Založ si blog

O 5 minút 12 – 10. 10. 2021 – je RTVS súčasťou politicko-spravodajského kartelu?

V dnešnom mojom názorovom článku nebudem rozoberať obsah ostatnej politickej diskusnej relácie RTVS O 5 minút 12 odvysielanej v nedeľu 10.10.2021.

Dnes sa zameriam na výber hostí, ktorých si RTVS pozýva do tejto „objektívnej“ politickej relácie.

Každý, kto to sleduje musel už dávno spozorovať, že RTVS si neustále, cielene pozýva do tejto relácie zástupcu „mimoparlamentnej“ strany HLAS-SD a to takým spôsobom, že vždy sa striedajú s inými komerčnými TV, tak, že ak je nejaký politik za HLAS-SD na RTVS, tak väčšinou nie je v inej politickej relácií v inej „slovenskej“ komerčnej TV a naopak, ale je zachovaný princíp, že každý týždeň je aspoň v jednej z tejto TV alebo to jednoducho na drzovku zdupľujú, že je aj tu aj tam a ešte aj tam!

Už dávnejšie som vyjadril názor, a stále si za ním stojím, a budem ho neustále presadzovať, že kandidát, ktorý sa dostal za nejakú politickú stranu, či hnutie do NR SR a počas svojho mandátu sa rozhodol z akéhokoľvek dôvodu túto stranu opustiť a teda opustiť a oslabiť jej parlamentný poslanecký klub, tak by sa mal svojho mandátu vzdať v prospech náhradníka za túto stranu, či hnutie za ktorú/ktoré sa do NR SR dostal a svoju ďalšiu politickú kariéru budovať, tak povediac od nuly, ale už mimo lavíc NR SR a mimo benefitov čo mu z toho vyplývajú, ako sú napr. poslanecký plat, mediálna pozornosť a pod.

To neznamená, že teraz je potrebné takéhoto človeka dehonestovať alebo iným spôsobom politický spochybňovať! NIE! Ba práve naopak, takémuto poslancovi, človekovi je potrebné vzdať hold a podporiť ho v jeho ďalšej politickej kariére lebo sa dokázal vzdať poslaneckých benefitov, čím dal jasne najavo, že mu nejde o poslanecké benefity, ale o hodnoty, myšlienky ktoré už v danej politickej strane, či hnutiu nedokáže naplno presadzovať tak, ako to občanom v predvolebnej kampani sľuboval!

Toto sa z mojej strany týka každého jedného, dnes v NR SR nezaradeného poslanca, bez výnimky!

Ale čo sa deje na našej mediálne politickej scéne?

Nuž len to, čo si niekto v zákulisí praje!

Totiž okamžite po odchode niekoľkých poslancov za SMER-SD s poslaneckého klubu SMER-SD na čele s Petrom Pellegrinim a po založení ich novej politickej strany HLAS-SD, sa začali diať prečudesné veci.

Okamžite začali vychádzať „objektívne“ prieskumy verejnej mienky, ako by si Pellegriniovci počínali, ak by sa voľby konali práve vo chvíli, kedy opustili poslanecký klub SMER-SD (avšak neopustili pohodlie poslancov NR SR!), kedy ešte nikto ani nepoznal, ako sa bude volať ich nový politický subjekt!

Okamžite od prvej chvíle sa toho zhostili neoliberálne média lebo chceli totálne odrovnať „starý“ SMER-SD a hlavne Roberta Fica.

Veľmi radi na svojich web stránkach a obrazovkách, ako aj na stránkach  „objektívnych“ denníkov, takmer s týždennou pravidelnosťou prinášali „objektívne“ prieskumy verejnej mienky, ako HLAS-SD raketovo vystrelil a ako SMER-SD priepastne padol!

Nuž veru propaganda a manipulácia s verejnou mienkou, za ktorú by sa nemuseli hanbiť ani v Nemecku v 30. rokoch minulého storočia!

Nech sa páči dôkazy, že nekonšpirujem a neuvádzam hoaxy.

Strana HLAS-SD ohlásila zber podpisov na novu stranu 29.júna 2020 a okamžite AKO a FOCUS mali naporúdzi „objektívne“ prieskumy verejnej mienky, kde im vyšli, takéto „objektívne“ cifry – FOCUS už v júni 2020 zverejňuje tieto „objektivity“ – HLAS-SD má okamžite (ešte ani oficiálne neexistuje!) 19,30% a SMER-SD padá strmhlav na 9,5 %!

AKO – Júl 2020 – HLAS-SD až 16,70% a SMER-SD len 10,7% !

Následne je HLAS-SD na ministerstve vnútra SR zaregistrovaný 11. septembra 2020 a „objektívne“ agentúry zverejňujú takéto „objektívne“ čísla na základe masirácie mozgov občanov-voličov SR všetkými neoliberálnymi médiami, RTVS nevynímajúc – AKO, október 2020 – HLAS-SD je na prvom mieste v prieskume (dokonca pred OĽANO!) so ziskom 18,80%(!) a SMER-SD padá až na šieste (6) miesto, dokonca až za K-ĽSNS, so ziskom už len 8,30%(!).

