Založ si blog

Z. Čaputová na sankčnom zozname občanov Slovenskej republiky?

Hneď na úvod tohto môjho názorového článku musí celkom jasne zaznieť, že všetko čo napíšem je jedine môj názor, za nikoho nehovorím a už vôbec nie tým spôsobom, ako mi to poniektorí čitatelia mojich článkov vyčítajú, že nemám písať/hovoriť za nich lebo to nie je ich názor a že zovšeobecňujem a pod.

Nuž Vážení, ja za nikoho nehovorím a ani neprezentujem, že moje názory sú názormi Vás všetkých. Ja sa snažím v občanoch SR, tých čo si moje články prečítajú, vyvolať pocit/potrebu, aby nenechali sebou manipulovať, aby sa nad vecami a súvislosťami zamysleli, vytvorili si na danú tému , na základe širokospektrálnych informácií vlastný názor (kriticky názor!) a aby sa napr. aj pod mojimi článkami vyjadrili k danej téme.

Ja následne  zisťujem/analyzujem sám pre seba, aké nálady v spoločnosti vládnu, či občania len slepo poslúchajú, či len slepo veria a dôverujú, čo im „vládni“ a im naklonené zapredanecké média doslova vešajú na ich občiansky nos…

Totiž už dlhšie obdobie prevláda v spoločnosti názor, že pri voľbách napr. do NR SR alebo v prezidentských voľbách sa rozhodujeme slobodne a samostatne. Nuž toto je obrovský omyl!

Pretože slobodne a samostatne sa pri voľbách rozhoduje len ten volič, ktorý sa na naše politické spektrum pozerá zoširoka, analyzuje postoje a činy jednotlivých politických zoskupení, prijíma širokospektrálne názory a informácie (aj „konšpiračné“ lebo sú pravdivé!/?/) o týchto politických subjektoch a potom áno, potom sa celkom objektívne a poväčšinou aj správne pri samotnom volebnom akte rozhodne.

Avšak značná časť občanov-voličov SR sa „rozhoduje“ koho voliť na základe, čo o kom povedali „objektívne“ média, koho tieto „objektívne“ média po celý čas slepo alebo zámerne (?) protežujú a potom takýto občan je len vykonávateľom ich vôle, ide do volebnej miestnosti a do volebnej urny nevhodí svoj názor, ani svoje politicko-občianske presvedčenie, ale vhadzuje do volebnej urny to, čo povedali „zapredanecké“ média a koho im svojou dennodennou masiráciou ich hláv, doslova podhodili!

A toto je príklad aj „voľby“ Zuzany Čaputovej (ZČ) za „prezidentku“ SR lebo povedať niečo kritické na jej adresu pred prezidentskými voľbami bolo v „mienkotvorných“ médiach niečo nemysliteľné, ba až zakázané (o všetkých ostatných jej protikandidátoch to možné bolo, priam bolo niekým prikázané/?!/) a dnes je tento úkaz okolo nej ešte násobne väčší!!! Boh chráň vysloviť na adresu ZČ čo i len jedno slovko pochybnosti, nie to ešte ucelenú faktografickú kritiku!

ZČ je v „mienkotvorných“ médiach braná ako politické božstvo a všetko čo povie resp. vykoná, je chválené a bez akéhokoľvek náznaku kritického myslenia (minister kaderníctva však po novom chce naše deti v školách učiť viac kritickému mysleniu! Farizej!).

ZČ sa naposledy pustila do GP Maroša Žilinku (MŽ) s tým, že ona považuje jeho cestu do Moskvy na oslavy 300. výročia ruskej prokuratúry za nevhodné. (pre koho? pre ňu samotnú?!)

Nuž nepovedala to ZČ z Pezinka, radová environmentalistka, ale dnes žiaľ „prezidentka“ SR a teda jej vyjadrenie je možne vnímať, ako vyjadrenie za nás všetkých!

