Založ si blog

Vypočul som si epidemiologičku A. Bražinovú a úprimne, prišlo mi zle!

Samozrejme, kde inde som si ju mohol vypočuť, ak nie v najcovidovofilskom médiu , akým SME.sk bezpochyby je!

Samozrejme, že sa jednalo o diskusiu na najvyššej „novinárskej“ úrovni denníka SME.sk a jej „novinárky“ Zuzany Kovačič Hanzelovej, ktorá si samozrejme svojich hostí „neselektuje“ a vyberá si ich tak, aby bola vo výbere odborníkov, čo „najpluralitnejšia“!!!

K. Hanzelová si nezavolá do diskusnej relácie na tému C-19 napr. MUDr. Jána Lakotu, samostatného vedeckého pracovníka Biomedicínskeho centra SAV a Virologického ústavu Biomedicínskeho centra SAV Slovenskej republiky a prečo? Nuž to bude úplne jasné z obsahu tohto môjho názorového článku.

Alebo napr. aj Doc. MUDr. Pavla Töröka, CSc. anestéziológa, univerzitného pedagóga pôsobiaceho na Klinike anestéziológie a intenzívnej medicíny Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb v Košiciach.

Nie, Z. K. Hanzelová sa „demokraticky“ rozhodla, že dnes v dobe kedy „urputne“, umelo začína akási tretia vlna C-19, si do štúdia zavolá a „tvrdo“ vyspovedá Doc. MUDr. Alexandru Bražinovú, PhD., MPH – zástupkyňu prednostky ústavu epidemiológie LF UK Bratislava a jednu z najhlavnejších postáv nášho „Covidbira“, ktoré pôsobí pri Úrade „vlády“ SR od počiatku Covid „pandémie“ a ktorá i napriek tomu, že ju ľud Slovenska nikdy v priamych voľbách nevolil, tak ona si dovolí svojimi odporúčaniami a Covid strašením riadiť ich životy prostredníctvom dnešnej Covid apartheidnej Chuntovlády lebo, ako sa títo dnešní Covidchuntovládcovia neustále alibisticky vyjadrujú, vyhovárajú, že oni konajú len to, čo povedia odborníci!

Tu je potrebné ešte zaradiť takého V. Krčméryho, P. Sabaku alebo napr. aj takého matematika R. Kollára…!

Ani neviem, kde mám začať lebo to, čo tieto dve dámy v predmetnom videu doslova Covid vystrájajú, je niečo neskutočné!

Nuž nezačnem úplne od začiatku, ale prehupnem sa zhruba do 9:00 minúty tohto videa, keď „novinárka“ Z.K. Hanzelová dáva A. Bražinovej takúto svoju sugestívnu otázku – „Veľa sa hovorí o tom, že tá tretia vlna bude vlna nezaočkovaných (!) a aj hlavne kvôli tomu čo hovoríte. Tak naozaj si má človek teraz predstaviť tú tretiu vlnu, ktorá sa už podľa všetkého začala už na Slovensku, tak že tí čo sú nezaočkovaní, tak proste všetci sa nakazia v horizonte pár mesiacov a mnohí z nich zomrú?“

A Alexandra Bražinová bez akéhokoľvek rozmyslu okamžite odpovedá takto – „Áno, zhruba tak!“

Pýtam sa, čo toto má znamenať?! Čo je toto za vyjadrenie sa vraj naj odborníka na epidemiológiu?!

Nie je toto predovšetkým obzvlášť závažný trestný čin šírenia brutálne závažnej poplašnej správy?!

Aký dôkaz má A. Bražinová v rukách, keď sa takto jasne vyjadrí, že akási tretia vlna C-19 doslova a do písmena pozabíja drvivú väčšinu nezaočkovaného slovenského ľudstva?!

Toto je niečo tak nehorázne, že podľa môjho názoru by A. Bražinová už k danej téme nemala nikdy verejne vystúpiť a okamžite by mala opustiť aj „pandemický“ poradný zbor „vlády“ SR lebo, ak v takomto Covid „pandemickom“ poradnom zbore sedí viacero takých Covid odborníkov, tak o mesiac budeme opäť všetci sedieť doma zavretí a to absolútne bezdôvodne, tak ako sme doma sedeli, úplne zdraví po väčšiu časť tohto roka do leta 2021 a to sme tu mali vraj nebezpečnejší variant C-19, na počiatku to bol dokonca úplne nový a nepoznaný C-19, nemali sme podľa týchto odborníkov žiadne liečivá, len ich akési R-O-R a o akejsi „zázračnej“ vakcíne vtedy svet ešte ani nechyroval a ľudia začali zomierať vraj na C-19, až na jeseň, v zime a na jar rokov 21/22 nie výhradne preto, že Covid, ale podľa môjho hlbokého presvedčenia preto lebo hlavne vplyvom takýchto odborníkov na boj s „pandémiou“ C-19 boli pozatvárané všetky ambulancie prvého styku pacienta so svojim lekárom a následne im chudákom už nebolo pomoci!!!

