Založ si blog

Prečo I. Matovič kryje P. Kažimíra a prečo P. Kažimír robí zo seba idiota?

Petrovi Kažimírovi, ako dnešnému guvernérovi NBS, by som nevenoval žiadnu pozornosť KEBY, KEBY nebolo jeho ostatného vyhlásenia o terajšej ekonomickej situácií na Slovensku, ako aj o jeho/ich prognóze vývoja ekonomiky na Slovensku v ďalšom období.

Dňa 31.3.2021, Peter Kažimír na TB NBS (spolu aj s viceguvernérom NBS Ľudovítom Ódorom) oznamuje občanom SR k ich optimistickým predpovediam o vývoji slovenskej ekonomiky toto – „…samozrejme základným predpokladom toho, aby sme mali pravdu…, …potrebujeme pokračovať v očkovaní…“

Aké príznačné pre túto dobu. Totiž jedná sa o dobu presne mesiac po tom, čo Igor Matovič a spol. vítajú pred kamerami médií prvú várku ruskej Covid vakcíny V na košickom letisku. Je to doba, kedy zo strany „koaličných“ partnerov Igora Matoviča a jeho politickej „priateľky“ Zuzany Čautovej vrcholí voči Igorovi Matovičovi tvrdá kampaň na jeho politickú likvidáciu.

Nuž, tak na pomoc Igorovi pribehne s takýmto vyhlásením, nikto iný, ako bývalý dlhoročný SMERÁK, terazky „veľký“ guvernér NBS – Peter Kažimír s takouto podporou očkovania lebo „matovičov“ Sputnik V je tu a jeho „priatelia“ ho nechcú!!!

A teraz, pred nedávnom 22.6.2021, keď na Slovensku väčšej Covid zaočkovanosti nepomáha, akákoľvek Covid propaganda, ba ani zamýšľané finančné stimuly, ba ani zamýšľaná Covid lotéria a už vôbec nie „sloboda“ zaočkovaných „voľne“, „bez“ podmienok cestovať po svete (ale len po tom svete, čo Covidchunta dovolí!), prichádza Peter Kažimír (opäť aj so svojim súputnikom viceguvernérom Ľ. Ódorom) tejto Covidchunte na pomoc a dnes už hovorí toto (pritvrdzuje!) – „“NBS sa pripája k ďalším autoritám krajiny a bije na poplach. Vyzývame občanov Slovenska aby sa čo najskôr a v čo najväčšej miere dali očkovať proti ochoreniu COVID-19,“ a zabil to týmto – „…to čo je dnes z pohľadu nasledujúcich mesiacov najzásadnejšie, nie je až tak samotné tempo rastu ekonomiky, ale to, ako rýchlo dokážeme očkovať…, …je to naozaj rozhodujúca premenná pre vývoj v nasledujúcich mesiacoch…“

No tak to je „krásne“! Tak z ekonóma sa stáva MUDr., infektológ, imunológ, vakcínológ, jednoducho naj odborník na posúdenie, na konštatovanie, že jedine Covid vakcinácia je záchranou ekonomiky sveta a teda je potrebné za akýchkoľvek podmienok Covid očkovať, Covid očkovať a ešte raz Covid očkovať!!! Až doteraz som nevedel, že prvé čo učia študentov na ekonomickej fakulte (minimálne na tej kde vyštudoval Peter Kažimír – VŠ ekonomická v Bratislave-Obchodná fakulta) nie je to, že ekonomicky vývoj sa odvíja od ponuky a dopytu (a opačne) na voľnom trhu, ale že najzásadnejším vplyvom na ekonomický vývoj v spoločnosti je miera jej zaočkovanosti!

Neviem prečo táto ekonomická Kažimírova „pravda“ neplatila aj v roku 2019, kedy šéf ÚVZ SR Ján Mikas na stránkach ÚVZ SR upozorňoval, že chrípka je veľmi vážne ochorenie a že zaočkovanosť voči nej je na Slovensku len chabých 5%!!! Pýtam sa Petra, vtedy miera zaočkovanosti na toto, podľa Jána Mikasa, ťažké respiračné ochorenie, nemala vplyv na prognózy vývoja slovenskej ekonomiky?!

Vedľa Petra, po pravej ruke sediaci viceguvernér NBS Ľudovít Ódor, ide vo vyjadreniach NBS ešte ďalej a nahlas povie takúto nehoráznosť – „…takže aké tri posolstva máme z tejto prognózy: – po prvé – očkovať, po druhé – vakcinovať, po tretie – štiepiť, takže, ak tieto tri veci zvládneme, tak slovenská ekonomika bude naďalej na veľmi dobrej rastovej trajektórií…“

Nuž naozaj slová „hodné“ ekonóma!!! Ale ekonóma IDIOTA!!!