Ja osobne si však myslím, že nevhodne sa v tejto veci zachovala samotná ZČ lebo je jednoducho ako politik nesvojprávna lebo keby bola politicky svojprávna, tak by sa takto hlúpo nevyjadrila. Tu ZČ odkazujem túto starú ľudskú múdrosť – „Pozdraviť je slušnosť, odzdraviť povinnosť“!!!

V prípade GP MŽ to môžem parafrázovať aj takto – „Pozvanie je slušnosť, prijatie povinnosť“!!!

Ruská federácia (RF) aj nášho GP slušne pozvala na svoje oslavy 300. výročia ruskej prokuratúry, bez akýchkoľvek iných podmienok a GP MŽ toto pozvanie, ako úplne nezávislý GP, nezávislého a slobodného štátu, za aký SR pravdepodobne ešte stále (?) všetci považujeme, slušne toto pozvanie prijal a bez akýchkoľvek viazanosti sa ho aj slušne zúčastnil. Z jeho účasti na tomto slávnostnom akte, pre SR nevyplývajú žiadne záväzky, ktoré by nás nejakým spôsobom viazali k RF a ani nám RF za túto našu účasť, prostredníctvom GP MŽ, nepredostrela žiadne povinnosti alebo iné vykonávacie predpisy, ktorými by sme sa mali v našej prokuratúre riadiť!

GP MŽ sa na tomto stretnutí „hláv“ prokuratúr za účasti aj iných prokurátorov z členských štátov EÚ, určite formálne, ale hlavne neformálne, stretol z viacerými „hlavami“ prokuratúr, čo môže byť len a len na osoh pre Slovenskú republiku.

Zároveň GP MŽ, sa na tomto podujatí dostala výnimočná česť, keď ho prezident IAP (Medzinárodná asociácia prokurátorov)  CheolKyu Hwang osobne pozval na 27. plenárne zasadnutie Medzinárodnej asociácie prokurátorov (IAP), ktoré sa bude konať v septembri 2022 v Tbilisi,“ (uvidíme či účasť GP MŽ na tomto zasadnutí bude podľa ZČ vhodné, ak bude na tomto stretnutí aj GP RF?!)

Tu je potrebné dôrazne upozorniť na fakt, že CheolKyu Hwang  je v súčasnosti námestníkom ministra (hlavného prokurátora) pre politiku prevencie kriminality ministerstva spravodlivosti v Južnej Kórei. Je tiež podpredsedom Medzinárodnej asociácie prokurátorov.

A tu mám pre/na ZČ zásadnú otázku. Ako je možné, že vysokopostavený prokurátor Južnej Kórei a zároveň vysoký funkcionár IAP, sa tiež slušne zúčastnil tak „nevhodného“ aktu v Moskve? Tu dávam do pozornosti ZČ, že sa nejedná o predstaviteľa Severnej Kórei, ale Južnej! A kto je najväčším priateľom a podporovateľom Južnej Kórei? Nuž nik iný, ako slávna USA administratíva!

Ako je možné, že najväčší spojenec USA a EÚ neoliberálnej byrokracie, sa zúčastňuje takýchto „nevhodných“ osláv na území RF?!

ZČ vidí problém u GP MŽ nielen v tom, že bol na oslavách ruskej prokuratúry, ale div sa svete hlavne preto lebo sa tam stretol so samotným „diablom“ Igorom Krasnovom – GP RF, ktorý je na akomsi sankčnom zozname EÚ, presnejšie Rady Európy, a teraz občan-volič SR počúvaj resp. čítaj začo vlastne – „…za závažné porušovanie ľudských práv vrátane svojvoľného zatýkania a zadržiavania, ako aj rozsiahleho a systematického potláčania slobody pokojného zhromažďovania a združovania a slobody presvedčenia a prejavu v Rusku.“

Uf, zato silná káva, či nie?

Tak akási Rada Európy alebo ak chcete Európska rada, ktorá sa skladá z hláv štátov (prezidentov) a predsedov vlád členských štátov Európskej únie, z predsedu Európskej rady a z predsedu Európskej komisie, si neželá aby sa na pôde EÚ pohyboval taký „diabol“, ktorý v RF „kruto“, dokonca „svojvoľne“, potláča pokojné zhromažďovanie sa, združovanie sa, slobody presvedčenia a prejavu!

