Založ si blog

Z. Čaputová hrubým spôsobom ponížila sudcovský stav SR! Sudcovia SR, Vám to nevadí?

Opäť som niekoľko dní vyčkal, či si to niekto všimne!

Či si to všimnú hlavne „slovenské“ „objektívne“, „mienkotvorné média!

Samozrejme, že si to nikto nevšimol a čo ma najviac prekvapuje, nevšimol si to ani jeden zo sudcov SR, hlavne niekto s tých,  čo už majú nejaký ten piatok v sudcovskom talári za sebou!

A o čo vlastne ide?

Nuž len o takúto „maličkosť“

  1. Čaputová sa na svojom FB profile dňa 05. októbra 2021 vyznala/pochválila, že vymenovala ďalších 12 nových sudcov/sudkyne.

Vo FB statuse napísala takúto záverečnú vetu – „Noví sudcovia si zvolili ťažké, ale krásne povolanie, lebo ako málokto môžu pomôcť tomu, aby Slovenská republika bola demokratickým a právnym štátom, ktorý garantuje každému spravodlivosť.“

Čo myslela Z. Čaputová slovným spojením – „..ako málokto…“?

Nie sú to hlavne najvyšší ústavní činitelia nášho štátu, ktorí by svojim konaním mali byť tým najväčším garantom, „ako málokto“ v našom štáte, že naša republika bude/je demokratickým právnym štátom?

Lebo podľa mňa len „málokto“ v našom štáte, ako sú najvyšší ústavní činitelia SR, sú garantom toho, že sa na Slovensku garantuje spravodlivosť pre každého jedného občana SR rovnako, na základe pravidla, ktoré oni „demokrati“ tak radi používajú „Padni, komu padni“, ALE LEN ak sa nejedná o ich ľudí!!!

Zuzana Čaputová nevie, kto v našom štáte má právomoc ústavodarnú a zákonodarnú?!

Sú to sudcovia? Nuž veru nie! Sudcovská obec je len jedným z článkov legislatívneho procesu tvorby nových zákonov resp. ich novelizácie! Teda oni nie sú tí – „málo kto“ – čo v našom štáte majú za úlohu to, že SR bude štátom demokratickým, právnym, každému zaručujúc spravodlivosť!

Viď Z. Čaputová, ako sa hľadí na pripomienky sudcovskej obce na Kolíkovej súdnu mapu a reorganizáciu súdnej siete SR!!!

Nuž veru, takmer nijak.

A teraz k tomu najpodstatnejšiemu v súvislosti s novovymenovanými sudcami SR.

Zuzana Čaputová od nich požaduje, aby ako „málo kto“ v SR, to boli oni, čo zabezpečia, že náš štát bude demokratickým právnym štátom, kde sa každý domôže spravodlivosti lebo sa bude dodržiavať ústavnosť a zákonnosť!

A hneď ich totálne pokorí, poníži, doslova ich ľudskí pred celým národom znemožní!

Zuzana Čaputová pri samotnom akte ich vymenovania do stavu sudcovského, im jasne ukázala, že majú byť pred inou štátnou mocou v polohe poslušnej a ponížene plniť to, čo oni „demokrati“ diktátorsky nariadili.

Totiž všetci novovymenovaní sudcovia, skrz na skrz mladí ľudia, museli mať pred, počas aj po tomto akte nasadené akési tvárové masky!

Ako úplne zdraví, mladí ľudia!

To si neuvedomili, že tým, že pri tak významnom ich životnom akte, museli mať na tvári nasadené akési dýchacie zábrany, že už tým sa spreneverili svojmu budúcemu poslaniu a že jasne ukázali svoju poníženosť pred terajším diktátom štátu?!

To si neuvedomili, že nemajú žiadnu zákonnú povinnosť, ako úplne po respiračnej stránke, zdraví jedinci nosiť akési látky na tvári???

To si neuvedomujú že za respiračne chorých ich vie prehlásiť resp. uznať len odborne vzdelaný medicínsky personál z atestáciou na/pre výkon lekára/doktora?!