Ľudoví si ide svoje a vylúdil aj tieto ekonomicko-idiotské slová k motivácií občanov SR „nechať sa“ a nie rozhodnúť sa, Covid zaočkovať – „…lebo podľa mňa to čo je naozaj dôležité nastaviť tie pozitívne a negatívne motivácie. Určite je treba urobiť väčšie rozdiely medzi tými, ktorí sú zaočkovaní a ktorí nie sú zaočkovaní pri rôznych proti pandemických opatreniach a treba priniesť trochu bližšie to očkovanie ľuďom…“ (https://www.youtube.com/watch?v=IKXjWnY5n3c&t=1021s)

 

To je niečo nehorázne!

Tak podľa Ódora občan SR, ktorý nebude zaočkovaný, ale ani vážne neochorie na Covid a bude poctivo celý čas chodiť do práce, bude makať ako Fretka domáca, až sa bude z neho liať, bude odvádzať do štátu všetky štátom stanovené dane a poplatky, aby aj NBS mohla na základe takýchto odvodov robiť tie svoje ekonomické prognózy, tak takýto občan by mal byť pozbavený občianskych, ľudských práv a slobôd!

A na druhej strane, občan, ktorý celý život ani prstom nepohol, ale za štátnu finančnú odmenu, na ktorú musel svojou tvrdou prácou zarobiť ten prvý „nezodpovedný“ nezaočkovaný, sa nechal/nechá zaočkovať a bude po zbytok svojho života zneužívať sociálny systém nášho štátu, ten ktorý mu svojou prácou vytvára ten tvrdo pracujúci, ale nezaočkovaný, tak takýto „zodpovedný“ občan bude mať zachované všetky občianske a ľudské práva a slobody!!! A takýto zaočkovanci budú pre Ódora, Kažimíra, Matoviča a spol. „vytvárať hodnoty“ na základe ktorých bude NBS predpovedať/prognózovať svetlé ekonomické zajtrajšky pre Slovensko a slovenskú spoločnosť!!!

Naozaj žasnem nad vyjadreniami Covid odborníkov najvyššieho guvernátorstva NBS!!!

Nie, nepopieram, že ekonomika štátu, ekonomika spoločnosti sa odvíja aj od zdravia obyvateľstva, áno zdravie obyvateľstva a ekonomika sú úzko prepojené, ale prečo najvyšší predstavitelia NBS preferujú len a len Covid očkovanie a nehovoria nezaujato napr. o tom, že je potrebné zdravie občanov SR zabezpečovať všetkými dostupnými medicínskymi prostriedkami, tlačiť na prevenciu, na dostupnú, kvalitnú ambulantnú všeobecno-lekársku liečbu, na zdravý životný štýl našich občanov, hlavne mládeže a nie preferovať len a len Covid očkovanie, Covid vakcináciu a podľa Ódora aj Covid štiepenie!!!

Práve ma napadlo, také poopravené reklamné heslo/slogan, nadmieru výstižne pre tieto dni – „ZOBER LOPTU, NIE VAKCÍNU!“

No a teraz k vzťahu Igor Matovič – Peter Kažimír.

Peter Kažimír bol v rokoch 2006 – 2010 štátnym tajomníkom na Ministerstve financií SR za ministrovania Jána Počiateka. Boli to roky, kedy podľa slov Igora Matoviča, mal najväčšie podnikateľské úspechy a vraj podľa neho samotného bol v tom čase „ON“ najväčším platiteľom odvodov a daní v trnavskom kraji, ba dokonca sa mu vraj daňovníci smiali, že prečo je taký hlúpy a takto poctivo odvádza dane do spoločnej slovenskej kasy, keď nad tou kasou drží ochrannú ruku SMER, prostredníctvom už vyššie spomínaného Janka Počiateka a že aj jeho dane títo zlodeji rozkrádajú a nedávajú ich aj napr. na jeho zlepšovanie životnej úrovne. Áno priznávam, že v tej dobe Igor Matovič možno ani len nechyroval o nejakom Petrovi Kažimírovi lebo ani dnes, akosi nie celkom dobre poznáme štátnych tajomníkov, pravda okrem jedného a to „super politika“, ktorý „pracuje“ výhradne pre „COVID blaho“ občanov SR v rámci „demokratickej“ EÚ, a tým je Martin Klus na ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí!

