývame, aby sme si spolu všetci s Ukrajinskými najvyššími predstaviteľmi sadli za jeden veľký rokovací stôl a vyriešili túto otázku okolo Ukrajiny raz a navždy diplomaticky…!“

Vieme, že RF ústami Putina viackrát vyzývala USA a EÚ čo požadujú, že najviac požadujú, aby sa Ukrajina nestala členom NATO a ďalšie požiadavky, o ktorých sa s RF malo rokovať a nie ich provokatívne ignorovať!

Preto vedel Joe Biden, že RF nemá inú možnosť, len ako Ukrajinu vojenský napadnúť lebo USA a EÚ neboli ochotní RF v tejto požiadavke vyhovieť ani o milimeter a teda akoby RF odkázali – NIKDY, aj keby ste Ukrajinu vojensky napadli…???!!!

Avšak takáto výzva zo strany USA administratívy voči RF neprišla! Prečo?

Ktohovie, čo by sa stalo, ak by takáto výzva zo strany USA, NATO a EÚ prišla, možno by k takejto vojenskej agresií RF voči Ukrajine nikdy nedošlo…!

Takže podľa mňa, USA sú v tom s RF spolu a teda pre mňa osobne sú spolupáchateľom, ktorý sa teraz tvári, ako svätý za dedinou, že čo on s tým má a že finančne podporí všetky štáty sveta, ktoré sa postarajú o civilných utečencov – Ukrajincov – ktorí sa oprávnene obávajú o svoje životy…!

No tak pŕŕŕ, USA administratíva! Až tak jednoduché to pre vás nesmie byť!

To sa pre vás nevybaví tým, že vy tu do Európy, akože na záchranu ukrajinských utečencov napcháte tie vaše špinavé, ničím kryté USA doláre a vy ostanete, aj touto utečeneckou vlnou opäť nedotknutý, ako ste ostali nedotknutý všetkými utečeneckými migráciami, ktoré ste spôsobili svojou celosvetovou militaristickou politikov – Juhoslávia, Irak, Líbya, Afganistan atď. atď. atď.!

A tu, po tomto mojom názorovom nevyhnutnom úvode, sa dostávam k hlavnej myšlienke tohto môjho názorového článku.

A päť začnem citátom, tentokrát od už dávno zosnulého, skvelého českého umelca Jana Wericha, ktorí povedal toto – „Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“

No a ja ho pre môj názorový článok v spojitosti s už platne uzatvorenou a Zuzanou Čaputovou, expresne rýchlo, podpísanou „obrannou“ Dohodou medzi SR a USA, budem parafrázovať takto –   Když už Dohoda jednou je, tak má koukat aby byla. A když kouká, aby byla, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“

 

No a teraz po slovensky čo som tým chcel povedať a ZČ a Eduardovi Hegerovi jasne odkázať, čo je potrebné vykonať.

My Slováci sme dobrotivý národ, národ s veľkým srdcom, my sa s ukrajinskými utečencami podelíme aj o to posledné čo máme. Ja osobne od USA administratívy odmietam akékoľvek ich špinavé USA doláre za to, ak sa nejakým spôsobom zapojím do humanitárnej pomoci týmto nešťastným ukrajinským utečencom!

Ale bolo by potrebné, aby sa tak stalo aj zo strany USA! A ako?

Nuž jednoducho!

Podľa „obrannej“ Dohody USA so SR, majú USA k dispozícií dve slovenské letiská – Kuchyňa a Sliač.

Nuž nech využijú tieto letiska v zmysle tejto Dohody, ale nie na to, aby skrze tieto letiská k nám prilietala spoza Atlantiku „humanitárna“ pomoc pre Ukrajinu a ukrajinský ľud v podobe „mierových“ zbraní a „mierovej“ vojenskej techniky, ale výhradne na humanitárne ciele!

Nech USA administratíva denne vyšle z USA aspoň desať veľkých civilných lietadiel, ktoré pristanú na týchto dvoch slovenských letiskách a nech pomôžu Ukrajinským civilným utečencom a presunú ich letecky do USA a tam sa o nich postarali minimálne tak, ako si to za svoje špinavé peniaze chcú kúpiť od nás! Lebo ja to inak neviem nazvať ako ich kúpa, že my si ich tu necháme (nemám s tým najmenší problém), myslím tým ukrajinských utečencov a oni sa budú do celého sveta škeriť, ako sa oni o týchto chudákov postarali, že oni to jednoducho v Európe prefinancovali!!!

Takže tak – Zuzana Čaputová, Eduard Heger a spol. a všetci „demokrati“ za veľkou mlákou!!!

Aj toto vykonajte pre záchranu ukrajinských utečencov lebo vzhľadom na to, že EÚ sa rozhodla vojenský pomáhať Ukrajine, Slovensko nevynímajúc, tak vystrašení Ukrajinci, ktorí narýchlo v strachu o vlastné životy opustili svoje príbytky, svoju zem, svoju milovanú vlasť, sa necítia bezpečne ani na Slovensku, a ani v nijakom inom štáte EÚ.

 

 

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Pamätný deň vstupu do EÚ je 1. mája, slovenský pas patrí k najsilnejším

30.04.2024 12:19

Už je to 13 rokov, čo si pripomíname okrem Sviatku práce aj Deň pristúpenia Slovenskej republiky k Európskej únii.

medveď

O novele týkajúcej sa regulácie medveďov budú poslanci rokovať zrýchlene

30.04.2024 12:08

Návrh mení aj zákon o civilnej ochrane.

SR rozpočet24 NRSR návrh schválenie BAX

Poslanci posunuli do 2. čítania zmeny v zákone o neziskových organizáciách

30.04.2024 12:04

Návrh kritizovali viaceré organizácie a združenia, označili ho za diskriminačný.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia obvinila vodiča autobusu, počas jazdy v Levoči nafúkal

30.04.2024 11:55

Ak sa jeho vina preukáže, podľa zákona mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.