Založ si blog

Čaputovej predvolebné kecy o jej povolebnej politickej čistote. Hnus!

Na úvod musí zaznieť tento citát – „…prezident je osoba, ktorá má priamu legitimitu od ľudí, teda ten najsilnejší mandát. A áno, síce nemôže priamo ovplyvniť resp. prijať zákon, ale môže ho iniciovať v zmysle vytvorenia spoločenského tlaku a spoločenskej témy. K tomu, čo ste naznačili, naozaj si myslím, že máme obrovskú výzvu v tom, ako sú systémovo nastavené justičné orgány, myslím teraz v rátane polície, prokuratúry a súdov, hoci v súdnictve sa urobilo za posledné obdobie toho najviac. Pokiaľ ide o prokuratúru a políciu, myslím si, žeby sme sa mali posunúť smerom, ktorý bude znamenať silnejšie resp. samostatnejšie postavenie od politických vplyvov a politickej moci. Aby kauzy, ktoré vykazujú vplyv štátu, politikov, mocných všeobecne povedané, boli naozaj konečne doriešené. Prezident môže o tom hovoriť alebo spraviť z toho silný politický tlak. Zároveň moja ambícia je, byť aktívnym prezidentom alebo prezidentkou, spolu s tímom odborníkov pripraviť, konkrétne legislatívne zámery. Ja som sa tomu v minulosti venovala aj analyticky, ktoré by znamenali, napríklad zmenu pri voľbe, nominovaní Generálneho prokurátora…“ a ďalej dookola samé bla, bla, bla…

Kto a kedy to povedal? Áno, povedala to „najhodnotovejšie“ nastavená Zuzana Čaputová 13. marca 2019 v diskusnej relácií SME.sk, kto má silný žalúdok a nielen ten politický, tak si to môže pozrieť – Video: Predvolebná diskusia kandidátov na prezidenta (Čaputová vs. Šefčovič) – Video SME.

A čo vykonala Zuzana Čaputová v pondelok 17.5.2021? Áno, riadila sa „presne“ v zmysle toho, čo povedala pred viac, ako dvomi rokmi, keď ešte terazky nebola „prezidentkou“, „len“ s tým malým rozdielom, že presne naopak, drzo, dehonestujúc celý prezidentský inštitút SR!!!

Zuzana Čaputová sa v daný čierny deň, pre apolitizáciu nášho justičného systému, stretáva na nie celkom utajovanej schôdzke, ale nadmieru tajnej, v priestoroch SIS s takými „apolitickými“ štátnymi činiteľmi, akou je „ministerka“ spravodlivosti SR Marika Kolíková, akým je „bez“ pochyby „predseda“ NR SR Borisko Kollár, akým je Matovičovo ucho (teraz myslím nie ucho, ako mladý, ale ako ten čo za Igora načúva a potom referuje!) Edko Heger, „minister“ vnútra Romanko Mikulec atď. –  Najmocnejší ľudia štátu sa tajne stretli v SIS, témou boli veľké korupčné kauzy – Domáce – Správy – Pravda.sk.

Zuzana Čaputová vyjde z tohto super utajovaného stretnutia politikov s vrcholnými predstaviteľmi justičných orgánov pôsobiacich na území SR a prostredníctvom Jozefa Mateja, riaditeľa komunikačného odboru Kancelárie Zuzany Čaputovej, povie toto – „Predmetom stretnutia nebol prípad bývalého šéfa SIS Vladimíra Pčolinského a ani žiadne iné ‚živé‘ prípady, ktoré dnes riešia orgány činné v trestnom konaní“. Takže keď sa tajne, najtajnejšie, nerozprávali o „živých trestných prípadoch“ a s tým spojených dnes ešte živých ľuďoch, tak potom sa zhovárali o „mŕtvych prípadoch“ a dnes už mŕtvych ľuďoch?! Lebo dvoch mŕtvych, počas ich „apolitického“ sa správania, smerom k orgánom činných v trestnom konaní už máme. A nedošlo k nim nikde inde, ako na „apolitickej“ pôde našich žalárov!!!

Mne to znie presne tak, ako keby Zuzana Čaputová, takouto reakciou na svoju „apolitickú“ schôdzku v centrále SIS, sa o občanoch SR, ktorí sa aspoň trochu zaujímajú o politicko-spoločenské dianie v našej republike vyjadrila, presne tak, ako svojho času (a stále to neodvolal!) Igor Matovič o svojom „akože“ koaličnom partnerovi – „…mrzí ma, že máme za idiota…“ a ja dodávam idiotov občanov SR, ktorí mi (rozumej Čaputovej) takéto vysvetlenie spapkajú!!!

Tu by som na to to cynické Čaputovej vysvetlenie smerom k občanom SR opäť použil citát, ktorým sa Igor Matovič vyjadruje na jedného „idiota“, dnes „akože“ jeho koaličného partnera, v jeho prvej „vláde“, citujem – „…to sme normálni? V takejto kritickej situácií. To sme naozaj normálni? Čoho to je dôkaz, že on (ona) kašle na tých ľudí, pre neho (ňu) sú to čísla. Ja sa už nato nemôžem pozerať. Je mi na vracanie z toho…“ –  https://www.youtube.com/watch?v=NqiShwrucOQ

Áno, presne takto mi je zo Zuzany Čaputovej, keď porovnám jej vyjadrenia v predvolebnej prezidentskej kampani na jar 2019, s jej konaním na jar 2021!!!

