Založ si blog

Oruškovaní pokrytci a farizeji „oslavovali“ 77. výročie SNP za ostnatým drôtom!

Sami, BEZ národa slovenského!!!

Bez tých, bez nás, ktorých sa táto naša významná dejinná udalosť týka najviac.

Bez našej budúcnosti, teda bez našich detí!

Práve na takomto podujatí mali byť hlavne naše deti a naša mládež, aby si priamo na mieste, kde sa rodila naša sloboda od nemeckých nacistov a fašistov uvedomili, čo to znamená bojovať za stratenú, neoprávnene vzatú slobodu!

Na mieste, kde sa mohli pokloniť tým, ktorí bojovali za našu a hlavne ich mierovú, slobodnú budúcnosť!

Pokloniť tým, ktorí ešte dnes žijú a len oni vedia o týchto udalostiach hovoriť to, čo sa dnes kade kto snaží prekrútiť!

Verím, že ak by naša mládež pozorne počúvala od týchto naozajstných hrdinov, čo je to bojovať za slobodu, čo vlastne sloboda je, akú cenu má sloboda vybojovaná vlastnou krvou, tak potom by sa na dnešnú „vládu“ SR a „prezidentku“ SR pozerali úplne inými očami!

Nie, nejdem v dnešnom mojom názorovom článku rozoberať históriu SNP, jeho počiatky, priebeh, jeho následné potlačenie barbarskou nacistickou bandou za aktívnej pomoci slovenských nacistických kolaborantov (presne takýchto kolaborantov máme dnes vo vedení štátu, len nacistov vymenili za západných neoliberálov a USA administratívu!)

Nie, kto chce a má záujem dozvedieť sa o SNP, tak má možnosti nadostač, od tých čo ho organizovali, riadili, čo v ňom skutočne bojovali napr. Gustáv Husák – „SVEDECTVO O SLOVENSKOM NÁRODNOM POVSTANÍ“ alebo Peter Jilemnický – „Kronika“ a iné.

Dnešný môj článok je o tom, ako si dnešná neoliberálna moc uzurpovala právo na to, že si tento významný slovenský vojnový historický míľnik privlastnili!

Dnešný môj článok je o tom, ako bol národ slovenský vylúčený z týchto osláv!

Ako bol národ slovenský vytlačený za múry a „ostnatý“ drôt!

Áno, tým ostnatým drôtom boli zátarasy, policajti, armáda a ostreľovači na strechách okolitých budov!!!

Dnešná neoliberálna Covidchuntovláda a jej lokaj Zuzana Čaputová toto všetko ospravedlňovali akousi „pandémiou“.

A to sa proti „pandémií“, proti vírusu, ktorý je miliónkrát menší, ako milimeter, chránili ostreľovačmi???

To títo profesionálny ostreľovači mali ostreľovať Covid-19 a jeho mutácie?!

Nie, oni sa chránili pred vlastným národom!!! Teda, ak nás za svoj národ vôbec považujú!

Pamätá sa ešte niekto, ako sa po novembri 1989 strihali ostnaté drôty na hraniciach medzi ČSSR a Rakúskom?

Pamätá si niekto ešte na vtedajšie, ale aj následné politické vyhlásenia, že už nikdy žiadne ostnaté drôty?

Žiadne ostnaté drôty medzi slobodnými národmi?

Apropo, keď socialistické štáty východného bloku (Varšavskej zmluvy) obohnali svoje západné hranice zo Západom a USA-NATO, naozajstnými ostnatými drôtmi, prečo ich Západní demokrati tajne po nociach neničili, keď tak túžili po tom, aby sme aj my tu na „východe“ žili slobodne a aby sme k ním mohli kedykoľvek slobodne zavítať? Vyhovoval im takýto stav?

Áno, vtedy sa kade kto zadúšal, že už žiadne ostnaté drôty a tu hľa, „ostnaté“ drôty medzi „vládnou“ mocou a vlastným národom, po 77. rokoch slobody! HANBA!!!

Azda ešte nikto Slovákov takto v našich dejinách neponížil a takto im priamo nenapľul do očí, ako práve dnešní Covidchuntovládcovia!!!

A keďže Covidchunťáci vylúčili bežnú verejnosť z osláv SNP, tak „záštitu“ nad oslavami prevzala štátna RTVS. A tá sa jej „zhostila“ naozaj „bravúrne“! PROPAGANDISTICKY!

Presne tak propagandisticky, ako už viac, ako rok a pol vedie na svojich obrazovkách a vlnách Slovenského rozhlasu propagandu o jedinej „pravde“ o Covid-19!!!

Veru, videl to len ten, čo mal a má ešte stále silný politický žalúdok!

Hneď úvod bol „fantastický“!

Ako prvá dostala slovo Zuzana Čaputová a moderátorka RTVS ju uviedla týmito propagandistickými slovami – „…písal sa rok 1944 a my sme mali prezidenta, ktorý bol azda najkontroverznejšou postavou v našich dejinách! (jeho meno jej už akosi z úst nemohlo, nesmelo vyjsť!?) Dnes sa píše rok 2021 a my máme prezidentku, ktorá naopak vyvoláva veľmi pozitívne emócie. Dámy a páni dovoľte mi privítať prezidentku Slovenskej republiky Zuzanu Čaputovú (veľmi afektovane!)…“

Nuž pýtam sa. V kom Zuzana Čaputová dnes vyvoláva, také veľmi pozitívne emócie?

