Založ si blog

Čaputovej silne konfrontačný, arogantný, k nenávisti navádzajúci, komplet čítaný prejav v NR SR!

Bolo potrebné si dať minimálne aspoň jeden deň odstup od chvíle, kedy Zuzana Čaputová prečítala „svoju“ Správu o stave Slovenskej republiky v/pred poloprázdnym (poloplnom) pléne NR SR.

Počúvam také hlasy, čítam také komentáre, že reagovať na to, čo hovorí, čo koná Zuzana Čaputová, nemá význam a že je to strata času.

Nuž nemôžem súhlasiť a to z jediného veľmi dôležitého dôvodu.

Zuzana Čaputová je dnes, akýmsi nedopatrením (ľahostajnosťou? nezáujmom o veci verejné?) občanov-voličov SR (lebo ju volilo a zvolilo, len necelých 24% občanov-voličov zo všetkých oprávnených občanov-voličov SR!) na pozícií najvyššieho ústavného činiteľa našej drahej Slovenskej republiky!

Preto jej hlas a konanie nie je možné obchádzať, ani ignorovať!

Samozrejme, že ani ja by som o ňu slovom, ani písmom „nezavadil“, ak by stále pôsobila na miestnom úrade v Pezinku, občas sa poprechádzala o intraviláne a blízkom extraviláne Pezinka, aby zistila, či niekde niečo neposlušný občania nevyhodili, len tak kade tade a či tam nevznikajú prvé zárodky čiernych skládok.

Jej návrat do advokácie pravdepodobne by už dnes tiež nebol možný lebo na jar 2019 sa sama nechala „len tak“, vyškrtnúť zo zoznamu advokátov – TU – Čaputová sa dala vyškrtnúť zo zoznamu advokátov, čelí pochybnostiam ohľadne svojej praxe – Prezidentské voľby 2019 – Voľby – Pravda.sk

 

Takže je celkom na mieste, ak sa dnes podrobnejšie povenujem „jej“ Správe o stave Slovenskej republiky, ňou od „A“ po „Z“ prečítaný v pléne NR SR.

„Jej“ správu som si zo záznamu vypočul (to aby som ju mohol kedy koľvek zastaviť a sa nadýchnuť“) a taktiež som si ju otvoril vo formáte Word, ktorý ma zavesený v sekcii „prejavy“ na stránke www.prezident.sk.

Hneď na úvod chcem podotknúť, že mi to celé pripadá tak, že Zuzana Čaputová to v pléne NR SR čítala prvýkrát lebo takmer svoje oči od čítaného textu na dlhšiu dobu nezdvihla a nepozrela sa do (poloprázdneho/poloplného) pléna a to pravdepodobne preto, aby sa trafila späť na riadok, kde skončila!

No a teraz si ho možno prečíta, len tak sama pre seba, aby vedela reagovať na prípadné otázky „novinárov“ a iných, čo ktorou pasážou myslela!

Nuž idem veľmi stručne rozobrať a zareagovať na niektoré ňou čítane pasáže tejto „jej“ Správy o stave SR.

Zuzana Čaputová (ZČ) hneď v úvode začína takýmto „skvostom“ – „…pred pätnástimi mesiacmi, keď som pred vami prezentovala svoju prvú správu o stave republiky, som vyslovila želanie, aby sme sa nevracali do stavu pred koronou, do stavu polarizovanej a rozdelenej spoločnosti.“ – NAOZAJ? Pred koronou bola naša spoločnosť rozhádaná a polarizovaná?