Pýtam sa, kto ešte v našej republike si myslí, že Zuzana Čaputová koná v prospech národa slovenského, v prospech občanov SR?!

Na margo tohto jej ostatného stretnutia sa na pôde SIS, sa mi žiada povedať už len jedno, niečo tu, v našom štáte slovenskom, veľmi politicko-spoločenský smrdí!!!

A tento politicko-spoločenský smrad resp. tohto politicko-spoločenského smradu, sa môžeme zbaviť jedine predčasnými parlamentnými voľbami (Slovač, vydrž, budú!), z ktorých vzíde taká politická reprezentácia, ktorá zloží, novú, naozaj pro slovenskú vládu a pri svojom spoločensko-politickom zúčtovaní s predchádzajúcou (dnešnou) totalitárskou diktátorsko-despotickou Covid chuntou, nezabudne ani na Zuzanu Čaputovú, otvorí všetky spoločensko-politické okná dokorán a poriadne tento dnešný, spoločensko-politický smrad vyvetrá!!!

Na záver sa ešte málinko povenujem citátu, ktorý som uviedol na začiatku tohto môjho názorového článku, keď citujem Zuzanu Čaputovú z čias, keď vystupovala ešte, ako kandidátka na hlavu nášho štátu, štátu slovenského! Veru to boli ešte, ako tak zlaté časy, zlaté bez Covidové, i keď podľa dnešných medializovaných informácií vo svetových médiach (napr. v talianskych) už tento „nový“ korona vírus existoval, ale mocní tohto sveta nám ešte neprezradili jeho názov, teda budeme ho volať Covid-19!

Zuzana v tejto „objektívnej“ relácií denníka SME.sk, okrem iných „hodnotových“ vecí, 13. marca 2019, hovorí aj toto – „…prezident…, … nemôže priamo ovplyvniť resp. prijať zákon, ale môže ho iniciovať v zmysle vytvorenia spoločenského tlaku a spoločenskej témy…“

Naozaj? A prečo takto Zuzana Čaputová nekonala v čase najväčšej krízy, zapríčinenej Covid „vládou“, Covid Igora Matoviča? To si už Zuzana Čaputová nepamätá, ako s ňou, ako hlavou štátu, Igor Matovič doslova a do písmena politicky pozametal, keď si na svoje zvrhlosti vo vzťahu k občanom SR, zobral pod svoje velenie OS SR, ktoré podľa Ústavy SR plne podliehajú terazky jej veleniu???!!! Vtedy, ako hlava štátu nemohla, nemala (?) – „…iniciovať v zmysle vytvorenia spoločenského tlaku a spoločenskej témy…“ napr. prednesením Správy o stave republiky na verejnom zasadnutí NR SR?!

NIE! Zuzana Čaputová sa počas týchto ostaných15. Covid „pandemických“ mesiacov, čo je národ slovenský a občania SR doslova gniavení „vládnucou“ Covid chuntou Igora Matoviča, ako premiéra I. a premiéra II., ani raz nezmohla na to, aby naplnila obsah svojich predvolebných slov a teda je celkom normálne, ak jej predvolebné slová, ja dnes označujem za kecy a bľaboty!

A koľko sa ich ešte budeme musieť (nútení) napočúvať sa, či už z úst Zuzany Čaputovej alebo všetkých ostatných dnešných Covid najčernejších barónov?

Ja už veru nemám chuť od nich počuť, ani jedno jediné ich „demokraticky hodnotové“, ani  pol slovo!!!

 

 

 

Kotlebovci, škodíte si sami alebo je to inak?

19.04.2024

Buďme korektní resp. ja budem korektný. Ak je niečo zlé na politických subjektoch, ktoré sú nám politicky blízke/bližšie, tak to je potrebné priamo a na rovinu pomenovať. Áno, ja sa netajím, že s mnohými vecami, ktoré robilo a robí K-ĽSNS som plne v súlade. Ale ak toto je pravda, tak tu sa naozaj s nimi nezhodnem absolútne ani náhodou, ba ani to nemôžem prejsť [...]

Šimečka st. , M. Vášáryová a spol. , ak vyzbierané peniaze použijete na toto, Slovensko Vám bude vďačné! Inak nie!

18.04.2024

Celá neoliberálna časť slovenskej spoločnosti na čele s neoliberálnymi médiami dezinfoscény hlavného prúdu (Sme.sk, Aktuality.sk, Denník N, TV Markíza, TV JOJ…) sa doslova vytešujú z toho, že za dva(2!) dni sa na Slovensku vyzbieralo takmer 800 000 € na zbrane pre Zelenského Ukrajinu! Pozri TU – „Slovensko prispeje na nákup munície pre Ukrajinu, iniciatívu [...]

Prihovorí sa Čaputová na Ústavnom súde SR za Mazáka?

17.04.2024

Prof. JUDr. Ján Mazák, PhD. (ďalej len Mazák) je bezpochyby odborník vo svojom povolaní, o čom svedčí aj jeho širší „životopis“, minimálne tento – https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Maz%C3%A1k To však neznamená, že Mazák je aj korektná osoba, nestranná osoba a osoba, ktorá nerobí chyby. Zároveň to neznamená, žeby Mazák bol za svoje chyby [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.