Založ si blog

NATO, USA a centrála EÚ sú dnes nepriateľmi Slovenskej republiky!

Verím, že nadpis môjho dnešného názorového článku nižšie v texte dôkladne vysvetlím a dokážem, že môj názor sa nezakladá na konšpirácií resp. hoaxoch!!!

Uvedomujem si, že toto je téma nie ľahká a hlavne nie tak jednoduchá, že sa dá opísať stručne a preto vážený čitateľ maj strpenie. Ďakujem.

Na túto tému by som si netrúfol, keby som na vlastnej koži, na vlastnej skúsenosti nezažil obidve zriadenia – zriadenie socialistické a režim čisto kapitalistický!

Hneď na úvod musí z mojej strany jasne zaznieť, že pred novembrom 1989 (N-89) som nebol členom KSČ/KSS, ani som nemal ambíciu do týchto strán vstupovať a i napriek tomu som nepociťoval žiadne neprávosti na mojom osobnom a profesijnom živote! Vychodil som všetky potrebné školy, aby som nakoniec bez akýchkoľvek politických podmienok mohol nastúpiť na denné vysokoškolské štúdium, ktoré som s titulom Ing. úspešne ukončil v prvom polroku 1990! Nikto odo mňa pri nástupe na VŠ nežiadal, aby som vstúpil do komunistickej strany, ba ani nikto odo mňa nepožadoval žiadne podporné aktivity socialistického zriadenia, pravda okrem základných občianskych práv a povinnosti a tými bolo viesť riadny usporiadaný život, poctivo pracovať pre blaho republiky a celej spoločnosti a samozrejme poctivo študovať a s čo najlepšími výsledkami štúdium ukončiť!!!

V dobe pred N-89 nám boli socialistickými médiami prezentované všetky vtedajšie štáty Východného socialistického bloku, ako štáty spriatelené a Sovietsky zväz zvlášť a nenachádzali na nich/ňom žiadnej chyby!

Teda niet divu, že v spoločnosti tej tam „dole“, bol Sovietsky zväz vnímaný, tak trochu ako nepriateľ lebo nebolo lepšieho“ ako ON!

A toto „nepriateľstvo“ voči ZSSR  v socialistickej spoločnosti ČSSR a SSR, s veľkou razanciou podporovali Západné štvavé rozhlasové stanice (RS), akými bez pochyby boli Hlas Ameriky a Slobodná Európa!!! Tieto štvavé RS, ktoré boli štedro, takmer bez limitne, platené západnými kapitalistickými vládami, sa infiltrovali na náš verejný mediálny priestor, do takzvanej Východnej rádiovej normy, aby socialistickú spoločnosť rozoštvávali tými svojimi „demokratickými pravdami“ o živote v socialistických štátoch! Vtedy nebolo možné si nevšimnúť, ako aj na našom území boli vybudované kolosálne rušičky, aby socialistický občan, poctivo pracujúci, nepočúval tieto totálne politické bludy. Na tomto mieste sa však priznávam, že aj ja, približne ako 17 až 23 ročný mladík, som sa snažil sem tam si naladiť, hlavne Slobodnú Európu, ale nie za účelom počúvania ich kapitalistických politických dristov, ale výhradne za účelom popočúvať a aj si na kazeťák nahrať, západné hudobné skupiny – Nazareth, AC/DC,  Pink Floyd, Scorpions, Black Sabbath a pod.

Dnes sú kapitalistický „demokrati“ viacej sofistikovaní lebo oni sa tvária, že je všetko dovolené a občan, kapitalistický občan si na sociálnych sieťach môže nájsť to čo ho zaujíma a zároveň si „môže“ napísať akýkoľvek svoj názor, ale až do tej chvíle, kým Vás tie dnešné neviditeľné „rušičky“ nezrušia úplne a to tým, že vám vymažú váš profil/status na akejkoľvek sociálnej sieti.

Takže áno, pred N-89 sa robilo na západe všetko preto, aby sa nám Sovietsky zväz a všetko okolo Východného bloku zdalo ako nepriateľ.

Po N-89 sa chvíľu občanom „slobodného“ Východného bloku zdalo, že vyhrali a že ten Západ, USA a EÚ je neuveriteľne úžasná vec! Ale ako píšem, len chvíľu!

