Založ si blog

O 5 minút 12, Ivan Korčok dostal od Roberta Fica kanára!

V názve som použil tenisový slovník, čo znamená, že R. Fico (RF) naložil I. Korčokovi (IK) 6:0 a jednoznačne ho položil do smútku! Jeho aj všetkých tých, čo tvrdia, že vojenská „obranná“ Dohoda medzi SR a USA je pre SR nevyhnutná, potrebná a hlavne výhodná! NIE nie je, a je potrebné urobiť maximum, aby nikdy neplatila!

Skôr ako prejdem k predmetnej diskusnej relácií si dovolím tieto dva citáty –

  1. – „Zmluvné strany sa dohodli, že ozbrojený útok proti jednej alebo

viacerým z nich v Európe alebo Severnej Amerike bude považovaný za

útok proti všetkým, a preto odsúhlasili, že ak nastane taký ozbrojený

útok, každá z nich uplatní právo na individuálnu alebo kolektívnu

obranu, uznané článkom 51 Charty Spojených národov, pomôže zmluvnej

strane alebo stranám takto napadnutým tým, že bezodkladne podnikne

sama a v súlade s ostatnými stranami takú akciu, akú bude považovať

za potrebnú, včítane použitia ozbrojenej sily, s cieľom obnoviť

a udržať bezpečnosť severoatlantickej oblasti. Akýkoľvek taký

ozbrojený útok a všetky opatrenia vykonané v jeho dôsledku budú

bezodkladne oznámené Bezpečnostnej rade. Tieto opatrenia budú

ukončené, akonáhle Bezpečnostná rada prijme opatrenia potrebné na

obnovenie a zachovanie medzinárodného mieru a bezpečnosti.“

 

  1. – Na účely článku 5 sa za ozbrojený útok na jednu alebo viac zmluvných

strán pokladá ozbrojený útok:

na území akejkoľvek zmluvnej strany v Európe alebo Severnej

Amerike,…“

Prvý citát je článok 5 a druhý citát je článok 6 zo – Severoatlantická zmluva – Washington D.C., 4. apríla 1949!!!

Takže ak sme členmi NATO (bohužiaľ!), tak sme v rámci tohto vojenského zväzku pod ochranou NATO a teda hlavne USA alebo nie sme pod ochranou NATO, keby nás nebodaj napadla Ruská federácia (čož je totálny blud!)?

A ak platí Zmluva NATO, tak potom načo sú potrebné stále základne U.S. Army na území SR?

Hlavne ak článok 3 tejto Zmluvy hovorí jasne toto – „Aby sa účinnejšie dosiahli ciele tejto Zmluvy, budú zmluvné strany jednotlivo a spoločne, stálou a účinnou svojpomocou a vzájomnou výpomocou udržovať a rozvíjať svoju individuálnu a kolektívnu

schopnosť odolávať ozbrojenému útoku.“

Je to každému jasné čo je tu napísané?! Že štáty v NATO – „…stálou a účinnou svojpomocou a vzájomnou výpomocou udržovať a rozvíjať svoju individuálnu a kolektívnu

schopnosť odolávať ozbrojenému útoku“ – to v ľudskej reči znamená, že vojská U.S. Army môžu pôsobiť na území SR, ako riadny člen NATO a na to nepotrebujeme mať s nimi uzatvorenú samostatnú Dohodu (Zmluvu), ktorú sarkasticky nazvali „obrannou“!!!

Tento úvod bol z mojej strany nevyhnutný!

 

A teraz k podstate toho, čo je v nadpise môjho dnešného názorového článku.

 

Ak ostanem pri tenisovom žargóne, tak na pomyselnom tenisovom ihrisku v štúdiu RTVS sa nekonala klasická dvojhra, ale trojhra! Na jednej strane politického tenisového ihriska bol RF a na druhej strane proti nemu „hrali“ IK a z empairu sa k nemu postupne zošmykol a k jeho hre, pridal moderátor Marek Makara (MM). U MM sme si na to akosi zvykli, že neustále padá pomyselne na tú stranu politického ihriska, kde sa nachádza „vládny“ zástupca z dnešného „vládneho“  neoliberálneho spektra.

Nebudem komentovať čo hovoril RF a ani ho nebudem obhajovať, on to nepotrebuje, obháji sa sám.

Predovšetkým sa budem a chcem venovať IK.

