Založ si blog

Čaputová vyzýva Hegera na prevzatie zodpovednosti. Sama ju odmietla prevziať!

Hneď na úvod jasne vyslovujem svoj názor, že Eduard Heger (EH) sa nikdy nemal stať predsedom Vlády SR!!!

To aby bolo jasné, aký mám názor na „premierovanie“ EH.

Avšak v tomto mojom názorovom článku sa nebudem venovať „predsedovi Vlády“ SR EH, ani „jeho Vláde“, ako takej, ba ani „vládnej“ koalícií.

Tento článok bude výhradne o Zuzane Čaputovej (Ona) a o jej politickej neschopnosti!

Vyzývať EH na vyvodenie politickej zodpovednosti za súčasný stav Slovenska a slovenskej spoločnosti, ako takej je namieste.

Avšak z úst Ona, to vyznieva brutálne politicky cynicky a ešte brutálnejšie politicky farizejsky.

Ona mala už dve možnosti na to, aby sa včera (štvrtok 2.12.2021) nemusela v respirátore (tri krát C-vakcinovaná) vyjadrovať skrze sociálne siete k EH.

Prvú možnosť, ako ukončiť marazmus na Slovensku spôsobený nie Covid „pandémiou“, ale neschopnosťou tejto „vládnej“ koalície „vládnuť“ už od prvopočiatku – od 21.marca 2020, mala Ona ihneď po tom, čo Igor Matovič (IM) podal demisiu 30.marca 2021.

A čo urobila vtedy Ona? Nuž Ona ihneď 01.04.2021 vymenovala tú istú „vládu“ pod vedením IM na pozícií „ministra“ financií a všetci sa tvárili, že „predsedom Vlády“ SR sa stal EH! (a všetci sa tak tvária až dodnes, Ona nevynímajúc!)

Už vtedy Ona vedela, teda mala vedieť, že to bude zase len trápenie a že takáto politická zostava čisto politických „narcisov“, z ktorých si každý o sebe myslí, že je ten „najkrajší a najmúdrejší“, nemôže riadne na prospech Slovenska fungovať!

Už vtedy mala Ona povedať ostro pŕŕŕ, tak to teda nie!

Mala využiť svoju pozíciu najvyššieho ústavného činiteľa SR, nesúhlasiť s vymenovaním IM za ministra financií, požiadať EH o iné meno, o inú profesne zdatnú osobu!!!

Všetko toto jej umožňuje Ústava SR, Čl.110, ods.(1) – „Predsedu vlády vymenúva a odvoláva prezident Slovenskej republiky.“

To znamená, že ak by jej EH nedodal iného kandidáta na ministra financií, tak by Ona, ako najvyšší ústavný činiteľ SR nemusela EH vymenovať za predsedu Vlády SR!!! K tomuto ju nemôže nikto prinútiť!!!

Ale Ona to politicky(?) zbabelo vykonala a následne priznala, že tak konala preto lebo ak by sa IM nestal členom staronovej „Vlády“ SR, na pozícií „ministra“ financií, tak by sa takáto chabá, hochštaplerská „vládna“ koalícia rozpadla a to by pravdepodobne znamenalo aj koniec jej „prezidentskej“ kariéry!!!

Môj pohľad na vtedajšie jej konanie ma utvrdzuje v tom mojom názore, že 01.04.2021 nekonala na prospech občanov SR, ale jednoznačne uprednostnila svoj vlastný prospech a prospech politických hochštaplerov – OĽANO-SaS-Sme rodina-Za ľudí!!!

Teda v tieto dni nevzala na seba politickú zodpovednosť a netrvala na svojich výhradách!!!

 

Druhýkrát mala Ona možnosť ukončiť tento Slovenský marazmus vtedy, keď jej v Grasalkovičovom paláci pristalo takmer 600 000 podpisov nespokojných občanov SR z „vládou“ SR, pod/na petícií za konanie Referenda o predčasných PV!

Aj vtedy Ona vedela, že „vláda“ pod „vedení,“ EH je absolútne nefunkčná, hochštaplerská a neprináša Slovákom a Slovenskej republike nič dobré!

Vtedy mala Ona využiť svoje suverénne právo, vziať na seba politickú zodpovednosť a opäť využiť svoje ústavne právo, ako najvyššieho ústavného činiteľa na základe Ústavy SR, Čl.102, ods.(1), bod n) – Prezident – „vyhlasuje referendum“

V tomto článku, odseku, bode, Ústavy SR sa už nič viac nešpecifikuje!

Jednoducho Prezident referendum vyhlasuje a BODKA.