A teraz, keď už ani neoliberálne média, na čele s RTVS nemôžu nijakým spôsobom zakryť fakt, že nevýrazný Peter Pellegrini a jeho strana HLAS-SD totálne u voličov SR prepadáva a „objektívne“ média už nemôžu vydávať také prieskumy verejnej mienky, kde by SMER-SSD padal a HLAS-SD rástol, tak mi pripadá, že všetky na Slovensku pôsobiace celoštátne TV, vytvorili politicko-mediálno-diskusný Kartel!

Politicko-mediálno-diskusný Kartel taký, že každý týždeň sa aspoň v jednej z ich politickej diskusnej relácií musí, jednoducho musí, za každú cenu objaviť predstaviteľ „mimoparlamentnej“ strany HLAS-SD, aby občan-volič nezabudol, že sú tu a aby občan-volič, svojimi sympatiami neprechádzal k SMER-SSD, ale aj k iným „mimoparlamentným“ opozičným stranám napr. hnutie Republika a pod.

Zaujímavé, že takto nepreferujú aj inú rýchlorastúcu „mimoparlamentnú“ stranu – hnutie Republika, ktorá vznikla odchodom poslancov NR SR z K-ĽSNS, na čele s europoslancom Milanom Uhríkom a všetkými neoliberálmi nenávideného „extrémistu, fašistu“, Milanom Mazurekom a to aj bez akejkoľvek mediálnej podpory. Áno, aj Republika dostane občas v médiach priestor, ale len ako komentár, že je to len odnož od extrémistov a fašistov a že nemajú žiaden politický koaličný potenciál, pravda ak áno, tak len s tým zlým SMER-SSD, ktorý akosi i napriek ich neúnavnej štvavej propagande rastie a rastie.

Len tak na okraj, hnutie Republika ma podľa posledného prieskumu FOCUS lebo už to nemôžu zakryť, už 6,8%! Ktohovie aká je realita?!

Nuž ale späť podľa môjho názoru, k politicko-mediálno-diskusnému kartelu RTVS-TA3-TV JOJ-TV Markíza.

Tu je dôkaz, že tento politicko-mediálno-diskusný kartel si neustále obmieňa nezaradených poslaneckých politikov za „mimoparlamentný“ HLAS-SD tak, aby ani jeden, jediný týždeň ich zástupca nechýbal aspoň v jednej politicko-mediálno-diskusnej kartelovej relácií!

Stačí, ak si za vzorku zoberiem september až október (do 10.10.) 2021.

Nuž občan-volič nech sa páči:

RTVS  O 5 minút 12

12.9. – Matúš Šutaj Eštok – HLAS-SD

19.9. – Peter Pellegrini – HLAS-SD

03.10. – Erik Tomáš – HLAS-SD

10.10. – Matúš Šutaj Eštok – HLAS-SD

RTVS Sobotné dialógy

11.9. – Erik Tomáš – HLAS-SD

25.9. – Richard Raši – HLAS-SD

09.10. – Peter Pellegrini – HLAS-SD

TA3 napr. V politike, aby som bol korektný, tiež sa jedná o týždennú diskusnú reláciu (ešte je tu aj denná Téma dňa, ale nechcem, čitateľa až takt zaťažovať, môže si to nájsť na https://www.ta3.com/tema-dna )

12.9. – Erik Tomáš – HLAS-SD

19.9. – Denisa Saková – HLAS-SD

03.10. – Peter Pellegrini – HLAS-SD

10.10. – Richard Raši – HLAS-SD

 

TV Markíza Na telo

05.9. – Peter Pellegrini – HLAS-SD

19.9. – Richard Raši – HLAS-SD

26.9. – Erik Tomáš – HLAS-SD

03.10. – Denisa Saková – HLAS-SD

TV JOJ Na hrane

09.09. – Denisa Saková – HLAS-SD

16.09. – Richard Raši – HLAS-SD

23.9. – Matúš Šutaj Eštok – HLAS-SD

07.10. – Erik Tomáš – HLAS-SD

 

Takže občan-volič, ako inak mám nazvať túto mediálnu „náhodnú“(?) zhodu RTVS-TA3-Markíza-JOJ inak, ako politicko-mediálno-diskusný KARTEL, ktorý je jednoznačne propagandisticky zameraný a podľa môjho názoru má za úlohu občana-voliča zmanipulovať v prospech HLAS-SD a v neprospech iných opozičných strán, či už parlamentných alebo neparlamentných, hlavne tých „extrémisticko-fašistických“???

Prečo si tento politicko-mediálno-diskusný KARTEL nevolá pravidelne do svojich politických diskusných relácií napr. Milana Mazureka, Milana Uhríka, Miroslava Suju o Štefanovi Harabinovi už ani nepíšem lebo ten by musel byť neustále len on line lebo si nechce ponížene, dehonestujúco nasadiť rúško, respirátor…!