Ale toto? A čo sa dnes deje v uliciach všetkých štátov na Západ od nás? Ako sa tam (o našich bezdôvodne zakázaných/!/ zhromaždeniach na teraz taktne pomlčím, pomlčím o prenasledovaní a policajnom zadržiavaní lídrov slovenskej opozície) vysporiadávajú s pokojnými demonštráciami voči Covid diktátorským vládam?!

Pokojne? Bez násilia? Nie svojvoľne?! Nedochádza tam k fyzickému potláčaniu týchto zhromaždení?!

NIE? Nie, ZČ???

Naozaj farizejstvom ktoré nemá obdobu!

ZČ by mala požiadať GP MŽ o stretnutie, tíško si sadnúť a počúvať a počúvať, o čom bola v Moskve reč a čo prospešné to prinieslo pre náš štát a náš Justičný systém!

Zároveň by mala ZČ s pokorou požiadať o audienciu u svetového štátnika, u prezidenta RF Vladimira Vladimiroviča Putina, tíško, slušne sa posadiť do kresla (nie na zem, ako to zvykne robievať vo „svojom“ paláci!) oproti nemu a dlhé hodiny ho tíško počúvať, ako sa má správať štátnik, štátnik, ktorý svojmu národu a štátu rozumie, ako sa má štátnik zastávať záujmov svojho národa a štátu a ako sa ma správať, vyjadrovať štátnik štátu, ktorý je nie len na papieri, ale naozaj suverénny a samostatný!!!

Lebo podľa môjho názoru ZČ nespĺňa ani jedno z týchto kritérií, ktoré by mal štátnik spĺňať, ak sa podujme na tak vysokú štátnu pozíciu, akou pozícia prezidenta SR bez pochyby je!

Nuž a keď je na sankčnom zozname akejsi Rady Európy/Európskej rady GP RF za to, že vraj porušuje ľudské práva ruského ľudu na pokojné demonštrácie a zhromažďovanie sa, tak potom samotná ZČ sa nedopúšťa rovnakého zločinu na občanoch, na ľude SR, keď sa ho nezastane v tom, že má tiež právo a to na základe Ústavy SR (!), sa kedykoľvek slobodne združovať, zhromažďovať? Prečo sa ZČ nezastane svojho dôvodne nespokojného ľudu, keď slobodne prejavuje/prejavoval svoju nespokojnosť s dnešnou „vládou“ na námestiach miest SR, kde je/bol Políciou SR potláčaný lebo pre akési absolútne bezdôvodné „pandemické“ opatrenia sa mohli „združiť“ na verejnom priestranstve maximálne v počte šesť (6) osôb!!! Platí napr. v RF takéto nariadenie štátu a GP RF toto ostro sleduje a na základe takéhoto obludného Covid opatrenia obmedzuje občanov, ľud RF na ich občianskych a ľudských právach???

Uvedomuje si ZČ, že došlo k flagrantnému porušeniu Ústavy SR, čl. 28.ods.(1) – „Právo pokojne sa zhromažďovať sa zaručuje.“, a to i napriek tomu, že ods.(2), tohto čl. hovorí, že – „Podmienky výkonu tohto práva ustanoví zákon v prípadoch zhromažďovania na verejných miestach, ak ide o opatrenia v demokratickej spoločnosti nevyhnutné na ochranu práv a slobôd iných, ochranu verejného poriadku, zdravia a mravnosti, majetku alebo pre bezpečnosť štátu. Zhromaždenie sa nesmie podmieňovať povolením orgánu verejnej správy.“?

Lebo v tomto odseku sa nepíše o ochrane zdravia vplyvom koronavírusov, ale ochranu zdravia z pohľadu, žeby hrozilo nebezpečenstvo, že zhromaždenie by mohlo ohroziť zdravie iných osôb napr. násilím, hádzaním predmetov a pod.!!!