To všetci čo ste tam stáli na červenom koberčeku, ste mali pri sebe lekársku správu, že ste respiračne chorí a teda na základe lekárskeho predpisu musíte nosiť akési handričky na tvári???

Lebo úplne zdravý jedinec, zdravý po stránke respiračného ochorenia, nemá dôvod sa obmedzovať na/vo voľnom dýchaní!

To všetci v tej miestnosti ste boli respiračne chorí? To prišla Z. Čaputová s potom na čele, kýchala, kašľala, mala zvýšenú telesnú teplotu, soplila???

A vy všetci tiež???

Nuž veru, ja to považujem zo strany Z. Čaputovej za vaše totálne poníženie, keď v takomto Vašom neprirodzenom stave, Vás dekorovala za sudcov, ktorí majú dbať na to, že naša republika bude štátom demokratickým, právnym, zaručujúc spravodlivosť pre všetkých rovnako!

Áno, ja osobne to považujem  za Vašu potupu a mám obavu, že vo vašom sudcovskom povolaní, keď to bude zo strany diktátorov vedenia štátu nakázané, tak sa im vo svojom konaní a rozhodovaní podriadite, presne tak, ako ste sa dnešnej štátnej diktatúre podriadili pri samotnom akte vášho menovania za NEZÁVISLÝCH sudcov!!!

Áno, toto je môj názor!

Lebo viete čo, mladí nádejní sudcovia?

Ja som sa vždy v živote riadil/riadim aj týmto jedným z mojich zásadným životným krédom.

Je jedno kto predo mnou stojí, kde som zamestnaný, či stojím priamo pred najvyšším šéfom alebo pred prezidentom republiky, vždy hovorím a konám takto – „Vážení, ak som presvedčený, že mám pravdu, že môj názor je správny, že som sa nedopustil ničoho nekalého, žiadnej chyby, keď som konal tak, ako som konal, tak hlavu neskloním, musíte mi ju sťať! ALE, ak si uvedomím, na základe dôkazov, že som pochybil, tak potom sa pred Vami zohnem tak hlboko, že budem nosom zem rýpať!“

A toto ste Vážení mladí nádejní slovenskí sudcovia mali v tej chvíli urobiť tiež!

A teda čo ste mali urobiť?

Nuž hrdo sa postaviť na miesta, ktoré Vám prezidentský protokol určil a jednoznačne bez rúška!

A ak by Vám Zuzana Čaputová odmietla odovzdať menovací dekrét sudcu SR, tak by sa pre Vás nič výnimočné nestalo, jedine by ste boli výnimoční tým, že už od prvopočiatku by ste dbali na dodržiavanie ústavnosti, zákonnosti a spravodlivosti na ktorú ste sa riadne, tvrdo pripravovali!

Vy sa totiž nestávate sudcom SR len na základe toho, že Vás za sudcu SR vymenuje prezident SR! NIE!

Vy sa sudcom SR de facto stávate vo chvíli, keď riadne zložite/absolvujete odbornú justičnú skúšku na sudcu SR a ja som presvedčený, že ten kto ju získal na základe vlastného pričinenia, teda poctivého štúdia, tak sa pri tom takpovediac riadne zapotil!

Lebo dostať sa až k samotnému aktu odbornej justičnej skúšky, pre poctivých jedincov vôbec nie je ľahké!

Nuž áno, možno to bolo ľahké vykonať „justičnú skúšku“ pre takých „poctivých“ jedincov, akými sú napr. samotná Zuzana Čaputová, či taký najšpeciálnejší prokurátor Daniel Lipšic a podobní „poctivci“!!!

Vy ste Vážení mladí, dnes už sudcovia, nezískali resp. úspešne neabsolvovali justičnú skúšku preto lebo ste mali „zodpovedne“, pri samotnej skúške nasadené rúško, či respirátor? To deda NIE! Aspoň dúfam, že nie.

