Založ si blog

Zuzana Čaputová opäť zvolila opačný postup!

Zuzana Čaputová sa pravdepodobne rozhodla, že bude hrať občanom SR na city!

A to takým spôsobom, že sa bude snažiť u väčšej časti národa slovenského vyvolať stratu pamäti.

Zuzana Čaputová, ako som to už bol býval spomínal v predošlých mojich názorových článkoch, sa po 17.5.2021, kedy sa zradne stretáva na tajnej schôdzke „spolupráce“ v útrobách SIS, snaží od tejto jej „pro“ národnej aktivity odkloniť pozornosť občanov SR iným smerom.

Nuž, ale občan SR, volič SR , by nemal zabudnúť na tieto dva dôležité dátumy v ostatnom politickom živote Zuzany Čaputovej. Prvý  – 1. apríl 2021 a ten druhý, ako je vyššie už spomínaný – 17. máj 2021!!!

Áno, prvý mnou spomínaný dátum, teda 1. apríl 2021, veľmi úzko súvisí z jej piatkovou (28.5.2021) iniciatívou a s hlavnou myšlienkou tohto môjho názorového článku.

Nuž idem pekne po poriadku.

Teda od konca – dnes (31.5.2021) Zuzana Čaputová príjme demisiu ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Nuž pozrime sa, kedy sa s Jánom Mičovským Zuzana Čaputová stretla osobitne, samostatne, ako s ministrom vlády SR.

Podľa jej vyjadrení by to malo byť niekedy v tomto roku lebo Zuzana Čaputová neustále deklaruje, že s členmi vlády SR sa stretáva pravidelne, aby bola dopodrobna informovaná, čo sa v danom rezorte deje resp. nedeje a malo by sa diať!

Nuž s dnes, demisiu podávajúcim ministrom Jánom Mičovským, sa Zuzana Čaputová, podľa mne verejne dostupných informácii (Facebook oboch zainteresovaných) stretla vo „svojom“ paláci 13. októbra 2020!!!

Je zaujímavé, že Zuzana Čaputová sa na svojom FB profile, o tomto pre ňu „veľmi“ dôležitom stretnutí s ministrom agrorezortu nezmieňuje ani len slovíčkom, ba ani len jednou jedinou fotografiou, a to už je čo povedať, ak si uvedomíme, ako sa Zuzana rada fotí v akejkoľvek polohe, napr. aj na podlahe, koberci prezidentského paláca!

To však teraz nemienim, komentovať ani nijako podrobnejšie rozoberať lebo to nemá obdobu v histórií ľudstva, aby sa nejaký najvyšší predstaviteľ istého národa fotografoval v póze nanajvýš ponižujúcej vlastný národ –  https://www.hlavnespravy.sk/bude-na-buduce-aj-fotosut-v-plavkach-v-zdehonestovani-uradu-prezidenta-caputova-fotkami-na-koberci-prekonala-dokonca-kisku/2538934

O stretnutí Zuzany Čaputovej s ministrom Jánom Mičovským dňa 13. októbra 2020, sa dozvedám výhradne s FB profilu Mičovského ministerstva – (5) Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR – príspevky | Facebook !

FB profil Zuzany Čaputovej je toho dňa prázdny! Pardon, prázdny, ale len, čo sa týka veľmi „dôležitého“ stretnutia s Jankom Mičovským lebo toho dňa Zuzana Čaputová zavesila na svoj FB profil status s takouto upútavkou – „Dnes o 19:30 v Televíznych novinách TV Markíza“ – https://www.facebook.com/zcaputova/photos/a.861261877415131/1550665681808077/.

Teda nie na obrazovkách štátnej RTVS, ale v súkromnej USA TV!!!

Ministerstvo Janka Mičovského z tohto stretnutia, zo dňa 13.10.2020, okrem iného informuje aj takto – „Zuzana Čaputová sa ministra pýtala aj na nespokojných farmárov, ktorí v ostatnom čase vyjadrujú svoje obavy o budúcnosť pôdohospodárskeho odvetvia.

„Táto nespokojnosť vyplýva zo systémových zmien, ktoré nastavujeme a ich jediným cieľom je zvýšenie domácej produkcie potravín,“ ubezpečil prezidentku minister Mičovský.“

A teraz späť do súčasnosti.

Dňa 1.4.2021 Zuzana Čaputova potom, čo prvá vláda Igora Matoviča podala demisiu, podaním demisie Igora Matoviča, bez mihnutia oka vymenovala druhú Matovičovú vládu na čele s Eduardom Hegerom. Čo však Zuzana Čaputová k tomuto svojmu „štátnickému“ kroku uviedla opäť na svojom FB profile dva dni pred tým? Dňa 30. marca 2021 Zuzana Čaputová na svojom FB profile, okrem iného uvádza aj túto, pre dnešok, veľmi dôležitú vetu o stretnutí s budúcim „premiérom“ Eduardom Hegerom – „Na následnom osobnom stretnutí mi predstavil návrh zloženia novej vlády a o týchto personálnych návrhoch s ním budem ďalej rokovať.“

Tak sa pýtam, ako rokovala o týchto personálnych „zmenách“? Rokovala s Eduardom Hegerom aj o opätovnej nominácií Jána Mičovského?