V národe slovenskom? Nuž to určite nie!

Ale ak mala moderátorka na mysli USA ambasádu a EÚ byrokratov, tak potom áno, v týchto kruhoch Zuzana Čaputová vyvoláva naozaj nadmieru veľké pozitívne emócie!!!

Zuzana Čaputová vystúpi na pódium, v exteriéri a s čiernym respirátorom na tvári, ide farizejsky podať ruku štyrom (4) na pódiu sediacim stále žijúcim (chvála Bohu) slovenským účastníkom SNP.

Títo chrabrí muži, ale rúška ani respirátory nemajú!

Čo to teda zo strany Zuzany Čaputovej znamená?

Veď je Covid plne zaočkovaná, už mesiace a podľa jej slov v reklamnom šote na Západné Covid vakcíny tvrdí, že práve tieto a nie iné, sú sloboda!

Bála sa, že ju Covidom nakazia títo chrabrí, dnes už starčekovia lebo nemali ochranu horných dýchacích ciest alebo im chcela ukázať, že toto je tá dnešná „sloboda“, za ktorú oni tak chrabro z nasadením vlastného života bojovali?! HNUS!

Zuzana Čaputová pristupuje k mikrofónu a číta, a tára! Číta a tára niečo o tom, aby sme sa ako spoločnosť nenechali rozdeľovať – viď aj jej FB status –  https://www.facebook.com/zcaputova/

Toľko cynizmu, farizejstva, že to až bolí!

Kto tu dnes rozdeľuje ľudí na zodpovedných a na nezodpovedných, na zaočkovaných a na nezaočkovaných, na dobytok, hoväda, tupela atď.?

Kto tu dnes rozdeľuje ľudí na tých, čo sa osláv SNP môžu zúčastniť a na tých, tu absolútnu väčšinu, čo sa ich zúčastniť nemôže, ba priam nesmie?!

Potom so „slávnostným“ príhovorom predstúpil „predseda“ NR SR Boris Kolár.

Aj ten táral a čítal, čítal a táral.

Medzi týmito táraninami som si nemohol nevšimnúť túto jeho pokryteckú, farizejskú vetu, slová – „…pre jedných to bolo povstanie proti vlastnému štátu, pre iných komunistický puč, pre ďalších boj za obnovenie Československého štátu…, …ani jedna z týchto interpretácií nie je pravdivá. SNP bolo predovšetkým slovenské a národné. Od roku 45 sa pravidelne pripomínalo a oslavovalo, dokonca sa hlasito oslavovalo aj vtedy, keď väčšina jeho politického vedenia, partizánskych veliteľov a takmer všetci vyšší dôstojníci povstaleckej armády hnili vo väzeniach komunistického režimu…!

Veru, veru má Borisko pravdu, len bolo by načim povedať, že jedna z najvýznamnejších postáv SNP, ktorá sa tiež aktívne zúčastňovala na SNP, ako člen Zboru povereníkov Slovenskej národnej rady, na pozícií povereníka SNR pre veci vnútorné spolu s Ivanom Štefánikom, bol neskorší niekoľkoročný prezident Československej socialistickej republiky JUDr. Gustáv Husák, Csc., ktorý, „vážený“ Boris Kolár, hnil v tom komunistickom väzení plných DESAŤ rokov (1950-1960!)

Nuž veru, aký to rozdiel medzi Gustávom Husákom, priamym účastníkom SNP a Zuzanou Čaputovou, ktorá žiada aby národ slovenský nebol dnes rozdeľovaný a pritom ho nechala aj ona za „ostnatým“ drôtom, aby sa k jej „excelencií“ nikto z bežných ľudí ani len nepriblížil!!!

Po vystúpení Borisa Kollára prichádza na rad „predseda Vlády“ SR, Matovičov naj lokaj Eduard Heger.

Apropo bol vôbec Igor Matovič prítomný na tomto pietnom akte?

Ťažko povedať lebo v čase keď jeho farizejský súpútnici tárali na „súkromnej“ oslave SNP, tak Igor Matovič na svojom FB profile zverejňuje svoj „pozdrav“ všetkým žijúcim, aj nežijúcim účastníkom SNP o tom, ako ich mačiak už podrástol – https://www.facebook.com/photo/?fbid=10222624618656623&set=a.10216351837281009, fakt totálny idiotizmus!

Späť k Hegerovi. Nuž ani niet čo komentovať, tento človiečik habkal, habkal až do habkal.

Ako posledný dostal slovo žijúci, priamy účastník SNP, 93 ročný Vladimír Strmeň.

Mimochodom podľa informácií na internete je tento pán členom strany SOLIDARITA-Hnutie pracujúcej chudoby, ktorej zakladateľom bol Juraj Miškov a jej dnešným predsedom nie je nik iný, ako Stanislav Mičev – riaditeľ múzea SNP!