Vy ste justičnú skúšku úspešne absolvovali preto lebo ste sa na ňu poctivo pripravovali a Vy ste sa de facto sudcami stali ihneď po tom, ako Vám bolo odovzdané osvedčenie o jej úspešnom absolvovaní na základe zákona č. 548/2003 Z.z. –  „Zákon o Justičnej akadémii a o zmene a doplnení niektorých zákonov“, §14, ods.(1) – „Ak vyšší súdny úradník alebo právny čakateľ prokuratúry úspešne vykoná skúšku, akadémia vystaví osvedčenie o jej vykonaní, ktoré vyššiemu súdnemu úradníkovi riaditeľ odovzdá v prítomnosti ministra, a ak ide o právneho čakateľa prokuratúry, aj v prítomnosti generálneho prokurátora.“ – https://www.zakonypreludi.sk/zz/2003-548

Jasne, že ešte nie ste oprávnení vykonávať pozíciu sudcu a poberať všetky s tým spojené benefity, hlavne sudcovský plat lebo na to je potrebný, ako by o Zuzane Čaputovej povedal Igor Matovič, keď s „ministrom“ obrany nasadzovali do „boja“ s Covidom OS SR, ceremoniálny akt!

Ale, ak ste pevní, stojíte pevne na základoch ústavnosti a zákonnosti, ktorú máte v praxi napĺňať, tak by ste takéto ponižujúce vymenovanie neabsolvovali!

Ste mladí, bolo potrebné vyčkať ešte dva roky (možno aj menej, ak budú predčasné PV) a nechať sa vymenovať do stavu sudcovského tak, ako sa patrí – hrdo, bez akýchkoľvek neopodstatnených obmedzení na voľnom dýchaní a hlavne nie takto dehonestujúco ponížene!!!

Áno, bolo potrebné sa nezúčastniť takéhoto diktátorsky ponižujúceho sa aktu a nechať sa vymenovať do sudcovského stavu novými najvyššími ústavnými činiteľmi, ktorí Vás takýmto spôsobom morálne, spoločenský nestrápnia a neponížia!

Pevne verím, že ak ste sa rozhodli absolvovať takéto ponižuje menovanie a ľudskú dôstojnosť dehonestujúce zaobchádzanie s Vami, že si do svojich nových sudcovských kancelárií „hrdo“ povesíte v slušivom rámčeku fotografiu z tohto ponižujúceho aktu, kde ste odfotení so Zuzanou Čaputovou a „hrdo“ máte nasadené na tvári akési dýchacie zábrany, s pod ktorých je len veľmi ťažké odhaliť Vašu identitu (budete sa touto fotografiou pýšiť pred svojimi potomkami, vnúčatami o nejakých 30-40 rokov?! Veď Vám môžu povedať – „ale mamka, ocko, babka, dedko veď tam to nie si ty!) – viď napr. tu – https://www.facebook.com/photo/?fbid=420576006092441&set=pcb.420576102759098, alebo tu – https://www.facebook.com/photo/?fbid=420576012759107&set=pcb.420576102759098

Vážení mladí, novo vymenovaní sudcovia, je potrebné aby ste si uvedomili jednu veľmi dôležitú vec – to žeby ste sa odmietli za takto ponižujúcich podmienok zúčastniť ceremónie menovania za sudcov SR, by v žiadnom prípade neznamenalo, žeby ste prišli o vami riadne , úspešne vykonanú odbornú justičnú skúšku!

Justičnú skúšku ste úspešne absolvovali, máte o tom osvedčenie a jedine čo by sa vám „stalo“ by bolo to, žeby ste sa riadnymi sudcami (teda de jure) stali o niečo neskôr, určite minimálne o dva roky, keď si občania SR v slobodných (pevne verím aj demokratických) voľbách zvolia takých politických činiteľov, ktorí by Vás pri ceremónií vymenovania za sudcov SR nepodrobili takémuto, ľudskú dôstojnosť ponižujúcemu aktu!!!

Stačí sa pozrieť na samotnú Z. Čaputovú, ako vystupuje bez rúška v zahraničí alebo aj tu doma na Slovensku, keď sa stretáva s inými európskymi a svetovými politickými a cirkevnými reprezentantmi a ako si ho farizejský nasadzuje, keď sa stretáva s občanmi SR napr. viď s Vami!!!

Toto Vám neprekáža?!

Je toto v súlade so zákonom, s ústavnosťou a hlavne toto je ta spravodlivosť, čo má platiť pre každého občana SR rovnako?