Vtedy, v tom čase, Zuzana Čaputová nemala informácie od tajných služieb SR (napr. SIS!), že Ján Mičovský má na ministerstve škodnú, ktorú mu tam nainštalovala jeho rodná „strana“ OĽANO, ako sa dnes Janko vyjadruje, že on nenominoval, len dosadil a vymenoval lebo dôveroval???!!!

Vtedy ešte Zuzana Čaputová nemala informáciu, že na agrorezorte je akási pani Gabriela Bartošová pôsobiaca už rok na pozícií šéfky Slovenského pozemkového fondu?!

Beriem, že o tejto Gabriele, Zuzana Čaputová nemala dôvod sa niečo bližšie dozvedieť, dozvedať, keď menovala prvú vládu Igora Matoviča (21.3.2020) lebo Gabriela sa na svoju vysokopostavenú stoličku dostala až 02. apríla 2020. V poriadku.

Ale prečo si personálne zloženie jednotlivých rezortov nenechala preklepnúť pred menovaním druhej vlády Igora Matoviča, keď na svojom FB profile dňa 30. marca 2021, informuje širokú slovenskú verejnosť, že si nominácie Eduarda Hegera do „novej“ vlády poriadne, poctivo s ním osobne prerokuje?!

Vtedy prečo Eduarda Hegera neupozornila, že má od tajných služieb SR informácie o dotknutej Gabriele, že je politický „nečistá“ a že teda by bolo načim porozmýšľať, aby skôr, ako vymenuje jeho vládu, bola pani Gabriela odvolaná zo svojej pozície lebo neubehne veľa času a NAKA ju zadrží! (vraj sa tak malo stať 19.5.2021!)

Jednoducho je mi ťažké uveriť, že Zuzana Čaputová nemala informáciu o tejto osobe, nie v rovine, že sa ju NAKA chystá zadržať, ale jednoznačne v rovine jej politickej, profesijnej minulosti!!!

Ďalšia tiež dosť podstatná vec vyvstáva z udalosti, ktorú vykonala Zuzana Čaputová len toť nedávno, tesne po tom (3 dni po!), ako Ján Mičovský verejne na TB ohlásil, že on sa veru nespreneverí svojej protikorupčnej povesti a že agrorezort opúšťa!

Zuzana Čaputová v piatok 28.mája 2021, zverejňuje na svojom FB profile status, že sa stretla v prezidentskom paláci so zástupcami Vidieckej platformy a Spolku farmárov Slovenska. Stretla by sa s nimi aj keby Ján Mičovský nepodal demisiu? A prečo sa s nimi nestretla pred druhým menovaním Jána Mičovského na pozíciu ministra agrorezortu SR??? Prečo to urobila naopak??? Prečo zvolila opačný postup???

Všetky tieto otázky sú absolútne namieste, ak si uvedomíme, čo Zuzana Čaputová uviedla v predmetnom statuse, kde okrem iných „nových“ skutočností, o „novom“ stave v našom agrorezorte, píše aj takúto vetu – „S obavami mi priblížili podrobnosti súčasného nepriaznivého stavu a zložitej situácie najmä malých farmárov na vidieku.“ A potom to doslova zabije takýmto konštatovaním – „Rezort preto potrebuje v novom lídrovi silného manažéra, ktorý bude schopný v krátkom čase zvládnuť naozaj veľké výzvy, aby plnohodnotný život na vidieku nebol v dôsledku tejto situácie nijako ohrozený.“ !!!

Rozumieš tomu, občan-volič SR? Tak Zuzana Čaputová, dňa 1. apríla 2021, keď menuje druhú vládu Igora Matoviča, nemá ani len najmenšej vedomosti v akom stave sa nachádza náš agrorezort a v osobe Jána Mičovského vidí „nového silného lídra, silného manažéra“, ktorého bez toho, aby sa predtým stretla s vyššie menovanými subjektami, bez mihnutia oka vymenuje opätovne za šéfa agrorezortu SR! Kam sa Zuzana Čaputová ponáhľala? Bála sa (alebo niekto iný v pozadí…?), že ak spak ruky nevymenuje druhú vládu Igora Matoviča, tak by mohlo dôjsť k nezvratnému stavu rozhádanosti „súdržnej“ „vládnej“ koalícií prvej vlády Igora Matoviča a nasledovali by predčasné voľby?!

