Založ si blog

USA, EÚ, Čaputová, Naď, Korčok a spol. , ruky preč od Slovenska a Slovákov!

USA administratíva, EÚ diktátorská nemecko-francúzska byrokracia a zapredanci národa slovenského Z. Čaputová, J. Naď, I. Korčok a spol., pod „a spol.“ – rozumej všetkých tých, čo sa chystajú schváliť  – „Dohodu o spolupráci v oblasti obrany medzi vládou Slovenskej republiky a vládou Spojených štátov amerických“ (ďalej len Dohoda), dajte ruky od národa slovenského a Slovenska preč, neškoďte mu, neničte ho, nezaťahujte ho do nezmyselného možného vojenského konfliktu s Ruskou federáciou a ani s nikým iným!!! Slováci nechcú vojny! Slováci chcú MIER!!!

Predmetný návrh Dohody, je rozsiahly 36 stránkový dokument aj s príslušnými prílohami a teda jej podrobná analýza, by si vyžadovala minimálne približne čo do počtu strán, ak  nie ešte viac, rozsiahly rozbor, čo by bolo pre čitateľa možno aj nudné a preto sa zameriam na hodnotenie/pohľad na túto Dohodu vo „všeobecnej“ rovine a čo najstručnejšie.

Avšak upozorňujem čitateľa, že som si celý dokument aj s prílohami podrobne naštudoval, kto má záujem, aby lepšie porozumel môjmu názoru resp. ma za tento môj názor chcel objektívne skritizovať, na túto, pre Slovensko a Slovákov, doslova zničujúcu Dohodu s USA, s U.S. ARMY (ďalej US-A), tak nech si ju najskôr naštuduje tiež, TU – https://www.slov-lex.sk/legislativne-procesy/-/SK/dokumenty/LP-2021-786

Začnem netradične a teda nie rovno Dohodou, ale jej veľmi dôležitou súčasťou a tou je – „DOLOŽKA  PREDNOSTI medzinárodnej zmluvy pred zákonmi (čl. 7 ods. 5 ústavy SR)“.

Len jedna citácia z tejto Doložky by stačila na to, aby každý rozumný občan Slovenska, každý Slovák, takúto Dohodu zmietol zo stola v jednej sekunde, šmahom ruky…!

Doložka v bode 3) konštatuje toto – „Účel a predmet zmluvy a jeho úprava v právnom poriadku Slovenskej republiky: Účelom zmluvy je vytvoriť právny rámec vzájomnej obrannej spolupráce zmluvných strán. Oblasti, ktoré zahŕňa zmluva sú: mechanizmus konzultácií v oblasti obrany, vymedzenie priestorov v spoločnom užívaní a vo výlučnom užívaní, výsady a imunity vrátane vyňatia z trestnej jurisdikcie, oslobodenia od daní a ciel, vyňatia z povinností týkajúcich sa pobytu cudzincov na území SR, oslobodenia od pracovných povolení a vyňatia zo sociálneho zabezpečenia, zodpovednosť za škodu.“

Stačí?

Takže SR vyčlení zo svojho územia časť suverénneho územia SR pre US-A, pre jej výlučné užívanie na ktorom bude US-A oslobodená od komplet právnej jurisdikcie SR, inak povedané – US-A tu bude nie ako doma, ale úplne že doma a nijaká z našich štátnych inštitúcií nebude mať na nich žiaden dosah!!! Kto si myslí opak, tak sa podľa mňa škaredo mýli! Napr. taký Peter Bielik (PB-TA3), ktorý v jednej z relácií „téma dňa“ sa vyslovil v tom zmysle, že prečo by sme sa teraz mali báť mať na našom území dlhodobo armádu USA, keď USA bojovali na území Európy (teda nie na vlastnom území!) v I. sv. aj v II. sv. vojne?!

Tak potom podľa „myslenia“ PB-TA3 a jemu podobným, by tu mohli, teda mali, byť dnes spolu s armádou USA aj armáda Ruskej federácie (a všetky ostatné zúčastnené v týchto dvoch svetových vojnách) lebo ich armáda nielenže bojovala na našom území, hlavne v II. sv. vojne, a dokonca mali tú „drzosť“, že nás oslobodili od nacistického nemeckého tyrana…!!!