Dajme tomu, že áno. A teda sa ZČ pýtam, kto ju vtedy polarizoval a snažil sa ju rozhádať? Nebola to náhodou vtedajšia „demokratická“ opozícia na čele s Andrejom Kiskom, Igorom Matovičom a samozrejme aj samotnou ZČ?! Veď oni sa navzájom nenávideli už predtým a boli rozhádaní natoľko, že jeden druhého vylučovali s povolebnej spolupráce! Veď Andrej Kiska a spol. jasne povedali, že s takým Borisom Kollárom ani len vo sne nepočítajú a Igor Matovič by bol dobrý len vtedy, keby hrozilo, že „mafia“ opäť zloží vládnu väčšinu!!! To si naozaj niekto myslí, že ak by PS/SPOLU prešli no NR SR, žeby Boris Kollár a jeho Sme rodina bola súčasťou vládnej koalície?! Nuž garantujem všetkým tým, čo sa, čo i len málinko venujú slovenskej politickej scéne, že NIE a že Boris Kollár a celá Sme rodina by boli o triedu brutálnejšou opozíciou, ako je dnes SMER-SSD a Robert Fico a Boris Kollár by bol dnes najväčším kritikom ZČ, tej ZČ, ktorej po prečítaní „jej“ Správy o stave SR, tlieskal zo všetkých prítomných aj neprítomných, najhlasnejšie a najsilnejšie packal dlaňami blízko pri svojom „predsedníckom“ mikrofóne, aby to bolo počuť do Bruselu, do centrály NATO a minimálne na USA ambasádu sídliacu v Bratislave!!!

Teda považujem úvod zo strany ZČ za absolútny farizejský Blud.

ZČ pokračuje – „Dnes tu stojím v časoch, ktoré sú z hľadiska rozdelenia spoločnosti ešte náročnejšie“

AHAHO, AHA JU! Naozaj?

A kto je strojcom týchto dnešných, ešte náročnejších čias z hľadiska rozhádanosti spoločnosti?

Nie sú to tí istí, čo pred PV 2020?

Veď sa škriepia a navzájom politicky trhajú ako tie povestné politické psi a to sú už súčasťou „vlády“ SR!!!

A nie náhodou ich konaním a urážaním časti (absolútnej väčšiny) občanov SR, vládne dnes v našej spoločnosti takáto dusná atmosféra?!

Moje presvedčenie mi hovorí, že jednoznačne áno a ZČ to prechádza bez povšimnutia!

 

V ďalšej časti ZČ vyzýva k spolupráci všetkých.

K akej spolupráci? K spolupráci mlčania?

Za spoluprácu ZČ považuje to, že ak má iný občan, iný politik, z iného názorového spektra, z inej politickej ideológie, diametrálne iný a rozumný názor, čo sa tu dnes na Slovensku deje, tak má mlčať a teda jeho mlčanie znamená spoluprácu?

Lebo ak oponentúra bude mlčať, tak oni si budú robiť s týmto národom čo uznajú za vhodné?! Toto sa považuje za spoluprácu? Alebo ešte horšie, tí čo majú spolupracovať, tak majú bez výhrad prijať všetky tieto nezmysli a nezmyselné diktátorské a Covid apartheidne praktiky za svoje??? Ďalší totálny blud od ZČ!

Potom je časť samého „bla, bla, bla“, až sa dostávam do pasáže, kde ZČ tvrdí toto – „U veľkej časti detí a mládeže sa obvyklý spôsob života takmer úplne stratil. Trpeli nielen tým, že sa nemohli primerane vzdelávať, ale ich sociálne vzťahy boli zo dňa na deň prerušené“

A za toto je kto zodpovedný? Vírus? „Pandémia“?

Ani náhodou! Za toto je zodpovedná „vláda“ SR a aj samotná ZČ, ktorá sa v tých ťažkých dobách pre naše deti, sa ich žiadnym ráznym spôsobom nezastala!

Koľko detí bolo postihnutých  Covid „pandémiou“? Koľko ich ležalo v nemocniciach v ťažkých Covid stavoch? Nuž veru, takmer NULA!!!

ZČ však vo „svojej“ správe ide farizejsky ďalej takto – „V dôsledku uvedených zmien a traumy, ktorou spoločnosť prechádzala, počet detí, ktoré majú úzkostné či depresívne stavy znepokojujúco narástol. Naše deti a mládež zo všetkého najviac teraz potrebujú obdobie psychosociálnej rekonvalescencie.“

Ďalší farizejský blud od ZČ!

NIE! Naše deti nepotrebujú „psychosociálnu rekonvalescenciu“!