Nuž podľa môjho presvedčenia, absolútne NIE!!!

Na záver Vážení mladí novovymenovaní sudcovia a aj tí, čo ešte len čakáte na svoje vymenovanie po úspešnom zvládnutí odbornej justičnej skúšky, dávam Vám dve sudcovské osobnosti do Vašej pozornosti, ktorí by Vám mali byť vzorom hlavne v tom, ako sa máte správať, suverénne správať, vystupovať pri stretnutiach s najvyššími, ale aj nižšími ústavnými činiteľmi a taktiež pri výkone svoje práce, ktorú máte vykonávať jednoznačne na základe zákonov platných na území SR a poukazovať na nezákonnosti resp. na zákony, ktoré boli diktátorským režimom schválené a v „prezidentskom“ paláci odobrené podpisom Z. Čaputovej  – sú to sudca Okresného súdu Zvolen Mgr. Dalibor Miľan a sudca Okresného súdu Bratislava I. JUDr. Branislav Harabin!!!

Minimálne títo dvaja sudcovia SR preukázali, že majú pevnú sudcovskú chrbtovú kosť a nepoddali sa svojvôli diktátorom a je u nich viac než istota, že takto pevne sa správajú, keď rozhodujú vo veciach súdnych konaní, že rozhodujú výhradne na základe platného zákona na území SR a nepodliehajú hlúpym nariadeniam a diktátorským tlakom dnešnej Covid apartheidnej chuntovlády!!!

Teda áno, záver môjho článku je ten, môj názor je ten, že ešte nikto v histórií SR neponížil a neustále ponižuje sudcovský stav tak, ako práve Zuzana Čaputová!

Pravda je však aj tá, že Vy sudcovia, nezávislí sudcovia, tretia (stále ešte nezávislá?) moc v štáte, si zato môžete svojim poníženeckým správaním vo vzťahu k Zuzane Čaputovej a dnešnej „slovenskej vláde“ SAMI!!!

 

 

 

 

 

 

Čaputová dnes roní krokodílie slzy. Predtým ich viac ako 3 a pol roka mala absolútne suché!

24.04.2024

Áno, na Čaputovú sa nesmie zabudnúť ani po 15.6.2024! Ale nie z hľadiska takého, ako sa to budú snažiť robiť okolo nej média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ale jednoznačne z hľadiska trestno-právnej, ako vedome zneužívala svoje spoločenské postavenie, ako „prezidenta“ SR, čo ja nemôžem inak nazvať ako podozrenie z trestného činu zneužívania právomoci [...]

Ministerka Šimkovičová je na správnom mieste, ale na teraz, na rozbeh, by to chcelo chlapa!

24.04.2024

S krokmi ministerky kultúry absolútne súhlasím a podporujem ich. Isteže, že najviac na ňu prskajú tí, čo by tu chceli mať namiesto, hlavne slovenskej, aj tej ľudovej kultúry, tu pakultúru nanosenú zo západných štátov EÚ a z USA! Pakultúru „moderného“ progresivistického sveta založenú na vulgárnostiach a mravných neprístojnostiach! Ministerka Šimkovičová sa [...]

Čaputová a spol. dajte vyzbierané peniaze nie na vojnu, ale na to, na čo Vás v 2021 vyzýval pápež František!

23.04.2024

Nuž teda povedzme si resp. sa opýtajme, koľkokrát Čaputová za ostatných takmer 5 rokov navštívila resp. sa osobne stretla s pápežom Františkom? Veľa krát! A čo si z jeho stretnutia vzala k svojmu politickému srdcu? Nuž nič! Ale ako sa hovorí, nikdy nie je neskoro a vždy je čas napraviť vlastné chyby, kým je na to čas! A ten čas je dnes! Dnes, keď má Čaputová do [...]

Fico

Premiér vyzval predsedu Najvyššieho súdu, aby poskytol informácie o prerozdeľovaní spisov

24.04.2024 16:51

Podľa Fica je podozrivé, že v minulosti všetky najcitlivejšie veci, v ktorých sa rozhodovalo o opravných prostriedkoch, pripadali senátu 5T sudcu Juraja Klimenta.

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.