IK v tejto diskusií na mňa pôsobil ako jednoznačný/jednostranný ochranca USA záujmov v stredoeurópskom priestore. Doslova zúrivo bránil túto, pre SR nie že nevýhodnú, ale celkom jasne absolútne nepotrebnú vojenskú, vraj obrannú Dohodu!

Nuž, ale IK bol tak neobratný a tak rozzúrený, že vyzradil to, čo pravdepodobne vyzradiť nemal a teda pochvala zo strany USA, asi nebude taká akú si predstavoval, keď bude aj naďalej tvrdo obhajovať výhradne záujmy USA.

IK totiž jasne odkryl karty o čo tu vlastne ide, keď povedal toto –„…táto zmluva je dobra aj preto lebo na Východnom krídle…, vy sa snažíte vyseknúť taký klin, jedná jediná krajina na Východnom krídle…, ešte raz Poľsko, Maďarsko, Pobaltie, Rumunsko, Bulharsko, všetci to majú…“

UF!

Nuž IK, my čo sme ešte stihli ZVS (Základná vojenská služba – povinná! Dnes mladým „mužom“ chýba ako soľ!) veľmi dobre vieme, čo vo vojenskom slovníku znamená slovo „krídlo“ a pre aké vojenské situácie sa zvykne používať. Nuž IK, slovo „krídlo“ sa vo vojenskom slovníku používa pre tú stranu vojenského boja, ktorá útočí!!! Teda táto a táto armáda, resp. iné vojenské zoskupenie v rámci vojenského zásahu pôsobí/útočí na tom alebo onom krídle!!! A je to na vojenskej mape označené, zväčša červenými útočnými šípkami!

A druhá strana, ktorá sa bráni takémuto útoku, zaujíma obranné pozície!!! Je vám toto IK jasné aj všetkým tým, čo všemocne stoja na strane týchto pro amerických, slovenské záujmy zradiacich „Slovákov“?!

IK tvrdí, že my sa len bránime! Voči komu sa bránime? Voči tým Rusom, čo nám dodávajú bez prerušenia Ropu a hlavne zemný plyn, už niekoľko desaťročí?! To čo chce IK a spol., aby nás Rusi odpojili od týchto dvoch, pre riadny chod republiky, životodarných tepien?! Toto chcete vy USA zapredanci?!

A ak existuje „Východné „obranné“ krídlo“ NATO a hlavne U.S. ARMY, tak potom kde sa nachádza Západné „obranné“ krídlo? Sú to štáty na západ od nás – Nemecko, Francúzsko a spol. ktoré v prípade vojenského konfliktu s Ruskou federáciou (RF) budú pôsobiť len ako tyl Východného „obranného“ krídla?

Alebo tým Západným „obranným“ krídlom máme rozumieť územie USA, ktoré ma byť týmto ich ďalším vojenským „mierovým“ dobrodružstvom nedotknuté a teda oni budú opäť tí, čo budú „milostivo“ pomáhať vojnou zničenej Európe, asi tak ako pomáhali najskôr Hitlerovi a nakoniec, keď videli, že Hitler prehráva, hlavne s Červenou armádou ZSSR, tak sa cynicky postavili na „čelo“ nacistického odporu a vymysleli pre Západ po vojne akýsi Marshallov plán, jednoznačne pre seba „nezištný“, že sa Západná Európa ekonomicky nevie z neho spamätať ešte ani dnes a možno sa už ani nespamätá, pokiaľ sa nadobro neodpojí od USA „mierových“ záujmov?! (a ani si to neuvedomujeme, ale dnes tento povojnový Marshallov plán už splácame za Západ aj my, vlastnia a prosperujú z našich fabrík, ktoré postavili naši rodičia pre nás a naše deti, a z mozoľov našich tvrdo na nich pracujúcich ľudí…!)

A áno, IK má pravdu, že dnešné štáty bývalého Východného bloku štátov Varšavskej zmluvy majú byť akýmsi pozemným ochranným valom U.S. ARMY lebo už raz ním boli, ale na opačnej strane!

