Založ si blog

Západný „demokratický“ svet načisto zošalel! Trestať nevinných telesne postihnutých!

Normálne sa mi rozum zastavuje.

Už prvá správa z politicky „nezávislého“ „športového“ sveta o tom, že IIHF vylúčila z MS v ľadovom hokeji vo Fínsku (13.-29.mája 2022) reprezentácie Ruska a Bieloruska, pre mňa osobne znela neuveriteľne!

Niečo tak hlúpe, že až sa nad tým musí každému rozumnému človekovi rozum zastaviť!

Čo majú spoločné ruskí a bieloruskí hokejisti s tým, že Putin a jeho generalita sa dopustila vojenskej agresie na slobodnom území Ukrajiny, nech mali dôvody akékoľvek, nič ich z toho neospravedlňuje! Zabíjať nevinných ľudí je neprípustné a o to viac, ak sa jedná o cudzích štátnych príslušníkov, dokonca na ich slobodnom, zvrchovanom území! VEĽKÁ BODKA!!!

IIHF to zdôvodnila takto, totálne nezmyselne – „IIHF nie je politický subjekt a nemôže ovplyvniť vývoj ohľadom vojny na Ukrajine. Máme však povinnosť zaistiť bezpečný priebeh našich podujatí pre všetkých účastníkov…“

Najskôr sa vyviňujú, že nijako nemôžu ovplyvniť vývoj v konflikte Ukrajina-Rusko a hneď na to uvádzajú, že oni ho aj tak ovplyvnia a to tým, že vylúčia hokejové reprezentácie zo šampionátu lebo vraj ich rýdzo športová prítomnosť, by mohla ovplyvniť bezpečnosť jednotlivých zápasov, ktoré tieto reprezentácie odohrajú resp. mali odohrať!

Čo je toto za nebotyčný, hlúpy ba až idiotský alibizmus?!

To hokejisti Ruska a Bieloruska by na zápasy nastúpili namiesto s hokejkami v ruke, zo samopalmi???

Svete nešťastný, sa preber! To takéto niečo budeme akceptovať (?) a ešte sa k ním začali pridávať všetky ostatné športy…

Ak usporiadatelia majú obavu o bezpečnosť (oprávnenú/neoprávnenú) na zápasoch týchto dvoch reprezentácií, tak mali iné, veľmi jednoduché a účinné možnosti riešenia!

Fínsko, ako štát mal možnosť v čase konania MS nevpustiť na územie Fínska žiadneho občana Ruska a Bieloruska!

Zároveň samotný usporiadateľ MS mal možnosť vylúčiť obecenstvo, akékoľvek, zo zápasov týchto dvoch, za vojnovú agresiu Putina „zodpovedných“, reprezentácií – teda hralo by sa pred prázdnymi tribúnami! (viď nedávne akékoľvek športové podujatia bez divákov – Covid „pandémia“ – apropo, kde je C-19+jeho mutácie???!)

NIE, oni sa rozhodli „najdemokratickejšie“ ako sa len dalo a jednoducho vylúčili Rusov a Bielorusov zo športového podujatia a vec „vybavená“!!!

Tak potom vedzte v IIHF (aj v iných takto sa správajúcich medzinárodných športových organizáciách, ale aj domácich jednotlivých „demokratických“ štátov!), že to ste už mohli rovno určiť aj víťaza šampionátu a „netrápiť“ sa s bezpečnosťou na podujatiach vami organizovanými lebo, akú máte istotu, že práve toto vaše rozhodnutie nevyprovokuje niekoho k nepredvídanému činu priamo na štadióne a pritom to vôbec nemusí byť občan Ruska resp. Bieloruska?!

A na toto všetko príde ešte väčšia brutalita, keď Medzinárodný paraolympijský výbor (MPV) zakázal účasť na PZOH v Pekingu, telesne postihnutým športovcom Ruska a Bieloruska!

Toto, ako pomôže urovnať konflikt na Ukrajine?!

To títo ruskí a bieloruskí telesne postihnutí, pevne verím, že nadmieru skromní, pokorní, mierumilovní športovci, nejakým spôsobom ovplyvnili rozhodnutie Putina a jeho generalitu a zároveň tí bieloruskí paraolympionici, urobili to isté vo vzťahu k Lukašenkovi?!