Ale Igor už celkom dobre vnímal Jána Počiateka a práve vtedy sa rozhodol, že on vstúpi do slovenskej politiky a bude „holými“ rukami „bojovať“ proti tejto bande zlodejov a ako sa jemu osobne, neskôr ukázalo, aj bande mafiánsko-vrahovskej!!!

Na chrbte Sulíkovej SaS, sa dostáva do NR SR, potom „slušne“ opúšťa SaS a zakladá akési politické hybridné štvôr členné zoskupenie – OĽANO!

V rokoch 2010 – 2012, kedy na Slovensku „vládne“ Radičovej vláda, ktorej Igor Matovič je neoddeliteľnou súčasťou, Peter Kažimír je podpredsedom výboru NR SR pre financie a rozpočet, kedy tomuto výboru predsedal Jozef Kollár (SaS) a Igor Matovič bol úplne „obyčajným“ vládnym poslancom NR SR a to až do takej miery, že nebol členom ani jedného jediného výboru NR SR!!! Veru Igor nemal čas na nejaké vysedávanie na nejakých výboroch NR SR, aby tam počúval len samé „tliachanie“!!!

Následne keď Radičovej vláda padá aj zásluhou Igora Matoviča, prichádza „totalitné“ volebné obdobie jednej strany SMER-SD v rokoch 2012-2016. Igor Matovič sa do NR SR dostáva so svojou novou „stranou“ OĽANO a Peter Kažimír sa stáva ministrom financií.

V tejto dobe Igor Matovič nenachádza nič dobre na ministrovi financií Petrovi Kažimírovi a začína svoj politický, ale aj osobný “boj“, „boj“ osamoteného vojaka na politickom bitevnom poli, proti SMERO-mafií a nadáva na všetkých, čo sa, čo i len málinko obtreli o SMER-SD!!!

Tu sa už Igor začína angažovať aj vo výboroch NR SR a je členom výboru pre financie a rozpočet (môžeme to považovať za jeho začiatok kariéry budúceho to ministra financií?)

Neustále „šije“ hlava/nehlava, pravda/nepravda do SMERU a samozrejme aj do Petra Kažimíra, akože verného to sluhu Roberta Fica.

A tu niekde sa dostávam k dnešku. Dnes je Igor Matovič na pozícií „ministra“ financií SR a Peter Kažimír, vtedy podľa Igora Matoviča verný to sluha a posluhovač Roberta Fica, je dnes (ešte) stále guvernérom NBS!!!

Ako to? Že Igor nejde po tomto nominantovi Roberta Fica, ako „po údenom“ a nedrží sa svojho vyjadrenia, ktoré nedávno adresoval na svojom FB profile vo vzťahu k „svojmu“ akože koaličnému partnerovi Richardovi Sulíkovi? Áno, Igor Matovič v „kauze“, „padni komu padni“ MÍTNIK, týkajúcej sa aj ministerstva hospodárstva SR, preto lebo NAKA zadržala podpredsedu štátnej a.s. MH manažment Andreja Holáka, ako to bývalého podpredsedu Úradu pre verejné obstarávanie za vlády SMERU-SD, na FB odkazuje Richardovi Sulíkovi toto – pod názvom statusu – „NECHAŤ PRASA PRI HRANTE“, že Richard Sulík mal – „…vyraziť zo štátnych služieb škodnú Andreja Holáka. Verného to sluhu vagabundov od Fica a Pellegriniho…“

A tento svoj proti Ficovsko-vagabundský postoj Igor uzatvára takto – „ V poslednej dobe sa akosi rozmáhajú podozrenia, kedy nedokážem pochopiť, prečo si niektorí ministri doslova mojkajú vo svojej blízkosti mafiánskych poskokov. Chcem zatiaľ veriť, že za tým nie je zmluva s Diablom.“

A tu sa natíska otázka, aký ma postoj Igor Matovič k Ficovmu vagabundovi Petrovi Kažimírovi, keď ho trpí na pozícií guvernéra NBS, už viac ako rok. Najskôr v pozícií „predsedu“ Covid chuntovlády a aj teraz na pozícií „ministra“ financií tej istej Covid chuntovlády???

Čím to je, že sa nepostaral aby aj tento Ficov vagabund bol už dávno vyhodený zo štátnych služieb?!