Naozaj rozum mi ostáva stáť…

A teraz k samotnému zneniu Dohody.

Hneď v úvode na konci str.1 sa píše – „ – uznávajúc potrebu posilniť svoju spoločnú bezpečnosť, prispieť k medzinárodnému mieru a stabilite a prehĺbiť spoluprácu v oblasti obrany a bezpečnosti.“

„Úžasná“ formulácia! Ako sa posilní bezpečnosť USA, bezpečnosť územia USA tým, že USA rozmiestnia v strede Európy, aj na území SR svoje vojenské základne?! To ich niekto ohrozuje z územia SR?!

Ďalej v texte Dohody – „…(b) rozvoj obranných spôsobilostí, obranné plánovanie a vojenský výcvik Strán na posilnenie spoločného úsilia v oblasti obrany,“

Naozaj? Pýtam sa, kto vojensky ohrozuje SR, že sa potrebuje brániť za pomoci US-A?!

Nuž doteraz NIKTO, ALE potom, čo sa na našom území usalašia „obranné“ vojenské jednotky v plnej výzbroji US-A, tak potom áno, RF to môže považovať za vojenskú provokáciu a za celkom jasné vojenské ohrozenie! (bezdôvodné!)

Ďalej v texte Dohody – „Pojem „Ozbrojené sily USA“ zahŕňa silovú a civilnú zložku, ako aj celý majetok, úradné informácie USA, vybavenie a materiál (vrátane vozidiel, plavidiel a lietadiel prevádzkovaných Spojenými štátmi alebo pre Spojené štáty) ozbrojených síl USA nachádzajúci sa na území Slovenskej republiky.“ – občan SR, tomuto rozumej, že zahŕňa VŠETKO, USA jurisdikciu nevynímajúc, na našom zvrchovanom, suverénom území!!!

Ďalej v texte Dohody – „Pojem „Dodávatelia USA“ zahŕňa neslovenské fyzické osoby ako aj neslovenské právnické osoby a ich zamestnancov, ktorí nie sú štátnymi príslušníkmi Slovenskej republiky a sú zmluvnými dodávateľmi alebo subdodávateľmi Ministerstva obrany USA“

Čo to znamená? Nuž „len“ toľko, že USA/US-A môžu na území SR obchodovať s kýmkoľvek, teda aj s tými, ktorých iný svet ignoruje…!!! A mi s tým nič nezmôžeme!!!

Ďalej v texte Dohody – „Pojem „Dohodnuté zariadenia a priestory“ zahŕňa zariadenia a priestory na území Slovenskej republiky…, …ktoré Strany alebo ich výkonní zástupcovia osobitne vyhradia na výhradný prístup a používanie ozbrojenými silami USA.

Ďalej v texte Dohody – „Pojem „Úradné informácie USA“ zahŕňa informácie, ktoré sú vo vlastníctve Spojených štátov, sú vyrobené pre Spojené štáty alebo Spojenými štátmi alebo podliehajú kontrole Spojených štátov.“ – teda opäť formulácia, že SR sa vzdáva akejkoľvek kontroly, dosahu na všetko čo sa bude nachádzať na našom zvrchovanom území, čo bolo „vyrobené v USA“ a výhradne pre potreby USA!!!

Nuž a takto by som mohol pokračovať v jednostrannosti tejto Dohody, ktorá v tomto robí zo SR obyčajného štatistu/poddaného USA a US-A!!!

Avšak veľmi zaujímavý, najdôležitejší, je záver tejto Dohody!

V čl. 28 – „VEREJNÉ SLUŽBY A KOMUNIKÁCIE“ sa v bode 3 píše takáto „maličkosť“ – „Spojené štáty môžu prevádzkovať svoje vlastné telekomunikačné systémy…, …To zahŕňa právo používať také prostriedky a služby, ktoré sú potrebné na zaručenie úplnej schopnosti prevádzkovať telekomunikačné systémy, a právo používať na tento účel nevyhnutné rádiové spektrum…, …Používanie rádiového spektra je pre Spojené štáty bezplatné.!!!