Neviem si predstaviť iného človeka, ako práve telesne postihnutého, či už od narodenia alebo neskôr na základe akejsi tragédie, ktorý by si viac želal, aby na svete bol mier, aby nikto nemusel trpieť lebo len oni samotní, telesne postihnutí, vedia, čo je to za utrpenie!

Nikto z nás zdravých, nemá ani len najmenšiu šajnu o tom, čo je to byť takto telesne znevýhodnený, nech máme akúkoľvek veľkú mieru empatie!!!

A týmto naozajstným športovcom, bez hanby toto vykonajú!

Naozaj čudujem sa samotnému komunistickému Pekingu, že nezareagovali okamžite a nezrušili takto nehorázne narušené PZOH na svojom území!

Lebo toto nemá so športom absolútne nič spoločné!

Pre mňa osobne je to len bohapustá pomsta a bohapustá nenávisť voči všetkému ruskému pred tým, teraz a aj do budúcnosti!!!

Šport má upevňovať MIER vo svete a nie ho takto nenávistne rozbíjať/ničiť!!!

Akosi sa rozmohol taký proti putinovský nenávistný idiotizmus, že Putin je prinajmenšom rovnaký, ak nie horší, ako bol nemecký nacista, odľud Adolf Hitler. (na tento nebotyčný nedovzdelaný idiotizmus, budem reagovať v samostatnom názorovom článku).

Nuž tak sa pozrime do pred vojnovej minulosti (pred II.sv. vojnu).

Nože vy tam, v tých svetových športových, dnes tak „demokratických“ zväzoch, „mierové“ olympijské nevynímajúc, Vy viete kde sa v roku 1936 konali LOH?

Nuž áno, konali sa v Berlíne pod záštitou nemeckých nacistov.

Už vtedy bolo celému svetu jasné, čo je nemecký nacizmus zač a hlavne čo je zač samotný Adolf Hitler!

Áno, vedeli to aj v Medzinárodnom olympijskom výbore a i napriek tomu vtedy nenabrali odvahu, aby odobrali Berlínu usporiadanie LOH 1936!!!

Ba ani samotný A. Hitler nikoho z LOH 1936 nevylúčil i keď jeho pohnútky boli celkom zjavne iné, „športové“ a to čo najviac a za každú cenu (aj nie fair play!) ponížiť športovcov z iných štátov a najviac s USA, ktoré nakoniec v „súťaži“ národov skončili hneď za nacistickým Nemeckom!!!

Na záver ešte raz, sa zobuďte všetci, čo podporujete takéto maniere v športe (kultúre, spoločenskom živote a pod.!), že dávate na jednu úroveň športovcov s Putinom a jeho generalitou!!!

Športovci poctivo športujú, nuž a Putin na teraz svojou vojenskou agresiou na Ukrajine sklamal nejedného rozumne zmýšľajúceho človeka, ruských a bieloruských športovcov, či zdravých alebo telesne postihnutých, nevynímajúc!!!

Toto šialenstvo voči nevinným ruským a bieloruským ľuďom, čo nemajú s Putinovou vojenskou agresiou na Ukrajine absolútne nič spoločné, je potrebné čím skôr zastaviť, inak MIER nebude, ba môže resp. bude ešte horšie!!!

 

 

 

 

 

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

medveď

O novele týkajúcej sa regulácie medveďov budú poslanci rokovať zrýchlene

30.04.2024 12:08

Návrh mení aj zákon o civilnej ochrane.

SR rozpočet24 NRSR návrh schválenie BAX

Poslanci posunuli do 2. čítania zmeny v zákone o neziskových organizáciách

30.04.2024 12:04

Návrh kritizovali viaceré organizácie a združenia, označili ho za diskriminačný.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia obvinila vodiča autobusu, počas jazdy v Levoči nafúkal

30.04.2024 11:55

Ak sa jeho vina preukáže, podľa zákona mu hrozí trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

SR Bratislava NRSR parlament 9. schôdza BAX

Opozícia kritizuje neskorú voľbu kandidátov na sudcu ÚS i počet uchádzačov

30.04.2024 11:05

Parlament by sa mal následne venovať aj návrhu na odvolanie členov súdnej rady, ktorí sú volení parlamentom.