Igor Matovič mal a stále má páky nato, aby Peter Kažimír skončil okamžite na tejto vysokej štátnej stoličke, pretože – „Guvernéra a viceguvernérov vymenúva a odvoláva prezident Slovenskej republiky na návrh vlády schválený Národnou radou Slovenskej republiky. Troch ďalších členov bankovej rady vymenúva a odvoláva vláda na návrh guvernéra Národnej banky Slovenska.“

Prečo túto svoju právomoc Igor Matovič vo vzťahu k Petrovi Kažimírovi nevyužil? Veď na svojej strane má všetkých, v NR SR má pohodlnú väčšinu koaličných poslancov a nepredpokladám, žeby mu aj v tomto Zuzana Čaputová nevyšla v ústrety, hlavne, ak by to Igor Matovič podmienil rozpadom tejto „výnimočnej“ „vládnej“ koalície, presne tak, ako to urobil vo vzťahu k sebe, ak by ho Zuzana Čaputová odmietla vymenovať za „ministra“ financií v Covid chuntovláde jeho najväčšieho lokaja Eduarda Hegera!!!
V tomto kontexte už lepšie chápem prečo Peter Kažimír podmieňuje ekonomické prognózy , prognózy vývoja ekonomiky SR na nasledujúce obdobia len a len Covid očkovaním!!!

Buď je za tým Igorova vyhrážka, že ak takto Covid „nepomôže“ tejto chuntovláde, tak sa Igor postará, aby už Peter Kažimír nebol guvernérom NBS! Alebo ešte lepšie, táto chuntovláda nájde nejakého kajúcnika, ktorý čo to narozpráva na Petra Kažimíra a jednej krásnej noci môže NAKA vyvaliť dvere na jeho príbytku a za svetiel „objektívnych“ médií (tí tam už možno budú čakať!) ho dajú do „medveďa“ a na dlhé mesiace zatvoria do kolúznej väzby, aby neovplyvňoval, nie len že domnelých svedkov, kajúcnikov, ale aby svojimi výrokmi o naozajstnej dobrovoľnosti Covid očkovania neohrozil dobré ekonomické vyhliadky SR do najbližšej budúcnosti!!!

Naozaj na zamyslenie!!!

Na záver ešte jeden postreh. V utorok večer na TA3 v politickej relácií Téma dňa bol hosťom ihneď po „orlojovom“ Covid odborníkovi Vladimírovi Krčmérymu práve Peter Kažimír a okrem iných chvál na adresu súčasného „ministra“ financií Igora Matoviča, na celú jeho chuntovládu a na celý „orlojský“ Covid tím povedal aj takúto do neba volajúcu nehoráznosť, že táto vláda ma „plnú špajzu“, myslel tým, že má dostatok peňazí nato, aby motivovala občanov SR k očkovaniu, aj povinnému, ale už zabudol zdôrazniť, že táto špajza je síce plná peňazí, ale nie našich, je to prasprostá úročná pôžička, pôžička peňazí, ktoré dnes nie sú kryté ničím, teda nikto ich svojou prácou nevyrobil, ale budú musieť na ňu robiť a vyrábať naše ďalšie pokolenia…

Takže áno, teraz už Petrovi rozumiem prečo spieva pieseň toho, čo ho kŕmi resp. toho čo ho núti spievať to, čo chce počuť ten, čo ho tam drží resp. drží pod krkom…!!!

 

 

 

 

Čaputovej 5 ročné „prezidentovanie“ zmenilo resp. doplnilo aj jedno ľudové príslovie!

26.04.2024

Veru, veru tak jest! Asi každý pozná to známe ľudové porekadlo, že – „Politika je panské huncútstvo“. S najväčšou pravdepodobnosťou toto ľudové príslovie vzniklo v časoch dávnych resp. „dávnych“, keď veci verejné riešili hlavne páni. Keď županmi župných oblastí, starostami obecnými, či zástupcovia mestských, obecných zastupiteľstiev, [...]

Dnešné vedenie RTVS, na takúto pluralitu si trúfnete?

25.04.2024

Ak nie, tak na pozíciách, na ktorých momentálne ste, nemôžete, ba ani nesmiete ostať! Vláda SR pod vedením Fica, odsúhlasila nový Zákon o slovenskej televízii a slovenskom rozhlase. Je najvyšší čas ho v Parlamente SR prijať, nie na to, ako to hovorí dnešná opozícia a im vždy naklonené média dezinfoscény tzv. hlavného prúdu, ako aj všetky „apolitické“ [...]

Vláda sa zmenila, Prezident sa onedlho zmení, ale to je tak asi všetko!

25.04.2024

Som neskutočne rozhorčený! Áno a úplne právom! Iste, nie som sám, ale ja to v sebe držať nebudem! A o čo ide? Nuž „len“ o toto. Dnes ráno o :28 uverejnil svoj názor na „demokratické“ maniere Aktuality.sk, ktoré mi pripomínajú snahu o diktatúru. Nenapísal by som nič také, čoby bolo protištátne, nezákonné, protiústavné…jednoducho nič mimoriadne ani [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.