Azda najdôležitejšia časť tejto Dohody je až na jej konci lebo, ako sa zvykne hovoriť „bič plieska až na konci“ – ČLÁNOK 30 – NADOBUDNUTIE PLATNOSTI, ZMENA A TRVANIE, bod 3. – „Počiatočné obdobie platnosti tejto Dohody je desať (10) rokov. Po počiatočnom období zostáva Dohoda platná, ale ktorákoľvek zo Strán ju môže vypovedať s 1-ročnou výpovednou lehotou písomným vyhlásením zaslaným druhej Strane diplomatickou cestou.“

Preložím do zrozumiteľnej reči. Dohoda sa neuzatvára na dobu určitú, teda ako je v nej uvedené na 10 rokov, ale „iba“ na jej „počiatočné obdobie“!

„Počiatočné obdobie“ sa automatický predlžuje na akési, no nazvem to „stále obdobie“ a tu SR dostáva od USA „blahosklonnú“ možnosť jednoročnej výpovednej doby, ALE toto musí byť písomne dohodnuté!

Teda čo bude v tej písomnej dohode také „výhodne“ pre SR a občanov SR, aby USA vojensky, administratívne bez väčších problémov opustili naše zvrchované, suverénne územie?!

A už vôbec táto dohoda neuvádza možnosť vypovedania tejto Dohody počas „prvého Počiatočného obdobia“, teda, počas prvých 10. rokov nie je možné, aby vojská US-A opustili naše územie, nech by tu stvárali čokoľvek, áno pôjdem až do extrému – čo ak o nejaký čas US-A použijú svoje vojenské základe na území SR na to, že napadnú vojensky zvrchovanú RF?!

To si niekto myslí, že ak by US-A, napadla vojensky RF z nášho zvrchovaného územia, žeby RF vykonala svoj odvetný útok priamo na územie USA a nie na ich základne na našom území?!

Tu naozaj hrozí, že sa staneme nechceným účastníkom vojenského konfliktu medzi USA a RF, ktoré vyvolá USA a nad hlavami našich občanov budú prelietať rakety vojsk RF a dopadať na našu drahú slovenskú zem!!!

Tomuto je potrebné zabrániť!!!

Je potrebné, aby SR neuzatvárala so USA žiadnu vojenskú Dohodu, nech by jej dali akýkoľvek „ušľachtilý“ pod názov, že vraj „obranná“!!!

Áno, táto dohoda je počas dlhých desiatich rokov nevypovedateľná!!!

Ak USA sa obávajú o svoju bezpečnosť, o bezpečnosť svojho územia, o bezpečnosť občanov USA žijúcich výhradne na území USA, tak nech sa na prípadný boj s RF pripravujú na svojom zvrchovanom území, ktoré je tak blízko k územiu RF – teda z/na Aljaške!!!

TU je vzdialenosť medzi USA a RF, cez Beringov prieliv len necelých 90 km (vzdušnou čiarou – vč)!!!

Vzdialenosť najvýchodnejšieho cípu SR od najzápadnejšieho cípu hraníc RF je okolo 900 km – vč!!!

Podľa Dohody by mali mať USA svoje prvé vojenské základne na území SR – Vojenské letisko Malacky-Kuchyňa a Vojenské letisko Sliač!

Ak by US-A chceli zaútočiť priamo na srdce RF, teda na Moskvu, tak by museli prekonať vč vzdialenosť medzi Sliačom a Moskvou približne – 1500 km!!!

Čo myslíš občan SR, trochu nepomer vo vzdušných vzdialenostiach na to, aby sa USA účinne ubránili/bránili ruskej „agresií“?!

 

Na záver ešte jedna zaujímavosť, ktorú si dovolím neobísť.

Tou zaujímavosťou je toto – bolo to podpísané v Prahe 16. októbra 1968 – Predseda vlády Československej socialistickej republiky: O. Černík v.r. a Predseda Rady ministrov Zväzu sovietskych socialistických republík: A. Kosygin v.r.