Nie! Naše deti potrebujú žiť normálny, bežný život, bez Covid stresu a bez akýchkoľvek Covid „pandemických“ opatrení!

Naše deti sú celý vyučovací proces bezdôvodne týrané povinným nosením rúšok, respirátorov! Bolia ich hlavy od nedostatočného prísunu kyslíka do ich mladých tiel!

Nemôžu sa riadne sústrediť na výučbu a keď prídu domov zo škôl, tak ich opäť bolia hlavy a potrebujú si riadne a dosť dlho odpočinúť, aby si aspoň ako tak napísali domáce úlohy a ešte ako tak niečo aj naučili!!!

Ja sa po návrate našich detí zo škôl nebojím, že ma nakazia C-19, tak ako som sa nebál posledných takmer 19. mesiacov!!!

Vráťme do našich detí život! Odbremeňme ich od akejsi Covid „pandémie“ a zabezpečme im, aby ich jedinou „prácou“ bolo učenie, štúdium a sem tam aj nejaké to beťárstvo a hlavne vráťme im pekné a bezstarostné, veselé, šibalské detstvo!!!

ZČ pokračuje v ďalšom bla, bla, bla, až nakoniec prečíta takúto nehoráznosť, klamstvo, doslova ma to zdvihlo zo stoličky a bolo potrebné, aby som sa riadne z hlboká nadýchol a nezačal kliať!

ZČ číta toto – „A teraz sú opäť v nasadení, aby zachraňovali ľudské životy, a to aj tým, ktorí sa covid rozhodli ignorovať.“

ZČ toto konštatuje vo vzťahu k zdravotníckym zariadeniam, nemocniciam.

Čo je toto za nezmysel, že zdravotníctvo, ktoré si všetci platíme z našich daní – „zachraňuje ľudské životy aj tých, ktorí sa covid rozhodli ignorovať“?

Pýtam sa ZČ, či týmto výrokom jednoznačne opäť nestavia spoločnosť voči sebe a či takýmito hlúpymi, až dehonestujúcimi výrokmi nerozsieva v spoločnosti nenávisť jedných proti druhým?!

Veď z tohto jej vyjadrenia jasne vyplýva, že tí čo sa rozhodli, nedať sa Covid zaočkovať sú Covid ignoranti?!

Ignoranti v podaní ZČ zanemená – iný výrazový prostriedok pre napr. dezoláti, tupela, hovädá a pod.?!, ktorých sa slovenskej spoločnosti dostalo od dnešných „vládnych“ a napríklad aj od „mienkotvorného novinára“ Petra Schutza zo SME.SK, toho SME.sk, ktoré sa netají svojim nekonečným obdivom k ZČ!!!

Čo je toto za nezmysel, za nebotyčnú hlúposť!

Na Slovensku nikto vírus C-19 neignoruje! Jednoducho niekto má z neho strach a niekto ho berie, ako súčasť života s ktorým/s ktorou, je potrebné sa naučiť žiť, bez zbytočného strachu a stresu! Je potrebné radikálne upraviť svoj životný štýl, zmeniť stravovanie, keď je potrebné tak schudnúť, podľa vlastných fyzických dispozícií športovať, hýbať sa, hlavne vonku na čerstvom vzduchu, menej cigariet, lepšie žiadne a už vôbec žiadne iné návykové látky, nepožívať nadmerné množstvo alkoholu a hlavne všade, všade voľne dýchať, BEZ RÚŠOK  a BEZ RESPIRÁTOROV!!!!

Už to ZČ pochopte, že toto je východisko z momentálnej dnešnej „pandémie“! Dennodenné PCR a AG testy nie sú východiskom!

VY, ZČ, Vy neviete, že aj vo vašej milovanej prvej vlasti USA, budú od 01.01.2022 PCR testy nepodstatné pri určovaní, kto je a kto nie je infikovaný na C-19???

Tak prečo aj v dnešných dňoch sa „naše objektívne“ média hemžia dennými štatistikami vykonaných PCR a AG covid testov a koľkých tieto testy označili za Covid „chorých“???

