Založ si blog

Z. Čaputová opäť ukázala poctivo pracujúcej Slovače svoj politický prostredník!

Včera bol pre Slovenskú republiku podľa Zuzany Čaputovej, ako najvyššieho ústavného činiteľa nášho samostatného, suverénneho štátu, z historického hľadiska „veľavýznamný“ deň!!!

Zuzana Čaputová za takýto deň, „významný“ deň pre všetkých občanov SR, ale hlavne pre národ slovenský považuje 27. jún!

Pretože tento deň si Zuzana Čaputová vybrala, ako za najvhodnejší deň na to, aby osobnosti národa slovenského boli vyznamenaní za rôzne prínosy pre našu spoločnosť priamo z rúk najvyšších a to z rúk najvyššieho ústavného činiteľa SR!

Nuž pozrel som sa do historického kalendára, čo také významne sa Slovákom udialo práve 27. júna v jeho viac, ako tisícročnej histórií.

Nuž a našiel som toto – 27. jún je – Svetový deň diabetikov, Svetový deň masmédií, Svetový deň rybárstva. V poriadku, akési svetové dni sú síce pre svet možno významné, ale konkrétne pre SR a jej občanov takmer neznáme!

Ale ak sa pozriem na historické Udalosti, ktoré sa v minulosti vo svete v ten deň udiali, tak potom sa tu taká, pre Zuzanu Čaputovú, pri jej „hodnotovom“ nastavení nájde, ktorá by jej vyhovovala, ako veľavýznamný deň pre Slovákov.

Tak napríklad 27.júna 1950 v bývalom, podľa Zuzany Čaputovej Československom komunizme, stalo toto – „Prebehla poprava štyroch odsúdených z vykonštruovaného politického procesu s Miladou Horákovou a ostatnými – popravení boli Milada Horáková, Záviš Kalandra, Jan Bouchal a Oldřich Pecl.“

Áno uznávam, z historického hľadiska to bol čierny deň bývalého Československa, ale z národného hľadiska Slovákov, z hľadiska slovenskej národnej emancipácie, to nemôže byť považovaný za deň, ktorý by významne ovplyvnil národ slovenský z pohľadu jeho túžby po samostatnosti.

ALE POZOR! Je tu ešte jedna veľmi závažná historická Udalosť, ktorá sa „Slovákov“ nadmieru týka, minimálne takých „Slovákov“ akými sú Zuzana Čaputová a iní neoliberáli, USAfilovia a pod.

Totiž 27. júna 1950 sa udialo aj toto – „prezident USA Harry S. Truman sa rozhodol poslať svojich vojakov do Kórejskej vojny“!!!

Gratulujem Zuzane Čaputovej, že Slovači otvára oči, kto bol/je najväčším vojenským agresorom na našej planéte!!! (https://sk.wikipedia.org/wiki/27._j%C3%BAn)

Tu dávam Zuzane Čaputovej do pozornosti, že pre takýto veľmi významný akt, udeľovania vysokých štátnych vyznamenaní máme na Slovensku dva významné dni – PRVÝ – 1. Január, ktorý nie je s letmého pohľadu do kalendára len dňom nasledujúcim po Silvestri, kedy sa dlho dospáva „prebdená“ silvestrovská noc, ale je to pre všetkých Slovákov Štátny sviatok veľkého významu – VZNIK SAMOSTANEJ SLOVENSKEJ REPUBLIKY! (podľa niektorých druhej SR, majú na takýto názor plné právo, len medzi týmito dvomi samostatnými SR je rozdiel – zatiaľ čo prvá SR vznikla z vôle Adolfa Hitlera a zrady Francúzov, Talianov a Veľko Británcov na bývalej Československej republike, tak tá druhá vznikla z vôle ľudu, z vôle národa slovenského! Uvedomujem si, že je to stručné porovnanie, ale tento článok nie je o tom))

DRUHÝ – 1. september, ktorý bol niekedy aj dňom začiatku nového školského roka, ale pre všetkých Slovákov je to predovšetkým veľavýznamný historický deň, Štátny sviatok – Deň prijatia Ústavy Slovenskej republiky! (tej Ústavy, ktorú Zuzana Čaputová a dnešná Covidchuntovláda tak „vehementne dodržiavajú“!)

Áno, toto sú práve dva dni slovenskej histórie, kedy by sa mali z rúk najvyššieho ústavného činiteľa preberať vysoké štátne vyznamenania!!!

A argumentácia, že sa tak nemohlo stať 1. januára 2021 lebo Covid, je nadmieru smiešna a neopodstatnená. Mohlo sa tak udiať, minimálne prostredníctvom telemostu…!

A že sa tak pravdepodobne nebude môcť udiať 1. septembra 2021?

Nuž z pohľadu Zuzany Čaputovej a spol. určite nie lebo Covid zaočkovanosť bude na Slovensku nízka („vďaka“ „nezodpovedným“ politikom, ktorí aj inými informáciami o Covid vakcinácií, ako sú tie ich jediné „pravdivé“ „odrádzajú“ občanov od očkovania! Totálny nezmysel a totálna hlúposť!) a teda už 1. septembra tu budeme mať tretiu, veľmi „nebezpečnú“ Covid Delta vlnu…!