Veľkú časť tohto rozhovoru preskočím lebo toto počúvať je naozaj na šľak trafenie, nie to ešte opisovať ako A. Bražinová len straší a straší, ale nepredložila ani jednu relevantnú štúdiu, aby obhájila tieto svoje Covid strašenia, len o nich rozprávala v zmysle, že existuje niekoľko takých štúdií a pod.!!!

Rázom sa prehupnem do zhruba 20:00 minúty, keď „novinárka“ od riešenia „boja“ proti C-19 „absolútne nezávislá“, kladie A. Bražinovej takúto „chúlostivú“, opäť silne sugestívnu otázku – „Čo hovoríte na ten nápad niektorých osobností, aby do RTVS išli diskutovať alternatívni vedci, hoci ja teda si myslím, že to takto asi nemáme nazývať a tak zjednodušene to tak nazvime, ako nejaká alternatíva. Vy by ste šli do takejto diskusie?“

A Alexandra Bražinová, ako „demokratka“ „prístupná“ na „pluralitu“ názorov odpovedá takto, pre mňa až diktátorsky – „Ja som už bola oslovená a rovno som to odmietla

Takže občan SR, čo ešte viac chceš (?), nie je toto dôkaz, že dnes sa o zdraví našich občanoch nediskutuje s nikým lebo jediní, ktorí majú „recept“ a hlavne „pravdu“, ako občanov SR dostať z pazúrov „pandémie“ C-19, majú len takí, akou je tato pani???!!!

Teda len C-očkovanie a nič iné! C-nezaočkovaných izolovať, nič im nedovoliť, jednoducho preradiť a prehlásiť ich za ľudí tej najspodnejšej kategórie???!!!

Niečo neslýchané a v demokratickej spoločnosti NEPRÍPUSTNÉ!!!

Z uvedenej odpovede A. Bražinovej mi jasne vyplýva, že A. Bražinová pôjde do diskusie len sama so sebou lebo jedine s kým dokáže diskutovať je ona samotná a to hlavne preto lebo všetko čo povie, si aj hneď schváli, ako pravdu pravdúcu!!!

Ja sa ďalej tomuto diktátorskému, hrubo manipulatívnemu videu plného bezdôvodného strašenia už ďalej venovať nebudem, teda už z neho citovať nebudem lebo sa mi doslova trasú ruky na klávesnici z toho, že takýto a jej podobní ľudia, už viac ako rok a pol riadia naše životy! Nech sa páči, nech nám dávajú rôzne odporúčania, ako by sme sa mali prípadne správať, aby sme nebodaj neumreli na C-19, ale nech nám to povinne nenariaďujú!!!

NEMAJÚ NA TO ŽIADNE PRÁVO!!! (Kto má pevné nervy, tak nech sa páči – https://video.sme.sk/c/22736087/epidemiologicka-brazinova-diskusiu-s-odbornikmi-proti-ockovaniu-som-odmietla.html

Volám veľmi nahlas – PREČ S TAKÝMITO DIKTÁTORSKÝMI ODBORNÍKMI!!!

A ako píšem v úvode tohto môjho názorového článku z vyššie uvedeného je zrejme, prečo sa Alexandra Bražinová neposadí do jedného štúdia, do živej debaty napr. s Jánom Lakotom alebo s kolegom s UPJŠ Košice – Pavlom Törökom.

To by bola doslova blamáž pre Alexandru Bražinovú a medicínska hanba na niekoľko respiračných sezón, možno aj na STO!!!

Dôležitý záver:

Záver bude tiež citátový.

Otázka:

„…predsa aj vy hovoríte, že pri tej Delte sa to všetko skracuje, je to rýchlejšie. Tak má ešte zmysel, aby naozaj tých celých 14 dní bol človek v karanténe?“

Odpoveď:

„Ešte nemáme ucelené dôkazy zo štúdií, kde teda Delta prebehla s tých krajín, ale naozaj všetko svedčí preto, že tá doba sa skracuje a teda s najväčšou pravdepodobnosťou tá tretia vlna bude kratšia, ako napríklad bola druhá vlna, pretože to všetko prebehne rýchlejšie…“

Otázka:

„Je zaujímavé, že spolu s Deltou prišli aj iné príznaky. Už neplatí, že iba vysoká horúčka a kašeľ. Čiže čo má človek sledovať teraz? Nádchu?“

Odpoveď:

Áno je to nádcha, bolesť hrdla. To sú také veľmi časté príznaky pri Delta variante, bolesť hlavy teda nádcha spojená so sekréciou z nosa, čo nie je častý príznak je to čo doteraz nám práve pomáhalo odlíšiť Covid a to je strata chuti a čuchu…“

Áno aj toto je citát z predmetnej „pluralitnej“ diskusie, kde sa Z.K. Hanzelová pýta a A. Bražinová odpovedá.