A toto všetko ZČ tolerovala a aj naďalej toleruje, ba priam podporuje a uznáva!

A preto by sa ZČ mala dostať na sankčný zoznam občanov-voličov SR, čo v praxi znamená, že pri akýchkoľvek nasledujúcich všeľudových voľbách, by mala byť ZČ pre občanov SR nevoliteľná, čo neznamená, že sa takýchto volieb nemôže slobodne zúčastniť, tak ako to aj jej garantuje Ústava SR v čl. 30, ods.(4) – „Občania majú za rovnakých podmienok prístup k voleným a iným verejným funkciám.“

Poznámka pod čiarou:

ZČ, podľa mňa, jasne tento ústavný článok a odsek, porušila resp. sa na jeho porušení vedome podieľala v predvolebnej prezidentskej kampani lebo jej podmienky neboli ani z ďaleka rovnaké aké mali iní kandidáti. Pretože nikto nemal také čisto číre rozprávkové mediálne podmienky ako ZČ a nikto nemal k dispozícií tak vysoké „vlastné“ financie na predvolebnú prezidentskú kampaň, ako práve ZČ, o čom svedčí aj ten neodškriepiteľný fakt, že aj náklady na prezidentskú kampaň Róberta Mistríka boli tesne pred samotným aktom volieb doslova a do písmena podarované jej a výhradne len jej!!! Apropo, priznala tieto náklady do nákladov na svoju prezidentskú kampaň alebo ich nepriznala? A čím sa týmto ZČ dopustila, keď nepripustila, že náklady na prezidentskú kampaň, ktoré oficiálne vynaložil Robert Mistrík, padli priamo do jej predvolebného prezidentského lona?! Aj na toto nám blízka budúcnosť, ohľadne ZČ, s určitosťou odpovie!

 

 

Záver:

Je na každom občanovi – voličovi SR, aký si sám pre seba vydá volebný sankčný zoznam politikov, ktorí by nemali na základe svojej politickej minulosti, dosiahnuť na akúkoľvek verejnú funkciu v našom štáte!

U mňa osobne Zuzana Čaputová, na tomto mojom politicko-volebnom sankčnom zozname bude, na veľmi, pre ňu lichotivom prvom mieste…

A čo ty občan, urobíš si aj ty, na základe vlastného (teda nie mediálneho) úsudku na ZČ a spol. akýsi vlastný politicko-volebný sankčný zoznam?

 

Zdroje:

https://www.webnoviny.sk/zilinka-sa-zucastnil-na-oslavach-v-moskve-podpisal-program-spoluprace-s-ruskou-generalnou-prokuraturou/

https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Igor_Krasnov?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc

https://www.consilium.europa.eu/sk/press/press-releases/2021/03/02/global-human-rights-sanctions-regime-eu-sanctions-four-people-responsible-for-serious-human-rights-violations-in-russia/

https://www-iap–association-org.translate.goog/GPEN/About-GPEN/GPEN-Committee?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc

https://www-iap–association-org.translate.goog/About?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc

https://sk.wikipedia.org/wiki/Eur%C3%B3pska_rada

https://sk.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Vladimirovi%C4%8D_Putin

 

 

 

 

 

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Vakcína / Očkovanie /

WHO: Očkovanie zachránilo za uplynulých 50 rokov najmenej 154 miliónov životov

24.04.2024 19:11

V priemere to za toto obdobie predstavuje šesť zachránených životov za minútu.

zuzana čaputová, spišské podhradie, tragédia, nehoda, autobus

Prezidentka Čaputová si v Starej Ľubovni uctila obete nešťastia z Podhradia

24.04.2024 18:47

V stredu navštívila i obec Zborov v okrese Bardejov.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Progresívci sa pre schválené zmeny v RTVS oblečú do čiernej, avizujú protesty. Podľa SaS urobí vláda z RTVS dezinformačné médium

24.04.2024 17:41

Poslankyňa Zora Jaurová povedala, že upravená verzia zákona je rovnakou hrozbou, ako pôvodná verzia.