Založ si blog

Z. Čaputová by dnes mala od 10: 00 sedieť na rokovaní Vlády SR – povinne!

Prezidentovi SR dáva túto právomoc Ústava SR, čl.102, bod (1), ods. r) – „má právo vyžadovať si od vlády Slovenskej republiky a od jej členov informácie potrebné na plnenie svojich úloh,“

A ako vieme, ak Vláda SR na dnešnom svojom riadnom zasadnutí na Úrade Vlády SR, ako svoj prvý bod rokovania schváli a posunie vojenskú „obrannú“ Dohodu medzi SR a USA do NR SR a následne ju NR SR schváli, tak na konci tohto procesu bude Zuzana Čaputová (ZČ), ktorá ako hlava nášho štátu bude túto Dohodu (ne)podpisovať a to, ako sama vždy deklaruje na základe riadneho naštudovania textu danej Dohody. A k tomu by mala mať všetky informácie, aby sa vedela rozhodnúť nestranne a správne na prospech Slovenskej republiky a prospech všetkých občanov SR!

A preto mala už v predstihu požiadať Vládu SR, aby sa na jej dnešnom zasadnutí mohla osobne zúčastniť a tam počúvať, počúvať a počúvať!

A nadôvažok by pri tak vážnej téme pre celé Slovensko, mala Predsedu Vlády SR Eduarda Hegera požiadať, aby minimálne tento bod programu Vlády SR bol vysielaný minimálne na TA3!

A to hlavne preto, keď sa v médiach minister obrany SR Jaroslav Naď vyjadril, že nikto okrem neho sa do toho nerozumie a aj preto boli z jeho strany, napr. pripomienky GP SR (teda nielen Maroša Žilinku, ale GP SR ako celku!) zmietnuté zo stola, ako aj pripomienky, ktoré na ministerstve obrany SR bol odprezentovať Eduard Chmelár, podľa JN absolútny amatér, čo sa týka medzinárodných zmlúv!

Nuž a takto by celá slovenská verejnosť, ktorá sa o to zaujíma videla v priamom prenose, ako tomu má správne, podľa JN „rozumieť“!!!

Iste, jej predchodcovia túto ústavnú právomoc prezidenta tiež nijako nevyužívali (čo je veľká škoda), ale ZČ, je predsa iná, sama to o sebe tvrdí a teda by mohla byť z našich najvyšších ústavných činiteľov prvá, čoby takúto tradíciu zaviedla a v oblastiach, ktoré sú nadmieru dôležité pre SR a občanov SR, by hlava štátu mala sedieť na rokovaní Vlády SR…!

Jasne že ZČ tam dnes nebude a následne po schválení resp. posunutím Vládou SR tejto Dohody do NR SR a jej schváleniu v NR SR, ju dostane na stôl na podpis, tak začne ako hovorí klasik (Igor Matovič – IM) okolo tejto Dohody „kuť pikle“ (tajné!) separé s jednotlivými ministrami, predsedom Vlády a ako opäť hovorí klasik IM aj s „…veľvyslankyňou  USA na Slovensku Bridget A. Brinkovou“?!

A prečo by dnes nemohla sedieť na zasadnutí Vlády SR, keď vo svojom oficiálnom programe má uvedené, že dnes nemá nič mimoriadne/výnimočné na práci, že má celý deň Neoficiálny program?!

A prečo sa už neohlásila u Predsedu NR SR Borisa Kollára, žeby sa rada zúčastnila rokovania NR SR v čase, keď sa bude prerokovávať tento bod programu a požiadať NR SR, aby jej umožnila k tejto téme priamo v pléne NR SR aj vystúpiť a priamo tam, našim priamo voleným zákonodarcom podať, vlastnými slovami, výhradne svoj názor, aký má o tejto „obrannej“ Dohode medzi jej krajinou (ako nazýva SR a ktorej akosi nerozumie!) a USA?! Veď Ústava SR jej v tomto tiež dáva jasnú kompetenciu – čl.102, bod (1), ods. p) – „podáva Národnej rade Slovenskej republiky správy o stave Slovenskej republiky a o závažných politických otázkach,“

Prečo nechce ctenej NR SR o tejto téme predniesť priamo v pléne NR SR svoj názor na tak závažnú politickú otázku týkajúcu sa nielen dnešného Slovenska a dnešných občanov SR, ale generácií Slovákov na dlhé roky dopredu?!

A toto zasadnutie NR SR a hlavne jej vystúpenie by tiež malo byť vysielané naživo a to nielen prostredníctvom web stránky NR SR a pod., ale celkom prirodzene, tentokrát už aj na obrazovkách RTVS a rozhlasu RTVS!!!

No a potom, ak by ZČ podpísala (akože dnes som presvedčený, že ak dostane túto Dohodu na stôl, tak ju na 99,99% podpíše!) túto obojstranne „výhodnú obrannú“ Dohodu, tak by občania SR iste „pochopili“ prečo tak učinila!!!

 

Záver:

Ja túto „obrannú“ Dohodu medzi SR a USA nazývam, dovolím si povedať pravým menom, a teda toto je pre mňa osobne – Dohoda medzi SR a USA o spoločnom útočení na Ruskú federáciu!!!

Zdroje

https://rokovania.gov.sk/RVL/Negotiation/1180

https://www.prezident.sk/oficialny-program/

https://sk.wikipedia.org/wiki/Bridget_A._Brinkov%C3%A1

https://www.facebook.com/ChmelarEduard/posts/5029262977105554

https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/1992/460/

 

 

 

 

 

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.