Založ si blog

Nájde sa, aspoň jeden investigatívny novinár, na „investigatívnych novinárov“?

Hlavne po udalosti z marca 2018, sa na Slovensku doslova roztrhlo vrece s politickými investigatívnymi „novinármi“!

V akomsi vysokoškolskom časopise pod názvom Atteliér, som sa dokonca dočítal, ktorých „novinárov“ by mali študenti predovšetkým čítať. Článok je dva roky starý – https://www.attelier.sk/top-slovenski-novinari/ – „8 novinárov, ktorí upozorňujú na aktuálne dianie na Slovensku. Poznáš ich prácu?“

Je to táto „TOP“ osmička – Marián Leško jeho „novinárske“ krédo – „Nedá sa sústrediť na jednu vec, lebo by človek stratil celkový prehľad“ , Zuzana Petková – „Investigatívna žurnalistika je pátranie po pravde.“, Marek Vagovič – „Dôležité je obhájiť svoje tvrdenia a mať dôkazy.“, Zuzana Kovačič Hanzelová – „ Väčší počet sledovateľov na sociálnych sieťach vôbec nemeria novinárske schopnosti.”, Adam Valček – „Problém vidím v tom, že niekedy sú dni, keď jednoducho autori nemajú vlastné nápady na tému.”, Monika Tódová – „Novinári sú kľúčoví pre to, aby spoločnosť poznala pravdu“, Michal Kovačič – „Je prirodzené, že ak chceš od niekoho dostať nenacvičenú odpoveď, nemôžeš sa opýtať otázku, ktorú už počul päťkrát“, Braňo Závodský – „A urážky na novinárov ani nemôžem brať osobne.“

 

Nuž veru čo meno, to „novinársky“ pojem!

Toto bolo poradie pred dvoma rokmi. Dnes by pravdepodobne v tomto vysokoškolskom časopise Atteliér dali na prvé mesto pravdepodobne Moniku Tódovú, ktorá sa pred dvomi rokmi pre tento VŠ časopis blysla už vyššie spomínaním vyjadrením, že – „Novinári sú kľúčoví pre to, aby spoločnosť poznala pravdu“

A tu by som začal.

Mňa by zaujímala pravda hlavne o týchto „investigatívcov“.

Mňa najviac zaujíma, ako svoju „investigatívnu novinárčinu“ vykonávajú!

Či si sami aktívne vyhľadávajú fakty. Či musia postúpiť akési riziká napr. ohľadne svojej bezpečnosti, keď im ich zdroj poskytne informácie napr. zo živých trestných spisov!

Či majú s týmito „zákonnými“ informátormi dohodnuté nejaké odmeny?§

Veď kapitalistická spoločnosť je založená čisto na zisku a platení za akúkoľvek službu!

Veď už od pradávna platí, že ani kura nehrabe zadarmo! A prečo by mal „hrabať“ zadarmo ten, kto poskytuje takéto závažne informácie podliehajúce služobnému tajomstvu, ktoré dotyčný „investigatívny novinár“ bez akejkoľvek trestnej zodpovednosti zverejní a stačí, keď to „obháji“ tým, že on takto koná „výhradne“ „vo verejnom zaujme“!!!

Kto je to ten „verejný záujemca“?!

Koho má na mysli dotyčný „investigatívny novinár“?

Kto je pre neho ten „verejný záujemca“???

Sú to občania SR? Sú to radoví, absolútne politický nevplyvní občania SR???

Alebo sú to isté domáce, ale hlavne zahraničné záujmové skupiny, ktoré konajú výlučne len „pre dobro“ SR a občanov SR???

Mňa naozaj zaujíma, prečo títo „investigatívny novinári“ vykonávajú svoju „investigatívnu“ činnosť, len jedným smerom, teda hlavne SMEROM-SSD, smerom k „fašistom“ a pod!

Mňa naozaj zaujíma, kto sú tie ich dôveryhodné zdroje, keď takýto „investigatívny novinári“ sú skôr na mieste zásahu NAKA, ako NAKA samotná?!

Mňa naozaj zaujíma, kto sú tie ich dôveryhodné zdroje, keď takýto „investigatívny novinári“ okamžite potom, čo špeciálnej prokuratúre nevyjde „zákonný“ ťah na súde, aby tento ponechal nimi označeného „zločinca“ aj naďalej vo výkone vyšetrovacej väzby trvajúcej niekoľko dlhých mesiacov, ktorí okamžite po tomto zverejnia tajné „nezákonne“ video nahrávky zo súkromných stretnutí?!

Mňa naozaj zaujíma, aký „verejný záujem“ sa týmto sleduje?!