Z poslednej odpovede A. Bražinovej, teraz neviem či sa mám hlasno smiať alebo horko zaplakať?!

  1. Bražinová jasne povedala, že sa pri Delta variante vlastne jedná o doteraz „bežnú“ nádchu, „bežné“ nachladenie“

Áno, aj mi sme toť nedávno mali doma jedno nachladenie, nádchu, bola zvýšená teplota asi 37,5oC a neutekali sme ihneď na AG nebodaj PCR testy! Ani sme nevolali lekára, nebodaj sanitku! (jednalo sa o osobu 49 ročnú! C-nezaočkovanú! Už takmer C-19 kritická kategória!)

Nie, celkom bez stresu, bez paniky to spravili tri paraleny, horúci čaj s medom (samozrejme nie naraz!) a ide sa ďalej!

Ešte jednu vec si nemôžem a ani neodpustím. Je to toto:

„…je vysoko infekčné ochorenie, ktoré postihuje hlavne dýchacie ústrojenstvo. Vyvoláva ju vírus, a ten sa dokáže šíriť vzduchom. Prebieha mierne, niekedy sa však vážne komplikuje. V najťažších prípadoch môže usmrtiť…, … je vysoko nákazlivé infekčné ochorenie dýchacieho ústrojenstva. Prebieha akútne, pričom môže mať miernu a nekomplikovanú formu alebo zhoršenú komplikáciami…., .. má schopnosť meniť svoje antigénne vlastnosti, teda štruktúru. Tieto mutácie jej umožňujú, že človek nie je po prekonaní jedného typu imúnny na druhý. Tento iný a zmutovaný typ sa môže líšiť v závažnosti a v celkovom priebehu ochorenia…, … Jej vírusy sa šíria vzduchom, ako kvapôčková infekcia, ale aj prostredníctvom kontaminovaných predmetov. Na nich prežívajú v niektorých prípadoch aj 48 hodín…, … Závažnosti prenosu praje aj veľmi krátka inkubačná doba.

Uvádza sa, že od nakazenia po vypuknutie prvých príznakov môže prejsť 12 hodín až 3 dni. Pričom akútne vzplanutie ochorenia z úplného zdravia nasledujú príznaky ako je slabosť, únava, bolesť hlavy, celého tela, svalov a kĺbov. Ale aj zvýšená telesná teplota či kašeľ, kýchanie a tvorba hlienov.“

Vieš Slovač čoho je toto definícia? Áno, je to definícia a popis doteraz známej v mnohých prípadoch aj nebezpečnej chrípky!!! Dávam do pozornosti aj A. Bražinovej lebo presne toto v predmetnom videu povedala o Delta variante C-19!!! – https://zdravoteka.sk/choroby/chripka/

 

To znamená, že ak máme na počiatku tieto príznaky , nebolo by načim ihneď si aplikovať niektorí z doteraz známych liečiv na prechladenie a chrípku, ako je mnou už vyššie spomínaný paralen alebo acylpyrín…?! A neutekať ihneď v takom stave na odberné miesta AG resp. PCR testov?!

Nebolo by načim občanov SR ukľudniť a povedať im, že nech toto urobia (nasadiť liečivá, posteľ, teplý čaj a pod.!) a ak sa im stav nezlepší do troch dní, tak až následne kontaktovať svojho všeobecného ambulantného lekára, tak ako sme to robili dlhé desaťročia, keď sme mali príznaky, či už nachladenia alebo chrípky???!!!

Týmto v žiadnom prípade nezľahčujem akejkoľvek respiračné ochorenie, len chcem poukázať na to, že nie je nutné občanov takto strašiť, ako to dnes robí A. Bražinová a spol, celá „vláda“ SR a jej koaličná chunta a všetky zapredanecké média!!!

A ešte aj toto Ti dávam do pozornosti Covidom vystrašená Slovač:

Nádcha je veľmi časté ochorenie horných ciest dýchacích, ktoré nie je vážne. Hoci, ani nádcha by sa nemala podceňovať. Ide o akútne vírusové ochorenie, ktoré vyvoláva zápal. A ide o zápal sliznice nosovej dutiny, pričom sa prejavuje najmä opuchom tejto sliznice, tvorbou hlienu a obmedzením priechodnosti nosa. To má za následok typické príznaky. Niekedy však môže nádcha vzniknúť aj na podklade alergickej reakcie.