Nebolo nutné sa akokoľvek alibisticky vyhovárať na to, že ak by aj Referendum bolo úspešné, tak by sa nejaký nespokojenci mohli obrátiť na Ústavný Súd SR, a čo ak by Ústavný súd SR „povedal“, že Referendum nebolo platné a pod. „tliachaniny“!

Toto mala Ona nechať až napotom a bol by som zvedavý, ako by sa Ústavný súd SR postavil k absolútne platnému Referendu, ktorého by sa podľa môjho názoru zúčastnilo nepomerne viac občanov, ako len tých potrebných 50% a zároveň som presvedčený, že za konanie predčasných PV by v tomto Referende hlasovalo viac ako 80% oprávnených voličov „Za“, ba možno aj viac, keď si uvedomíme , že dnes súčasnej „vláde“ SR nedôveruje už viac, ako 90% oprávnených voličov SR!!!

Nie, Ona si postavila hlavu, že takto sa to vraj nerobí, že jednoducho Ona to posunie na Ústavný súd SR a Pilátovsky si umyla ruky!!!

Opäť odmietla na seba vziať politickú zodpovednosť a hodila to na iných!!!

Takže na záver.

Ona nemá čo v dnešnom marazme SR, vyzývať EH na to, aby za súčasný stav v našej spoločnosti, po všetkých stránkach, nie len tej Covid „pandemickej“, vzal na seba politickú zodpovednosť len a iba v zmysle urobenia si poriadku vo „vládnej“ koalícií, NIE!

Ona ho mala vyzvať jednoducho, jasne na podanie demisie!!!

Mala mu na to dať 10 dní!

V prípade, žeby EH tak neurobil, mala mu pohroziť tým, že ak nepodá demisiu On, tak ju podá Ona, čím by vznikla celkom  určite ešte väčšia politická kríza, akú tu máme dnes a denne!!!

Lebo takto je to z jej strany opäť len také obyčajné, nič riešiace „tliachanie“ a v tých jej „tliachaniach“ národ nepočúva nič iné len samé „bludy“ (dovolil som si použiť slovník, ktorý používa ona Ona!)

Ja osobne považujem jej včerajšie vystúpenie vo vzťahu k EH len za nebotyčné politické farizejstvo, politický cynizmus!!!

Ona vyzýva na vyvodenie politickej zodpovednosti všetkých okolo seba, ale ona Ona, žiadnu politickú zodpovednosť za terajší Slovenský marazmus na seba vziať nechce lebo si myslí, že Ona na tomto Slovenskom marazme nemá najmenšiu zásluhu! Nuž tu sa nebotyčne Ona mýli a čas jej ukáže, že tomu tak je!!!

 

Zhrnutie môjho článku do týchto nevyhnutných bodov/krokov (je potrebné to vnímať tak, že nastanú v poradí, ak sa udeje ten ktorý pred ním, aby z toho nebol chaos! Alebo aby ma niekto neobvinil z navádzania na politický chaos v našom štáte!):

  • Okamžité podanie demisie „predsedu Vlády“ SR Eduarda Hegera
  • Ak sa tak nestane, tak Zuzana Čaputová by mala vypísať referendum o konaní predčasných PV
  • Po úspešnom referende, okamžite vypísať predčasné PV a následne by sa mala ihneď po tom Zuzana Čaputová vzdať funkcie „prezidentky“ SR
  • Ak EH podá demisiu, tak Zuzana Čaputová by mala vymenovať dočasnú úradnícku vládu odborníkov
  • Ak EH podá demisiu, tak okamžité vypísať predčasné PV
  • Po vypísaní predčasných PV, by sa mala Zuzana Čaputová vzdať funkcie „prezidentky“ SR

 

Pokiaľ sa toto na Slovensku neudeje, tak občanom SR, ostáva už iba jedno jediné riešenie a tým je stále Ústava SR, Čl. 32 – „Občania majú právo postaviť sa na odpor proti každému, kto by odstraňoval demokratický poriadok základných ľudských práv a slobôd uvedených v tejto ústave, ak činnosť ústavných orgánov a účinné použitie zákonných prostriedkov sú znemožnené.“

A to bez ohľadu na to, či je alebo nie je (absolútne nezmyselný-bezdôvodný!) Núdzový stav!!!

 

 

 

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

parlament, PVV, rokovanie, Robert Fico, Peter Pellegrini, Milan Majerský, Tomáš Taraba

Získa Slovensko všetkých 6,4 miliárd z plánu obnovy? Úradníci vládu kritizujú, Fico sa spolieha na nové zákony

28.04.2024 06:00

Najviac omeškaných míľnikov a problémov s implementáciou opatrení majú rezorty zdravotníctva, spravodlivosti a životného prostredia či vnútra. Slovensko môže prísť o miliardy eur.