Mňa naozaj zaujíma z čoho títo „investigatívny novinári“ platia, odmeňujú tieto svoje tajné dôveryhodné zdroje?!

Mňa naozaj zaujíma, akú mzdu poberajú títo jednosmerní „investigatívny novinári“, keď si môžu dovoliť, aj keď na hypotéku, kúpiť luxusné bývanie v najlukratívnejšej časti nášho hlavného mesta lebo sú si istí, že ju bez problémov budú splácať niekoľko rokov lebo budú mať zaručenú dobre platenú „investigatívnu“ prácu tzv. „investigatívnu novinársku definitívu“ zameranú len jedným SMEROM(SSD)?!

Naozaj je veľa toho, čo ma na týchto „investigatívnych novinároch“ zaujíma, ale nie preto, žeby som ich „investigatívnej novinárčine“ neveril, alebo žeby som sa im chcel vŕtať v ich súkromí, to už ani náhodou!

Ale zaujíma ma to preto lebo práve títo „investigatívny novinári“ doslova vyhrávajú, či už parlamentné alebo prezidentské voľby tým, ktorých oni potrebujú dostať do vedenia štátu lebo si to praje niekto v pozadí?!

Áno, dnes je oveľa viac, ako kedy predtým jasné, že bez médií sa nedá v spoločnosti dosiahnuť nič!

Najsmutnejšie na tom je to, že takýmito zapredaneckými médiami a niektorými „investigatívnymi novinármi“ sa dá veľmi ľahko uvrhnúť do marazmu celá spoločnosť a ešte je jej to prezentované, že je to v ich záujme a nič iné lepšie neexistuje!

Teda ešte raz sa pýtam na záver tohto  môjho názorového článku – Nájde sa aspoň jeden naozaj slušný investigatívny novinár, ktorý by svojou pravou, nefalšovanou investigativitou odhalil „investigativitu“ týchto napr. vyššie Atteliérom vymenovaných „top“ osem „investigatívnych novinárov“?

A ak nie, tak nevadí, aspoň nateraz.

Lebo takúto investigativitu by mohli resp. mali na seba zobrať orgány činné v trestnom konaní a odhaliť túto ich „novinársku investigativitu“, ktorá je z ich strany konaná „výhradne vo verejnom záujme“!!!

Áno, keďže som realista, tak neverím, že sa tak stane počas „pontifikátu“ dnešných „vládnych“ na Slovensku, ale stať by sa tak malo ihneď po PV, keď si dúfam, už dostatočne poučený občan-volič SR zvolí za svojich zástupcov takých, čo sa na takúto „investigatívnu“, zapredaneckú „novinárčinu“ nebudú pozerať bez povšimnutia!

Lebo to čo tu za posledný viac ako rok a pol napáchali títo „investigatívny novinári“ a „covid novinári“ s týmto národom, tak toto by sa len tak beztrestne nemalo obísť!

Po PV bude nanajvýš potrebné preveriť, zákonnou cestou, prečo sa poniektorí „novinári“ správali tak ako sa správali a dnes dennodenne správajú…!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prečo je to v opozícií také jednoduché a keď ste vo Vláde, tak takmer nemožné?

01.05.2024

Ktohovie, možno som až príliš netrpezlivý, možno som až príliš nedočkavý, ale od riadneho menovania Vlády SR po PV 2023, teda od momentu, kedy Vláda SR po PV 2023 získala plnú legitimitu tým, že jej Parlament SR vyslovil dôveru dňa 21.11.2023 – https://www.nrsr.sk/web/Default.aspx?sid=udalosti/udalost&MasterID=56497 ubehlo už viac, ako 5 mesiacov (!) a isté veci, [...]

RTVS a ich ďalšia dezinformácia lebo nie Dzurinda, ale Mečiar!

30.04.2024

Na TXT RTVS som sa dočítal „bombastickú“ správu, teda podľa mňa ak nie absolútne klamstvo, tak celkom určite dezinformáciu, že 01.05.2004 SR vstúpila do EÚ preto lebo Dzurinda! Všetky tieto zásluhy za vstup SR do EÚ sa dávajú Dzurindovi, ktorý na základe absolútneho zásahu USA-Sorosa do predvolebnej kampane pred PV 1998, síce voľby nevyhral, ale za pomoci SDĽ [...]

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

SR Bratislava PS protivládny protest BAX

Proti zásahom do RTVS a druhého piliera protestovali v Bratislave tisíce ľudí

02.05.2024 20:17, aktualizované: 21:30

Protest zorganizovalo len opozičné hnutie Progresívne Slovensko.