V čase studenej vojny, ktorú jednoznačne vyprovokovali Západné štáty na čele s USA ihneď po II. sv. vojne, keď už 4. apríla 1949 (4 roky po ukončení II. sv. vojny!) zakladajú vojenský pakt NATO a ja dodnes neviem prečo (?), keď Varšavská zmluva vzniká až o šesť (6!) rokov neskôr (14. máj 1955!), výhradne ako obranná vojenská organizácia, tak už vtedy štáty Poľsko, ČSSR, Maďarsko, Bulharsko, Rumunsko tvorili pozemný ochranný val pre ZSSR, aby sa k nim po zemi nikto nedostal!!! A či už dnešní mladí neoliberáli uveria alebo nie, o tom sme všetci jasne vedeli už počas života, ktorý sme prežívali v pokoji a mieri v socializme.

 

Prečo to isté robia dnes USA s nami, ale v úplne inom postavení?! Teda v postavení vojnového štváča a vojnového provokatéra?!

Lebo ešte raz, ak NATO vzniklo v apríli 1949 a Varšavská zmluva až v máji 1955, tak potom, kto vznikal ako útočný pakt a kto ako obranný?! Nuž logika káže, že ten čo vzniká ako druhý, ako odpoveď na toho prvého, nemôže byť útočný ale len a výhradne obranný!!!

Takže toľkoto k „obrannej“ Dohode s USA čo sa jej „obrany“ týka.

A teraz ešte veľmi krátko, k tomu čo v tejto relácií doslova pro americky nakvákal samotný IK.

IK tvrdí resp. niekoľkokrát to v priamom prenose RTVS zopakoval, že USA a U.S. Army na základe tejto „obrannej“ dohody, na území SR nemôžu NIČ!

Nuž potom na čo im je taká nevýhodná dohoda, keď nemôžu NIČ?!

Viackrát sa IK bránil tým resp. obhajoval USA stranu, že na základe tejto „obrannej“ Dohody nemôžu NIČ lebo oni slovenskú stranu informujú o tom, čo tu budú vykonávať, že tu privezú vo všeobecnosti nebezpečný materiál (teda bez konkretizácie!) a pod.

Za svet IK nechcel pochopiť že v právnickom slovníku je rozdiel medzi „informovať“ a „žiadať“ – „žiadať súhlas“!!!

Totiž ak máte v akejkoľvek Zmluve formuláciu, že protistranu informujete, tak to neznamená, že si tým zároveň žiadate súhlas! Nie, jednoducho druhej strane oznámite – „idem, ideme vykonať to a to na základe článku toho a toho, medzi nami uzatvorenej Dohody, medzi obidvoma stranami tejto Dohody…“! a tá druhá strana už nedáva súhlas „LEN“ to jednoducho musí zobrať, tak maximálne na vedomie!

Ale ak by v Dohode/Zmluve bolo výhradne napísané, že strana Dohody/zmluvná strana tú druhú stranu žiada o vykonanie istej činnosti, tak potom tá druhá strana musí na to vydať svoje stanovisko a zároveň v každej korektnej ZM je ešte napísané, že sa tak môže stať len písomne napr. Dodatkom k Dohode/ZM!!!

Takže nie je dôvod sa viacej k tejto „obrannej“ Dohode akokoľvek vyjadrovať lebo je jednostranná, je namierená proti záujmom a bezpečnosti SR a teda ak ju NR SR schváli a Zuzana Čaputová ju buď podpíše za SR sama alebo poverí niektorého člena „vlády“ SR jej podpisom, bude na mieste, aby sa občania voči tomu postavili a žiadali, možno prostredníctvom dnešných opozičných strán, na Ústavnom súde o posúdenie jej súladu s Ústavou SR a zároveň žiadať vypísanie referenda o jej zrušení…!!!

Záver:

Na TV Markíza k tejto téme vystúpil ďalší USA ochranca Jaroslav Naď (JN), ktorý toho o tejto Dohode a úmysloch USA „chrániť“ a „obraňovať“ „mier“, hlavne na „obrannom Východnom krídle“ NATO a U.S. Army v Európe prezradil ešte viac, ako IK, keď JN bez hanby hovorí toto – „…Američania zo svojho šesť (6!) miliardového plánu pre opravu infraštruktúry na východnej hranici Aliancie, dajú 100 miliónov SR…“!!!

Rozumie tomu každý občan SR, čo týmto JN o „obrannej“ stratégii USA a jej NATO aliancie vyzradil?