A prečo tento úvod? Nuž preto, že Zuzana Čaputová si nevedno na akom základe vybrala práve 27. jún 2021 za deň, kedy udelila vysoké štátne vyznamenania ľuďom, o ktorých si myslí resp. je presvedčená, že si to naozaj zaslúžia.

Nie, nebudem hodnotiť nikoho s tých, ktorých Zuzana Čaputová vysokými slovenskými štátnymi vyznamenaniami poctila v tento deň, pretože týchto ľudí nepoznám, ani po osobnostnej stránke ba ani po ich profesijnej stránke.

Pravdepodobne si títo ľudia aj zaslúžia takéto vysoké slovenské štátne vyznamenania, ale z rúk Zuzany Čautovej to vyznie dosť politický trápne a absolútne neadekvátne!!!

Len, aby v budúcnosti nevracali tieto vysoké štátne vyznamenania napr. tak ako to urobila 11.11.2020 MUDr. Júlia Horáková, ktorá osobne odovzdala/vrátila do rúk Zuzany Čautovej vyznamenanie, ktoré jej udelil ešte Andrej Kiska!

Apropo pýtam sa, prečo jej ho dnes nedala/nevrátila práve Zuzana Čaputová, ktorá sa na ich osobnom stretnutí o nej vyjadrila aj takto – „Štátne vyznamenanie za prínos detskej medicíne jej udelil ešte prezident Andrej Kiska a ja by som bola rada, keby bola jeho hrdou nositeľkou aj naďalej…“

Nuž čo dnes bránilo Zuzane Čaputovej, aby Júlií Horákovej dnes ona dala to to isté vyznamenanie a takto by si Zuzana splnila svoju vtedy proklamovanú radosť?!

K jednému laureátovi vyznamenania, ktoré Zuzana Čaputová dňa 27.6.2021 udelila, by som sa predsa len na chvíľočku zastavil.

Tým laureátom štátneho vyznamenania – „Rad Ľudovíta Štúra II. triedy, za mimoriadne zásluhy v oblasti vedy, najmä v oblasti vývoja a výroby testov na vírus SARS-CoV-2“, je/bol – Pavol Čekan, PhD., B.Sc. Nie, nejdem rozoberať či si toto slovenské vysoké štátne vyznamenanie zaslúži alebo nie. Tu by som len chcel dať takú pod poznámku, prečo si Zuzana Čaputová opäť kopla do človeka, ktorého si veľmi váži a považuje, keď ho 21.3.2020 vymenovala za predsedu Vlády SR a následne keď aj podľa jej slov, ako predseda Vlády SR totálne zlyhal, ho opäť menuje do vysokej štátnej funkcie 1.4.2021 na pozíciu ministra financií Vlády SR?!

Áno, Zuzana Čaputová si do Igora Matoviča nepriamo politicky kopla tým, že udelila vysoké štátne vyznamenanie vedcovi Pavlovi Čekanovi, tomu Čekanovi, ktorému Igor Matovič v čase konania jeho srdcovky – celoplošného Ag psieho testovania, nevedel prísť na meno a doslova sa o Čekanovi vyjadril takto – „Bohužiaľ, niektorí ľudia opakovane šíria klamstvo, že v Liverpoole, ktorý sa rozhodol tiež celoplošne testovať to robia „super vedecky“, lebo jedného človeka naraz otestujú troma testami. Nie je to pravda,…“ a následne ho Igor doslova obvinil z prospechárstva, keď na adresu Pavla vyriekol tieto slová – „On je výrobca PCR testov, treba to aj takto brať,…“

Z toho je zrejme, že Igor nepotreboval Čekanove, slovenské PCR testy lebo on sa rozhodol pre celoplošné AG testovanie a Čekana obvinil z toho, že preto nepodporuje Igorove AG celoplošné „dobrovoľné“ testovanie lebo by chcel zarobiť na svojich PCR testoch presne tak, ako Igorova dovtedy nič znamenajúca trnavská firmička…

Nemienim toto ďalej rozoberať lebo, je to všetko naozaj politický tragikomické!

Povenujem sa Zuzane Čaputovej. Tak Zuzana Čaputová po celu dobu ich Covid pandémie, ich Covid marazmu, ich Covid gniavenia národa slovenského, neustále pokrytecký a farizejský vo svojich statusoch na FB slovne, písmom „oceňovala“ prácu hlavne tých radových zdravotných sestier, personálu v DSS-kách, rôzne iné profesie, ktoré aj v čase najťažšej Covid „pandémie“ jednoducho museli chodiť do práce – predavači, energetici, pekári, šoféri MHD a pod., bolo ich naozaj neúrekom (pochválim sa – ja a moja manželka sme nevynechali jeden jediný pracovný deň počas doteraz 16. mesiacov trvajúcej Covid pandémie…!) a teraz neodmenila/nevyznamenala ani jedného jediného z nich!

Verím, že je nesmierne ťažké s pomedzi takej poctivo pracujúcej masy národa slovenského vybrať jedného, jediného, ale istú symboliku urobiť/vykonať mala!