Už nám nebol nepriateľ Sovietsky zväz, ale Ruská federácia a to i napriek tomu, že u nás nesprivatizovali ani len jeden jediný bývalý štátny podnik! Že na základe takejto rozkrádačky nevyhodili na dlažbu ani len jedného slovenského robotníka, zamestnanca! A to i napriek tomu, že nám neprerušili dodávky ropy a hlavne zemného plynu…!!!

Na rad prišli iní „priatelia“ na večné časy! Rozpadla sa Varšavská zmluva, naozajstný vojenský obranný systém, ktorý nerobil svoje vojenské výpady po celom svete, ale slúžil výhradne ako obranný štít pred vojnovým štváčom, za akých ja USA jednoznačne považujem!

USA nevedia žiť v Mieri, USA nevedia žiť z Mieru – USA žijú dnes, včera a chcú žiť aj zajtra (v tom im zabráňme spoločne s ostatným rozumným svetom!), len a len z vojen, pravda ďaleko od ich územia!!!

Následne vstupujeme do naozaj štvavého vojenského paktu – NATO, kde hlavným veliteľom nie je nik iný ako USA Pentagón!!!

Potom s veľkou pompou na základe referenda, vstupujeme do EÚ. Do vtedy tej EÚ, čo hovorila, že budeme spolupracovať ako rovný s rovným!

Z tohto nám sánky spadli ihneď o niekoľko málo chvíľ, keď sme zistili koľko nám „milostivo“ dovolia dopestovať obilia, dochovať dobytka a pod.!!!

Teda nie už toľko koľko vládzeme a dokážeme, ale len koľko nám bude resp. stále jest dovolené!

Akýže je tu rozdiel medzi pred N-89 červenou Moskvou a po N-89 modrým Bruselom?

Nuž na prvý pohľad veru žiaden, ale na druhý pohľad obrovský.

Zatiaľ čo červená Moskva nás držala na krátko predovšetkým ideologicky, tak modrý Brusel nás drží na krátko, doslova pod bradou, rýdzo ekonomický a to je oveľa, oveľa horšie!

Ak nebudeme plniť nariadenia centrály EÚ, tak nám neudelia eurofondy, uvalia na nás sankcie a pod.!!!

Teda číro číre ekonomické poddanstvo a to sa tvária, že sú priatelia!!!

Však čo ako prvé urobili po N-89? Nič „mimoriadne“, len za babku skúpili všetko čo nášmu ľudu, nášmu štátu prinášalo ekonomický, silný ekonomický efekt, ktorý ako tak strážil našu suverenitu a nezávislosť!

Dnes keď nás ekonomicky vlastnia, ovládajú, sa tvária, že máme akúsi slobodu! Naozaj?

Môže dnes slovenský občan slobodne vycestovať na Západ, ak nie je minimálne dvakrát a onedlho trikrát, covid zaočkovaný???

A keď sa všetci nenecháme „slobodne“ Covid experimentálne naočkovať, tak nás izolujú napr. ekonomickými sankciami, že nám nepridelia akési umelo vytlačené eurá/eurofondy, ničím a nikým nekryté! Pardon, oni sú kryté, kryté na dlhé desaťročia zadlžením našich potomkov! Čím si zabezpečujú našu „večnú“ pokoru a porobu!!!

Akože sme si v EÚ navzájom všetci rovní, keď SR ma v EP zastúpenie v počte 14 europoslancov (ep) a také Nemecko má 95 ep, Francúzsko má 79 ep, Taliansko 76 ep, Španielsko má 59 ep???!!! Teda o akej rovnoprávnosti tu hovoríme! Prečo sa EP nezruší a nezasadá akási Rada Európy, kde by každý členský štát mal iba jedného zástupcu, ktorý by na tejto úrovni zastával také stanovisko, aké by mu Národný parlament schválil a tým pádom by každý členský štát EÚ mal len jeden, jediný hlas a áno mohol by byť ostatnými väčšinovo prehlasovaný (dajme poistku, že len trojpätinovo!) a teda rozhodovanie o osude občanov jednotlivých členských štátov, by bolo oveľa, oveľa spravodlivejšie!