No i napriek tomuto zúrivému politicko-mediálno-diskusnému propagandistickému KARTELU dnes preferencie strany HLAS-SD prudko padajú (AKO – 18,80%, FOCUS – 18,50%) a preferencie SMER-SSD utešene narastajú (AKO – „objektívnych“ 13,90%, FOCUS –  „Objektívnych“ 14,40%) ako aj preferencie hnutia Republika, na nervy všetkým „demokratom“ utešene rastú – v AKO – „objektívnych“ – 5,20%  a FOCUS – „objektívnych“ – 6,80%.

Veľmi dôležitý ZÁVER!

Čo to vlastne KARTEL je a aký je význam tohto slova?

Nuž takýto – „Kartel je dohoda medzi podnikmi, organizáciami alebo štátmi, v ktorej sa obmedzuje alebo eliminuje konkurenčný boj medzi členmi kartelu s cieľom maximalizovať zisky členov kartelu. Kartelové dohody bývajú jedným z dôsledkov klientelistického konania.

V mnohých štátoch je zakázaný, pretože bráni rozvoju konkurenčného prostredia a výhod, ktoré z neho plynú.“

 

Áno, zväčša si všímame kartelové dohody medzi jednotlivými výrobcami, predajcami, ale už vôbec nie takéto, až do oči bijúce politicko-mediálno-diskusné kartelové dohody lebo sa to všetko zakryje tým, že média sú slobodné a teda sami si určia koho si do diskusie pozvú alebo nie!

Nuž to sa dá ako tak tolerovať pri komerčných „rýdzo slovenských“ médiach, ktoré nezastupujú záujmy občanov SR a voliča SR, ale jednoznačne záujmy svojich majiteľov!

Avšak je to absolútne neprípustne, keď sa takto politicko-mediálno-diskusne správa, naozaj rýdzo štátom platená štátna „verejnoprávna“ inštitúcia, ktorou RTVS bez pochyby je resp. mala by byť a dávam všetkým do pozornosti opäť Zákon č. 532/2010 Z. z. – Zákon o Rozhlase a televízii Slovenska a o zmene a doplnení niektorých zákonov, predovšetkým §3 – Poslanie Rozhlasu a televízie Slovenska , ods.(3), za b) – „poskytujú nestranné, overené, neskreslené, aktuálne, zrozumiteľné a vo svojom celku vyvážené a pluralitné informácie o dianí v Slovenskej republike i v zahraničí na slobodné utváranie názorov,“ !!!

Nuž veru, asi by sa mali orgány činné v trestnom konaní zaoberať RTVS v tejto oblasti, či nie je členom tichého politicko-mediálno-diskusného kartelu, za účelom zvýhodňovať jedne politické subjekty na úkor tých druhých…!!!

Slovač zamyslí sa nad tým a nenechaj sa takýmito propagandistickými kartelmi ovplyvňovať, hlavne nie pred dôležitými celoštátnymi voľbami!!!

 

 

All for RTVS, All for Machaj. .. ,

28.04.2024

…ale aj All for Washington, All for the Pentagon, All for Brusel, All for Ukraine, All for Zelenskyj, All for the War in Ukraine a hlavne All against Russia, All against Putin! Presne tieto cudzie výrazy vo mne vyvolal pohľad do hľadiska, ale aj na pódium, na všetkých tých, ktorí sa tejto „slávnostnej“ udalosti RTVS priamo fyzicky zúčastnili v piatok 26.4.2024 v akejsi [...]

Plánované protesty PS proti dnešnej Vláde SR sú veľkým prínosom pre SR. Podporme ich v tom!

27.04.2024

Nie, ani som sa nepomiatol, ani som kabát neobrátil, ani nič iné, čo by niekoho nabádalo na myšlienku, že s tým nadpisom som sa teda obrátil na tu „správnu“ stranu dejín, ba ani si robím len tak srandu. Nie, nerobím si srandu a plne si za svojim nadpisom stojím a ako z obsahu tohto môjho článku vyplynie, jest to pravda! Mladý Šimečka zvestoval „Urbi et Orbi“ [...]

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Joe Bide, stav únie

Bidenova administratíva pripravuje odovzdanie moci bez ohľadu na výsledok volieb

30.04.2024 06:09

Administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu.

Robert Fico, Peter Pellegrini, Andrej Danko

Hlas získal na úkor Smeru. Voliči však vládny valec oceňujú: PS získalo nových voličov, opozícia musí zabrať

30.04.2024 06:00

Aj keď sa Progresívnemu Slovensku podarilo získať aj nových voličov, s ostatnými lídrami opozície si ich medzi sebou len prelievajú. Kým koalícii to stačí, opozícia musí vyriešiť svoju budúcnosť.

Lotyšsko, NATO

Príprava na Rusov? Lotyši majú z pivníc urobiť protiletecké kryty

30.04.2024 06:00

Na čo sa dá využiť jarné upratovanie? Na prípravu protileteckých krytov.