Možno za všetkých mohla in memoriam vyznamenať práve tú prvú zdravotnú sestru, ktorá v relatívne mladom veku (55r) zomrela aj na následky Covid-19 – https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/573673-online-obetou-kovidu-na-slovensku-je-prva-sestra/.

Nuž nemohla! Nemohla vyznamenať žiadneho naozaj radového, obyčajného, obyčajne dennodenne poctivo pracujúceho občana SR, preto lebo vo svojom úvodnom slove povedala/prečítala aj toto – „Stretli sme sa tu, aby sme spoločne oslávili ľudskú tvorivosť, vytrvalosť, intelekt a nezlomného ducha. Osobnosti, ktoré budú dnes vyznamenané, bojovali za slobodu, pričinili sa o zrod dôležitých demokratických inštitúcií a starajú sa, aby tieto inštitúcie napĺňali svoj zmysel“

Áno, to to je presne to, čo jediné Zuzana Čaputová uznáva! Uznáva intelektuálov (áno aj ich zdravá spoločnosť potrebuje) a hlavne uznáva takých intelektuálov, ktorí podľa nej bojujú za slobodu (Hlavne za Covid vakcinačnú „slobodu“, však Zuzana Čaputová?!), za zrod dôležitých demokratických inštitúcií (pýtam sa ktoré sú to?!) a čo je pre Zuzanu Čaputovú najdôležitejšie, že tieto inštitúcie všakovako udržujú „pri živote“, aby plnili/napĺňali svoj zmysel!

A ty, radová, absolútne obyčajná slovenská pracujúca bedač, ty si podľa Zuzany Čaputovej NIČ, NIČ výnimočné lebo ty nebojuješ ani za tu svoju bežnú ľudskú a občiansku slobodu lebo sa už 16. mesiacov nechávaš Covid gniaviť a ty obyčajný slovenský pracujúci ľud nemáš žiaden podiel na vzniku ani jednej inštitúcie v štáte, ktorá napĺňa/buduje/presadzuje a pri živote udržiava „dôležité demokratické“ práva a princípy!

FUJ, že sa Slovač-bedač nehanbíš! Áno, pre Zuzanu Čaputovú a spol. stačí, keď pracuješ a držíš jazyk za zubami!!!

Na záver ešte jedná pre mňa veľmi dôležitá otázka resp. postreh.

Pamätáš sa občan-volič SR, ako nám Igor Matovič svojho času (25.4.2020) dával istú slovenskú osadu (Bystrany) za vzor, ako má ostatné Slovensko bojovať s/proti C-19 týmito slovami, keď hrdo stál na kopci nad touto osadou ? – „Obyčajná rómska osada Bystrany sa dnešným dňom stáva vzorom pre celé Slovensko. A som na týchto Rómov mimoriadne hrdý…“

Nuž veru, neviem prečo Igor nenanominoval Zuzane Čaputovej niekoho z tejto osady na vysoké štátne vyznamenanie? Veď vyznamenanie si nezaslúži nikto viac, ako práve vzor pre celé poctivo pracujúce Slovensko…

Považujem to od Igora Matoviča za zbabelé, tiež farizejské, keď spolu s europoslancom za OĽANO Petrom Pollákom a aj jeho synom Petrom Pollákom ml. nenavrhli niekoho z tejto „vzorovej“ osady na vysoké štátne vyznamenanie za to, že síce „bez“ absolútnej pomoci štátu, tak super zvládli Covid karanténu, Covid opatrenia a to napriek tomu, že nechodili do práce vtedy, predtým ba ani dnes…!!!

Naozaj žasnem, ako si dnešná neoliberálna, lunpen slovenská kapitalistická chunta vyberá občanov SR na vysoké štátne vyznamenania…!

Pred novembrom 1989, sa vyznamenávali hlavne poctivo pracujúci občania, ktorí vtedajšej socialistickej spoločnosti odovzdávali naozajstné hodnoty napr. viď dnešné „Havlove králikárne“, v ktorých dnes bývajú naši mladí, ale najskôr si museli vybaviť nehorázne vysokú hypotéku, ktorú budú splácať do konca svojich životov…!!!

 

 

 

 

 

 

 

Čaputová a spol. , tento USA republikánsky návrh zákona je ako ušitý pre vás! Prijmete ho za svoj?

20.04.2024

Málo kedy sa stáva, že z USA k nám príde niečo dobré. Málokedy sa stáva, žeby návrhy zákonov, ktoré sa navrhujú v USA kongrese (tento krát v dolnej komore), by mohli byť v našom Parlamente nie len navrhnuté, ale aj bezpodmienečne prijaté! A dnes je potrebné o takomto návrhu zákona, ktorý je na ceste do USA Kongresu, širokú slovenskú verejnosť poinformovať lebo [...]

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Tunde Onakoya

Nigérijský šachista prekonal rekord, na Times Square hral šach cez 58 hodín

20.04.2024 17:26

Tunde Onakoya dúfa, že sa mu vďaka tomuto výkonu podarí zhromaždiť milión dolárov na podporu vzdelávania detí v Afrike.

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.