Nuž ja som to pochopil so zimomriavkami na tele takto: – Američania si dovolia „vyhodiť do vzduchu“ šesť miliárd dolárov na to, aby na východnej hranici („Východnom krídle“ „obrannom“ krídle!) NATO s RF opravili hlavne svoju vojenskú infraštruktúru. Čo máme pod „oprava vojenskej infraštruktúry“ rozumieť? To je akási vizuálna kontrola resp. podoťahovanie uvoľnených skrutiek na strojoch a zariadeniach, výmena starých ošúchaných vojenských uniforiem za nové…?!

Alebo je to, za tak veľkú sumu, komplet doplnenie svojej „obrannej“ techniky a výzbroje, aby nás pred RF „dokonale obránili“???

Nuž Slovač sa prosím preber! Veď vyjadrenia IK a JN jasne ukazujú na to, že USA chcú silou mocou vyprovokovať RF na akýsi neuvážený krok, aby mohli oni (USA/NATO) povedať, že presne toto nám tu hrozilo a oni ako naši „záchrancovia“ nám pomôžu tak, že boje budú prebiehať na našom území, presnejšie ako povedal IK, bude to výhradne na „Východnom krídle“ NATO a jediným prosperujúcim bude/budú päť len a výhradne USA, tak ako to bolo aj po II. sv. vojne!!!

Z mojej strany na teraz všetko a som veľmi zvedavý, čo k tomu povie Zuzana Čaputová, ktorá síce už dávno vie, ako z touto „obrannou“ Dohodou naloží, ale v nasledujúcich dňoch ide zahrať divadlo na občanov SR, že sa k tomu stretne s Eduardom Hegerom (OĽaNO) a Borisom Kollárom (Sme rodina)…a to až teraz, keď samotný IK v priamom TV prenose jasne potvrdil, že táto „obranná“ Dohoda sa už nemôže nijako meniť, dá sa len buď v NR SR schváliť alebo neschváliť…!!!

 

Zdroje:

https://www.sme.sk/c/867685/severoatlanticka-zmluva-plne-znenie.html

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14036/302820#1637

https://sk.wikipedia.org/wiki/Organiz%C3%A1cia_Severoatlantickej_zmluvy

https://www.google.sk/search?q=var%C5%A1avsk%C3%A1+zmluva&sxsrf=AOaemvKBQTHEWHEl52Mq2n7PvHHb_zBFEg%3A1642403906854&source=hp&ei=QhjlYfKLMcj6kwWT3aWgCQ&iflsig=ALs-wAMAAAAAYeUmUqs4q7PiYjNL2VJq5EDCXxkMglli&oq=Var%C5%A1avsk%C3%A1&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAEYADIECCMQJzIFCAAQgAQyBQgAEIAEMgUIABCABDIFCAAQgAQyBQguEIAEMgUIABCABDILCC4QgAQQxwEQrwEyBQgAEIAEMgUIABCABDoHCCMQ6gIQJzoKCC4QxwEQrwEQJzoLCAAQgAQQsQMQgwE6DgguEIAEELEDEMcBEKMCOgsILhCABBCxAxCDAToECAAQQzoECC4QQzoKCAAQsQMQgwEQQzoICC4QgAQQsQNQ2QZY4BVghyhoAXAAeACAAVuIAcIFkgEBOZgBAKABAbABCg&sclient=gws-wiz

https://www.tvnoviny.sk/na-telo/2049536_j-nad-viaceri-poslanci-opozicie-aj-zo-smeru-by-radi-podporili-obrannu-zmluvu-s-usa

https://www.prezident.sk/oficialny-program/

https://www.cas.sk/clanok/2630567/obrannu-dohodu-s-usa-riesi-aj-prezidentka-caputova-toto-planuje-spravit/

https://rokovania.gov.sk/RVL/Material/26828/1

file:///C:/Users/Spravca/Downloads/vlastnymat%20zapr%20prip.pdf

 

 

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

Aktuality. sk a ich diktátorské chúťky? !

25.04.2024

O Aktualitách.sk nemám ilúziu, žeby mali s demokraciou, čo i len trochu spoločné! Pre mňa osobne je to rýdzo propagandistické, dezinformačné, vysoko manipulatívne …médium. A absolútne politicky jednostranne orientované, pravda podľa nich, na tú jedinú „správnu“ stranu dejín. Avšak oni už nie sú len propagandistické, ale už začínajú vystrkovať svoje [...]

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, vyhlásilo Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.