Nuž, ale späť k Vladimírovi Strmeňovi. Tento pán mal naozaj emotívny príhovor, z ktorého pre dnešnú Covid ustráchanú mládež a hlavne pre dnešnú Covidchuntovskú „vládu“ a Zuzanu Čaputovú vyberám tieto jeho veľmi dôležité slová – „…na oslavách prvého výročia SNP v Banskej Bystrici. Neviete si predstaviť to nadšenie zo slobody a demokracie. Na oslavy prišlo vyše 70 000 ľudí, spontánne. Nikto ich nenahnal, neorganizoval. Dodnes nerozumiem, ako sa im to podarilo, keď nefungovali železnice, cesty boli rozbité, mosty vyhodené do povetria. Dovoľte citát z prejavu ministra obrany, armádneho generála Ludvíka Svobodu na prvom výročí osláv SNP, 29. augusta 1945 v Banskej Bystrici povedal – Stojíme na historickej pôde posvätenou krvou bojovníkov za slobodu. Na tejto pôde sa bojovalo. Tu sa rodila sloboda. Tu, na strednom Slovensku v Banskej Bystrici a na okolí, takmer v každej rodine chýba otec, syn alebo dcéra, ktorí padli v bojoch za oslobodenie našej vlasti…, …“

Toľko z vystúpenia Vladimíra Strmeňa.

Toto si pamätajte dnešná mládež, aj vy oruškovaní pokrytci a farizeji, čo nás tu už viac ako rok a pol bezdôvodne gniavite, že vtedy prišli ľudia spontánne na oslavy prvého výročia SNP, aj napriek tomu, že neboli železnice, cesty, média, ktoré by ich na to vyzívali, nebol internet na základe ktorého by sa mobilizovali a zvolávali a prišlo ich 70 000!!!

Tak sa pýtam, koľkí prídeme 1. septembra 2021 napr. do Košíc, Bratislavy, Prešova, Trnavy, Trenčína, Žiliny, Nitry, ale ja do Banskej Bystrice?

Máme autá, máme železnice, máme cesty, máme komunikačné prostriedky – internet, telefóny a pod.

Koľkí prídete – prídeme, aby sme si dnes opäť novodobým Slovenským národným povstaním prinavrátili tú slobodu a demokraciu, ktorú nám v roku 1944 chceli a následne aj vybojovali naši prastarí rodičia, naši starí rodičia???

Príďme spontánne, ako tí čo prišli spontánne 29. augusta 1945 na prvé výročie SNP do Banskej Bystrice!

Dnešný Covidchutovládcovia a Zuzana Čaputová nás na tohtoročné oslavy SNP nepustili, nie to ešte pozvali, ale na námestia našich miest a mestečiek 1. septembra 2021 a na následne ďalšie, nás už nikto pozývať nemusí!

Nikto z tejto dnešnej oruškovanej farizejskej a pokryteckej „vlády“ nám v tom nemôže zabrániť!!!

Verím, že ak by dnes žili všetci tí, čo v tie augustové a neskoršie dni roku 1944 bojovali v SNP za našu slobodu a videli by akúže to tu dnes máme „slobodu“ a „demokraciu“ za ktorú oni položili svoje vtedy veľmi mladé životy, určite by na tie námestia prišli spontánne a opäť by bojovali za to, za čo bojovali v roku 1944 – ZA SLOBODU!!!

Záver:

Na záver chcem jasne a nahlas povedať, že budúca Národná rada Slovenskej republiky, by mala bezodkladne odhlasovať späť názov našej najvyššej zákonodarnej a ústavodarnej inštitúcie na názov, ktorý jej historický prináleží na SLOVENSKÚ NÁRODNÚ RADU pretože áno, Boris Kollár mal pravdu, že nielen SNP bolo slovenské a národné, ale celkom jednoznačne aj Slovenská národná rada je slovenská a národná!!!

 

Zdroje:

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/17809#5627

https://sk.wikipedia.org/wiki/Zbor_poveren%C3%ADkov_Slovenskej_n%C3%A1rodnej_rady_od_1._septembra_1944_do_4._septembra_1944

https://sk.wikipedia.org/wiki/Gust%C3%A1v_Hus%C3%A1k

 

https://www.google.sk/search?sxsrf=AOaemvLjvZpsxFy5h7AHJaMMiLvpsTGHng:1630306153477&q=vladim%C3%ADr+strme%C5%88+d%C3%A1tum+a+miesto+narodenia&stick=H4sIAAAAAAAAAOPgE-LVT9c3NMwytTQvKTc10BLLTrbSL0jNL8hJBVJFxfl5Vkn5RXmLWLXLchJTMnMPry1SKC4pyk092qGQcnhhSWmuQqJCbmZqcUm-Ql5iUX5Kal5mIgCrpwjOVwAAAA&sa=X&ved=2ahUKEwjzlZzZk9jyAhU9_rsIHTRlByUQ6BMoADAcegQILRAC&biw=1920&bih=937

 

 

 

 

 

 

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45, aktualizované: 06:28

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.