Názov dokumentu bol –  „11/1969 Zb. VYHLÁŠKA Ministerstva zahraničných vecí z 20. decembra 1968 o Zmluve medzi vládou Československej socialistickej republiky a vládou Zväzu sovietskych socialistických republík o podmienkach dočasného pobytu sovietskych vojsk na území Československej socialistickej republiky“ s účinnosťou od 18. októbra 1968.

Celé znenie TU – https://www.aspi.sk/products/lawText/1/31358/1/2/vyhlaska-c-11-1969-zb-o-zmluve-medzi-vladou-ceskoslovenskej-socialistickej-republiky-a-vladou-zvazu-sovietskych-socialistickych-republik-o-podmienkach-docasneho-pobytu-sovietskych-vojsk-na-uzemi-ceskoslovenskej-socialistickej-republiky/vyhlaska-c-11-1969-zb-o-zmluve-medzi-vladou-ceskoslovenskej-socialistickej-republiky-a-vladou-zvazu-sovietskych-socialistickych-republik-o-podmienkach-docasneho-pobytu-sovietskych-vojsk-na-uzemi-ceskoslovenskej-socialistickej-republiky

Len taký malý výňatok z tejto vojenskej obojstranne „výhodnej“ „Dohody“, keď sme ako ČSSR vo vzťahu k ZSSR, vyznievali presne tak, ako dnes SR vo vzťahu k USA…!!!

V tejto nie Dohode, ale Zmluve sa okrem iného píše/písalo aj toto – „Národné zhromaždenie so Zmluvou vyslovilo súhlas a prezident republiky ju ratifikoval“ – dnes Dohodu medzi SR a USA „musí“ schváliť NR SR a následne podpísať „prezidentka“ SR Zuzana Čaputová (ešte toto potrebujú USA od nej a potom ZČ pá, pá, pá?!)

Ďalej sa v Zmluve medzi ČSSR a ZSSR píše aj toto – „

Vláda Československej socialistickej republiky a vláda Zväzu sovietskych socialistických republík sú rozhodnuté usilovať sa o upevnenie priateľstva a spolupráce medzi Československou socialistickou republikou a Zväzom sovietskych socialistických republík a taktiež medzi všetkými krajinami socialistického spoločenstva a o ochranu vymožeností socializmu, o posilnenie mieru a bezpečnosti v Európe a na celom svete v súlade s vyhlásením Bratislavskej porady z 3. augusta 1968,“

V dnešnej Dohode medzi SR a USA sa akosi slovíčko „Mier“ nevyskytuje ani len raz!!!

A vedia dnešní čo vlastne slovíčko Mier znamená? Nuž „obrana“ to nebude!!!

Mier vážení boja chtiví, znamená – stav bez vojny, bez bojov, pokoj zbraní!!! Teda nie príprava zbraní na „obranu“!!!

A ešte niečo zo ZM medzi ČSSR a ZSSR – „Ostatné vojská Zväzu sovietskych socialistických republík, ako aj vojská Bulharskej ľudovej republiky, Maďarskej ľudovej republiky, Nemeckej demokratickej republiky a Poľskej ľudovej republiky budú v súlade s dokumentmi moskovských rokovaní v dňoch 23.-26. augusta a 3.-4. októbra 1968 odsunuté z územia Československej socialistickej republiky. Odsun týchto vojsk sa začne po ratifikácii tejto Zmluvy oboma stranami a uskutoční sa po etapách v priebehu dvoch mesiacov.“

V tejto súvislosti sa pýtam, dnes budeme mať na území SR „len“ vojská US-A alebo aj vojská NATO?! NATO dnes tvoria armády až 29. štátov + SR!!! To tu budú všetci, aby spolu

s US-A zabezpečili našu „obranu“?!

Veľmi zaujímavá stať v Zmluve medzi ČSSR a ZSSR je aj táto – „Sovietske vojská, ktoré sa dočasne nachádzajú na území Československej socialistickej republiky, zostávajú podriadené sovietskemu vojenskému veleniu.“ – je to síce o čosi stručnejšie, ako je to v zamýšľanej dnešnej Dohode medzi SR a USA, ale v podstate to isté!