Áno, takáto otázka je na mieste – Prečo Zuzana Čaputová si aj v tomto zvolila opačný postup?!

Nuž, ak sa pozrieme do nedávnej minulosti, do roku 2019, tak Zuzana Čaputová má v tomto smere výborný príklad, ktorý jej dáva inštancia, na Slovensku čo do súdnej moci najvyššia a tým je samotný Ústavný súd SR, ktorý zvolil presne takýto opačný postup, aj v prípade samotnej Zuzany Čaputovej!

Veru nezabúdajme na tento opačný postup Ústavného súdu SR vo vzťahu k Zuzane Čaputovej lebo je to veľmi dôležitá vec, ktorá celkom jasne môže rozhodnúť, ako Zuzana Čaputová a jej okolie, nakoniec politický skončí, dopadne!

A o čom tu rozprávam resp. píšem?

Áno, píšem o Čaputovej vzore opačného postupu! O vzore od Ústavného súdu SR!

Totiž ústavný súd v lete 2019, podľa mňa, podľa môjho presvedčenia, postupoval pri vymenovaní Zuzany Čaputovej do/na funkciu najvyššiu v našom štáte, na funkciu najvyššieho ústavného činiteľa, absolútne v opačnom poradí! Zvolil úplne opačný postup, ako zvoliť jednoznačne mal!

Ústavný súd najskôr prijme sťažnosti jedného z „neúspešných“ kandidátov na prezidenta SR, ako opodstatnenú, teda ju prijíma na ďalšie rokovanie, kde tento sťažovateľ poukazuje na nezákonnosť a neústavnosť prezidentských volieb SR 2019 a teda Ústavný súd SR uznáva, že prezidentské voľby nemuseli byť zákonné a nemuseli byť v súlade s Ústavou SR.

A čo urobí Ústavný súd na čele s Ivanom Fiačanom? Nuž „nič mimoriadne“, dňa 15. júna 2019 Zuzana Čaputová skladá prezidentský sľub, prezidenta/prezidentky SR do rúk predsedu Ústavného súdu SR, Ivana Fiačana!

Obaja v tej chvíli sú si plne vedomí a jasne vedia (teda mali by to vedieť, minimálne Ivan!), že porušujú ústavu SR a toto flagrantne porušenie vykonávajú v priamom prenose pred zrakmi celého národa Slovenského!!!

Ústava SR jasne hovorí v Čl. 101, ods. (9), že  – „ O ústavnosti alebo zákonnosti volieb prezidenta rozhoduje Ústavný súd Slovenskej republiky.“ !!!

Teda sa pýtam, do dňa 15. júna 2019 bolo Ústavným súdom SR vydané riadne, právoplatné rozhodnutie o splnení podmienky Ústavy SR o tom, či prezidentské voľby 2019 boli v súlade s Ústavou SR alebo nie?!

Nuž veru nebolo! Lebo toto rozhodnutie Ústavného súdu SR prišlo až 02.04.2020!!!

Teda celé toto obdobie platil na základe Ústavy SR stav, že Zuzana Čaputová, až do 02.04.2020 bola vo funkcií hlavy štátu SR, ak nie protiústavne, tak minimálne v rozopre s ústavou SR, v rozpore s vyššie citovaným ČL. 101, ods. (9) ústavy SR!!!

Takže opačný postup, ako zo šlabikára Opačných postupov!

Ak to preženiem, tak tiež si nemôžem najskôr zaliať kávu studenou vodou a potom tú istú vodu nechať priviesť do bodu varu a znovu si zaliať tú istú kávu! Či áno?

Nuž veru, Zuzana Čaputová od svojho (podľa mňa jasne protiústavného, o čom rozhodne v Bruseli súd pre ĽP) inaugurovania na pozíciu hlavy štátu SR, sa podľa môjho presvedčenia dopustila viacero takých a podobných opačných postupov, akého sa dopustila pri druhom menovaní Jána Mičovského na pozíciu ministra pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Na záver ešte jedna „malá nepodstatná“ poznámka k vyjadrovaniu sa Zuzany Čaputovej.

Zuzana Čaputová sa vyjadruje o akýchsi farmároch a farmách! Nuž pravda je taká, že slovo farmár a z neho odvodené slovakizmy, má pôvod na divokom západe, teda v USA a v anglosaských oblastiach.

Na Slovensku je odjakživa človek pracujúci na pôde, na rodnej hrudi nazývaný, pomenovávaný, ako Gazda – Gazdovstvo, Statkár – Statok alebo (poľnohospodársky) Družstevník – (poľnohospodárske) Družstvo!!!

Ja viem, Zuzana Čaputová nemôže resp. nesmie používať tieto hrdé, rýdzo slovenské názvy a pomenovania lebo je „rýdzo slovenskou prezidentkou“!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.