Nuž veru táto pasáž čítaného textu ZČ javí jasne známky toho, kto tu spoločnosť rozdeľuje a kto tu vyvoláva vášne a nenávisť!

V ďalšom texte tejto Správy, ktorú ZČ poslušne číta, sa zaoberá takými vecami, ako sa vyviňuje z toho, že zmarila referendum o predčasných PV, jasne v zmysle – „Ja nič, ja muzikant“!

No a nebotyčným doslova klamstvom je táto ňou čítaná veta – „Na Slovensku už roky pretrváva tradícia, že ozbrojené sily sú obvykle prvé, od koho sa očakáva výkon v čase núdze, ale žiaľ, aj prvé, keď príde na škrty v rozpočte či šetrenie.“

Tu sa nedá inak reagovať, len ako, čo je toto za blud?!

Nech sa páči prečítať tento článok z 21.10.2020 – https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/566430-nato-zverejnilo-vydavky-spojencov-na-obranu-v-roku-2020-slovensko-minie-1-753-mld-dolarov/ , kde sa okrem iného konštatuje aj toto o slovenských výdavkoch na zbrojenie, na OS SR – „Výdavky Slovenska by mali dosiahnuť 1,86 percenta HDP.“ – „Najmenej výdavkov na obranu venuje Luxembursko (0,64 percenta) a potom Belgicko, Španielsko a Slovinsko (do 1,20 percenta HDP).“ A hlavne toto – „Slovensko sa ocitlo na piatom mieste spomedzi všetkých spojencov v položke výdavky na vojenské vybavenie ako podiel všetkých obranných výdavkov“!!!

Čiže z uvedeného vyplýva, že sme v prvej päťke štátov vojenského paktu NATO, čo sa výdavkov na zbrojenie týka, vzhľadom na domáci HDP!!!

Takže ZČ, ešte v čom sme na svete v prvej päťke vo výdajoch v porovnaní na domáci HDP?!

Nuž vo viacerých ukazovateľoch áno, ale v „prvej“ päťke odzadu!!!

Nuž áno, je potrebné sa ZČ venovať zakaždým, keď koná a konať by nemala a zakaždým, keď nekoná a konať by mala a to až do momentu, kedy opustí pozíciu nášho najvyššieho ústavného činiteľa!!!

Celý „jej“ čítaný text Správy o stave SR súhrne hodnotím, presne tak, ako to uvádzam v názve tohto môjho názorového článku, teda, že to bol zo strany ZČ text/„prejav“  – „silne konfrontačný, arogantný a na nenávisť navádzajúci!“

Záver:

Pevne verím, že o rok už nebude mať Zuzana Čaputová možnosť vystúpiť v pléne NR SR so „svojou“ treťou Správou o stave SR, pretože už budeme mať nový, naozaj demokratický a „pandemický“ rozumný národný parlament!

Parlament, ktorý Zuzanu Čaputovú v zmysle ústavy SR pozbaví tejto našej najvyššej ústavnej funkcie – Ústava SR, Čl. 106, ods.(1) – „Prezidenta možno odvolať z funkcie pred skončením volebného obdobia ľudovým hlasovaním. Ľudové hlasovanie o odvolaní prezidenta vyhlasuje predseda Národnej rady Slovenskej republiky na základe uznesenia Národnej rady Slovenskej republiky prijatého najmenej trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, a to do 30 dní od prijatia uznesenia tak, aby sa ľudové hlasovanie vykonalo do 60 dní od jeho vyhlásenia.“

A taktiež na základe – Ústava SR, Čl.107 – „Prezidenta možno stíhať iba za úmyselné porušenie ústavy alebo za vlastizradu. O podaní obžaloby na prezidenta rozhoduje Národná rada Slovenskej republiky trojpätinovou väčšinou hlasov všetkých poslancov. Obžalobu podáva Národná rada Slovenskej republiky na Ústavný súd Slovenskej republiky, ktorý o nej rozhodne v pléne. Odsudzujúce rozhodnutie Ústavného súdu Slovenskej republiky znamená stratu funkcie prezidenta a spôsobilosti túto funkciu opätovne získať.“

 

 

 

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.