Založ si blog

Robert Fico by si mal spomenúť na september 1998 a zopakovať si to v septembri 2021, ale už s inými !

Nie, nejdem si kopnúť do Roberta Fica, ale keď už konečne pochopil, že slušnou politikou sa s týmito dnešnými apartheidníkmi na čele so Zuzanou Čaputovou nedá, a konečne vyzýva ľudí do ulíc, tak mu, len chcem pripomenúť jeho jednu zásadnú historickú chybu, ktorú by mohol dnes, po 23 rokoch napraviť!

Začnem, možno, ako už tradične citátom – „Vážení priatelia, ak ide o ochranu ústavnosti a demokracie, politické strany nesmú pozerať na to, aký majú program, či je to ľavicový, pravicový alebo liberálny. Boj za ľudské práva nás musí všetkých spájať a preto sem tu aj My, poslanci strany Demokratickej ľavice (SDĽ), aj tu zostaneme, ak to bude potrebné, až do konania parlamentných volieb. Ani Vy, ani My poslanci NR SR sme sem neprišli preto, aby sme riešili majetkový spor alebo nejaké právne otázky (TV Markíza) . Všetci sme tu preto, aby sme zabezpečili, že Markíza bude naďalej vysielať objektívne informácie, o to nám všetkým ide! (teraz nasleduje dlhé skandovanie davu, väčšinou mládeže, ktorú tam priamo zo škôl zvážali autobusmi, že – „Nedáme Markízu, nedáme Markízu…!)

Demokratickí politici a demokratickí predstavitelia tohto štátu, chápu slobodu prejavu inak, ako iní (Fico mal jednoznačne na mysli Vladimíra Mečiara!) My chápeme slobodu prejavu, nie len ako šírenie pozitívnych a krásnych informácií. Sloboda prejavu, to je aj šírenie kritických, niekedy šokujúcich informácií. Na tie treba Markízu, aby Markíza v plnej miere realizovala takúto slobodu prejavu, ako ju chápe celá Európa  a nielen iba časť slovenského politického spektra…, …chcem Vás súčasne požiadať, aby ste nedovolili, a My to nedovolíme, aby sa naozaj z Markízy stala Slovenská televízia tri (3). To sa nesmie stať! Zvolávame na 18. septembra (1998) ráno na ôsmu (8) hodinu do budovy NR SR stretnutie predstaviteľov všetkých parlamentných politických strán

Nuž toľko „Fico“ okienko do 23 rokov starej histórie, kedy Robert Fico mal 34 rokov a takto slobodne a smelo rečnil na tribúne postavenej pred TV Markíza, na mítingu za „záchranu TV Markízy“, ktorú moderoval Ladislav Snopko a Robert Fico na nej stál po boku Mikuláša Dzurindu, Béla Bugára a iných!

Dnes už možno aj samotný Robert Fico si uvedomuje, že to bola vtedy jeho veľká politická chyba (klasik by povedal, že to bola „mladícka“ politická nerozvážnosť – akýsi Riško Sulikovie, po brataní sa s Mariánkom Kočnerovie, práve s tým, ktorý si v tie jesenné dni 1998 chcel TV Markízu „ukradnúť“ pre seba!)), keď dopomohol k moci Mikulášovi Dzurindovi, ktorý následne zruinoval slovenskú ekonomiku, ako nikto iný pred ním a to tým, že všetko dobre, prosperujúce slovenské, za „babku“ odovzdal do rúk Západnému nenásytnému veľkokapitálu!!!

Teraz však nebudem riešiť históriu, ale dnešnú Covid, aj slovenskú apartheidnu situáciu.

Dnes, aj Robert Fico vidí, že je potrebné vykonať už naozaj posledný Ústavou SR, občanom SR, krok, ktorým by sa navždy porátali s dnešnou apartheidnou Covidchuntovskouvládou Hegeromatoviča a tým je uplatniť si Čl. 32 Ústavy SR – vypovedanie poslušnosti štátnej moci!!!

Robert Fico, dnes občanov SR vyzýva, aby sa 1. septembra 2021 zúčastnili občianskych protestov, na zvrhnutie tejto apartheidnej Covidchuntovlády!

Správne a súhlasím, plne podporujem a zúčastním sa ich! Ale je tu jedno veľké ALE.

Je potrebné, aby práve v deň Ústavy SR, 1. septembra stál na pódiu spolu s Milanom Uhríkom, Marianom Kotlebom, Štefanom Harabinom a inými, dnes jasne pro slovenskými a demokratickými osobnosťami našej politickej scény a jasne do toho zainteresovali všetky slovenské odborové organizácie – BEZ ROZDIELU, aj tie policajné, aj tie vojenské!

Avšak tento občiansky odpor, občianske protesty by sa nemali odohrať len pred NR SR, pred úradom Vlády SR, pred prezidentským palácom, ale hlavná časť týchto protestov by sa mala po 23 rokoch, odohrať pred inou TV, ktorú je potrebné zachrániť! Tou TV je  štátna RTVS!!!