Ale o tom niekedy inokedy.

Vrátim sa späť, prečo v názve môjho dnešného názorového článku píšem, že dnes, v dnešnej podobe a v podobe do akej mieri/mieria sú NATO, USA a centrála EÚ, sú našimi nepriateľmi?!

Že si vymýšľam, že táram dve na tri? Naozaj?

Nuž položme si otázku/otázky?!

Ak by sme vystúpili z NATO, boli by sme aj naďalej priateľmi NATO?!

Ak by sme vypovedali, dnešnú, totálne kolenačkovú politiku voči USA, boli by sme aj naďalej priateľmi USA?

Keby sme EÚ povedali, že v takejto EÚ, v akej sa dnes nachádzame, že jedine diktát z EÚ rozhoduje, že v takejto EÚ už nechceme byť a že žiadame jej totálnu rekonštrukciu, boli by sme pre centrálu EÚ priateľmi?

Nuž odpoveď za mňa vo všetkých troch prípadoch znie jednoznačne NIE!!!

A preto na záver použijem citát starý 33 rokov – „ta přestavba,…To je proces…proces, do

kterýho mohou vstoupit nepřátelé. A vypadají přitom jako přátelé, určitou dobu…!“

Áno, toto a množstvo iného, povedal Miloš Jakeš (starší vedia o kom je reč) v roku 1988 na straníckom zhromaždení radových straníkov, za čo sa mu hlavne po N-89 niekoľko málo mesiacov neoliberáli smiali a zmiatli aj niekoľko bežných občanov, ale tieto vtedy jeho slová, ktorým naozaj nie každý socialistický človek, občan rozumel, dnes vyznievajú ako krutá pravda!!!

Úplne to dokumentujú tieto jeho (Jakešové) vtedajšie slová keď hovorí o „pomoci“ Západného kapitalistického zvrhlého režimu, ktoré dnes platia dvakrát toľko – Jakeš hovorí – „…oni se budou snažit, vidět pomoc ze Západu, poněvadž mluví o lidských právech, mluví o demokracii, ale v plný síle používají politiky biče a cukru. V plný síly, tedy buď budete dělat, co my chceme, pudete dál a dáme vám půjčky, dáme vám peníze, odložíme vám půjčky, odepíšeme vám půjčky, snížíme embargo na dovoz určitýho zboží, který jinak, dáme vám výhodný, doložku nejvyšších výhod a tak dál. Tímhle způsobem chtějí rozdělovat a panovat.“

 

Nuž posúď, dnešný kapitalistický občan, či to pravda je alebo nie je! Že či si toto s nami nerobí Západ, ten Západ, ktorý mal pred N-89 a tesne po ňom ústa plné „demokracie a rovnosti“!!!

A už vôbec, nech ma nikto neobviňuje že tu propagujem názory, ktoré potierajú základné ľudské práva lebo to povedal kedysi pred 33. rokmi súdruh Miloš Jakeš lebo toto dnes nie je nič iné len a len názor, s ktorým sa nedá nesúhlasiť, že to takto Západní kapitalisti robili, robia a aj naďalej robiť chcú a to s tými, ktorých si chcú podmaniť/ovládnuť…!!!

Zdroje:

http://www.totalita.cz/txt/txt_o_jakesm_text_hradek_01.pdf

https://www.europarl.europa.eu/meps/sk/home

 

 

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Vrtuľník / Apache AH-64E /

Cvičenia NATO blízko ruských hraníc ukazujú, že Aliancia sa pripravuje na možný konflikt s Ruskom, tvrdí Kremeľ

04.05.2024 13:27

Vojenské cvičenia Steadfast Defender sú najrozsiahlejšie cvičenia NATO od manévrov Reforger z roku 1988 počas studenej vojny.

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

Francúzsko / Police /

Prestrelka neďaleko Paríža si vyžiadala jedného mŕtveho a šesť zranených

04.05.2024 12:23

Malo ísť o vyrovnávanie si účtov v súvislosti s obchodovaním s drogami.

Michal Šimečka

Za predsedu PS snem zvolil opätovne Michala Šimečku

04.05.2024 11:14

Podporu mu vyjadrilo 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.