Ide o akútne vírusové ochorenie, ktoré vyvoláva zápal, a to sliznice nosovej dutiny, pričom sa prejavuje najmä opuchom, zvýšenou tvorbou hlienu a obmedzením priechodnosti nosa.

Inkubačná doba nádchy je pomerne krátka a trvá 12 hodín až do 3 dní. Infekčná forma je aj pomerne ľahko nákazlivá. Dopomáha jej k tomu fakt, že sa prenáša kvapôčkovou cestou, a teda kašľom, kýchaním ale aj priamym kontaktom. Ochorenie obvykle trvá 7 – 10 dní.

Celkovo existuje viac ako 70 rôznych druhov vírusov, ktoré môžu byť pôvodcom zápalu

Opuch sliznice zapríčiní sťažené dýchanie nosom a aj zmenu hlasu, Zvýšený výtok môže byť vodnatý, ale aj sfarbený a hustý, čiže hnisavý. To je už príznakom infekcie. Opuch a zvýšená sekrécia spôsobia aj poruchu čuchu. Tá môže byť čiastočná ale aj úplná. Medzi príznaky nádchy sa radí aj svrbenie v nose, kýchanie.

Prejavom zatekania je kašeľ. Infekcia sa takto môže rozšíriť aj do ostatných častí dýchacej sústavy. To môže spôsobiť bolesť hrdla alebo svrbenie, či škriabanie. Sliznica hrdla je dôsledkom zápalu aj červená a opuchnutá. https://zdravoteka.sk/choroby/nadcha/

 

Takže Slovač, zbav sa Covid strachu, správaj sa obozretne, presne tak, ako si sa správala keď sme poznali „len“ „bežnú chrípku“ a „bežné“ nachladenie – nádchu. Nestresuj, nepanikár, voľne dýchaj bez akýchkoľvek obmedzení (všade!) a hlavne never hneď všetkým tým Covid strašeniam, ale zachovaj si zdravý rozum!!!

PERLIČKA – úplný záver!

Alexandra Bražinová bola dňa 16.3.2021 Univerzitou Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach navrhnutá Vedeckej rade UPJŠ KE, Lekárskej fakulty aby bola vymenovaná za profesorku v odbore habilitačného konania a inauguračného konania Epidemiológie a to, aj na základe jej inauguračnej prednášky pod názvom „Epidemiológia ako zdroj dôkazov pre rozhodovanie o zdraví populácie“!!! – https://www.upjs.sk/public/media/17805/Brazinova-sprava-IK-LF.pdf

 

Nuž k tomu už naozaj nemám žiaden komentár! Nech si každý občan SR o tomto urobí vlastný názor!

Mne osobne je z toho všetkého naozaj ZLE!!!

 

https://orsr.sk/vypis.asp?ID=169817&SID=2&P=1

 

 

 

Voliči I. Korčoka, dožadujte sa ho, aby Vám jasne a bez okolkov vysvetlil toto!

27.03.2024

Úspešný kandidát na prezidenta v I. kole prezidentských volieb, kade chodí, všade tvrdí, že zapojenie sa NATO do vojny na Ukrajine, na východe Ukrajiny, fyzicky aj vlastnými vojenskými ľudskými zdrojmi je mýtus a že je to iba strašenie Slovákov Ficom a dnešnou vládnou koalíciou! Všade kade chodí manipuluje svojich, zväčša mladých (v tejto oblasti absolútne [...]

Slováci, tu je dôkaz, že v spravodajstve RTVS vládne tvrdá cenzúra! Zmeny sú nevyhnutné!

27.03.2024

Ej, ale nám dnešná opozícia, západom platené mimovládky na čele s Čaputovou kvília, že vládna koalícia si chce podmaniť RTVS, že si ju chce tzv. sprivatizovať, že si z nej chce urobiť vládnu „hlasnú“ trúbu a tak podobne! Naozaj? Je to tak? Alebo je to úplne naopak a že zmeny v RTVS a hlavne v spravodajstve, sú nevyhnutné z tohto hlavného dôvodu?! A ten [...]

Slováci všimli ste si? Aké sú po sobote zapredanecké média zahľadené do Štefana Harabina?

26.03.2024

Prečo asi? Lebo sú nebodaj nestranné? Nuž ale pekne po poriadku. Pred sobotnými PrV, zapredanecké média akými sú pre mňa osobne – Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…sa k Štefanovi Harabinovi správali nevyberane mediálne hrubo! Doslova mu mediálne nadávali do ruského dezoláta, pro ruského trolla, že je to najväčšia škodná pre Slovensko…a [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.