Totiž nie je možné, aby sa s zo štátnej RTVS pomaly, ale iste stávala TV Markíza 3 a TV JOJ 3!!!

Je potrebné, aby Robert Fico na tribúne pred budovou RTVS predniesol slová z roku 1998, ale v takomto znení – „Boj za ľudské práva nás musí všetkých spájať a preto sem tu aj My, poslanci strany SMER-Slovenská sociálna demokracia, aj tu zostaneme, ak to bude potrebné, až do konania parlamentných volieb. Ani Vy, ani My poslanci NR SR sme sem neprišli preto, aby sme teraz riešili ako a z akých peňazí má byť financovaná naša, nás všetkých, slovenská štátna RTVS.

Všetci sme tu preto, aby sme zabezpečili, že RTVS bude naďalej vysielať objektívne informácie, o to nám všetkým ide!

Demokratickí politici a demokratickí predstavitelia tohto štátu, chápu slobodu prejavu inak, ako dnešná despoticko-diktátorská vláda za pomoci Zuzany Čaputovej, Bruselu a predovšetkým administratívou USA!

My chápeme slobodu prejavu, nie len ako šírenie „pozitívnych“ a „krásnych“ informácií.

Sloboda prejavu, to je aj šírenie kritických, niekedy šokujúcich informácií.

Na tie treba RTVS, aby RTVS v plnej miere realizovala takúto slobodu prejavu, ako ju chápe celá rozumná Európa  a nielen iba časť slovenského politického spektra…, …chcem Vás súčasne požiadať, aby ste nedovolili, a My to nedovolíme, aby sa naozaj z RTVS stala TV Markíza tri (3) a TV JOJ tri (3). To sa nesmie stať!“

 

Takže áno, toto očakávam 1. septembra a potom pravidelne, až do konania parlamentných volieb (apartheidny Covid-ne Covid!), nie len od Roberta Fica, ale všetkých tých lídrov slovenských politických strán, ktorí sú nie len na strane suverenity SR, na strane občanov SR, ale hlavne na strane ZDRAVÉHO ROZUMU a nemajú priestor vnútrolebečný vyplnený apartheidným Covid šialenstvom!!!

Myslím, že nateraz z mojej strany stačilo.

Každý rozumný občan SR jasne pochopil, čo som chcel týmto článkom povedať!

Avšak na záver by som predsa len dal ešte jeden citát politika, ktorý sa tiež zúčastnil v roku 1989 pred TV Markízou na jej „záchranu“.

Áno, bol to vtedy veľmi aktívny politik (vtedy aj dosť obľúbený, dnes ho „objektívne“ média politicky zruinovali lebo si dovolil vstúpiť so svojou stranou MOST-HÍD do vládnej koalície so SMER-SD!) dnes už pravdepodobne na politickom dôchodku Béla Bugár.

Nuž nebolo by od veci, keby ho Robert Fico oslovil, pozval na spoločnú tribúnu 1. septembra 2021 pred štátnu RTVS, aby Béla Bugár tam zopakoval presne to, čo povedal v tie „pamätné“ dni roku 1998 pred budovou TV Markíza (kto ho vie, možno to Bélu nakopne a vráti sa späť do slovenskej politiky vo veľkom štýle!) – Béla Bugár, okrem iného povedal vtedy, ale hlavne pre dnešné dni, tieto veľmi závažné slová – „Ústava Slovenskej republiky v článku tridsaťdva (32), hovorí, že každý občan Slovenskej republiky má právo sa postaviť na odpor, ak sa jedná o boj, o záchranu týchto základných ľudských práv. Vy ste to pochopili, vládna koalícia to ešte ani dodnes nechápe!!!

Toto povedal vtedy 40 ročný Béla Bugár, povie to isté o dnešnej apartheidnej Covidchuntovláde Hegeromatoviča na tribúne vedľa Roberta Fica, dnes 63 ročný Béla Bugár???

 

Zdroje:

https://www.mojevideo.sk/video/2df3e/zachranme_markizu_1998.html

https://www.mojevideo.sk/video/ddbd/robert_fico_zachrante_markizu_(1998).html

 

 

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ak by nám Rusi zagarantovali neutralitu, urobili by tak aj USA?

16.04.2024

Ale začnem tak trochu „netradične“! Keďže sa zvykne hovoriť, že „ryba smrdí od hlavy“, tak začnem tou našou, dnes „rybacou“ hlavou – Čaputovou. Toť nedávno v marci, bolo, pre mňa určite, smutné výročie, kedy bola Slovenská republika vinou vtedajšej Dzurindovej „vlády“ zaradená do vojnovo-štváčskeho spolku NATO! Čaputová sa k tomu vyjadrila takto [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.