Veľmi zaujímavé je aj toto – „Dočasný pobyt sovietskych vojsk na území Československej socialistickej republiky nenaruší jej suverenitu. Sovietske vojská sa nemiešajú do vnútorných vecí Československej socialistickej republiky.“

A vieš občan SR aká veľmi podobná formulácia je v dnešnej Dohode medzi SR a USA?

Nuž takáto a dosť často sa v Dohode opakuje – „…že pôsobenie ozbrojených síl USA na území Slovenskej republiky je so súhlasom Slovenskej republiky a s plným rešpektovaním Ústavy Slovenskej republiky a iných slovenských zákonov,“

Málinko inač formulované, ale podobnosť čisto náhodná?

Veľmi dôležité sú aj tieto formulácie – v Zmluve je toto – „Sovietska strana bude znášať náklady spojené s vydržiavaním sovietskych vojsk na území Československej socialistickej republiky.“, teda úplne jasné, kto znáša náklady a v Dohode je toto – „Slovenská republika poskytne, bez nájomného alebo podobných nákladov pre ozbrojené sily USA, všetky dohodnuté zariadenia a priestory vrátane tých, ktoré spoločne používajú ozbrojené sily USA a Ozbrojené sily SR.“ – to znamená, keď SR bude deklarovať, že predmetné zariadenia a priestory využívame „spoločne“, tak USA má všetko grátis!!!

Podobnosť „čisto náhodná“ Zmluvy a Dohody je aj v tomto – v Zmluve – „Osoby, ktoré sú príslušníkmi sovietskych vojsk, a členovia ich rodín sú oslobodené od kontroly, pokiaľ ide o pasy a víza, pri príchode, pobyte a odchode z Československej socialistickej republiky.“ A v Dohode – „V súlade s NATO SOFA nebude Slovenská republika požadovať pasy alebo víza na vstup na územie a výstup z územia Slovenska pre príslušníkov ozbrojených síl…, … Okrem toho Slovenská republika nebude požadovať víza na vstup na územie alebo výstup z územia Slovenskej republiky pre príslušníkov civilnej zložky, závislé osoby a dodávateľov USA…“

No a takýchto „náhod“ medzi Zmluvou (ČSSR/ZSSR) a Dohodou (SR/USA) je akosi priveľa!!!

Tak čo Slovač, dovolíme dnešným pro USA „Slovákom“, aby sme opäť vstúpili do tej „istej“ rieky?

I keď tá dnešná USA militaristická rieka, mne osobne pripadá, že bude oveľa, oveľa dlhšia a naviac pravdepodobne bude resp. hrozí, že bude neporovnateľné červenšia, inak povedané – brutálne krvavá!!!

 

 

 

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Každé desiate dieťa v USA žije s rodičom - alkoholikom

Našli fľašu alkoholu a s bratom sa napili. Záchranári ratovali 5-ročného chlapca v bezvedomí

03.05.2024 17:47

Dieťa z dôvodu intoxikácie previezla do Banskobystrickej nemocnice.

Vrbnica, Rómovia, policajný zásah

Zmier po takmer desaťročí. Obete policajnej akcie z Vrbnice sa dočkali odškodnenia

03.05.2024 17:36

Sťažnosť sa týkala policajnej akcie z 2. apríla 2015 v rómskej komunite vo Vrbnici.

požiar v Berlíne, IRIS-T, Nemecko, Diehl, hasiči

Rozsiahly požiar v Nemecku: horí výrobná hala firmy produkujúcej zbrane pre Ukrajinu

03.05.2024 15:49

Firma je súčasťou skupiny Diehl, do ktorej patrí aj výrobca systému protivzdušnej obrany Iris-T, ktorý Nemecko poskytlo Ruskom napadnutej Ukrajine.

minister obrany Robert Kalinak

Minister obrany Kaliňák poďakoval za príspevok Španielska do jednotky NATO na Slovensku

03.05.2024 15:23

Od júla bude na Slovensku pôsobiť do 780 španielskych vojakov aj s technikou.